HTML

Civil pálya

Friss topikok

  • dokineni: Arra gondolt, hogy elevenségükben felérnek 5 lánnyal. Mi a francnak ezen megsértődni?! Frusztrált ... (2014.02.22. 12:37) HARRACH PÉTER MATEMATIKÁJA
  • seahawks: nyírő egy mocskos fasiszta volt, nem igaz magyar. (2012.05.31. 10:32) KÖVÉR LÁSZLÓ OLVAS
  • : @egyenlítő: Jajj, hát ez az, mint a fentebbijeimből is kitűnik, épp ezt nem értem én se ... ;) (2012.05.14. 16:23) A SZÉKHELYI ÜGY IGAZI TÉTJE
  • Éhes_ló: Ezek is eszkimók, vagy ufók itt: www.beol.hu/bekes/kek-hirek-bulvar/szokni-probalt-a-targyalasrol-... (2012.05.09. 22:47) JUHÁSZ OSZKÁR POLGÁRHÁBORÚJA
  • pocaklakó minimanó: @CREATOR: Nem kell letagadnod. Azt írsz, amit akarsz, én meg azt hiszek el belőle, amit akarok. ... (2012.03.18. 22:40) FÉKTELENÜL

A SZÉKHELYI ÜGY IGAZI TÉTJE

2012.05.12. 15:49 Syllabux

Székhelyi József egri kitiltásának ügyében már minden elhangzott, sőt az ellenkezője is. Szépen dagad az ügy, nyilatkoztak az érintettek, történt feljelentés, van diplomáciai botrány, lesz vizsgálóbizottság, és minden, ami kell. Tapasztalataim szerint az ilyen ügyek háttere kibogozhatatlan, úgyhogy javaslom, koncentráljunk arra, ami látszik: úgyis ez a lényeg.

 

 

A tények

Az egri önkormányzat kulturális bizottságának ülésén a következők hangzottak el:

„Várkonyi György: Székhelyi nem jöhet ide…

Orosz Ibolya: Nem jöhet ide!

Várkonyi György: …mert egy SZDSZ-es, büdös zsidó…

Orosz Ibolya: Te mondtad! (nevet)”

Várkonyi György összefoglalta a helyzetet, és a kulturális bizottság elnöke megerősítette, hogy így van – ahelyett, hogy kikérte volna magának. Ennyi történt, nem több.

 

Tévutak

A legnagyobb szereptévesztésben a MAZSIHISZ van. Székhelyi Józsefet ugyanis nem a vallása, hanem a politikai szerepvállalása és a származása miatt tiltották ki az önkormányzati rendezvényről. Nem tudom, a színész mennyire vallásos – egyébként: ez az ő magánügye –, de az tény, hogy a zsidó vallás gyakorlásának nincsenek etnikai feltételei.

Téved a MAZSHISZ, amikor faji izgatás vádjával tesz feljelentést. Nem erről volt szó. Igaz, némi pedálozással lehet egy ilyen csavart is adni az ügynek, de ez a törekvés köszönő viszonyban sincs a valós problémával.

Téved a baloldal, amikor a Numerus Clausus megjelenéséről beszél. Bár kétségtelen tény, hogy önkormányzati döntésről van szó, ez azonban nem emelkedett törvényerőre. Noha a történet egy fokkal súlyosabb annál, mint amikor egy kocsmából kitiltják a cigányokat, de épp azért születhetett feljelentés, mert az önkormányzat döntése ellentétes a hatályos magyar jogrenddel.

Tévednek mindazok, akik szerint etikai problémáról van szó. Egerben ugyanis törvénysértés történt.

 

A szereplők

Bár a politika vonzódik a színművészekhez, a kulturális bizottság elsődlegesen ott hibázott, hogy túlzott jelentőséget tulajdonított Székhelyi József politikai szerepvállalásának. A színésznek egyébként körülbelül annyit ártott a bizottság döntése, mint Bakács Tibor Settenkedő a Pick szalámigyárnak.

Botorság lenne azt hinni, hogy Orosz Ibolya, a kulturális bizottság elnöke SZDSZ-es büdös zsidókat villásreggelizik. Főleg nem keresztény-nemzeti alapon. Ő csupán rosszkor volt rossz helyen. Csak egy újabb ember, aki tökéletesen alkalmatlan a feladatra, amit ellát. Ami azért kínos, hogy az adónkból kapja a fizetését. Ebből a szempontból ugyanabban a helyzetben van, mint bármelyik közmunkás.

A kutyát nem érdekli, hogy Orosz Ibolya hogyan vélekedik a zsidókról. Otthon, baráti körben. A véleménynyilvánítás szabadsága őt is megilleti. Magánemberként. Közalkalmazottként viszont már nem csupán a választóit képviseli, hanem az állampolgárok egészét. Pártállásra való tekintet nélkül. Amíg a közpénzekből kapott fizetése az egzisztenciájának alapja, kényesen ügyelnie kell a törvények betartására.

A kultúrára szánt közpénzek elköltése az önkormányzat hatásköre és feladata, ugyanúgy, ahogyan az Új Színház esetében is. A képviselők viszont nem szelektálhatnak származási alapon.

Orosz Ibolya természetesen tudja, hogy hibázott, amikor nem utasította vissza Várkonyi György szavait. A hangfelvétel kipattanása óta bőven lett volna módja, hogy elnézést kérjen, és beismerje a hibáját. Nem tette meg.

Ezért kell mennie.

181 komment · 1 trackback

Címkék: fidesz eger közpénz mazsihisz közalkalmazott székhelyi józsef numerus clausus kndp orosz ibolya

A bejegyzés trackback címe:

https://civilpalya.blog.hu/api/trackback/id/tr534504214

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Egri felolvasó 2012.05.13. 14:20:04

- A Nemzeti Igazság Minisztériumának irányelvei szerint az Útmutatás Hetén sem lazulhat a fegyelem, nem adhatunk teret ellenőrizetlen, ne adj isten kritikus gondolatoknak. A Nemzeti Együttműködés Rendszerében mindenféle felolvasók nem ka...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gyerekek! Én vagyok Zimömen, a híres keresztény! 2012.05.13. 18:22:09

@Syllabux: ne nyomasd, légy szíves, a torz hazugságot! Várkonyi György, kapaszkodj, MAGA IS ZSIDÓ, amit mondott, gúnyból mondta, és már számos problémája volt Egerben a gunyoros-liberális modorából.

atila68 (törölt) 2012.05.13. 18:25:08

Keserű leírni egy olyan tehetséges művészről mint Székhelyi József, hogy igen régóta érett impertinens szemitizmusa okán egy virtuális saller.
Talán ha megmaradt volna színésznek, és nem folyt volna bele a politikai közélet posványába.
Maga választotta úton ért el ideáig.

Syllabux 2012.05.13. 18:26:07

@Gyerekek! Én vagyok Zimömen, a híres keresztény!: Kizárólag Orosz Ibolya felelősségét vetem fel, ugyanis a hanganyag alapján egyedül ez állapítható meg.
Hol itt a "liberális képmutatás"?

Gyerekek! Én vagyok Zimömen, a híres keresztény! 2012.05.13. 18:26:56

@atila68: de azért fontos kérdés, hogy törvényes vagy törvénytelen úton kapja-e a sallert.
A liberálisok éktelen hamisítása éppen az, hogy ott is zsidózást ordítanak, ahol annak ellenkezője történt.

Gyerekek! Én vagyok Zimömen, a híres keresztény! 2012.05.13. 18:29:25

@Syllabux: nem a TE liberális képmutatásodról beszélek!!! Te tényleg nem veszed észre, hogy a teljes magyar baloldal (és gyanítom, kisvártatva az egész világon is) azt ordítja hazugul, hogy Székhelyit a zsidó... ehem... mibenléte miatt nem engedték fellépni? (Ez a "nem engedés" is hazugság, csak támogatni nem akarták anyagilag.)

Syllabux 2012.05.13. 18:33:01

@Gyerekek! Én vagyok Zimömen, a híres keresztény!: Teljesen mindegy, hogy valaki zsidóként "büdös zsidózik"-e vagy sem.
Itt nem a zsidózás ténye érdekes, hanem az, hogy Orosz Ibolya elfogadta a Székhelyi számára hátrányos döntés indokaként, hogy azért tiltják ki a színész a rendezvényről, "mert egy SZDSZ-es, büdös zsidó".
Ez törvénysértés, és Orosz Ibolyának innentől nincs helye a közéletben.

gabesz7004 2012.05.13. 18:34:51

@Mészáros Laci: Nehogy izraelt, mint a tolerancia "mintaországát" állítsd ide példának! Hitvány terrorállam, akik elnyomnak minden arab és keresztény vallásút! Sőt általában meg is ölik.

atila68 (törölt) 2012.05.13. 18:36:14

@Gyerekek! Én vagyok Zimömen, a híres keresztény!:
Nem igazán értem a műsort magát. Nekem az a benyomásom, hogy tízből kilencen nem olvasták a média által inkriminálni kívánt jegyzőkönyvet.

Gyerekek! Én vagyok Zimömen, a híres keresztény! 2012.05.13. 18:38:29

@Syllabux: de ezt meg miből gondolod, könyörgöm??? Mármint hogy Orosz Ibolya EZT fogadta el??? És Várkonyi NEM zsidózott - nem azért, mert zsidó!!! Hanem mert szándéka ÉPPEN ELLENTÉTES volt - a szerinte antiszemiták kigúnyolása, a baloldaliak jellegzetesen undorító, gúnyos stílusában... Persze ezért a mocskos stílusért el kell kezdeni valamikor a bűnhődést! De nem AZÉRT, amit el sem követett!!!

2012.05.13. 18:39:01

A zsidók néztek valaha tükörbe és gondolkodtak el azon, hogy miért utálják őket mindenhol, mint a büdös szart? Hogy miért mindenki hülye meg antiszemita és csak ők a helikopterek?

Syllabux 2012.05.13. 18:40:03

@Gyerekek! Én vagyok Zimömen, a híres keresztény!:
Bocs, de tényleg nem engedték. Egész pontosan így szól a szöveg:
„Várkonyi György: Székhelyi nem jöhet ide…

Orosz Ibolya: Nem jöhet ide!

Várkonyi György: …mert egy SZDSZ-es, büdös zsidó…

Orosz Ibolya: Te mondtad! (nevet)”

Ez az, amit ha 5000-szer lejátszol, akkor is ezt fogod hallani. Hogy mit gondoltak, az a kutyát sem érdekli.
De ha Orosz Ibolyába minimális politikai érzék szorul, akkor a hangfelvétel kipattanásakor, elnézést kér, elismeri, hogy hibázott, és lemond a kulturális bizottság elnöki pozíciójáról. Akkor talán megúszhatja.
Persze talán így is, csak akkor nagyon rossz lesz sokak szája íze.

Gyerekek! Én vagyok Zimömen, a híres keresztény! 2012.05.13. 18:44:02

Rengetegszer olvastam, hallottam. Várkonyi hangjából a sértett zsidó túlpörgött gúnyja beszél, amit Orosz Ibolya NEM fogad el, és úgy gondolja, saját barlangjában fogja meg a vagdalkozó Várkonyit. A többit a libbant manipuláció olvassa bele.

Syllabux 2012.05.13. 18:45:38

@atila68: Valóban. Itt nem a szerkesztett jegyzőkönyvről, hanem az ülés hangfelvételének egy részletéről beszélünk.
A tényekkel nehéz vitatkozni.

Gyerekek! Én vagyok Zimömen, a híres keresztény! 2012.05.13. 18:45:55

És azt értsd meg még: Várkonyi az ALAPKÉRDÉSBEN is túloz!!! Gúnyból, prepotensen. Székhelyi TERMÉSZETESEN mehet Egerbe bármikor! (Ellentétben a libbant hazudozással.) Csak önkormányzati PÉNZT nem kap a produkciójára.

Gyerekek! Én vagyok Zimömen, a híres keresztény! 2012.05.13. 18:46:42

@Syllabux: a tények tények, amit a libbantak aljasul meghamisítottak.

MACISAJT 2012.05.13. 18:52:06

Ez a székhelyi nevű 2005 óta kiiratkozott a magyarságból, mikor kifejezetten az szdsz nevü, azóta hál'Istennek megszűnt párt rendezvényén "humorizált" a magyar Himnusszal....

És hogy most azon óbégatnak hogy valaki őt "szdsz-es büdös zsidónak" nevezte?
Ez tényleg felháborító, sürgős helyreigazítást kell közölni.

Mivel az hogy szdsz-es és hogy zsidó ténye nem vitatható(ahogy az ezekből fakadó tevékenysége sem), ezért a "büdös" marad.

Legyen hát "szdsz-es nembüdös zsidó" oszt menjen Isten hírével...

atila68 (törölt) 2012.05.13. 18:56:20

Drága sztrovacsekok!
Olyan kocsmába nem megyek ahol meg akarnak verni.
Ha mégis, utána nem hisztizek, hogy hülye voltam.

Syllabux 2012.05.13. 18:57:43

@Gyerekek! Én vagyok Zimömen, a híres keresztény!:
Jó neked, hogy ilyen okos vagy, és belelátsz mások fejébe.
Sajnos itt a kimondott szavak, és az arra adott reakciók számítanak - nem a hajánál fogva előrángatott magyarázat.
Orosz Ibolya nem valamiféle sötét zsidó ármány, hanem a saját politikai képzetlenségének áldozata.
Van aki alkalmas politikusnak, és van, aki nem az. Orosz Ibolya alkalmatlan arra a feladatra, amit ma ellát. Közpénzből.
Majd visszavonul a magánszférába, és ennyi. Nem fog éhen halni.

kiskakas 2012.05.13. 18:59:38

@qwertqwert:

Oroszné egy liba, sőt, lúd!

Syllabux 2012.05.13. 19:00:11

@atila68: Majd meséld el, hol vitatkozom a hangfelvételen hallható anyaggal.

Krutzifix 2012.05.13. 19:04:48

@ekszvájzed: Sajnos abban igazad van eme elmeroggyant ámokfutásod közepette, hogy az inkriminált "kulturális bizottságot" a jelenlegi kormány tartja fenn...nesze neked önkormányzatiság! Pont odaértünk vissza, ami ellen küzdöttünk, amiért kitalálták egyesek a rendszerváltást! A totális diktatúrához! De azért arra, ami ma történik, Rákosi is csak a kopasz homlokát csapkodná, hogy ez neki miért nem jutott eszébe?!

atila68 (törölt) 2012.05.13. 19:06:43

@Syllabux: Van eszemben vitázni akivel nem lehet.

atila68 (törölt) 2012.05.13. 19:07:25

@kiskakas: Liba, meg lúd... akkor mire a hiszti?

Syllabux 2012.05.13. 19:10:30

@atila68: Azok a fránya tények, mi...
Mondtam, hogy azokkal nehéz vitázni. :)

kiskakas 2012.05.13. 19:17:03

@atila68:
Milyen hiszti?
Még, hogy kulturális bizottság? Nevetséges. Ilyen "kultúrából " nem kérünk!

Mészáros Laci 2012.05.13. 19:17:22

@gabesz7004:

Ó, dehogy állítom.
Miért lenne mintaország?

Volt egy osztálytársam, akinek az egyik lába vagy tíz centivel rövidebb volt, spéci cipőket hordott, csúfoltuk is rendesen, amitől persze hisztériás lett, a tanarak jöttek rendet teremteni és minket jól lehordtak. A srác egy idő után rájátszott erre: mindenféle genyóságokat csinált, és amikor megtoroltuk, hisztisen hívta a tanarakat, akik minket jól lehordtak -- hiába magyaráztuk, hogy most kivételesen ő volt a genyó.

Izraelország sokszor ugyanezt csinálja, mint a régi sánta osztálytársam... hm, nosztalgiáztam, meg is keresem a fakebookon.

gabesz7004 2012.05.13. 19:22:21

@Mészáros Laci: "Itt fentebb arra voltam kíváncsi, hogy az itteni mélymagyarok mit szólnának hozzá, ha egy Izraelbe látogató mélymagyar ottani kulturális (nem politikai) előadását a mélymagyarság vagy más politikai szempontok miatt megakadályoznák."
Ez alapján gondoltam, ezek szerint tévesen. Bocs!

Sola Scriptura 2012.05.13. 19:28:10

@Syllabux: Egyáltalán nem értelmetlen, amíg a zsidóság is így határozza meg magát. Az a zsidó, akinek az anyja zsidó. Ilyen egyszerű. Jákób (Izráel) fiainak utódai.

Létezett mindig is a prozelitizmus (vagyis a nem zsidók "betérése" a zsidóságba), de a prozeliták sosem lettek igazi zsidók, hiba tartották farizeusi szigorral a micvákat. Más kérdés, hogy pl. a II. világháború alatt és közvetlenül előtte ők is zsidónak számítottak a törvények szerint.

kiskakas 2012.05.13. 19:32:38

@egyenlítő:
Krisztust megfeszítése után hívták így, Jézus volt a neve -azoknak, akik nem tudják!
Istenem az a Kockagolyó , visszamegy a honfoglalásig -zsidóűgyben? Micsoda primitívségEzzel az erővel az összes akkor élő népet ! felsorolhatná- nem hallott "a magyarok nyilaitól ments meg bennünket uram? " -mondásról?
Hány embert öltek meg derék honfoglalóink? Az, tán derék dolog volt? Micsoda gondolatok? Erre mondják, hogy buta és tanulatlan hőzöngő!
No és mi a helyzet Ádámmal és Évával, ha már...

Egyébként csodálkozom az egri kléruson -INRI!

2012.05.13. 19:34:29

@Krutzifix:

Megkérdem már, a fene abba a kristálytiszta, megvilágosodott tudatodba, mégis miajófranc ebben az elmeroggyant ??? Tán az, hogy nem a mindenek felett kinyilatkoztatott libsizmus beszlopált mantráit fuvolázom ??? Már kifejtettem, asszem, mi a véleményem az ilyenkor szokásos csípőből lehülyézéseitekről ...

Jellemző, hogy azt nem veszed figyelembe, amit az előző garnitúra kulturális terrorjáról mondtam, csak azt, amivel neked is bajod van ... Nekik még csak bizottság se kellett, mert az egész feltápolt és agymosott szélballib művészklikk az ő tanaikat nyalta be, szép nagy rajongótábort kerítve a fanatizmusukhoz.

Jah, és ha ilyen buta vagyok, miért hozzám szólsz, miért nem a bőszen és kertelés nélkül izraelezőkhöz és zsidózókhoz, ők aztán biztos okosabbak nálam egy pöttyet ... :)

Aztán szerintem akkor vinnyogna csak igazán az ilyen is, mint te, ha betennénk egy kibacott időgépbe, oszt' száműznénk abba a korba, ép oda, mert ott aztán még csak az se volt mentség a 'független' gondolkodásra, hogy a főgóréhoz hasonlóan a 'kiválasztottak' népéhez tartozol, okos ...

Ismered is a történelmet, vagy csak a neveket, meg a hozzájuk a suliban amúgy jegyzetszerűen képzettársított fogalmakat?

Sola Scriptura 2012.05.13. 19:39:07

@kiskakas: Megfeszítése után? :) Hát Péter ott Caesarea Filippiben? He?
Mt 16 - olvasd csak :)

atila68 (törölt) 2012.05.13. 19:46:17

@kiskakas: Lúd vagy liba miatt hisztizik egy kiskakas... zavaros.
El kellene dönteni van e ekkora súlya ennek a libának, vagy lúdnak, mint amekkora a - minős képzavar - a füstje?

Megjegyzem a Székhelyinek jól jött ez a kis ingyenreklám, lévén igen komoly hupában van egy ideje.

Mészáros Laci 2012.05.13. 19:47:32

@gabesz7004:

Nincs miért, ez az én fogyatékosságom, nincs bennem nemzeti érzés, ezért néha akaratlanul megsértem azokat, akikben van :-(

Csak a józan eszem tudja, hogy a nemzet rendkívül fontos kulturális és gazdasági és pszichológiai egység, és ezért az EU típusú szerveződésekben sokkal jobban kellene ügyelniük a lokális szerveződések sajátosságaira.

HgGina 2012.05.13. 19:54:08

Akkor magánemberként, a véleménynyilvánítás szabadságára hivatkozva kijelenthetem, hogy ez egy büdös zsidó.

Régen még kedveltem is a színészi munkáit. Ő maga mászott bele a politikába, és ezt a szart nem fogja magáról levakarni élete végéig. Igazából a Himnusz-történetet követően az országból is kihajítottam volna. De ez neki így nagyobb megalázás. És meg is érdemli. Még párszor remélhetőleg ezt át kell élnie, és önszántából takarodik el.

Syllabux 2012.05.13. 20:05:23

@HgGina: Azt, hogy zsidó, kijelentheted. Ha ezt értékítéletnek szánod, az legfeljebb téged jellemez.
Azt, hogy büdös zsidó, már nagy valószínűséggel nem - ezt ugyanis közszereplőként sem kell eltűrnie - lásd az ilyen típusú perekben kirótt, egy miller körüli kártérítéseket.
Bár szerintem nem kell aggódnod: nem fog beperelni.

Syllabux 2012.05.13. 20:09:06

@Sola Scriptura: Kérdés, mit értesz zsidóság alatt:
- az írott hagyományt,
- bizonyos csoportokat, akik a hagyomány alapján zsidóság letéteményeseinek tartják magukat,
- azt a jóval szélesebb csoportot, akik különböző okokból magukat tartják zsidónak,
- vagy azt a még szélesebb tömeget, akiket a környezetük definiál zsidóként?
A zsidóság sem körülírható, egységes massza. Te persze önkényesen meghatározhatod, mit értesz alatta, vagy elfogadhatod mások meghatározását, de ettől még nem jutsz előbbre. Főleg, hogy a XIX.-XX. század gyakorlatában a zsidóság vallási fogalomból politikai, és kulturális kategóriává vált.
Azt már az előző válaszomban elmondtam miért nem lehet a zsidóságot genetikailag egységes etnikumként kezelni.
Ez a matriarchális hagyomány pedig azért is vicces, mert a zsidóság Ábrahámtól, és nem valamiféle ősanyától származtatja magát, illetőleg már az ősök is gyakran vettek maguknak feleséget a környező népekből.

Sola Scriptura 2012.05.13. 20:17:08

@Syllabux: egyáltalán nem kérdés, mit értek zsidóság alatt. De a meghatározásom nem önkényes. Azokat értem, akik Ábrahám örökösei. És mivel nem ismerik el az újszövetségi iratok szentségét, ebből a meghatározásból kihagyom Pál apostol ezirányú korrigálásait a római levélből. Marad a test szerinti leszármazás, az "עם קדש".

Syllabux 2012.05.13. 20:22:57

@Sola Scriptura: :)
Megjegyzem, eléggé elkanyarodtunk Orosz Ibolya politikusi alkalmatlanságának kérdésétől.

kompolthyaladár 2012.05.13. 20:23:28

Karácsony Benő (erdélyi magyar/zsidó?) író Napos oldal című könyvét lehetne például Wass Albert mellett olvasni . A könyvből készült tévéfilm (1983) Székhelyi Józseffel a főszerepben életem egyik meghatározó filmélménye. Székhelyi nem csak Villont tudja nagyon...

Sola Scriptura 2012.05.13. 20:27:00

@Syllabux: ez igaz. De fontos látni, hogy itt egyáltalán nem vallási kérdésről van szó, hanem nettó antiszemitizmusról.

atila68 (törölt) 2012.05.13. 20:30:34

Ha valaki "nem kívánatos" az csak zsidó lehet.
Komolyan nem értem.

Syllabux 2012.05.13. 20:39:02

@atila68: Én pedig azt, hogy ha valakit állítólag a politikai szerepvállalása miatt tartanak "nem kívánatosnak", akkor miért azzal indokolják a döntésüket, hogy az illető "egy SZDSZ-es büdös zsidó".
Továbbá azt sem értem, hogy Orosz Ibolya, a kulturális bizottság elnöke, miért nem utasította vissza kapásból ezt az indoklást. Ahogyan azt sem értem, hogy miért nem kért még mindig elnézést, és miért nem mondott még le.

nyekk 2012.05.13. 20:40:50

@atila68: tényleg nem érted...

Before · http://azbeszt.blog.hu 2012.05.13. 20:41:56

Bocs, nem olvastam végig a kommenteket, de pár momentum, amúgy tényszerűen kimaradt.
Hiányzik például Orosz megjegyzése arról, hogy "most megtehetjük", ami alapján neki nem sok elhatárolódivalója maradt a témában.
A "mocskos szdsz-es zsidó" kifejezés igen bonyolult, de ezt szimplán politikai motivációnak beálltani minimum erős csúsztatás. A(z ostoba) jobboldali közbeszédben aki szdsz-es, az zsidó és azért az, mert csak a mocskoszsidók olyan férgek, mint amit az szdsz képes volt felmutatni. IgazMagyar nem tenne ilyet, csak a mocskoszsidók, tehát ez szimpla antiszemitizmus, kerek perec, nem kell idekeverni a vallásosságot és egyebeket.

A helyzet persze bonyolultabb, és tényleg erős túlzás numerus claususról beszélni, amíg egyes konkrét személy(ek)ről esik szó, de azt se kell eljátszani, hogy ez szimplán személyi kérdés lenne, ebben a megfogalmazásban.
Vállalhatatlan minden normális ember számára úgy, ahogy van.

nyekk 2012.05.13. 20:44:03

@HgGina: Régi vicc:
-"Grűn! Maga mit csinálna, ha azt mondanám, hogy maga egy büdös zsidó?"-
-"Feljelenteném! Meg a Hitközség is feljelentené, meg..."-
-"És ha csak gondolnám?"-
-"Akkor nem tehetnék semmit."-
-"Jó! Akkor csak gondolom...!"-

Hertelendi 2012.05.13. 20:45:10

@HgGina: Nincs gond a zsidózással...ha nem tudnád a zsidó egy nép...persze te honnan is tudnád. De neked elnézem, mert primitív vagy a végletekig. Valószínűleg te stefánia kisasszony vagy, esetleg kalmár, vagy a fene tudja milyen nevet találtál ki, vagy a főnökeid. Mindenesetre a szagod idáig érződik...
Mocskos disznó vagy!

a halál kamionja mindenkit elgázol 2012.05.13. 20:54:59

talán ha a "..." helyett az állna ott ami elhangzott, akkor érthető lenne mi történt.
az hogy az átlagpolgároknak elegük van az szdsz-es büdös zsidókból akik minden csatornából ömlenek, úgyhogy ha nem tetszik hogy a büdös zsidóra nem kíváncsi Eger lakossága akkor a lakosságot próbálják meg lecserélni ne a városvezetést.
Szerencsére nem fog sikerülni mert csak egy nép volt eddig amelyik önként ment birkaként a vágóhídra, mégpedig a zsidó.

a halál kamionja mindenkit elgázol 2012.05.13. 20:57:39

ha nem büdös zsidó lenne, akkor is egy szar alak aki 65 évesen csinál egy gyereket egy 30 évvel fiatalabb idiótának aki jó eséllyel egyedül nevelheti fel a szerencsétlen gyereket.

egyenlítő 2012.05.13. 20:59:13

@vezér01: Valóban. Pártállamban mindegy, hogy a helyi Fidesz, vagy az önkormányzat.

Gyerekek! Én vagyok Zimömen, a híres keresztény! 2012.05.13. 20:59:48

@Syllabux: tudom, hogy ezt szereted ismételgetni, de repetitio non est argumentum. Semmi jele a szövegben annak, hogy helytálló lenne az okoskodásod.

Gyerekek! Én vagyok Zimömen, a híres keresztény! 2012.05.13. 21:01:35

@Sola Scriptura: "Az a zsidó, akinek az anyja zsidó. Ilyen egyszerű. Jákób (Izráel) fiainak utódai2 - te nem fakadsz hangos kacajra az "ilyen egyszerű" baromságod kiáltó önellentmondásától? :D :D

egyenlítő 2012.05.13. 21:01:55

@kiskakas:

Üres a kereszt, csak a tábla van rajta:
Irataimért
Názáretbe
Repültem
Iesus

Kérték a keresztlevelet.

Gyerekek! Én vagyok Zimömen, a híres keresztény! 2012.05.13. 21:03:26

@Syllabux: a zsidóknak sincs dunsztjuk sem, mit jelent az, hogy "zsidó".

Gyerekek! Én vagyok Zimömen, a híres keresztény! 2012.05.13. 21:05:07

@Syllabux: nagyon nyomatod, csak éppen bizonyítani vagy képtelen.

nyekk 2012.05.13. 21:05:50

@a halál kamionja mindenkit elgázol: Szó nincs itt etnikai kérdésről. A Fideszben is van bőven zsidó (mert hát genetikailag oda tolakszik mind, ahol a hatalom, meg a lóvé), csak azok jó zsidók. (Meg a (volt) kommunistáik is jó kommunisták). Szemben más pártok zsidóival, és kommunistáival.

Gyerekek! Én vagyok Zimömen, a híres keresztény! 2012.05.13. 21:07:52

@Sola Scriptura: ha valaki nem ért veled egyet, az az antiszemita. Aki meg igen, az a zsidó.

Gyerekek! Én vagyok Zimömen, a híres keresztény! 2012.05.13. 21:08:52

@Syllabux: ne hazudj, szó sincs arról, hogy ezzel indokolták volna.

2012.05.13. 21:10:30

Jó kis gumicsont ez a "ki a zsidó" témakör, egyszerűen elrághatatlan ... Igazából ők se kötik az orrunkra, hogy szerintük micsodák is. Nem is hinném, hogy akarják.

S mivel egyetlen zsidó identitású nagykoponya sem veszi a fáradságot hogy egyszer s mindenkorra véglegesen és egyértelműen (!) kodifikálja a körülötte élő nemzsidók számára a "zsidó" szó univerzális jelentését, meghagynak bennünket az örök tanakodásban és e jeles nemzet tagjaival folytatott parttalan vitákban. Hát persze, hogy nekik ez így a legjobb.

Ha pedig a zsidó mondjuk egy "nép", akkor miért is nem kért magának mondjuk nemzetiségi státuszt, amikor megtehette volna, már a gengszterváltás óta, ha szabadna kérdeznem, oppardon.

Hertelendi 2012.05.13. 21:16:18

@Gyerekek! Én vagyok Zimömen, a híres keresztény!:
a mamád szólt, hogy nézzek be, mert nem vetted be a délutáni gyógyszeredet...faszkalap....

Syllabux 2012.05.13. 21:26:16

@Gyerekek! Én vagyok Zimömen, a híres keresztény!:
Szerintem elhangzottak az érvek Orosz Ibolya elhibázott reakciója mellett és ellen.
Jogilag tiszta a helyzet - az Orosz Ibolyát mentegetni próbálók álláspontja védhetetlen.
Megjegyzem ő is tudja, hogy súlyosan hibázott. Ideje, hogy nyilvánosan is levonja a megfelelő következtetést.
Ez az egész nem Orosz Ibolya személyéről szól, hanem arról, hogy megengedhetetlen, hogy Magyarországon ma valakit a származására való hivatkozással tiltsanak ki bárhonnan. Súlyosbító körülmény, ha az államot képviselő hatóság teszi ezt. Ha olyan országban akarunk élni, ahol ez nem fordulhat elő, akkor a mostani eset azzal fog végződni, hogy Orosz Ibolya eltűnik a közéletből.
A piacról - tehát nem közpénzekből, illetve nem állami megrendelésekből - élő adófizetőként kikérem magamnak, hogy az amúgy is túlfizetett közhivatalokat arra alkalmatlan személyek töltsék be.
Azt akarom, hogy mi döntsük el, hogy mire költsék az adónkat, és azt, hogy ellenőrizni tudjuk, hogy a számunkra legkedvezőbb módon költik ránk.

Plumper_ 2012.05.13. 21:27:08

Halál kamionja: többé nem olcsó mulatság zsidót ölni, ezt jól vésd a kis nyilas buksidba. Izrael állam 1800 év után újjáalakult. Hőzöngj csak, ahogy akarod.

Gyerekek! Én vagyok Zimömen, a híres keresztény! 2012.05.13. 21:27:55

@Syllabux: "Megjegyzem ő is tudja, hogy súlyosan hibázott" - Jézusom, de óvodáááás...

Syllabux 2012.05.13. 21:32:51

@Gyerekek! Én vagyok Zimömen, a híres keresztény!: Lehet. De tény. :)
Inkább az érthetetlen, hogy ha ő is így gondolja, miért nem kért még mindig elnézést nyilvánosan az érintettektől.
Mondjuk ennek ismeretében eltöprenghetünk azon, mi óvodás, és mi nem.

SecretGhost 2012.05.13. 21:47:27

Kicsit túl van ez hypolva szerintem...akárki akármit mond.

Gyerekek! Én vagyok Zimömen, a híres keresztény! 2012.05.13. 22:04:28

@Syllabux: azt a libbantak álmodják (túlzok, dehogyis álmodják, csak terjesztik, Avar János stílusában), hogy "ezt ő tudja a legjobban". Hadd ne mondjak kerületet...

egyenlítő 2012.05.13. 22:55:48

@ekszvájzed: A fene tudja, miért, de valahogy nincs kedvük ahhoz, hogy összeírassák magukat.

egyenlítő 2012.05.13. 22:57:28

"A Székhelyi József melletti szolidaritási rendezvény helyszínén, a budapesti, Dohány utcai zsinagógában találkozott vasárnap a színművésszel, valamint Izrael Magyarországra akkreditált nagykövetével, Ilan Morral három egri honatya: Habis László, Eger Megyei Jogú Város polgármestere, dr. Nyitrai Zsolt miniszterelnöki biztos, a Fidesz egri választókerületi elnöke és dr. Lukács Tamás, a KDNP képviselője, a Parlament Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottság elnöke - közölte az egri városháza.

Mint Habis László polgármester tudatta: közvetlen, őszinte beszélgetés keretében biztosította Székhelyi Józsefet arról, hogy Eger nem kirekesztő város. A hevesi megyeszékhely történelme során mindig is befogadó, integráló település volt, és ma is az. A Jászai-díjas művész jó szívvel fogadta a gesztusértékű látogatást, és egy általa írt könyvvel ajándékozta meg a polgármestert. Elmondta, hogy az ügyet a maga részéről lezártnak tekinti."

kiskakas 2012.05.13. 23:34:11

@atila68:
Lúd vagy liba ugyanaz...
Nem szól semmiről.

Syllabux 2012.05.13. 23:51:07

@egyenlítő: Igazán pompás kis hír. Lefordítom, mi történt:
Székhelyi József lépjen fel a Dohány utcai zsinagógában, ahova való.
A kérdésben érintett három kormánypárti potentát smúzolt egyet az izraeli nagykövettel és Székhelyi Józseffel, és ezzel a maguk részéről letudták az ügyet - Budapesten. Tehát megúszták azt, hogy otthon bármit tenniük kelljen a továbbiakban. És nekik egyedül ez számít.
Megjegyzem, Eger azért annyira nem befogadó város, hogy a polgármester úr meghívja egy fellépésre Székhelyi Józsefet.
Még mindig nem állították fel a vizsgálóbizottságot.
Orosz Ibolya pedig továbbra is a kulturális bizottság elnöki székében mosolyog.
Mindez azért kínos, mert ez az az ügy nem Székhelyi József személyéről szól, hanem a hatályos magyar törvények megsértéséről.

2012.05.13. 23:52:47

@egyenlítő:

De bezzeg rajtuk és hasonlóan áldásos cselekedetű kebelbarátaikon kívül minden más társaságot össze lehet írni ebben az országban és másutt is, identitás szerint, mint nemzetiséget, (s az usákokban sem rejtik ám a genetikai jellemzőket véka alá), hiszen nekik az is jól jöhet majd egyszer ...

Nem is tudom, legutóbb kik buzdítottak még a vallási rubrika megfelelő kitöltésére, más egyéb felekezetek mellett ...

Jajj, a kis félőskék, bár tudom én ám, hogy ezt elvileg még a jó öreg vallás is tiltja, meg az itten őrjöngve tobzódó, a leszámolást nyálcsurgatva váró rohattbunkó nyilasoktól már teli a pelenka, pedig itt is nagyon szívesen fenyegetőznek, az 1800 év után újjáalakult ősújországgal és annak szívbéli tesóival a hátuk mögött ...

Mert aztán lesz is nemulass, jönnek ám a gonosz nácikok, oszt' jól megholokausztolják őket megint, de addig csak szépen rettegjenek-rettegtessenek nyugodtan tovább, addig is dől a lé, meg nől (?) a politikai tőke ... Mi a jó fenéért várják itt be őket, e durva, barbár csürhe közt, azt csak ezért értem ... :)

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.05.13. 23:58:25

Örülök, ha a szemétláda székhelyinek csak egyetlen nappal megrövidítette az életét az ominózus mondat.
Mert megérdemli a himnuszgyalázó féreg.

Gyerekek! Én vagyok Zimömen, a híres keresztény! 2012.05.14. 00:00:14

@Syllabux: "Orosz Ibolya" - te azért vagy ruszofób, mert valakit csak kell találni a gyűlölet célpontjául az után, hogy a megrágalmazott Várkonyi ártatlansága kiderült?

Syllabux 2012.05.14. 06:25:52

Helyesbítek: Székelyi József Habis László, egri polgármester felkérésére fellép Egerben.
index.hu/kultur/2012/05/14/szekhelyi_megtartja_villon-estjet_egerben/
Minden tiszteletem a polgármester úré. Úgy tűnik, végig fogja vinni ezt az ügyet.

egyenlítő 2012.05.14. 06:38:32

@ekszvájzed: Talán azért, mert magyarnak érzik magukat. Minden igyekezetetek ellenére.

Kockagolyó - a legjobb csúszógömb (törölt) 2012.05.14. 10:38:22

Az egri polgármester egy zsidóseggnyaló undorító faszkalap. Ha meglátom arcon fogom köpni!

2012.05.14. 12:02:32

@egyenlítő:

Ha meg annyira magyarnak érzik magukat, miért is tapsolnak pl. az orbánfikázást ürügyként felhozó himnusz-kifigurázóknak, miért piszkolják 22 éve nap-mint-nap a magyar államiság történelmi szimbólumait / ereklyéit, miért fognak össze már 80 éve a magyarságot, mint identitást masszaként ledarálni óhajtó vörös eszmével, és a határon túliainkat buzeráló exvörös ex-kisantanttal? ...

És miért is lehet minden idevágó kommentáradatban a magyarokat, mint olyanokat kicsúfoló, lealattvalózó, ledisznózó, lenácizó, stb. vagy a magas, "irodalmi" szinteken elkövetett ilyen típusú "magyarozást" megértőleg mentegető hozzászólásaikat olvasgatni?

Miért nem értik meg végre, hogy az ilyen hozzáállással csak ártanak az "ügyüknek", bármi legyen is az valójában ...

(vagy ha az "ügyük" éppen az, hogy kiváltsák azokat a bizonyos zsigeri indulatokat, amelyekre hivatkozva százszoros erővel gyalázhatnak-fikázhatnak-nácizhatnak tovább, akkor persze a cél elérése garantált, kérdés, hogy ilyenkor mi a végcél ...)

... és, ahogy egy-két fentebbi kommentelő is fogalmazott, kiírják magukat az országból és nemzetéből?

2012.05.14. 12:25:26

@egyenlítő:

Miféle "igyekezetünk", te jó ember? Én kértem tőlük, vagy mások, hogy azt tegyék, amit tesznek? Tán én akartam, hogy a székhelyi cucus (vagy akár a talán egészében nemhéber, ám igencsak héberkedvelte dopeman elvtárs is) a himnusszal keverje a tutit? Én aztán igazán kedveltem a fazonjukat, amíg meg nem mutatták a visszáját is ...

Jah, és hogy mennyire nem akarják ám, hogy összeírják őket ... mások.

El nem lehet gondolni, hogy micsoda nagyságrendekkel nagyobb anyakönyvészeti-genealógiai feltérképezés folyik akár a holokauszt-áldozatok és családtagjaik tudományos felkutatása vonalán a sínai puszták népe vérvonalainak ügyében, mint akár az Ítéletnap mormon Szentjeinél ...

És bizony még Ősújország felelős hivatalai sem restkednek akkor, mikor a regiszterrel kell dolgozniuk. Hiszen a diaszpórára bármikor és bármely ügyben nagy szüksége támadhat a valódi hazának is ... Mint mindig.

egyenlítő 2012.05.14. 14:52:48

@ekszvájzed: A világon talán a magyar nép sorsa hasonlít legjobban a zsidókéhoz. Hát akkor mire ez a nagy gyűlölet?

2012.05.14. 16:23:15

@egyenlítő:

Jajj, hát ez az, mint a fentebbijeimből is kitűnik, épp ezt nem értem én se ... ;)
süti beállítások módosítása