HTML

Civil pálya

Friss topikok

  • dokineni: Arra gondolt, hogy elevenségükben felérnek 5 lánnyal. Mi a francnak ezen megsértődni?! Frusztrált ... (2014.02.22. 12:37) HARRACH PÉTER MATEMATIKÁJA
  • seahawks: nyírő egy mocskos fasiszta volt, nem igaz magyar. (2012.05.31. 10:32) KÖVÉR LÁSZLÓ OLVAS
  • : @egyenlítő: Jajj, hát ez az, mint a fentebbijeimből is kitűnik, épp ezt nem értem én se ... ;) (2012.05.14. 16:23) A SZÉKHELYI ÜGY IGAZI TÉTJE
  • Éhes_ló: Ezek is eszkimók, vagy ufók itt: www.beol.hu/bekes/kek-hirek-bulvar/szokni-probalt-a-targyalasrol-... (2012.05.09. 22:47) JUHÁSZ OSZKÁR POLGÁRHÁBORÚJA
  • pocaklakó minimanó: @CREATOR: Nem kell letagadnod. Azt írsz, amit akarsz, én meg azt hiszek el belőle, amit akarok. ... (2012.03.18. 22:40) FÉKTELENÜL

A LÉBÖJTKÚRA ABSZURD BÁJA 1.

2012.01.04. 10:50 Syllabux

 

A köztévé az internet korában anakronizmus. Ezt semmi se bizonyítja jobban, mint az, hogy karácsonykor az MTV-nek végre sikerült lenyomni a kereskedelmi adókat. Igen, az 1955-ben készült Sissivel.

Célok, eredmények

Nagy Navarro Balázs akciója a köztévé megtisztítására irányul, de valójában sokkal húsbavágóbb kérdést vet fel: érdemes-e évi 77 milliárdot költeni arra, hogy pl. Betlen János készítsen interjút Orbán Viktorral. Bár a sztrájknak december 31-én megpróbáltak szélesebb vetületet adni, igazából MTVA-s belügy. Nagy Navarro Balázs minden bizonnyal azért választotta a Kunigunda útját, mert abban reménykedett, hogy kollégái csatlakoznak hozzá, és a nyilvánosság erejével megszabadulhatnak a kézivezérléstől. Ha az MTVA minden dolgozója mellé áll, és elsötétül a kép, elhallgat a rádió, joggal beszélhetnénk a hiteles köztájékoztatás szándékáról. Ez nem történt meg. És hol van a több száz, tavaly kirúgott újságíró?

Nem arról van szó, hogy a közmédiában dolgozó újságírók szakmailag nem felkészültek. De egy jó újságírónak amellett, hogy tájékozott, problémaérzékeny, és képes tömören, átütően megfogni a lényeget  tartásának is kell lennie. Ha valakit elsősorban egzisztenciális megfontolások vezetnek, az nem hiteles újságíró. Nem az a kérdés, hogy ő mennyire van képben, hanem az, hogyan informálja a társadalmat. Elvégre ezért kapja a fizetését. Közpénzből. Az ő munkaadója nem az MTVA, vagy a kormány, hanem az adófizetők közössége.

(forrás: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=2636774241016&set=p.2636774241016&type=1&theater) 

Abszurd krónika

1. Egy újságíró meghamisít egy tudósítást, mire gyorsan kinevezik az MTVA hír- és hírháttér műsorainak, illetve a közéleti és dokumentum műsorok főszerkesztőjévé.

2. A Lomniczi ügy kapcsán kiderül, hogy a közmédiában általános gyakorlat a hírretusálás.

3. Az MTV etikai bizottsága nem reagál, és hallgat a közpénzekből fenntartott médiahatóság is.

4. Az MTVA állítólag lefolytat egy vizsgálatot (ezt az érintettek tagadják), és megnevezik a felelősöket: azokat a dolgozókat, akik felsőbb utasításra kitakarták Lomniczi Zoltánt.

5. Két szakszervezeti vezető „éhségsztrájkba” kezd azért, hogy rúgják ki a kollégáikat – Élő Gábort, Hegedűs Istvánt, Német Zsoltot és Papp Dánielt.

6. Az MTVA helyet biztosít a demonstrációnak, majd megkísérli körbekeríteni az éhségsztrájkolókat, és igyekszik minden lehetséges módon pokollá tenni az életüket. Az éhségsztrájkolókat kordonnal zárják el a szimpatizánsoktól.

7. Az MTVA részben meghátrál: lefokozzák Papp Dánielt és kirúgják Élő Gábort.

8. Rendkívüli felmondással megszüntetik Nagy Navarro Balázs munkaviszonyát.

9. Két országgyűlési képviselő érkezik a helyszínre, akiket a biztonsági őrök beengednek a kordonnal elzárt területre (ez jogszerű, mivel országgyűlési képviselő bármely közintézménybe szabadon bemehet).

10. Megjelenik Iványi Gábor lelkész, akit ebbéli minőségében szintén beengednek a közintézmény területére. Vajon miért?

11. A két országgyűlési képviselő hozzálát, hogy lebontsa a kordont (amihez nincs joguk). Az egyik biztonsági őr megkísérli kicsavarni Lendvai Ildikó kezéből a szerszámot, de kudarcot vall. A szimpatizánsok lebontják a kordont.

12. A köztévé híradójának sikerül elkerülnie az Opera előtt tüntető tömeget, majd az MTVA másnap leveteti a közhíradót kifigurázó videót a netről. Az üzenet egyértelmű: a hírhamisítás belefér a sajtószabadságba, ennek paródiája már nem. Persze még nem tudják, hogy független újságírókkal nem érdemes kikezdeni.

(folyt. köv. holnap)


 

14 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://civilpalya.blog.hu/api/trackback/id/tr33518735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hungarisztan 2012.01.04. 14:27:08

5-ös pont: én javítanám, mert nem kollégák kirúgatásáról van szó, hanem az etikátlanság felszámolásáról. Elég nagy különbség, pláne ha közben őket rúgják ki azok, akiknek menniük kellene, illetve sosem kellett volna odakerülniük.

8-as pont: Nagy Navarro neve után azért odatenném, hogy ő az éhségsztrájkoló, mert a 7-es pont után úgy tűnik, mintha ő is a „részben meghátrálás” eredményeképp lett volna kirúgva.
(Nem, nincs olyan, hogy közismert. Az amcsi újságírás minden egyes esetben odaírja Barack Obama mögé, hogy president of the USA. Okkal teszi.)

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2012.01.04. 14:28:09

Magyarok, 320 ft az euró !!!

Mit mond erre jól fizetett Szargyártó Péter diktátori szófosó és a jóból szánalmas lett jól fizetett Giró Szász hantázó helyett a

buta, rusnya, mindenhez de semmihez értő, szánalmas, ratyi "szőke nő", vészszóvivő S. Gabriella?

Emberek, azonnal lépni kell még lehet, mert tragédia fenyeget az orbáni ámokfutás miatt.

Bóvli Orbán takarodj, tényleg szépen kérlek!

Peetee 2012.01.04. 15:42:18

Az egész Fidesz működésében az a leggyomorforgatóbb, hogy úton-útfélen megpróblának teljesen hülyének nézni minket és az egész világot is!!!! De nem olyan, módon,h hetekig kell nyomozni, hogy hol volt a csúsztatás, hanem olyan módszerekkel, amit még egy hatéves óvodás is kiröhög, mert annyira gyenge!

Pl.: a cikkben szereplő "nem találjuk meg a Zembertömeget a Zandrássy úton".

- Vagy az "azért ment haza az IMF mer' jön a karácsony. (Persze és azért volt sajtó-nyilvános tárgyalás beütemezve másnapra...kettő is)....persze. Mikor 19én idejöttek még nemtudták, hogy jön a karácsony.
- Vagy ott van az államadósság kérdése, 3 hete megy a ködösítés, állítólag rosszul számoltak, de a számítást EU-s jogszabályok rögzítik ,azt csak 1féle módon lehet kiszámolni. Ez nem közvélemény kutatás, hogy kimennek Felcsútra aztán másnap publikálják ,hogy a Fidesz támogatottsága 85% a lakosság körében. Ezt egyféleképpen lehet számolni, ezt közzé tette az MNB, mit mond erre a SzívlapátPeti? "A mAGYAR államadósság csökken, ezt mindenki láthatja".
HOL B.MEG? HOL LÁTHATOM? Tegyél már bizonyítékot is az üres állítások mögé te főf@sz!

- De ott vannak az idióta összeesküvés-elméletek, meg a vad víziók, amivel már dunáőt lehetne rekeszteni!

Úgy gondolják ,hogy az átlagos magyar állam (választó) polgár egy 5éves szintjén van; 1.5éve annyira átlátszó maszlaggal próbálják elkendőzni a valóságot, hogy az már fáj!

Syllabux 2012.01.04. 15:59:10

@hungarisztan: Épp az mutatja a helyzet abszurditását, hogy két szakszervezeti vezető száll harcba a szakmai etikátlanság felszámolásáért, azaz a felelősök kirúgásáért, míg azok a szervezetek és személyek akiknek ez lenne a dolguk, lapítanak.

Felagund 2012.01.04. 16:00:25

Szép-szép, de egy magánkézben levő média dolgozójánál miért is nem áll fent ugyanez a veszély? (már a puszta egzisztenciaféltés miatti rövidebb-hosszabb ideig tartó elfogultság, vagy torzítás bármely irányba)

Syllabux 2012.01.04. 16:04:00

@Felagund: Az a különbség, hogy a köztévét az adófizetők pénzéből tartják fent, a magánkézben lévő médiát pedig a piac tartja el.

Felagund 2012.01.04. 16:05:03

@Syllabux: Nem ez volt a kérdés. Az adott médiumnál dolgozó újságíró ettől miért is áll felül mindenféle egzisztenciáját érintő megfontoláson?

Syllabux 2012.01.04. 16:13:04

@Felagund: Ez a megmozdulás a köztévében tapasztalható szakmai etikátlanság felszámolásáról szól. Azért érint mindenkit, mert a köztévét közpénzekből működtettetik.
Amúgy meg mondta bárki is, hogy a piaci média szereplője hiteles lesz, ha anyagi megfontolások vezetik?

Felagund 2012.01.04. 16:16:27

@Syllabux: "Amúgy meg mondta bárki is, hogy a piaci média szereplője hiteles lesz, ha anyagi megfontolások vezetik? "

Na, pontosan ez volt a kérdésem lényege...

_karmapolice_ 2012.01.04. 17:44:16

@Felagund:+1
@hungarisztan: 8-as ponthoz írotakkal maximálisan egyetértek
@Syllabux:
pláne, ha 5-ös pont csak annyit tartalmaz, hogy "két szakszervezeti", plusz hozzátenném SZÁVULY ARANKA nevét, mert őt sem az ötös pontban, sem a nyolcasban még csak meg sem említed, pedig ugyanazt végigcsinálta, mint Nagy Navarro.
amúgy meg miért is van az éhségsztrájk idézőjelben? tényleg nem ettek szilárdat...

hungarisztan 2012.01.04. 18:02:38

@Syllabux:
Én értem az abszurditást, de mások kedvéért azért nem ártana tisztázni, ki melyik oldalon áll. Tudod, a tipikus „kabátlopási ügybe keveredés” miatt: nem mindegy, hogy ő lop, vagy tőle lopnak!

Syllabux 2012.01.04. 20:32:45

@_karmapolice_: Azért van idézőjelben az éhségsztrájk, mert az éhségsztrájk nem egyenlő azzal, hogy valaki nem visz be szilárd kalóriát.
Mindenki tudja aki már sátrazott mínuszban, hogy milyen komoly teljesítmény végigcsinálni, amit ők Szávuly Arankával megtettek, de akkor se csúsztassunk. Főleg ne ebben a helyzetben.
Minden tisztelet megilleti őket, és az Opera előtti tüntetésen is valószínűleg sokaknak komoly lökést adott a példájuk, az hogy kiálltak a tisztességes tájékoztatás és a sajtó függetlensége mellett.
@hungarisztan: Oké, írjuk le az internet korában: Nagy Navarro Balázs és Szávuly Aranka azért kezdett éhségsztrájkba, hogy vonják felelősségre a hírhamisításokra utasítást adó vezetőket. Megjegyzem, belinkeltem az ehsegsztrajk.blog.hu/ -t.

a sötétség seregeinek vezénylő tábornoka 2012.01.04. 21:51:28

@Syllabux: Végre valaki megpiszkálja ezt az "éhségsztrájk" dolgot. Az indextől pedig elvártam volna, hogy hozzák a szokásos cinizmusukat, és írjanak egy rövid áttekintést az éhségsztrájk fogalmáról, élettani hatásáról és történetéről. Ugyanis aki valóban éhségsztrájkol (mint pl. Indiában vagy Észak-Írországban), annak 20 nap után valószínűleg kurvamindegy, h milyen kordont húznak köré (ebben a stádiumban ugyanis a szervezet már kezdi az izmok, a csontvelő és más létfontosságú szövetek felemésztését).

ormotlan 2012.01.05. 01:22:31

Azt azért ne felejtsük el, hogy a "köztv" a rendszerváltás óta (és előtte is) pontosan így üzemelt: az aktuális elit seggét nyalta a vakbélig. Ez tényleg gagyi, szar, kriminális, de már nagyon, nagyon rég óta így működik.
süti beállítások módosítása