HTML

Civil pálya

Friss topikok

  • dokineni: Arra gondolt, hogy elevenségükben felérnek 5 lánnyal. Mi a francnak ezen megsértődni?! Frusztrált ... (2014.02.22. 12:37) HARRACH PÉTER MATEMATIKÁJA
  • seahawks: nyírő egy mocskos fasiszta volt, nem igaz magyar. (2012.05.31. 10:32) KÖVÉR LÁSZLÓ OLVAS
  • : @egyenlítő: Jajj, hát ez az, mint a fentebbijeimből is kitűnik, épp ezt nem értem én se ... ;) (2012.05.14. 16:23) A SZÉKHELYI ÜGY IGAZI TÉTJE
  • Éhes_ló: Ezek is eszkimók, vagy ufók itt: www.beol.hu/bekes/kek-hirek-bulvar/szokni-probalt-a-targyalasrol-... (2012.05.09. 22:47) JUHÁSZ OSZKÁR POLGÁRHÁBORÚJA
  • pocaklakó minimanó: @CREATOR: Nem kell letagadnod. Azt írsz, amit akarsz, én meg azt hiszek el belőle, amit akarok. ... (2012.03.18. 22:40) FÉKTELENÜL

HARRACH PÉTER MATEMATIKÁJA

2012.05.26. 21:19 Syllabux

„Jómagam öt gyereket szerettem volna, lett belőle három, mindhárom fiú. De azt hiszem, a három fiú felér legalább öt lánnyal – nyilatkozta pár napja Harrach Péter, majd hozzátette: –  Nézzék, a mi dolgunk az, hogy nagyobb összefüggésekben, társadalmi összefüggésekben nézzük a dolgokat, az indentitásunknak megfelelően.”

 

Már csak azt kéne tudni, hogy Harrach Péter szerint 3 fiú > 5 lány, esetleg . Az mindenesetre világos, hogy a képlet alapján egy fiú az legalább ötharmad lányt ér. Ahogyan az is, hogy Harrach Péter szerint a nők másodrendű állampolgárok. Viszont érdekelne, hogy a képviselő úr milyen (hit)tudományos kutatásokkal támasztja alá ezt az állítást – ha már így „nagyobb összefüggésekben, társadalmi összefüggésekben” nézi a dolgokat. Természetesen az identitásának megfelelően.

Harrach Péter nyugodtan előadhatja véleményét a a párttársainak, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen, a templomban vagy baráti körben is. Az országgyűlés Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottságának tagjaként azonban nem. Egyfelől, mert az általa is megszavazott Alaptörvény XV. cikkének 3. pontja kimondja: „A nők és férfiak egyenjogúak.”

Másfelől mind a magyar, mind az uniós értékrend szerint megengedhetetlen, hogy a törvényhozó testület egyik tagja a nők alacsonyrendű voltát deklaráló megjegyzést tegyen. Bár könnyen lehet, hogy pl. Hoffmann Rózsa szerint lazán belefér.

A legviccesebb az egészben, hogy Harrach Péter a fenti kijelentést a Népszabadság két újságírónője előtt tette. Ezt vagy freudista alapon, a politikus halálösztönével, vagy a politikai kultúra teljes hiányával magyarázhatjuk, ami meglepő egy több évtizedes gyakorlattal rendelkező politikus esetében. Főleg, hogy az interjú végén Magyarország jövőjéről szólva azt is megemlíti: „az iskolázatlan rétegek adják tovább a gyermekeiknek az ő sajátos kultúrájukat.” Láthatóan fel se merül benne, hogy a fenti kijelentés rá is százszázalékosan igaz.

Azt csak nagyon halkan jegyezném meg, hogy a frakcióvezető úr – úgy is, mint a magyar politikai élet mérhetetlen támogatottságú alakulatának képviselője – az általa mélységesen lenézett nők adójából is kapja a fizetését. Bár tudom, hogy a pénznek nincs szaga – ha következetes önmagához –, holnaptól lemond a jövedelmének feléről. Vagy legalább is elmormol egy bocsánatkérést. Arra, hogy eltakarodjon a politikai életből, ahogy az minden más kulturált országban történne, és a továbbiakban a kánonjog területén fejtené ki áldásos működését, gondolni se merek.

Mindez az abortusztabletta engedélyezésének kapcsán hangzott el. Harrach Péter, aki tudtalevően „nagyobb összefüggésekben, társadalmi összefüggésekben” nézi a dolgokat, így fogalmazott: „Engem az érdekel, hogy megszülethessenek a gyerekek! Ha a demográfiai tendencia nem fordul meg – és ez konkrét kutatás eredménye –, akkor 90 év múlva 5,2 millió ember lesz Magyarországon úgy, hogy egyharmad 65 év feletti lesz, közel egymillió bevándorlóval. Működésképtelen lesz az ország.”

Érdekes, ez a probléma az abortusztabletta bevezetésekor engedélyeztetésekor kezdi aggasztani a képviselő urat, és nem annak kapcsán, hogy a kétéves kormányzati munkájuk eredményeként – vastagon beleérve a felsőoktatási törvényt – a 30 év alattiak közel fele akar kivándorolni. De pár néhány ilyen nyilatkozattal elérhető, hogy az ország nőnemű fele is úgy érezze: külföldön több esélye van az európai létre.

És akkor szülhetnek a főpapok.

 

137 komment · 6 trackback

Címkék: harrach péter alaptörvény abortusztabletta nők egyenjogusága

A bejegyzés trackback címe:

https://civilpalya.blog.hu/api/trackback/id/tr474548136

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A szopás kannibalizmus? 2012.06.08. 12:36:12

 Tessék szépen logikusan gondolkozni a KDNP és más hasonló mutyitársaságoknak. Azért emlékezzünk arra, hogy mit is javasolnak egyes keresztény-katolikus szextanácsadó könyvek. Szerintük orrba, szájba, fenékbe mehet házasságkötés nélkül is. ...

Trackback: Zeuszt szeretni - avagy Jézus, Zeusz fia? 2012.05.27. 10:01:17

Avagy melyik Istent is érdemes szeretni és miért? Középiskolai tanulmányaim alatt ismerkedtem meg a görög mitológiavilággal. Nagyon eltér a zsidó-keresztény bibliai mondavilágtól. A görögöknél valahogyan emberibbek az Istenek. Nagyon aranyos és bohém ...

Trackback: Zeitgeist: Jézus nem létezett, a Biblia hazugság 2012.05.27. 09:59:42

Ez a Zeitgeist c. film egyik állítása. Ebben azt állítják - ami sokunknak és persze egyre többünknek nem újdonság - hogy a keresztény vallás teljes egészében plagizálás, tehát egy nagy átverés. Ez sajnos a megdöbbentő igazság.A film egy az egyben bebiz...

Trackback: A Vallás olyan, mint egy Pénisz 2012.05.27. 09:56:16

   A Vallás olyan, mint egy Pénisz. Ha van valakinek, semmi gond. Még az sem baj, ha valaki büszke rá. De azért mégse vedd elő és kezd el körbelóbálni nyilvánosan! És LÉGYSZÍVES, ne próbáld meg lenyomni a gyerekeink torkán !

Trackback: Élvezd a szexet! 2012.05.27. 09:55:27

Az elveszett XI. parancsolat előkerülése. A vallási humor, vagy a valláskritika mindig is túl tudott haladni egyes emberek bigott butaságain.

Trackback: Biztosan keresztény vagy? 2012.05.27. 09:54:54

A magyar ember nem bolond, legfeljebb igyekszik túlélni a hülyékhez való toleranciával az elnyomó valláspolitikai viszonyokat. Most kb. ugyanannyi keresztény van az országban, mint 1990 előtt MSZMP párttag. Ja és többnyire azonosak is a személyek.Az il...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dour ® 2012.05.27. 07:50:00

Soha nem értettem, hogy mit is képvisel.
Saját magán kívül.

tobias2 2012.05.27. 07:55:54

Ó, a matematika az csodákra képes. Mint tudjuk, a muzulmánoknál 1 férfi 4 nőt ér. Ez hivatalos, benne van a Könyvben. További tény, hogy az arabok egy izraeli katonáért legalább 1000 arabot adnak. Namármost ha Harrach úr szerez egy izraeli katonát, beválthatja 4000 arab nőre! Vagy ha nem ilyen nagytermészetű, akkor elég, ha olyan izraeli katonát szerez, akinek csak egy anyai ági nagyanyja volt zsidó, már azért is 1000 arab nő ütheti a markát vagy egyéb testrészét. Ezekkel aztán deriválhat kedvére...

neoteny · http://word.blog.hu 2012.05.27. 08:25:06

@tobias2:

"További tény, hogy az arabok egy izraeli katonáért legalább 1000 arabot adnak."

Nem: az izraeliek adnak több száz palesztin foglyot egy izraeli katonáért (élőért vagy halottért).

Hertelendi 2012.05.27. 08:30:33

@tobias2: Értsd már meg, Harrach úrnak nem kell arab nő! Sőt, semmilyen nő nem kell! Viszont egy 10-12 éves kisfiú...hm....:)

Leonce 2012.05.27. 08:35:43

Egy valódi európai kultúrájú országban ez a beszólás egy politikai "harrakiri" lenne.
Nincsenek illúzióim, itt nem lesz az.
Azzal meg legyen tisztában, bármennyire is fáj neki, hogy sok magyar Ausztriába megy abortuszra, mert ott semmi macera, időpont kérés stb. és másfél óra múlva mehet haza mindenfajta fájdalom és kellemetlenség nélkül.
Nem is sokkkal drágább mint itthon.
Ha ez a strucc ezt akarja, akkor legyen, úgyis jobban járnak a nők, ha odamennek, mert ott tényleg nagyon kíméletes az egész abortusz.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.05.27. 08:36:37

Egy kereszténynek persze, hogy többet ér három fiú öt lánynál!
Nagyobb a csereértékük, amikor a püspökúrral bizniszelnek.

Syllabux 2012.05.27. 08:40:23

@Hertelendi: Ne mossuk össze a KNDP-t, se a katolikus egyházat a pederasztiával. Mindenütt vannak beteg emberek, nyilvánvalóan közöttük is, de ez a poszt most nem erről szól, hanem arról, hogy az országgyűlés Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottságának tagja arról beszélt, hogy a nők kevesebbet érnek, mint a férfiak.

tobias2 2012.05.27. 08:43:30

@neoteny: Ja, ja, igaz, kedves neoteny! Én itt a szokásos kereskedelmi irány megfordításában gondolkodtam. Örülök, hogy ismét összefutottunk!

@Leonce: Szlovénia dettó. Beindítják a fordított Gorenje-akciót ezzel az értelmetlen tiltással.

Hertelendi 2012.05.27. 08:47:08

@Syllabux: Pont erről beszélek! Vajon miért mondta??? Mert neki ez a véleménye! És miért ez a véleménye? Mert a fiukat jobban szereti, mint a lányokat.
És miért ne mosnánk össze a KDNP-t akárkikkel?
Nincs bázisuk, nem szavaz rájuk senki, a párt se létezik! Húgyagyúak gyülekezete. Mit keresnek a parlamentben?

rohadjmegARCgeci 2012.05.27. 08:48:06

A lányom a lányom a menyem a menyem.Majd ha a fost kell alólam kilapátolni mert olyan vén leszek,akkor a lányomnak könnyebben fogok reklamálni,mint egy menynek.Erről ennyit.

Thresher 2012.05.27. 08:49:54

Az a röhej, hogy ha szerinte a fiúk csak nevelés szempontjából rosszabbak, akkor is baromságot mondott, mert a (tinédzser) lányokkal van egy kis gond: könnyebb őket teherbe ejteni mint a fiúkat.

És akkor már ott is vagyunk az abortusz kérdésénél...

Hertelendi 2012.05.27. 08:56:02

@Thresher: Akikkel Ö (Harrach úr) van kapcsolatban, őket nem lehet teherbe ejteni, Harrach úr meg már régóta nem menstruál...

gipsz1234 2012.05.27. 08:58:46

Harrach Peter csak egy olyan kormányparti kepviselo a jelenlegi Parlamentben amilyenre kedves vezetonknek, a vezenylo tabornoknak szuksege van. Szavazogep nyomkodo majom. Persze neha felbofognek az ilyen harrach felek ordas baromsagokat, de nem kell felni majd jon egy masik baromarcu aki majd vedi a vedhetetlent. Gratulalok vezetoinknek, sikerult egy elhetetlen, nagy kupac balkani szart csinálni Magyarorszagbol.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.05.27. 09:03:23

@Syllabux: Ha nem tűrnék meg őket és nem rejtegetnék a szervezetben, akkor lehet, nem mosná őket össze a közvélemény elfogulatlan része.

Kelly és a szexi dög 2012.05.27. 09:17:40

Egyenjogúak, de attól még igaza van.
A nők csak ahhoz értenek, hogy elköltsék a férfiak pénzét!

ob.szerver 2012.05.27. 09:17:55

A legrosszabb hír az az, hogy ez a senki által nem támogatott viszont a rendszerváltás óta közpénzen kiválóan megélő vadbaromnak három gyereke van, akiknek továbbadta a génjeit, és akik jó eséllyel apjuk örökébe lépnek világnézetüket és társadalmi hasznosságukat illetően.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.05.27. 09:29:41

Én azt tanultam gyerekkoromban, hogy "a Harrach nem jó tanácsadó"! ;) Én ehhez tartom magam és mindig úgy hallgatom, mintha a Showder klub menne. Úgy elviselhető ez az megélhetési keresztény.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.05.27. 09:32:02

@ob.szerver: Nekem nem az a bajom, hogy ekkora suttyó az öreg, hanem az, hogy népünk Bölcs Vezére engedi ámokfutni. Rákosi sem került volna hatalomra, ha nincs mögötte egy hadsereg! De most legalább önkéntmegválasztottuk! Bohócország!

La Rosa 2012.05.27. 09:38:16

@P.Freddy: Legyen a tied, megnyerted...

fehéregér 2012.05.27. 09:44:31

Nem a kedvencem - finoman szólva - az úr, de szeretnék tárgyilagos maradni, így azokkal értek egyet, akik szerint ez a mondat azt jelenti, hogy három fiúval nehezebb "elbírni", mint öt lánnyal.

Ringlósztár 2012.05.27. 09:48:07

@dr.kakaósbögre:
Mindegy, nem létező párt, csak lenyúlásra hozták léter.

kovego 2012.05.27. 09:53:32

@(Lemondott Dr. Doktorovics) THY Rokk 'n' Troller: es oszt az az 5 lany tud Harrach 3 fia nelkul szulni?
ertelmetlen, meddo ez a vita! Harrach termeszetesen az ominozus mondatot ugy ertette,hogy 3 fiuval annyi gond van mint 5 lannyal.
ez abbol is latszik,hogy a nolos nem csapott le a kijelentesre,mert o is valszeg igy ertette.

Bicepsz Elek77 2012.05.27. 09:57:03

Nekem anno kollegam 3 gyereket akart, de a baratnoi csak 1-1 et. Szoval felcsinalt 3 not es lett 3 gyereke.
Ezzel a szituval 5 no=5 gyerek, 3 ferfi= 9 gyerek es kijon a keplet!!!

Stringer 2012.05.27. 10:09:04

Nem is az a legnagyobb "gáz", hogy ő(k) ilyeneket mond(anak) - hanem az, hogy mennyi "értő" fül és értő fő éljenzi, magyarázza meg/ki a szavai(ka)t.

Hiszen hát rájuk szavazott 2,7 millió (csakafidesz) - az nem lehet, hogy tévedtek, az nem lehet, hogy érdemtelenek bárhol-bármikor-bármit tenni és mondani! Az nem lehet!

Azt mondta, hogy 3 fiú = 5 lány?

Ahol a nőnek akkor van értéke, ha
- szül 4 gyereket
- nem kér gyest (segíti az adósságcsökkentést)
- dolgozik szülés után (segíti a gazdasági növekedést)
- keresztény szellemben fideszre szavaz és gyermekeit is fidesz szavazónak neveli
- béketünti ordítja, hogy "szabaccsághartz!"
- öregkorára vagy már nem is él, vagy lemond a nyugdíjáról
- csak akkor beszél, ha kérdezik, és azt válaszolja, amire utasítják

...ott persze, hogy kevesebbet ér egy lány. Esélyegyenlőség, emberi jogok - ha-ha, "csak, amikor éppen úgy gondoljuk, de akkor sem igazán"

Neménvoltam! 2012.05.27. 10:10:46

Ezt a csávót is Párizsban kellene őrizni a páncélban a méterrúd mellett, mint a nulla etalonja.

A haverjával egyetemben, az "életvédő" fővadásszal a semjénnel.

Neménvoltam! 2012.05.27. 10:12:57

A legnagyobb indok az abortusztabletta mellett a KDNP!

esmivanhabrucespringsteenkeszitettefel 2012.05.27. 10:20:39

A legellenszenvesebb idiotak koze tartozik, es sajnos meg csak 64 eves... Faraszt meg egy ideig, attol tartok. :/

tundrazuzmo (törölt) 2012.05.27. 10:22:02

Tegyük fel, hogy emberszámba nézem Haragpétert, és jó szándékúan értelmezem a kiszólását. Ez esetben a 3 fiú AZ Ő SZÁMÁRA ér annyit, mint 5 lány.

De ezt nem mondta, így ha nem annyira jó szándékkal értelmezem, akkor ez az üzenete:
"3 ember ér annyit, mint 5 ember"

Nagyszerű, árja barátai biztosan tapsolnak, ők is ezt hirdették. Én viszont biológiából és EMBERSÉGBŐL azt tanultam, hogy a német, a magyar, a zsidó, a cigány, stb. az pont ugyanannyit ér, mert mindegyik ember. Ahogyan a férfi és a nő is ember, és ugyanannyit érnek.

Ha ezt a végletekig fokozzák, akkor majd találnak 2 embert, aki annyit ér mint a 3 fiú, aztán majd 1 embert, aki annyit ér mint a 2. A végén csak egy maradhat, gratulálunk Harag "Hegylakó" Péternek!

Obszerváló 2012.05.27. 10:25:53

A múltkor egy kolléganőm (akinek már van egy lánygyermeke) kijelentette hogy szeretne még egy gyereket, de csak ha lány lesz, mert ha fiú lesz akkor inkább kirakja az utcára.
Ilyenkor mi van? Az ilyen nő mondjon le a nyugdíja, TB, szociális stb. ellátása kb. 2/3-áról, mert abból kb. annyit a férfiak fizetnek?
Teljesen igaza van az előttem szólóknak, annyi minden miatt lehet joggal bírálni a Fidesz-KDNP-t, de pont egy ilyen szöveg miatt bírálni, amit egy büszke apa elfogultan mond a gyermekeiről, csak a posztírót teszi nevetségessé.

neoteny · http://word.blog.hu 2012.05.27. 10:37:25

@tundrazuzmo:

"Én viszont biológiából és EMBERSÉGBŐL azt tanultam, hogy a német, a magyar, a zsidó, a cigány, stb. az pont ugyanannyit ér, mert mindegyik ember."

Ez nagyszerű; akkor neked Harrach Péter is pontosan ugyanannyit ér (akármit is jelentsen ez) mint bármelyik más ember a földgolyón.

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2012.05.27. 10:40:59

Az Orbán által "menedzselt", agyon promotált Compact disco "szépen" leszerepelt, ez megint az orbáni Magyarországnak szólt.

Köszönjük O. Viktor és bandája!
Takarodjatok már a fenébe!

www.youtube.com/watch?v=zDEX-YL-v2k

No_Fidesz_No_Problem 2012.05.27. 10:41:00

OK.

A hápogáson akkor túlvagyunk.

Hol és mikor lehet követelni ennek a köcsögnek a lemondását?

Vagy maradunk a hápogásnál?

2012.05.27. 10:46:50

A Harrach Úrnak igaza van, a három fiú sokkal jobb, mert a püspök úr azokat jobban szerette kiskorukban megbaszni.

No_Fidesz_No_Problem 2012.05.27. 10:47:34

@Blogger Géza:

"Itt nem általánosságokról volt szó, hanem 3 konkrét ember szubjektív szülői értékeléséről, akit nem is ismerünk. "

*

Már megint hülyeségeket beszélsz.

Ha SZUBJEKTÍV szülői értékelés lenne, akkor nem azt mondta volna, hogy:

" De azt hiszem, A HÁROM FIÚ FELÉR legalább öt lánnyal "

Hanem azt mondta volna, hogy:

" De azt hiszem, AZ ÉN HÁROM FIAM felér legalább öt lánnyal "

R2D2 & C3PO 2012.05.27. 10:50:19

Az volt már, hogy "ez egy fasz"?

Ez egy fasz!

Plusz innen is látszik, hogy a Harrach rossz tanácsadó. ;-D

No_Fidesz_No_Problem 2012.05.27. 10:57:15

@R2D2 & C3PO:

"Az volt már, hogy "ez egy fasz"?"

*

Még az se volt, hogy "sunáznám" :)))
Valaki esetleg?

cirape 2012.05.27. 10:59:53

Azok a csodálatos Harrach-fiúk: "Három fiúgyermekük van, a középső fia (Péter) a zuglói KDNP elnöke, a legkisebb fiú, Tamás a 13. kerületi Fidesz frakcióvezetője, illetve 2009-től a Fidesz újlipótvárosi választókerületi elnöke is. Legnagyobb fia (Gábor) egyetemi tanulmányokat folytat még jelenleg is. Három unokája van."

forrás: hu.wikipedia.org/wiki/Harrach_P%C3%A9ter

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.05.27. 11:02:40

Ritka gyökér amúgy a manus de ezért belekötni...

mallac 2012.05.27. 11:07:00

Egy pillanatig sem kérdéses hogy arra gondolt, három fiú annyi problémát tud csinálni mint öt lány.Ott hibázott hogy nem fordította úgy a szót rögtön, hogy egyértelmű legyen.Egyébiránt a két nem mérlegrehelyezése teljességgel értelmezhetetlen dolog hiszen minden fiú mellé egy lány jár(és nem egy másik fiú, mint ahogy mostanában egyesek elhitetni szeretnék...)

neoteny · http://word.blog.hu 2012.05.27. 11:09:21

@mallac:

"hiszen minden fiú mellé egy lány jár"

Ez hol is van megírva?

Bicepsz Elek77 2012.05.27. 11:13:49

@neoteny: Egyesek melle fiu vagy birka, de azert az meg csak 10%...

neoteny · http://word.blog.hu 2012.05.27. 11:15:50

@Bicepsz Elek77:

Hol van az megírva, hogy bárki mellé "jár" bárki is?

orbán FUCKtor 2012.05.27. 11:18:08

Őszintén, kit érdekel ennek a vén, megélheti politikushiénának a véleménye?? 2 év és eltakarodik a franca, bár addig is mi pénzeljük ezt a tehetségtelent!

tundrazuzmo (törölt) 2012.05.27. 11:18:15

@neoteny: "Ez nagyszerű; akkor neked Harrach Péter is pontosan ugyanannyit ér (akármit is jelentsen ez) mint bármelyik más ember a földgolyón."

EMBERKÉNT ugyanannyit ér. De politikusként, hiteles személyiségként, fabatkát sem ér.

neoteny · http://word.blog.hu 2012.05.27. 11:21:04

@tundrazuzmo:

"De politikusként, hiteles személyiségként, fabatkát sem ér."

Aha; akkor az embereknek van egy (mindenki számára) szubjektív "értékük" is, a puszta emberségükön túlmenően.

lapos a Föld 2012.05.27. 11:26:58

Ez nagyon erőltetett "írás". Tényleg a Rajk perben voltak hasonló logikai "láncolatok". Sőt! Gyurcsány köteles vádjai is ilyen vörös köpködésen alapultak. Gratulálok, legalább tudjuk, hogy az ősvörös gondolkodás nem halt ki.

mallac 2012.05.27. 11:29:19

@neoteny: Nincs megírva sehol,ez csak úgy van.Egyszer egy lány születik, egyszer egy fiú...aztán összejönnek,tudod.

neoteny · http://word.blog.hu 2012.05.27. 11:34:02

@mallac:

Van két gyerekem, de két nőtől. Akkor én többhöz jutottam, mint ami "jár" nekem?

Ha egy férfinak soha nem lesz gyereke, akkor ő kevesebbhez jutott, mint ami "jár" neki?

Ha azt mondom, hogy genetikai kutatások szerint kétszer annyi nő szaporodott történelmileg, mint férfi, akkor az hogyan viszonyul a "hiszen minden fiú mellé egy lány jár" kijelentéshez?

hunyuan 2012.05.27. 11:40:02

@mese1: te szerencsétlen kotorék
,hogy érne már többet ez a csuhás kádáemeszempés fasz
a körmöm alatti komolyabb ennél
te meg bazdmeg szopkodjad csak a faszát az orsós csürhének
isten egy barma ez a fideszes fajta

Hertelendi 2012.05.27. 11:43:22

@lapos a Föld: Gyurcsány köteles vádjai...A gyökér Dagadt Lacika ajánlotta a kötelet, ehhez mi a bánat köze volt Gyurcsánynak??? Nem tudod megbocsátani, hogy Gyurcsány anno lemosta a pályáról Orbánt?
Meg kell barátkoznod a gondolattal, hogy, Orbánnak jelenleg ilyen társai vannak, mint Harrach...
Igaz, darabra megvan...gombot is tud nyomni, az hogy hülye mint a segg...na és?

Mindfield 2012.05.27. 11:51:38

No, akkó' embör lesz vagy lyány?

No_Fidesz_No_Problem 2012.05.27. 11:52:00

@neoteny:

"Hol van az megírva, hogy bárki mellé "jár" bárki is?"

*

A Fidesz megint bele kíván bukni a szinglihordázásba, mint 2006-ban.

Townsend 2012.05.27. 11:53:35

@Amexrap: Nem bírom Harrach Ájtatos Pétert, de szerintem is úgy értette.

mallac 2012.05.27. 11:53:37

@neoteny: Én nem mondtam hogy a szereplők nem cserélődhetnek...ettől még az alaphelyzet ugyanaz marad egy fiú egy lány.Nyilván a nőt akit lecseréltél, őt is kezelésbe veszi valaki.

Townsend 2012.05.27. 11:55:04

@Szekeres Imre: Az "Úr" kicsit erős volt.

neoteny · http://word.blog.hu 2012.05.27. 12:11:57

@mallac:

"marad egy fiú egy lány"

Születéskor nagyjából igen (habár kb. 105 fiú jut 100 lányra, de ez a pubertás végére kiegyenlítődik), de a párkapcsolatokban közel sem biztosan igaz. Egy fiú porozgathat jóval több lányt (sorozatosan vagy akár párhuzamosan), és jópár fiú maradhat lány nélkül.

A nemek helyzete nem szimmetrikus szaporodás szempontjából (legalább is emlősök között). Egy hím gyakorlatilag tetszőleges számú nőstényt meg tud termékenyíteni; de a nőstény csak korlátozott számú utódnak tud életet adni. Ez az emberek között azt jelenti, hogyha valakinek bőségesen vannak anyagi forrásai, számára előnyösebb ha fia(i) van(nak): ő(k) egy csomó lánynak tudnak gyereket csinálni. Ha valakinek az erőforrásai szűkösebbek, egy (vagy több) lánygyerekkel jobban jár: igaz hogy kevesebb utódra van valószínűsége, de azok biztosabbak (egyrészt mert csak az anya a biztos, másrészt mert egy nőnek nem különösebben nehéz találnia egy férfit aki teherbe ejti míg egy férfinak jóval nehezebb találnia valakit aki hajlandó neki gyereket szülni).

Szóval a lánygyermek a "konzervatív" szaporodási befektetés; a fiú a "kockázatosabb".

"Nyilván a nőt akit lecseréltél, őt is kezelésbe veszi valaki."

Az egyik férjhez ment és szült még egy gyereket; a másik nem. Így az én esetemben két nő - két férfi - három gyerek a kimenetel, ebből én vagyok kettőnek az apja (feltételezhetően) és a másik úriember az egyé.

Putyilov gyári melós 2012.05.27. 12:25:10

A Harrach féle mentalitás Kínában divat, ott el is teszik láb alól a "felesleges" leánygyermekeket.

Nem kéne felásatni Harrach elvtárs kertjét?

Hertelendi 2012.05.27. 12:28:02

@neoteny: "Születéskor nagyjából igen (habár kb. 105 fiú jut 100 lányra"
Bocsi, hogy belevau, de én úgy tudom, hogy az arány pont fordítva van...

Alamio 2012.05.27. 12:31:12

Ez egy apai büszkeség kinyilvánítása ilyen formában, aki még nem hallotta volna, az majd fogja (teszem hozzá a nemek felcserélésével is).

Meleg kézfogás annak, aki ebbe mást is belelát.

neoteny · http://word.blog.hu 2012.05.27. 12:31:54

@Putyilov gyári melós:

"A Harrach féle mentalitás Kínában divat, ott el is teszik láb alól a "felesleges" leánygyermekeket."

Az az egy-gyerek politika miatt lett jellemző: ha csak egy gyerek van engedélyezve, akkor a falusi lakosság (ahol a politika igazándiból érvényesítve volt) inkább fiút akart, hogy az majd inkább képes lesz eltartani öreg szüleit (mert ugye az öregségi nyugdíj sem szivárgott le falura).

Valóban, ennek a következménye lett a kb. 200,000,000 fiútöbblet. Ez vezet is mindenféle feszültségekhez; remélhetőleg képesek lesznek megoldani az országuk határain belül, nem pedig adnak mindegyik pár nélküli fiúnak egy (kínai gyártmányú) AK-47-est és azt mondják nekik "menjetek és vegyétek el más országok lányait".

neoteny · http://word.blog.hu 2012.05.27. 12:35:39

@Hertelendi:

en.wikipedia.org/wiki/Sex_ratio

The human sex ratio is of particular interest to anthropologists and demographers. In humans the secondary sex ratio is commonly assumed to be 105 boys to 100 girls (which sometimes is shortened to "a ratio of 105"). In human societies, however, sex ratios at birth may be considerably skewed by factors such as the age of mother at birth, and by sex-selective abortion and infanticide. The CIA estimates that the current world wide sex ratio at birth is 107 boys to 100 girls.

A fiúk sérülékenyebbek, több születik valamilyen rendellenességgel és több hal meg a pubertás végéig.

Hertelendi 2012.05.27. 12:38:21

@neoteny: A születés pillanatáról beszélek:)

AndOr01 2012.05.27. 12:43:08

Meddig lehet még cikket írni abból, hogy az újságíró nem ért magyarul?

Az eredeti idézet:
"...a három fiú felér legalább öt lánnyal..."

A cikk alapjául szolgáló megállapítás:
"3 fiú > 5 lány,"

Ami eleve NEM IGAZ MERT NEM EZT MONDTA!!!!!

Felhívnám a figyelmedet kedves Syllabux, hogy a magyar nyelvben az "a" névelőre, melynek elhagyása okozhatta azt a jelentéstorzulást, melyre az egész bejegyzést - sajnos így elég bénán - alapoztad.

Tehát, hogy megvilágítsam a Te - és agyengébbek - számára, hogy nem általában szólt a fiukról, hanem csak a saját fiairól volt szó. Mindebből általánosítani elég nagy botorság. Ezek után a saját nyelvtani jhiányosságaidra alapozva egy ilyen bejegyzést írni, csak a saját magad kiröhögtetésére jó szerintem.

Elmagyarázom a lényeget, hogy megértsd.
Harrach Péter arról beszélt, hogy legalább annyi gondja van/volt ezzel a három sráccal, mintha 5 lánya született volna.

Egyébként úgy látom a szövegértelmezéssel kapcsolatban általában gondjaid vannak, ugyanis általánosításait tekintve a magyar nyelv alapján - a fenti általánosítási gondon kívül - a "3 fiú > 5 lány," megállapításod is hibás, hiszen a kijelentés alapján a "3 fiú >= 5 lány" kijelentés lenne megalapozott, ha ezt egy matamatikai szöveges feladat fordításaként értelmezzük.

Nem tudom, hogy az írást kell -e erőltetni azoknak, akiknek egyébként szövegértési gondjaik vannak. Szerintem inkább először az olvasással próbálkozz!

moslekzabalo.il 2012.05.27. 12:45:49

"nem annak kapcsán, hogy a kétéves kormányzati munkájuk eredményeként – vastagon beleérve a felsőoktatási törvényt – a 30 év alattiak közel fele akar kivándorolni."

Ja,tényleg.Két évvel ezelőtt még tejjel-mézzel folyó kánaán volt itt.A gazdasági válság - szakértő Bajnai elvtárs is megmondta - "megállt magyarország határainál" és idevágyott mindenki miközben "minket irigyelt a nyugat" és "szárnyalt a Pannon Puma".De jött a patás Orbán és szétbaszta az egészet.

A liberálbolsevik bűnözés,"hazudozás reggel-dében este",az ország eldósítása Kádár apátok óta, is csak valami fideszes agyrém. No meg ez is:

www.korrupedia.hu/index501c.html?title=Kezd%C5%91lap

Alamio 2012.05.27. 12:48:54

@AndOr01: "Meddig lehet még cikket írni abból, hogy az újságíró nem ért magyarul?"

Bármeddig. A blogszféra jelentős szelete a nemtudásából merít.
Az saját fiairól beszélő Harrach 80. félreértelmezése tökéletes példa erre.

neoteny · http://word.blog.hu 2012.05.27. 12:50:56

@Hertelendi:

A születés pillanata a "secondary sex ratio" (a "primary sex ratio" a megtermékenyüléskori).

moslekzabalo.il 2012.05.27. 13:03:17

@Szekeres Imre:

"A Harrach Úrnak igaza van, a három fiú sokkal jobb, mert a püspök úr azokat jobban szerette kiskorukban megbaszni."

Szekeres elvtárs maga csont alkeszként nemigen lehet kompetens a baszás témában.Ha csak nem bebaszásról van szó.

aföldönnemalien 2012.05.27. 13:03:40

Én bármit el tudok képzelni politikusokról, a KDNP-seket kifejezetten ostobenkónak tartom még pártokon belül is, de az első hozzászólás pontosan leír mindent, amit erről a retardált irományról érdemes. Az említett politikus két félreértelmezett mondata csak ürügy volt arra, hogy a posztoló ide tudja hányni a fröcsögéseit.

Syllabux 2012.05.27. 13:05:27

@AndOr01: Az általad kifogásolt mondat egész pontosan így hangzik: "Már csak azt kéne tudni, hogy Harrach Péter szerint 3 fiú > 5 lány, esetleg ≥."
Legalább azt olvasd el, ami ellen kikelsz, és akkor nem koptatod fölöslegesen a billentyűzetet.
Javaslom, olvasd el az eredeti interjút is. Tanulságos.
A közlés lényegén nem változtat, hogy a saját három fia többet ér, mintha öt lánya lenne. Ha lehet, ez még rosszabb.
Néhányan nagyon jól tudjátok, mit akart Harrach Péter mondani. Mondhatta volna azt is, amit a szájába próbálsz adni, de fájdalom, nem azt mondta.
@moslekzabalo.il: Nem hiszem, hogy a poszt az előző kormányt mennybe menesztette volna. Bár a bejegyzés nem erről szól, de ha már így felvetetted: azért az elmúlt két évben is csak egy szűk rétegnek jött el a Kánaán.

tundrazuzmo (törölt) 2012.05.27. 13:08:35

@neoteny: "Aha; akkor az embereknek van egy (mindenki számára) szubjektív "értékük" is, a puszta emberségükön túlmenően."

Így van. A puszta emberség miatt tartották meg a Nürnbergi pereket, mert az embert így szokták felelősségre vonni a tettei miatt. Egy kutyát lelőttek volna.

És igen, van az emberségen túlmenő érték is. Ez arról szól, hogy milyen tetteket sikerül véghezvinni valakinek. Hogyan tudja kihasználni azt a lehetőséget, hogy ő ember.

És hogy szubjektív a tettek értéke? Igen. A nácimosdatók a mai napig értéknek tartják azt, amit mások emberiség elleni bűncselekménynek.

neoteny · http://word.blog.hu 2012.05.27. 13:21:13

@tundrazuzmo:

"És igen, van az emberségen túlmenő érték is. Ez arról szól, hogy milyen tetteket sikerül véghezvinni valakinek. Hogyan tudja kihasználni azt a lehetőséget, hogy ő ember."

Nagyon helyes; akkor az összes olyan aki képtelen megélhetést biztosítani a saját maga és/vagy gyermekei számára jogosan kritizálható, igaz?

Vagy ha ereje teljében lévő ember, de több szociális támogatást használ mint amennyit belerak a rendszerbe adók és társadalombiztosítási hozzájárulások formájában, az ismét jogos kritika alanya, ugye?

georgenius 2012.05.27. 13:27:24

Vagy legalább is elmormol egy bocsánatkérést. Arra, hogy eltakarodjon a politikai életből, ahogy az minden más kulturált országban történne, és a továbbiakban a kánonjog területén fejtené ki áldásos működését, gondolni se merek.
E fenti idézettel teljes mértékben egyetértek. Ráadásul a fiainak a munkahelyén is körbe lehetne nézni. Mindenhol utálják őket. Nem kell (sokat) bejárniuk, és a fizetésük sem 47.000Ft (havonta, sőt) hetente sem. Talán a Vöröskereszt segíthetne a problémán! Mr. Kiskirály jól van ez így?

renevol 2012.05.27. 13:30:16

Nem értem a felhördülést, Harrach a keresztényeket képviseli, a messze legnépszerűbb keresztény egyház bármilyen posztjára pedig csak férfit lehet kinevezni (még a refiknél is csak nemrég óta van lehetőség női papokra), azt vallják, hogy a nő a férfi oldalbordája, Jézus sztorijában egy kivétellel kizárólag férfiak a főszereplők (plusz a szülőgép, na ott ő el is van felejtve, bár ugye előtte sem volt épp szexuálisan egészséges a történet), stbstb. Maga a katolikus vallás az, ami nem tud mit kezdeni a nőkkel, annál inkább a fiatal fiúkákkal. A kereszténység a szexuális aberrációval egyenlő, mind eszmeiségében, mind intézményesülésében. Harrach nem tesz mást, mint hogy az egyházát képviseli. Teljesen normális keresztényi gondolatot fogalmazott meg.

freesleep 2012.05.27. 13:36:07

érdekes ez a harrach-interjú, egyfolytában azt mondja, hogy a tablettaellenesség csak az abortuszellenesség aktuálisan engedélyezett formája. Az érvelésének egyetlen ezen túlmenő része, hogy legalább féljenek a nők az abortusztól és legyen fájdalmas, csak annyit, hogy ilyen nőnevelő hatás úgy is elérhető, ha a tabletta bevétele után jól elverik a nőt

mojszipupi 2012.05.27. 13:41:10

Legalább nem kell abortusz tabletta a házhoz

évuska 2012.05.27. 13:44:04

@fidesz friend: aki lányt szül, az annyit is ér

Füles [Göd.HU.EU] 2012.05.27. 13:44:14

Ezt most egy sértődött nő írta, vagy vicc? Nem láttam szmájlit a végén...felesleges bármit belemagyarázni szerintem...

évuska 2012.05.27. 13:48:25

@Dr. Furia: esetleg a fiadnak? vagy a vejednek?

Putyilov gyári melós 2012.05.27. 14:03:32

Jut eszembe, Harrach elvtársnak a kilencvenes évek végén a köztévé reggeli műsorában volt egy csörtéje a transzvesztita Terry Blackkel.
Akkoriban pár fotót emlegettek fel neki az egyik fiacskája melegbárokbeli "szerepléseiről".

Őt tulajdonképpen lánynak is számolhatja :O)))

Ja és ez a kölök melyik lehet vajon, a Fideszes vagy a KDNPs pártfunkci?

Blogger Géza 2012.05.27. 14:20:05

@No_Fidesz_No_Problem: Mária, tudjuk, hogy nem tudsz rendesen magyarul, de minek ezt állandóan hirdetni? Nem azt mondta, hogy "három fiú felér 5 lánnyal, hanem "a három fiú.." és előtte a három saját fiáról beszélt. Tehát az "a" szó nyilván rájuk utal. Ráadásul ez nem valamiféle standard egyenlet, hanem ahhoz kapcsolódik hogy öt gyermeket akart, de csak három jött össze, és ezzel "vigasztalja magát". Így szól a teljes idézet:

"Jómagam öt gyereket szerettem volna, lett belőle három, mindhárom fiú. De azt hiszem, a három fiú felér legalább öt lánnyal."

Ebbe csak kisebbrendűségi érzéssel küzdő hisztis picsák látnak bele általános egyenletet.

Putyilov gyári melós 2012.05.27. 14:51:07

@moslekzabalo.il:

Csak nem Pállfy elvtárs, megjegyzem szintén álkeresztény, személyesen?

Putyilov gyári melós 2012.05.27. 14:54:28

@Alamio:

Tsúnya-tsúnya blogterroristák, akik jóóól megbuktatták a mi drága hellyessíró, igazmondó Pali bácsinkat!

Jut eszembe, Harrach elvtárs 2+fél fia ér annyit, mint Schmitt elvtárs leányai?

qtics 2012.05.27. 15:01:52

bìrom, hogy egy 0% tàmogatottsàgù pàrt mondja meg itt a frankòt, csak hogy megfeleljen a magyar kaotikus egyhàznak....

Putyilov gyári melós 2012.05.27. 15:17:38

@qtics:

Ó hát ez a túlpörgetett műsoros purpaplé csak azért kellett,hogy Harrach elvtárs, Semjén elvtárs és pár parlamentből kirohadni nem akaró álkeresztény demonstrálja a harcos abortuszellenességét.

Amúgy tudtommal Szócska Miklóst, az abortusztablettás műsor engedélyeztetőjét a KDNP delegálta.

Putyilov gyári melós 2012.05.27. 15:26:25

Amúgy totálisan lényegtelen, hogy engedélyezi-e az állam vagy nem.

Ha egy egy ilyen tabletta Isten vagy az Ördög akaratából feltalálódott, akkor azt használni
fogják.

Legfeljebb nem hivatalos úton szerzik be, hanem a feketepiacon és nem kórházakban, hanem zugmagzatelhajtó intézetekben, a barátnő hálószobájában.

A politikai elit és a papok leányanyái pedig majd kijárnak Bécsbe, exkluzív magánklinikákra.
Persze ettől majd közösen tüntetnek.

Putyilov gyári melós 2012.05.27. 15:31:54

@tovabb a jezsovi uton:

Remélem, hogy ez a komornyik az egész maffiaszerű álkeresztény üzleti vállalkozás itteni pénzbehajtóiról is borogat!

„Elképesztően sok" dokumentumot lopott a pápa komornyikja
hvg.hu/vilag/20120527_papa_inasa_lopas

tovabb a jezsovi uton 2012.05.27. 15:56:00

@Putyilov gyári melós: á, ezek a kurvaisten nevében lopnak meg egyebeket, nem is tudom, miért bántják szegény csuhásokat

Alamio 2012.05.27. 16:20:34

@Putyilov gyári melós: Jé, egy igazi troll! :-D

Ha ezt tényleg nekem írtad, akkor lementél a térképről.

Megkísérlem, hátha áthatolok a ködön: Harrach nem mondta, hogy 1 bármilyen lánynál többet ér 1 bármilyen fiú. Azt mondta, hogy idézem: "öt gyereket szerettem volna, lett belőle három, mindhárom fiú. De azt hiszem, a három fiú felér legalább öt lánnyal"

A sajátjairól beszél. Nem a Tiedről, "blogterrorista". LOL.

Hunor Levente 2012.05.27. 16:39:01

@Blogger Géza: Nem érdemes próbálkozni a kimagyarázással, nyilvánvalóan szexista a Harrach. A vallása, a keresztény ideológia is alapvetően az.

Hunor Levente 2012.05.27. 16:47:42

@Alamio: "De azt hiszem, a három fiú felér legalább öt lánnyal"

Azaz 3 fiút vetett össze 5 lánnyal, összehasonlította valamely szempontból az értéküket, úgyhogy ostoba (és másokat megbélyegző trollozó) vagy. Ugyanis már az gáz, ha valakiben felmerül egy ilyen összevetés lehetősége.

Putyilov gyári melós 2012.05.27. 17:10:30

@Alamio:

Ez egyre jobb faszikám, mert most épp azt állítod, hogy Harrach elvtárs összekufircolt 5 leánykát is, nem hivatalosan, kézen-közön :O)))

Én azt a 2+fél fiút se nézem ki az ájtatosmanó fejéből. Kefélni, dugni az olyan istentelen dolog, nem? Élvezni a szexet és félreqrni meg végképp az Ördög elvtárstól való.
Szerintem valamelyik Fideszes kangörény segített be neki, persze szigorúan keresztényi alapokon, pl. a mélykeresztény Dájcs Tomi. :O))))

Putyilov gyári melós 2012.05.27. 17:15:01

@Hunor Levente:

A katolikus vallás papjai kabarészintűen képmutatóak, szemforgatóak.

Olyan dolgokban adnának életvezetési előírásokat, amely elvileg tilos volna nekik.

Tipikus vak vezet világtalant :O)))

Alamio 2012.05.27. 17:38:33

@Putyilov gyári melós: Nem mondtam ilyent, hazudsz.

A stílusod meg alpári.

@Hunor Levente: Ha élőben nem hallottál ilyent, kevés családlátogatáson jártál. Még pótolhatod.

Putyilov gyári melós 2012.05.27. 17:51:44

@Alamio:

"Megkísérlem, hátha áthatolok a ködön: Harrach nem mondta, hogy 1 bármilyen lánynál többet ér 1 bármilyen fiú. Azt mondta, hogy idézem: "öt gyereket szerettem volna, lett belőle három, mindhárom fiú. De azt hiszem, a három fiú felér legalább öt lánnyal"

A sajátjairól beszél. "

A stílusommal nyugodtan elüldögélhetnék akár a Fidesz képviselőcsoportjában is, Dájcs Tompi kicsit alpáribban szokott ámokot futni.

Alamio 2012.05.27. 18:06:11

@Putyilov gyári melós: Ez még kiforgatásnak is gyenge (akárcsak a posztolóé).

Na, én az "ámokot futást" be is fejeztem :-D
Már ennyit is kár volt reagálnom.

Patreides · patreides.blog.hu 2012.05.27. 20:44:54

@neoteny: Hogy ne beszéljen egyértelműen (hogy ő maga utólag bármit belemagyarázhasson), de ne beszéljen meggondolatlanul félreérthetően (hogy utána más ne magyarázhassa félre úgy, hogy az a politikus számára káros legyen).
Ezért is mondják, hogy a politika művészet. Ha jól csinálják... :)

Venyigeszu 2012.05.28. 17:38:24

Aki ismer, az tudja, hogy nem a szívem csücske a Fidesz, a KDNP-től meg valóságos sikítófrászt kapok, de szerintem ez a poszt egy picit túl van lihegve.

Harrach nem azt mondta, amit a szerző bele akar magyarázni.
Ő annyit mondott, hogy a három fiú felnevelése valószínűleg több energiát emésztett fel, mint ha öt lánya lett volna.
Ennyi, és nem több van a szavaiban.

( Ettől függetlenül azt a szellemi- morális ámokfutást, amit az abortusz tabletta ügyében folytatnak, mélységesen elítélem.)

dokineni 2014.02.22. 12:37:43

Arra gondolt, hogy elevenségükben felérnek 5 lánnyal. Mi a francnak ezen megsértődni?! Frusztrált idióták
süti beállítások módosítása