HTML

Civil pálya

Friss topikok

  • dokineni: Arra gondolt, hogy elevenségükben felérnek 5 lánnyal. Mi a francnak ezen megsértődni?! Frusztrált ... (2014.02.22. 12:37) HARRACH PÉTER MATEMATIKÁJA
  • seahawks: nyírő egy mocskos fasiszta volt, nem igaz magyar. (2012.05.31. 10:32) KÖVÉR LÁSZLÓ OLVAS
  • : @egyenlítő: Jajj, hát ez az, mint a fentebbijeimből is kitűnik, épp ezt nem értem én se ... ;) (2012.05.14. 16:23) A SZÉKHELYI ÜGY IGAZI TÉTJE
  • Éhes_ló: Ezek is eszkimók, vagy ufók itt: www.beol.hu/bekes/kek-hirek-bulvar/szokni-probalt-a-targyalasrol-... (2012.05.09. 22:47) JUHÁSZ OSZKÁR POLGÁRHÁBORÚJA
  • pocaklakó minimanó: @CREATOR: Nem kell letagadnod. Azt írsz, amit akarsz, én meg azt hiszek el belőle, amit akarok. ... (2012.03.18. 22:40) FÉKTELENÜL

A LÉBÖJTKÚRA ABSZURD BÁJA 2.

2012.01.04. 11:00 Syllabux

 

 Hogyan tovább?

(Forrás: http://justincmcintosh.com/blog/?m=200612 )

Eljött a perc, amikor Nagy Navarro Balázsnak tételesen fel kellene sorolnia, mikor, melyik MTVA-s anyagban kozmetikázták a történéseket. Ez ma már megkerülhetetlen. Három héttel az akció kezdete után ugyanis egyformán felelős az, aki kiadja az utasítást és az, aki végrehajtja a parancsot. Ha közpénzen félretájékoztatják az adófizetőket, az éppen olyan, mint amikor a készülő hídból kilopják az anyagot. Rontja az életminőséget.

Az "éhségsztrájk" így is megmutatta, mennyire megbénítja az állítólagos kétharmadot, amikor valaki láthatóan kiáll, és azt mondja, elég. A december 23-i LMP-s akció, és Nagy Navarro Balázsék demonstrációja egyúttal a jogállam éretlenségét is példázza: a legbugyutább show is sokkal hatékonyabb, mint a törvényes út.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Köztévé, nemzeti tévé vagy független sajtó?

Volt valami sajátos báj abban, ahogy a szilveszteri tüntetésen a hangsúlyosan Csengey Dénesre hivatkozó Nagy Navarro Balázs a nemzeti tévéről vizionált. Nem tudom, érdemes-e túlfizetett újságírókat közpénzen alkalmazni, miközben nem is reménykedhetünk korrekt tájékoztatásban. Az se tiszta, milyen feladatokat kell ellátnia a köztévének, hiszen erről sose folyt valódi társadalmi egyeztetés. Megint úgy költik az adófizetők pénzét, hogy nem kérdezik meg, mire fordíthatják az adókat, és nem számolnak el fillérre a polgároknak.

A köztévét ugyanis az adófizető polgárok tartják el, és a legkevesebb, hogy cserébe olyan műsort kapjanak, amilyet ők akarnak. Ez akkor is igaz, ha a tájékoztatásért és a sajtószabadságért vívott harc nem a közmédiában dől el, hanem az interneten. Az a több ezer ember, aki a saját pénzén és saját eszközeivel nap mint nap híreket tesz közzé, megoszt, kommentál a hálón, sokkal többet tesz a nyilvánosságért, mint a médiában dolgozó bármely közalkalmazott.

 

 (forrás: http://oranges-world.com/the-internet.html)

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://civilpalya.blog.hu/api/trackback/id/tr793518754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_karmapolice_ 2012.01.06. 02:05:43

"Megint úgy költik az adófizetők pénzét, hogy nem kérdezik meg, mire fordíthatják az adókat, és nem számolnak el fillérre a polgároknak." - és te ezen még meglepődsz?

"A köztévét ugyanis az adófizető polgárok tartják el, és a legkevesebb, hogy cserébe olyan műsort kapjanak, amilyet ők akarnak." - egy utópisztikus világban max, ez még nyugatabbra sem így van, a köztévé mindig a kormánypárt nézeteit képviseli, soha nem az adófizető polgárokét.

Syllabux 2012.01.06. 10:03:16

@_karmapolice_: "és te ezen még meglepődsz?" - Nem lep meg, viszont szeretném, ha nem így lenne. Van rá példa.

"egy utópisztikus világban max, ez még nyugatabbra sem így van, a köztévé mindig a kormánypárt nézeteit képviseli, soha nem az adófizető polgárokét." - A válasz ott a posztban. Erre kár kidobni az idén - vagy bármikor - 77 milliárdot.
süti beállítások módosítása