HTML

Civil pálya

Friss topikok

  • dokineni: Arra gondolt, hogy elevenségükben felérnek 5 lánnyal. Mi a francnak ezen megsértődni?! Frusztrált ... (2014.02.22. 12:37) HARRACH PÉTER MATEMATIKÁJA
  • seahawks: nyírő egy mocskos fasiszta volt, nem igaz magyar. (2012.05.31. 10:32) KÖVÉR LÁSZLÓ OLVAS
  • : @egyenlítő: Jajj, hát ez az, mint a fentebbijeimből is kitűnik, épp ezt nem értem én se ... ;) (2012.05.14. 16:23) A SZÉKHELYI ÜGY IGAZI TÉTJE
  • Éhes_ló: Ezek is eszkimók, vagy ufók itt: www.beol.hu/bekes/kek-hirek-bulvar/szokni-probalt-a-targyalasrol-... (2012.05.09. 22:47) JUHÁSZ OSZKÁR POLGÁRHÁBORÚJA
  • pocaklakó minimanó: @CREATOR: Nem kell letagadnod. Azt írsz, amit akarsz, én meg azt hiszek el belőle, amit akarok. ... (2012.03.18. 22:40) FÉKTELENÜL

SUNNYOGÁS ÉS MÉLY KUSS A BALLIB OLDALON

2011.09.05. 06:53 Syllabux

 

Akárhonnan nézem: Kertész Ákos belefingott a nulláslisztbe.

Maga a nyílt levél valójában nem érdekes. Mindenkinek joga van a szabad véleménynyilvánításhoz, Kertész Ákosnak is.

Az írásból kiderül, hogy a szerzőnek nem a rasszizmussal van baja, hanem az antiszemitizmussal. Annak, amit ír, semmi köze a baloldalisághoz vagy a humanizmushoz. A józan észhez se. Hírértéke is csak annyi, hogy Kertész Ákosnak sikerült leküzdenie magát a cigányozó-zsidózó sajtómunkások színvonalára.

A jobbik persze azonnal lecsapott a cikkre. Nem mintha bármilyen erkölcsi alapjuk lenne számon kérni Kertész Ákos szavait, de hülyék lennének kihagyni ezt a ziccert. Ami jóval kínosabb, hogy a ballib oldalon rögtön akadtak, akik a megtámadott védelmére keltek. Megélhetési zsidók és megélhetési rasszisták csatáznak. Pazar.

Van egy rossz hírem: Kertész Ákos nyílt levele védhetetlen. Persze meg lehet próbálni elsikálni a dolgot, és üdvözült képpel szaglászni a szart, mintha tubarózsa lenne, csakhogy

 

a) a jobboldal ebben lényegesen jobb. Részint mert vastagabb a bőrük, részint mert még nem volt negyven évünk, hogy megunjuk a képüket, retorikájukat, stb. Persze, tenyérbe mászók, de közel sem annyira

b) Következésképpen a pofátlan szerecsenmosdatásnak nem az az alternatívája, hogy más előjellel tesszük ugyanezt. Mert az nem alternatíva. (Lásd negyven év, stb. Meg különben is).

 

A magát ballib sajtónak tartó tollforgatóknak el kéne küldeni Kertész Ákost oda ahova való, és vele együtt hosszú, tömött sorban Gyurcsány Ferencet, Hiller Istvánt, Szanyi kapitányt, Puch Lászlót, Mesterházy Attilát, Lamperth Mónikát, Kiss Pétert, Szekeres Imrét meg az egész kontraszelektált bagázst, és baloldali, humanista alapon értelmes megoldásokat keresni a problémákra.

Különben három év múlva jajonghatnak Orbán újabb győzelme miatt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

387 komment · 1 trackback

Címkék: kertész ákos amerikai népszava

A bejegyzés trackback címe:

https://civilpalya.blog.hu/api/trackback/id/tr963203274

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kossuth-díjas gondolatok 2011.09.05. 21:47:00

A nyílt levél műfaját igazából sohasem értettem, mert vagy valakihez akarok szólni egy levélben, és akkor az intim, vagy emberek valamilyen közösségét akarom megszólítani egy cikkben, de akkor az nem

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szerénységem 2011.09.06. 00:17:50

Ez Magyarország fonnyadt élete,
Szerelem, melyből soha ki nem lábal,
Magát-átadó, dacos-gyönge mód
S hisztériás, nagy elhelyezetlenség:
Akármennyit is gondolkozom rajta:
Asszony-karakter ez a magyar fajta.

tundee 2011.09.06. 00:31:59

@soproni1: Ez aztán liberális gondolkodásmódra vall. "A svájci zsidó magasabb rendű, mint magyar vagy stb. zsidó." ??? Akkor most liberális vagy vagy sem? Én jobboldaliként sem gondolom azt, hogy mi emberek ne lennénk egyenlőek.

Syllabux 2011.09.06. 00:36:28

@Táskás Tóni: Kit mosdatok és hol?
Még egyszer: ez a poszt a ballib sajtó Kertész Ákos nyílt levelével kapcsolatos sunnyogásával foglalkozott. Nem látok a jövőbe, fogalmam sincs, miről írok legközelebb.

dr. Trebitsch 2011.09.06. 00:41:07

Nem érek rá bús fajtámat szeretni,
S fáj, hogy aki védi, csaló vagy senki...

Paszternak 2011.09.06. 01:13:14

"boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában, röfög és zabálja a moslékot, és nem akar tudni róla, hogy le fogják szúrni"

"le fogják szúrni"

"le fogják szúrni"

"le fogják szúrni"

Ez itt az üzi, tesók. A többi néma csend. Elvégeztetett.

A náthásba!

Paszternak 2011.09.06. 01:17:39

@Azúrkék égbolt: "Minden ember egyenlő. Főleg amelyik először üt és amelyiknél jobb fegyver van..."

Ez qrwa nagy igazság.

P.

Paszternak 2011.09.06. 01:22:08

"Károlyi Mihály", Nyers Rezső", "Horn Gyula".

Muhaha.

Ez ám a progresszió.

nyelv-ész 2011.09.06. 02:21:55

@leone007: "A Kertész féle fröcsögés jelenbéli sérelmek kapcsán fogalmazódott meg. A múltban is keresi a megoldást vagy a hibát. De - és ezt kérem fogadja el - ha nem lenne divatos és elfogadott zsidózni meg cigányozni ebben az országban, és parlamentjében, tán Kertész dolgozata sem születik meg."

Erről az a véleményem, hogy ha a szomszédom odaszarik a küszöbömre, és kicsinyes bosszúból én meg az ő küszöbére, akkor ugyanazon az alja szinten vagyunk mindketten. Semmilyen vélt vagy valós sérelem nem igazolja az ilyen Kertész-féle acsarkodásokat. Mint ahogy a parlament néhány címeres ökrének bőgését sem.

Ibrahim a tevehajcsár 2011.09.06. 02:41:09

@látjátok feleim szümtükkel:

"Én azért tételesen felsorolnám, mi ez általad idézett szövegben a gyalázkodás, mert szerinted melyik nem igaz tulajdonság?"

"- Kertész nem azt írta, hogy a magyar genetikusan alávaló, hanem alattvaló. Ez magyarul azt jelenti, hogy kinyaltuk Habsburg Ottó és családja seggét, majd el kopott a nyelvünk, pedig hány magyar hazafit öletett meg a Habsburg császár 1849-ben? Még azt is kinyilvánították egyesek a kilencvenes években, hogy jó lenne magyar királynak.Erre nem emlékszel?"
Bár nem tőlem kérdezted, de ennek ellenére, igen, emlékszem. És bár tudom, hogy ezt már írták, de akkor ugye azok ugyanilyen "genetikailag alattvalók", akik beválasztották az Európa Parlamentbe (nem mi voltunk), akik komoly nemzetközi elismeréseket osztogattak neki (nem mi voltunk), békeharcosnak nevezték (nem mi voltunk). Elvégre fél Európa Habsburg uralom alatt volt évszázadokon keresztül.

- "... mindent másra hárít, hogy mindig másra mutogat,..." Ez nem igaz? Pl. emút nyóc év, Gyurcsány a bűnös, Bajnai hazudott amikor átadta a költségvetési adatokat ( mondta a napokban Matolcsy ), a bankok a hibásak stb., vagy ez sem igaz?"
De igaz! És kellőképpen felháborít, hogy egy év kormányzás után van képe egy kormánynak visszamutogatni az előzőre. Mint ahogy az még jobban felháborított, mikor 2006-ban, 2007-ben meg 2008-ban 4-5-6 év után mutogatott vissza az épp akkor regnáló kormány a '98-2002 közöttire (ez esetleg akkor nem tűnt fel neked?).

- "...boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában..." Nem dagonyáztunk az elmúlt negyven évben? Ez sem igaz?

Nem tudom, te miben dagonyáztál, ezért a nevedben nem nyilatkozhatok. Én, illetve pontosabban a szüleim, nem dagonyáztak. Szegények voltak, komfort nélküli falusi házban laktak, dolgoztak, és próbáltak megélni. Nem volt autónk, nyaralónk, nem jártunk nyaralni sem külföldre sem belföldre, nem volt tévénk, nem néztünk sorozatokat.

- "Hogy se tanulni, se dolgozni nem tud és nem akar, csak irigyelni, és ha módja van legyilkolni azt, aki munkával, tanulással, innovációval viszi valamire."

Biztosan van ilyen is. Mint minden népben. Irigyek mindenütt akadnak, ez nem "nemzetiség vagy származásspecifikus" tulajdonság. Ismét csak a saját nevemben beszélhetek. Ami téged illet azt neked kell tudni, hogy ilyen vagy-e. Én mindenesetre tanultam, és tanulok, most is, folyamatosan, amikor és ahol tehetem (ja, és vagy nem vagyok zsidó, vagy nem tudok róla, tehát nem azért teszem mindezt, mert nem magyar vagyok). És azt is tudom, hogy nem én vagyok az egyetlen, nem vagyok kivétel, vagy valami különlegesség. Tehát akkor itt ismét sántít legalábbis az általánosítás K.Á. részéről.

"Nem él a kicsinyesség, a kivagyiság ( példát nem akarok említeni), az úrhatnámság, nem igaz, hogy azért lesz valaki vezető, mert jó személynek a rokona? Kirúgják még akkor is azt aki ellent mer mondani a főnöknek, ha annak nincs igaza, amikor nálunk arról megy a közvita, hogy milyen munka a "munka", ki mennyit ér? Ez sem igaz?

Sajnos magamra ismertem, mert engem ért olyan gyalázat, hogy háttérbe szorítottak tőlem sokkal gyengébb képességű, de haver munkatárs érdekében. Persze az még a szociban történt, de szerintem biztos akadnak, akik mai példát is tudnak neked hozni."

Értem. Ezt azért fontos, hogy hozzá tetted! De ettől függetlenül biztosan akad ilyen (is), de: tudod egy piacgazdaságban, egy kapitalista nem engedheti meg magának, hogy hozzá nem értő hülyéket fizessen csak azért, mert rokonai. Én ilyen helyen (versenyszféra, magánvállalkozás) dolgozom alkalmazottként. A tulaj kirúgta az egyik közvetlen rokonát fél év után, mert alkalmatlannak bizonyult a rábízott munka elvégzésére, majd ezt követően pedig a barátnője húgát, aki szintén alkalmatlan volt.

@bolemann: ami a parlamenti "nácikat, fasisztákat" illeti: egyszer, csak egyszer legalább, meg kéne próbálni gondolkodni, és venni a fáradtságot és utána nézni, mit is jelent az, hogy náci, és mit is jelent az, hogy fasiszta. Egyrészt, mert a kettő nem ugyanaz, még akkor sem, ha eszmeileg közel állnak egymáshoz, másrészt pedig mert a jelenlegi parlamentben nincs egyik sem képviselve. Bármennyire is fáj ez neked, tudomásul kell venni, hogy a "nácizás", "fasisztázás" "rasszistázás", "antiszemitázás" ugyanolyan kötőszó lett az elmúlt időszakban, mint a b...meg. Tényleg nagyon szeretnéd tudni, hogy mi is a különbség a jobbik (bocsánat Jobbik), és egy valódi náci párt között? Vannak hivatalosan létező (új)náci pártok a világban, sőt Európában is. Nyugodtan menj el egynek az összejövetelére, és meséld el nekik, hogy mi a véleményed a nácikról. Aztán ha túlélted, akkor menj el a Jobbik parlamenti frakciójához, és mondd el nekik, hogy náciknak tartod őket. A különbséget a kettő között magad is lemérheted, hogy a későbbiek során meg tudd különböztetni őket egymástól.

Ami pedig a K.Á. írásában szereplő:
"...Ma már a második világháború borzalmaiért, a Holocaustért egyedül a magyar a felelős, mert a magyar nép az (a német néppel ellentétben), amelyik se be nem vallotta, meg nem gyónta a bűneit, se töredelmes bűnbánatot nem tanúsított, se meg nem fogadta, hogy soha többé, se bűnbocsánatért nem esdekelt.
Így aztán nem is kapott soha föloldozást! ..." mondatot illeti:

Elárulnám, hogy a II.V.H. alatt nem csak én nem éltem, de a szüleim is kisgyerekek voltak. Az egyik nagyapám 99%-os vak volt, a másik rokkant. Egyik sem volt alkalmas sem katonának, sem csendőrnek, sem egyéb fegyveres szolgálatra. Egyszerű, szegény, alföldi parasztemberek voltak. Nem rabolták el senkinek az ott hagyott házát, javait, nem ültek bele senkinek a birtokába. Viszont látták, amint a háború után a kommunisták voltak az elsők, akik az elhagyott, gazdátlan házakba beköltöztek, kisajátítottak, zabráltak, stb. stb. Akkor most kinek a nevében is kellene elnézést kérnem bárkitől (nekem, aki a háború alatt még egy pajzán gondolat sem voltam)?

ndb 2011.09.06. 05:35:12

Aki szerint ez a szöveg vállalható, annak elgurult a gyógyszere...

Paszternak 2011.09.06. 06:41:09

@Ibrahim a tevehajcsár: az apák bűneiért a fiúk csak bizonyos elmaradott kultúrákbn bűnhődnek... hetedíziglen...

A "genetikailag" szó használata Kertész Ákosnál pontosan az az általánosítás, amit a Ku-Klux használt a "niggerekre", az eszement orgyilkos gazemberek a feljgyújtott-lelőtt cigányasszonyra, Hitler a zsidóságra.

Nincs különbségtétel.

Ezért szerintem Kertész Ákos náci. És pont.

val 2011.09.06. 06:42:41

Jaj de jó látni, ahogy a liberók megint egymás torkának esnek! \o/ (tapsi-tapsi)

Ps.: Te aztán tudsz érvelni:

"Nem mintha bármilyen erkölcsi alapjuk lenne számon kérni Kertész Ákos szavait"

A Linkben:

"A Jobbik nem vállal közösséget a Magyar Szigeten elhangzott kijelentésekkel"

Húúú, tényleg nincs erkölcsi alapjuk. :)

"Van egy rossz hírem: Kertész Ákos nyílt levele védhetetlen."

De azért titkon ugye egyetértesz ezzel a nácival, mármint hogy a "magyar genetikusan alattvaló"? ;)

Ezt elkúrtad Gonosz Törpe 2011.09.06. 06:44:32

Syllabux a kúrva anyádat is el kellene küldeni valami sütőlapárta veled együtt!!!!

Ezt elkúrtad Gonosz Törpe 2011.09.06. 06:47:08

A Nemzeti Szar kis Törpe is Cigány Zsidó keverék...azt miért nem szidod. Hazudik,és lop és becsap a kis szarjankó mint mint a cigányok, és törtet előre mindenki hátán mint a zsidók...miért nem az Orsóst szidod????? he?

Syllabux 2011.09.06. 06:55:58

@val: A linkben áll ez is: "Vona kiemelte: Zagyva György Gyula a Jobbik frakció tagja marad." Ezért nincs erkölcsi alapjuk bármiféle szankcióról beszélni.

joszip 2011.09.06. 07:10:05

Rövid, velős, igaz. Gratulálok! Egy Jobbik-szavazó.

nazer 2011.09.06. 07:12:59

de egyáltalán ki ez a taknyos zsidó ???

barata 2011.09.06. 07:19:16

@nyelv-ész: Drága Kertész úr !

Sokan vannak, akik eljutnak egy pontra, onnan már nem érdemes figyelni rájuk. És még föloldozót sem találnak maguknak.

kicsi11 2011.09.06. 07:27:41

Remélem a Kossuth dïj meg a többi dïj után járó apanázst nem fogadja el ettől a semmirekellő nemzettől!
Vagy tiltja a vallása, hogy pénzt visszautasítson?

mendson 2011.09.06. 07:55:05

Akkor és is hozzászólnék.Nem vitatva, hogy Kertész elég sarkosan fogalmazott,de....Leirnám ,mint 60 éves szintiszta magyar etnikumú, hogy miként is van a dolog.Most olyan múltba ne is megyek amiről +"A török áfium elleni orosság" jár.Olvastam egy rakás levelet amiben mindenféle kis és középbirtokos dunántuli magyar nemes kér az elkobzott zsidó vagyonokból ezt azt a "kedves bátyám"-ként megszólított ilyen olyan megyei vezetőktől.Na és mikor? 1944-ben mikor az alföldön oroszok kavarnak.Ahol házasságom révén 1975 óta lakom az egy kitelepítésekkel sujtott sváb falu.1975-ben pontosan megtudtam mutatni melyik házban lakik betelepített mezőkövesd környéki,felvidéki vagy erdélyi.Azok a sváb házak szinte összerogytak (nem vicc) a karbantartás elmaradásának hiányától.Teljesen átjött az a szemlélet, ha összerogy majd megint ad vagy igy vagy úgy az állam.Vagy mondaná meg valaki akit majd szét vet a magyar öntudat, mi okból nem volt ebben az országban egyetlen egy magyar etnikum alapítású gyár,nagyüzem etc.Olyanokról hallani mint Weissmanfréd-Chorin (jé ez utóbbi a gyosz alapíyója is volt anno) volt),Kühne,Goldberger,Mechwart,Ganz,Haggelmayer-Dréher,Hatvany (eredetileg Deutchs) etc.,de mondjuk Szentirmai posztógyár,vagy Batthyányi Lódengyár

parrre 2011.09.06. 08:00:21

Bár nem vagyok véres szájú szélsőjobb fan, sőt inkább a baloldallal szimpatizálnék ha lenne értelmes baloldal, de mégis úgy gondolom, hogy Kertész úr egy picikét elmehet a kurva anyjába. Egyrészt ÉN bátran kijelenthetem, hogy picit sem vagyok felelős a holokausztért se kollektíve se egyénileg, és szerintem ezt nem én gondolom egyedül. Ezen kívül teljesen felháborít, hogy egy magát magyarnak valló, saját népéről írkálhat faszságokat mindenfajta külső és belső kontroll nélkül.

2011.09.06. 08:07:54

Úgy tűnik minden Kertész nevű emberke megélhetési rettegő zsidó...

Paszternak 2011.09.06. 08:12:35

@mendson: Hááát... Te nyilván egyenlőségjelet teszel a tót meg a magyar közé, noha az egyik mégiscsak alapított államot, a másik meg nem. Azért ne vitassuk már el a magyarok közösségétől, légyen az akár Árpád, akár Ábrahám sarja, hogy ezt a hazát építette fel. Szvatopluk fiaival együtt, de nem egyenrangúan. Weiss Manfrédék piaci rést használtak ki, komparatív előnyök, stb, magyar nemesek lettek, és nem szlovák. A köz-zsidóság is örömmel magyarosodott el. Ma ezt előny tagadni, ma előnyös a különbözőséget hangoztatni, ma divat Sors-ról Sonnenschein-re re-germanizálni.

Ők olvadtak be a magyarba, és nem fordítva. Magyarok lettek, magyarul írtak, magyarul éreztek. Nagyszüleik, dédszüleik döntését bírálják felül a mostani, magukat fingom sincs, milyen alapon zsidó-nak minősítő egyedek (sem a zsidó törvények, sem a keresztény törvények alapján nem azok, ilyen nemzetiség nincs, ilyen felekezethez nem tartoznak, hát akkor?!?!?!).

Az általánosító dumák meg soha nem álltak jól egy demokrata szájában.

Ja! És Esterházy János, a szlovákiai zsidók kitelepítése ellen egyedül szavazó szlovákiai parlamenti képviselő a mai napig nem lett a Yad Vashem "Világ Igaza".

Ergo volt, aki nem genetikai hulladék, ja, csak azt meg nem ismeri el a kutya sem az érintettek közül, Kertész Ákos meg majd bolond lesz küzdeni érte. Annyira azért nem magyar, és nem demokrata.

ndb 2011.09.06. 08:12:57

Na ezt a sok okos, Kertész úr nyilvánvalóan rasszista megnyilvánulását "védő" hozzászólást olvasva immár én is mondanék valamit a saját népemről:

Ha valaki a magyarok közül kijelenti, hogy az ég kék és a fű zöld, mindig akad egy csomó barom, aki elkezd ezzel a kijelentéssel vitatkozni, és addig nem nyugszik, amíg saját maga számára be nem bizonyítja, hogy bizony az nem úgy van...

mtk001 2011.09.06. 08:14:41

Az öregkori demencia biztos jeleit mutatja ...

LallR 2011.09.06. 08:19:08

mondhatnám azt, hogy értem Kertész levelét, de mivel én nem sztereotipizálom a zsidó vallású embereket, népeket, ezért kérem ő se tegye ezt velünk! Mert nincs joga!

Paszternak 2011.09.06. 08:19:31

@HUN_Sector: az fel-e tűnt-e -e, hogy az újvidéki vérengzésekről sosincs szó? csak az 1944-45-ös deportálásokról és a holokausztról? a Maniu-gárdákról sem?

:-(

M. Bertalan 2011.09.06. 08:25:09

A "genetikailag alattvaló" tökéletesen stimmel. Ezt már kétszer demokratikusan is bizonyította a magyar nép, egyszer 1994-ben, egyszer pedig 2010-ben.

Kabbe (törölt) 2011.09.06. 08:28:12

"Mi a magyar most? - Rút sybarita váz.
Letépte fényes nemzeti bélyegét,
S hazája feldult védfalából
Rak palotát heverőhelyének;"
Berzsenyi A magyarokhoz

...TILCCCCSÁK be Berzsenyit is:)

buta gőg és álszent ostobaság....hajrá, lassan megérkeztek

Muad\\\'Dib 2011.09.06. 08:41:02

@Kabbe:
Idézgetős kedvedben vagy, pubi? Hát akkor nézzük azt a Berzsenyi művet:
"...De nem hallgathatom el még azt is, hogy az ily rendetlen helyekben majd minden birtokos bor- és húsáruló zsidókat tartván, a sok korcsma által a nép erkölcse fölötte romlik, s az ily mészárosok által számtalan lopott marha levágatik; holott eléggé tapasztaljuk azt, hogy az ily zsidók többnyire csak orgazdák s a népnek legveszedelmesebb vesztegetői..."
"...tisztelet, becsület a becsületes zsidóknak; de meg kell vallani, hogy a szegény falusi zsidók többnyire oly egészen demoralizált népcsalók és orgazdák..."
Na, ezért már van esély, hogy betiltsák...

Csülök 2011.09.06. 08:42:32

@Kabbe:
Ne próbálja tehát senki Kertész Ákost Berzsenyivel vagy Adyval mentegetni. Az Auschwitz-vízválasztó a legnagyobbjainkat is elválasztja tőlünk. Ha velük megvédhetnénk Kertész Ákost, akkor el kellene fogadnunk, hogy a mai antiszemiták Shakespeare-rel, Scott-tal, Lutherrel, Gogollal, Voltaire-rel, Sienkiewiczcsel, Móriczcal igazolják magukat. Elfogadjuk?
/Révész Sándor - Népszabadság/

Csülök 2011.09.06. 08:45:23

@Csülök:
Ja és még valami. A posztíró is elmegy a francba, hiszen Kertész szerintem is védhetetlen írásának kritikájába gondosan és sunyin becsomagolja politikai hovatartozását. Az meg ki a francot érdekel? Hát hogy jön ehhez az íráshoz Gyurcsány, Szekeres, Hiller meg a többi?

magyar ember teli szájjal 2011.09.06. 08:45:41

Na ez jól odab....
Ezeknél még a Fidesz is jobb. Majdcsak eltűnnek végre.

insert random 2011.09.06. 09:08:09

@M. Bertalan: A "genetikai" az egyetlen igazándiból problémás kifejezés az egész szövegben. Egyébként nevetséges ez a magyargyűlölő-szöveg. Kertész magyarul beszél és ír, itt él, akkor vajon minek vallja magát?

serpico 2011.09.06. 09:11:56

@tundrazuzmo:
Igen csak ezt 20 évvel ezelőtt úgy hívták létező szocializmus. A Fideszt meg MSZMPnek, a polgári köröket meg hazafias népfrontnak...
hány éves vagy 15? akkor mindent értek.

M. Bertalan 2011.09.06. 09:12:36

@insert random: Igen, talán a "genetikailag" túlzás, valóban. Mondjuk én az "eleve" kifejezést használtam volna.
Én magyar vagyok, és ezzel a mondattal ezzel együtt egyetértek.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.09.06. 09:13:59

@Csülök: Azért akad némi közös pont:

Kertész: "a magyar genetikusan alattvaló"
Gyurcsány: "Kurva ország", "El lehet menni, tessék, tessék"

Az ideológia részben közös, amint azt Kertész kifejti a levelében.

És ez az ideológia Kertész részéről a magyarok kollektív megvetése, Gyurcsány és az MSZP részéről egyfajta lemondásban nyílvánul meg. Szinte hírdetik hogy szégyelnünk kell magunkat, hogy határontúli honfitárainkról le kell mondanunk, hogy el kell adnunk minden tulajdonunkat, mert képtelenek vagyunk használni azokat.

Szóval sok a közös pont. És én sajnálok mindenkit aki ezen pontok bármelyikét magáénak érzi, akik meg hírdetik is ezeket, azokat mélységesen megvetem.

látjátok feleim szümtükkel 2011.09.06. 09:17:24

@Azúrkék égbolt: "Minden ember egyenlő.
Főleg amelyik először üt és amelyiknél jobb fegyver van..."

*****
Tessék mondani bácsi! Ez genetikailag kódolt, vagy csak ki van találva?

látjátok feleim szümtükkel 2011.09.06. 09:21:20

@Paszternak: "
"le fogják szúrni"

Ez itt az üzi, tesók. A többi néma csend. Elvégeztetett."

Már 90-ben leszúrta, saját magát!

látjátok feleim szümtükkel 2011.09.06. 09:25:28

@Ibrahim a tevehajcsár: "...egy piacgazdaságban, egy kapitalista nem engedheti meg magának, hogy hozzá nem értő hülyéket fizessen csak azért, mert rokonai."

Teljesen igazad van, csak ahol az ország előmenetelét, sorsát igazgatják, ott ezt nem nagyon veszik figyelembe! Vagy ez nem a kapitalizmus része?

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.09.06. 09:27:44

A cikkel nem értek egyet, de értem miről szól. A posztoló szerintem nem. Biztosan érthető hogy jelzők, hasonlatok vannak benne, és abszurd is kicsit. Persze az absztrakciós készség hiánya gátolja a feldolgozást. Ellenben a poszt megállapítása - a megélhetési zsidó mint kifejezés - a legalján van mindennek. Szóval egy országban ahol olyan párt kerül a parlamentben, amelynek weboldalain, rendezvényein nyíltan zsidóznak, sőt a zsidók elpusztítására is tesznek utalásokat, ha az érintettek ezt kikérik magának, akkor az megélhetési zsidó? Ha azonban egy publicisztika (nyílt levél) véleményt mond saját hazája történelméről, illetve annak feldolgozásának hiányáról, vagy éppen a politikai elitről, esetleg a magyar nemzettudat lesüllyedéséről, az vállalhatatlan? Egészen elképesztő. Nem azért mert egyetértek a cikkel, mert ez nem igaz. Hanem azért, hogy mennyire félrecsúszott ez a világ.... Ha valaki pedig azt hiszi hogy ennek a cikknek az volt a célja hogy a magyarságot egy zsidó ember ledisznózza, akkor az valószínűleg képtelen bonyolultabb összefüggéseket értelmezni, és emiatt azt hiszem teljesen felesleges a vita...

efhábé 2011.09.06. 09:33:43

@Schindler Pistája: Az ugye cseppet sem zavar, hogy Képíró-per nem bűncselekmény hiányában, hanem bizonyítottság hiányában ért véget? A kettő között óriási a különbség, nem véletlen, hogy Zétényi fellebbezett az ítélet ellen.
Továbbá, gondolom, az sem zavar, hogy Képírót már kétszer elítélték ugyanezért? Egyszer a katonai bíróság még a háború alatt, majd utána a népbíróság is.
Hogy miért kellett harmadszor is előrángatni, azt nem értem, már persze azon kívül, hogy Zuroff félti a fizetését és vmit produkálnia kellett, mielőtt döntöttek a következő évi költségvetésről. Az öreg bűnösnek bizonyult kétszer is.

látjátok feleim szümtükkel 2011.09.06. 09:34:43

Emlékszik valaki mit is mondott egy "nagy magyar " író? Ez írói munkásságom része. Ennyi. A többi témán meg lehet rugózni.

insert random 2011.09.06. 09:37:02

@Legelő Őse: Teljesen igaz, nagyjából nekem is ez a véleményem. Ettől függetlenül nem értek egyet a cikkel, mert egy szélsőséges, fekete-fehér világszemléletről árulkodik (jobbolda=maga a patás ördög, baloldal=az emberiség utolsó reménye), de a társadalomkritikus (a blogíró szerint "magyarellenes") részével nincs igazán problémám, kivéve a "genetikai" kifejezést.
Érdekes, én egyáltalán nem érzem magam sértve, pedig magyar vagyok (nem, mégcsak zsidó sem vagyok, mielőtt valamelyik retardált megkérdezi). Akinek nem inge, ugye...

(Megjegyzés: Ugyanezek a szavak kontextusból kivéve, mondjuk Slota János szájából nyilván sértőek lennének. Ebben a cikkben egy magyar publicistától viszont nem azok.)

Paszternak 2011.09.06. 09:38:04

@látjátok feleim szümtükkel: dehogyis! bűnsegédlettel, részleges idegenkezűség által.

És különben is. "Le fogják szúrni" - mondta KÁ. Ő biztosan tudja.

Bazzeg, ha ő retteghet az anti-izéizmustól, én ne retteghessek az antihungarizmustól?!

Adataim vannak rá, bakker.

A 90-es években mekkora lúzernek volt kikiáltva by SZDSZ az öreg Fekete Gyula, a "fogyikamagyar"-ozásával. Ki kiáltotta ki lúzernek? Nem az MDF, aminek tagja volt... És igaza lett? Bitte schön.

Kertészhez hasonlóan sokan gondolkodnak Amerikai Népszavákban megjelenő írásaikban, TomLantos is hogy aggódott itt a feltámadt antibizbaszizmus miatt, még emlékszem Bánó muszter-maszterozására is, fel volt az egész fújva, mintha valós probléma lett volna. Örülök, hogy aggódott, és Amerikában meg verik a négereket.

Nyilatkozzon már Kibic Ákos, hogy ő kinek a portájához tartozik, és ott söpörjön, plíz. Ahogy Lovas István is eldönthetné identitását, ahogy Morvai Krisztina is dönthetne végre, melyik énjét tagadja meg.

Van nekünk egy Szózat-unk, amiben az van, hogy "áldjon, vagy verjen sors keze: itt élned, halnod kell".

Erről várnám Kertész Ákos véleményét, de Kertész Imréé is érdekelne, aus Berlin.

Üdv,

P.

Muad\\\'Dib 2011.09.06. 09:40:55

@Legelő Őse:
Vicces dolog ez. Ha egy nem zsidó ember kritizálja a zsidók egy bizonyos csoportját, az borzalmas dolog. Ha egy zsidó teszi ezt hasonló hangnemben más csoportokkal, akkor az a hülye, aki nem érti meg az átvitt értelmeket. Kettős mérce rulz...

látjátok feleim szümtükkel 2011.09.06. 09:41:57

"ne figyeljenek arra, amit a megválasztásomért mondok [pay no attention to what I say to get elected]."

NA! Ki mondta, és mikor? Talán éppen akkor, amikor a disznó nem vette észre, hogy le akarják szúrni, és azt gondolta, most a furcsányistákat szúrják le.

Csülök 2011.09.06. 09:51:49

@Trompf:
Arról én nem tehetek, ha te szándékosan nem értesz magyarul.

Táskás Tóni 2011.09.06. 10:06:46

@Trompf: Hazug vagy, mint a vezéred. Gyurcsány a szemét fidesz oligarcha Csányinak mondta, hogy el lehet , menni, ha nem akar adót fizetni Mo-on. Gyurcsányék akkor vezették be a bankadót, természetesen töredék mértékben , mint amit most a tahó hazug hazaáruló és kormánya herdál és tőzsdézik el. Csányi rögtön pampogott, hogy kiviszi az OTP-t gondolom Szlovákiába, mint pl. az alja szlovákrendszámosautós Bajerzsóti.

2011.09.06. 10:15:22

Sajnálom hogy '44-ben nem maradt még pár hónapja a magyaroknak és a németeknek az országunk megtisztítására.... és minden ilyen zsidó megnyilvánulás után egyre erősebb bennem ez az érzés.
Pedig én is ártalmatlan kisgyermeknek születtem, demokrata családban felnőve... csupán én nyitott szemmel élek.

insert random 2011.09.06. 10:25:43

@Muad\\\'Dib: A Magyarországon élő, magyar állampolgárságú, magyarul beszélő, magyar nevű, magukat magyarnak valló, ÉS amellett zsidó identitású emberek még mindig magyarok. Másképp kérdezem: szerinted ha Kertész Ákostól külföldön megkérdezik, hogy milyen nemzetiségű, azt válaszolja, hogy zsidó?
Ez egyszerűen belülről jövő kritika.

Syllabux 2011.09.06. 11:01:36

@Legelő Őse: Bocs, a posztban ez szerepel: "megélhetési zsidók és megélhetési rasszisták". Amúgy ez a mondat nem Kertész Ákosra vonatkozik. Persze értem én, hogy ha az egészet idéznéd, talán el is gondolkoznál a poszton, és esetleg felborulhatna a dédelgetett világképed. Pedig azért is tartunk ott ahol tartunk, mert ha valaki orbitális baromságot mond, a saját oldala ezerrel kezdi sikálni a szart. Ez az út a fenébe vezet.
A poszt még csak nem is arról szól, hogy faji alapon általánosítani Kertész Ákosnak se illendő, hanem arról, hogy a ballib sajtó baromira nem érti, hogy mi ezzel a baj, ha Kertész Ákos teszi. Ahogy te se.
@insert random: Hol olvastad a posztban, hogy "magyarellenes"? Amúgy meg lásd a Legelő Ősének írt válaszomat.

Namir 2011.09.06. 11:03:26

"Mindenkinek joga van a szabad véleménynyilvánításhoz"

Kertész Ákos levele nem szabad véleménynyilvánítás. Egy beteg ember, egy elmbeteg gondolatai. "ez nem erkölcsi ítélet, egyszerű ténymegállapítás".

Ez még egy laikusnak is feltűnik a szóhasználatból, a különböző gondolatok összepárosításából, a levont következtetésekből, ítélkezésekből és különösen a szerző saját szerepének és fontosságának a megítéléséből. Feltételezem, hogy szakemberek már ki is elemezték Kertész Ákos írását, és felállították a diagnózist.

Mivel az írás ettől fogva használhatatlan, értelmetlen, óriási a magyar baloldali politika, média és értelmiség tévedése, amikor ismételten REFLEXSZERŰEN egy elvtársa mellé állt egy vitában, anélkül, hogy előtte megvizsgálta volna valójában miről is van szó.

Muad\\\'Dib 2011.09.06. 11:49:06

@insert random:
Ja, kérem ez a szokásos mellébeszélős terelés. Ha erről van szó, akkor magyar vagyok, ha épp Izraelről, akkor a zsidó nép tagja, ha az antiszemitizmus, mint jelenség magyarázatáról, akkor csak a vallásom izraelita. Egy seggel nem is két, de rögtön három lovat megülni, na, ez már művészet.

aser 2011.09.06. 11:59:35

Nem tudsz olvasni kedves barátom.Vagy nem értetted meg Kertész Ákos irását.
A lényege:A magyar alattvaló lelkületü nép.Mert képes elviselni a diktátorokat.
-Erre bizonyiták a mai közvélemény kutatások,mely szerint,ha ma lennének a választások,ujra 2/3-a lenne a vezérnek!-
ÉRTED MÁR?

aser 2011.09.06. 12:00:28

@Namir: Tanulj meg olvasni barátom...
Akkor megérted.

aser 2011.09.06. 12:01:38

@HUN_Sector: Te mocsok nyilas,szerencséd,hogy az SZDSZ nektek is engedélyezte az uszitást!

insert random 2011.09.06. 12:02:51

@Muad\\\'Dib: A modern nemzetfogalom alapján nincs olyan, hogy zsidó nép (nemzet). Izraeli nemzet van, de az nem egyenlő az összes zsidóval. A diaszpóra esetében inkább etnikumról beszélhetünk. A vallás az meg az izraelita, ami szintén külön dolog, nem olyan bonyolult ez. Nyilván egy zsidó identitású ember érez némi kötődést a valláshoz is (ld. még: örmények, görögök, székelyek), de ez csak az identitás egyik aspektusa, mint a klezmer zene vagy a zsidó konyha.

Tisztázzuk, akkor szerinted akinek van zsidó identitása is az nem magyar? És mi van azokkal, akiknek sváb, tót, vagy székely kettős identitásuk van? Még egyszer kérdezem: szerinted hogy válaszol Kertész Ákos, ha a nemzetiségét kérdezik: magyar vagy zsidó?

aser 2011.09.06. 12:03:59

Igazad van 100%-ban!

Namir 2011.09.06. 12:20:57

@aser:
1. nem vagyunk barátok. (vagy igen?)
2. elég jól megy az olvasás.
3. ez az én véleményem, amit kéretik ugyanolyan tiszteletben tartanod, mint Kertész Ákos barátodét(?), aki rólad azt írja, hogy
"genetikusan alattvaló"
"a legsúlyosabb történelmi bűnökért sem érez egy szikrányi lelkiismeret furdalást, hogy mindent másra hárít, hogy mindig másra mutogat, hogy
boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában, röfög és zabálja a moslékot, és nem akar tudni róla, hogy le fogják szúrni. Hogy se tanulni, se dolgozni nem tud és nem akar, csak irigyelni, és ha módja van legyilkolni azt, aki munkával, tanulással, innovációval viszi valamire"

Ui: Te olvastad, mit írt? Mert én igen.

Azúrkék égbolt (törölt) 2011.09.06. 12:30:09

@látjátok feleim szümtükkel: Genetikailag kódolt.Fajfenntartási és túlélési ösztönnek hívják.
Érted,kisfiam?

Muad\\\'Dib 2011.09.06. 12:30:14

@insert random:
Az nem magyar, aki csak egy ilyen cikkre érkező jogos felháborodás után mentegetőzik azzal, hogy én is magyarnak tartom magam. Akinek ekkor jut eszébe összesen, azzal kár foglalkozni.

Ami a zsidó népet illeti, épp Izrael gondolja úgy, hogy ez kőkemény faji fogalom, hisz ezt ő maga deklarálja a visszatérés törvényében...

Azúrkék égbolt (törölt) 2011.09.06. 12:36:04

Akinek újdonság kertész kinyilatkoztatása olvasson tórát.
Nincs semmi meglepetés,fasiszta csúszómászók ezek a zsidók,azok voltak mindig.
De mivel nem általánosítunk: tisztelet a kevés kivételnek!

insert random 2011.09.06. 12:43:01

@Muad\\\'Dib: Ez az "én nem tartom magyarnak, aki ilyet mond"-szöveg retorikai fordulatnak elmegy, valódi érvnek nem. Ettől még Kertész Ákos nem szűnik meg magyarnak lenni. Újra megkérdezem: szerinted mit válaszol Kertész Ákos, ha a nemzetiségét kérdezik? "Nyelvében él a nemzet", mondta Kazinczy, eddig jól megvoltunk ezzel a meghatározással. Akinek magyar az anyanyelve az magyar, vita lezárva.

A másikhoz: én is ezt mondom, hogy a zsidóság etnikum, vagyis részben vérségi alapú. De a zsidó >>etnikum<< (a diaszpóra) nem egyenlő az izraeli >>nemzettel<<. Kérdezz meg nyugodtan egy magyar zsidót, hogy izraelinek érzi-e magát.

Általános észrevétel: próbálj meg nem a zsidó-nemzsidó törésvonalon felfogni mindent. Ennél sokkal jelentősebb törésvonalak vannak még magán a zsidóságon belül is.

insert random 2011.09.06. 12:45:50

@Azúrkék égbolt: "mivel nem általánosítunk: tisztelet a kevés kivételnek!"

Ülj le, egyes! Holnapra pedig írsz egy 500 szavas esszét arról, mi a különbség aközött hogy kivételeket teszel és hogy nem általánosítasz. Ugyanis a kettő nem ugyanazt jelenti, sőt...

Muad\\\'Dib 2011.09.06. 12:54:56

@insert random:
Ezzel én tisztában vagyok, csak épp a probléma ott van, hogy a zsidóságon belül is sajnos a hangadók között többségben az ilyen Kertész féle khmm... nem mondom milyen állatok vannak, akiktől valóban a gyomra kifordul a jobb érzésű zsidóknak is. Akárcsak a gyűlölködő, szánalmas zuroffi banda magyar támogatói, akik csak úgy fröcsögnek a gyűlölettől. Márpedig ezzel a viselkedéssel aligha lehet pozitív hozzáállást kicsikarni az emberekből...

insert random 2011.09.06. 12:58:28

@Muad\\\'Dib: Még valami: "Akinek ekkor jut eszébe összesen"

Neked valami sztereotip, romantikus elképzeléseid lehetnek a "magyarnaklevésről". Nyilván úgy gondolod, magyarnak lenni nemzeti ünnepeken való zászlólengetésből, magyarnóta-éneklésből, pusztán bográcsgulyás-evésből, busójárásból stb. áll.
De ezek csak felszíni dolgok. Jelen esetben pl. Kertész írt egy cikket, amiben hazájáért való aggodalmát fejezi ki. A véleményével és stílusával lehet vitatkozni, de azt nem mondhatod, hogy "nem jutott eszébe", hogy magyar lenne, csak a kritikák után. Az egész cikk megírásának indítéka a Magyarországért való (egyébként elhibázott) felelősségvállalás volt.

insert random 2011.09.06. 13:01:57

@Muad\\\'Dib: Ebben egyetértünk, szerintem sem szerencsések ezek a megnyilvánulások. Egyébként még az sem biztos, hogy ők a hangadók, csak ugye ezekből lesz botrány, így ezek a dolgok kerülnek be a hírekbe. Nyilván ha a Szombatban megjelenik egy pozitív hangvételű cikk, az senkit sem fog érdekelni.

Muad\\\'Dib 2011.09.06. 13:05:25

@insert random:
Soha egy pillanatig nem vállalt rokonságot Magyarországgal, vagy a magyarokkal. Az egészből pusztán az jön át, hogy micsoda bűnös emberek vagyunk mi, hogy 65 évvel ezelőtti dolgokért nem esdeklünk bocsánatért nap, mint nap, hozzá hasonló kriptaszökevényekhez. Mindezt úgy, hogy Közép-európában messze a mi szörnyűnáczi országunkban élte túl a legtöbb zsidó ember a 2.vh-t. Miközben Romániában a vasgárda, a szlovákoknál pedig Tiso kiirtatta az írmagjukat is. Lehet nekik kellene irkálni inkább. Undorító, aljas, gyűlölködő alak. Pont olyan, mint aki véres szájjal kommunistáz mindenkit...

insert random 2011.09.06. 13:18:48

@Muad\\\'Dib: Na látod, pont azért nem a románoknak vagy a szlovákoknak irkál, mert magyar tudatú, és Magyarország érdekli, a magyarokért vállal felelősséget. Változtatni, jobbítani szeretne a magyarországi helyzeten, még ha hibás elképzelései is vannak arról, mitől lesz nekünk jobb. A cikk egészét elolvasva egy dühös, csalódott idealista képe rajzolódik ki, aki most be van rágva, mert rájött, hogy átbaszta a politikai oldal, amit eddig követet. (Üdv a valóságban, Kertész úr!)
Ha nem vállalna közösséget Magyarországgal, valószínűleg nem foglalkozna azzal, mi történik itt (még csak nem is a magyar zsidóságra volt kihegyezve a cikk, még azt sem mondhatod, hogy csak az ő jólétük miatt foglalkozik a hazai helyzettel). Ráadásul a cikkben nagyon keményen kritizálja azt a baloldalt is, amivel ő szintén közösséget vállal (a baloldaliságát ugye nem akarod tőle elvitatni?).

Mondom, lehet és kell is vele vitatkozni, én sem értek egyet mindennel, amit mond. De ezért még ne vitassuk el a nemzetiségét, hogy rossz a véleménye a jelenlegi állapotokról.

Muad\\\'Dib 2011.09.06. 13:25:35

@insert random:
Ne haragudj, de ebben nem értünk egyet.
Egy ilyen kijelentéssel, - "...Ma már a második világháború borzalmaiért, a Holocaustért egyedül a magyar a felelős, mert a magyar nép az (a német néppel ellentétben), amelyik se be nem vallotta, meg nem gyónta a bűneit, se töredelmes bűnbánatot nem tanúsított, se meg nem fogadta, hogy soha többé, se bűnbocsánatért nem esdekelt.
Így aztán nem is kapott soha föloldozást!..." - számomra elegánsan kiírta magát a normális emberek jegyzékéből. Az, aki képes minden kritikát a holokausztra kivetíteni egyszerűen nem normális. Egy nép/nemzet történelme tele van sötét fejezetekkel, ne kelljen már mindent az ő zsidó identitásához igazítani...

Azúrkék égbolt (törölt) 2011.09.06. 13:44:34

@insert random: Mit nem tetszik érteni?
Köztük is van rendes ember,sőt magyar hazafi is.Ők a kivételek,akik,mint a cigányok közt is páran,megvetik a saját fajtájukat.

insert random 2011.09.06. 14:16:22

@Azúrkék égbolt: Attól még, hogy kivételeket teszel általánosítasz. Épphogy bevallod, hogy előítéletes vagy azzal, hogy kivételeknek nevezed azokat, akik nem illenek bele abba a képbe, amit a zsidókról általában gondolsz.

Az, "hogy a zsidók többsége rossz ember", nem tény, hanem vélemény.
Gyakorolj egy kicsit ezzel a kvízjátékkal:
pbskids.org/arthur/games/factsopinions/factsopinions.html

Aztán majd ha visszajöhetsz, ha már megy a tények és vélemények megkülönböztetése.

látjátok feleim szümtükkel 2011.09.06. 16:08:16

@Azúrkék égbolt: Tessék mondani bácsi! Akibe nincs genetikailag kódolva semmi, az hogy "fajfenntart"?

látjátok feleim szümtükkel 2011.09.06. 16:13:17

@Azúrkék égbolt: Egyébként egyet értek veled.

Azúrkék égbolt (törölt) 2011.09.06. 16:22:06

@insert random: A kommentelés a vélemény kinyilvánításáról szól,bármennyire is hihetetlenül hangzik ez egy fogyatékos birka számára.

Ha nincsenek előitéleteid,máris kiköltözhetsz a lakásodból és jó liberális módjára átadhatod mindened egy szegény rászoruló család részére.Asszonyostul,gyerekestül.Jól fognak mutatni a 6-os út mellett,te nagyon egyenlő,te! :)

@látjátok feleim szümtükkel:Az sehogy.Jól kihal.

2011.09.06. 18:01:39

@aser: Bár az őseim több magadfajtával bélelhették volna ki a Duna fenekét.

Celtic 2011.09.06. 20:52:13

@Hozsanna: Aszzem, ehhez es a masik commentedhez nem tudok mit hozzafuzni. Vagy inkabb nem tudok mit mondani. Tokeletesen kifejezted a velemenyemet.

nomri 2011.09.06. 22:28:31

valaki nem tudja hogy az uj hellt lehete a kutyusomnak adnbi?versenyek elött jol jönne..

aser 2011.09.07. 15:37:15

@Namir: Nem rólam irja,hogy generikusan alattvaló vagyok.Hanem a magyarokról általában,vagyis a többségről.Én nem viselem el az alattvaló státuszt,és igy nem is szavaztam meg a vezért sem.Mig a 2/3-ad még ma is támogatja,vagyis alattvaló kiván lenni.

aser 2011.09.07. 15:42:33

@Muad\\\'Dib: Miket irkálsz?Ezek nem igazak.Mert a Kárpát-medencei 825 005 zsidóból 600 000-et kiirtottak!És csak 225 000 menekült meg.Közülük 125 000 a csonka Magyarországon élő zsidó.Szerinted Magyarország ezért bocsánatot kért a Magyar zsidóktól?Nem kért.És a mai napig sem teljesiti az 1946-os Párizsi Békeszerződésben vállalt, és a törvények közé becikkejezett KÁRTÉRITÉST sem!

aser 2011.09.07. 15:44:55

@HUN_Sector: A hozzád hasonló nyilas csürhe 1944-ben kiirta magát a Magyarok közül.

aser 2011.09.07. 15:47:41

@insert random: Magyar Kossuth dijas irónak vallja magát Kertész Ákos.
Neked is van Kossuth dijjad?
Vajon miért nem zavart téged ez a genetika,amikor O.Viktor használta Tusványoson?

aser 2011.09.07. 15:50:03

@HUN_Sector: Nem kivánsz eltünni innen a mocskolódásoddal,uszitásoddal,te nyilas!

2011.09.07. 18:07:56

@aser: Nem kívánok eltűnni, ámde a magad fajta liberális csőcseléket el kívánom tüntetni végérvényesen, bármilyen(!) eszközzel.

aser 2011.09.12. 11:49:26

@HUN_Sector: Összetévesztettél engem az SZDSZ-el,akiknek bünük,hogy a hozzád hasonló nyilasok szabadon uszithatnak!Szerencsére kiestek a Parlamentből.Most már csak a nyilas uszitókat védő törvényeiktől,és a nyilas védenceiktől kell megszabadulnunk,nekünk magyaroknak!

2011.09.12. 12:37:31

@aser: majd ha levetted a kipádat, akkor nevezd magad magyarnak libsikém

aser 2011.09.13. 14:02:18

@HUN_Sector: Milyen kipát?
Már irtam,hogy nem vagyok liberális.Nem olvastad el?

2011.09.13. 14:03:42

@aser: a kettőnek nincs köze egymáshoz, de nem is zárják ki egymást

aser 2011.09.13. 14:07:10

@Namir: Én nem érzem,hogy rám vonatkozna Kertész irodalmi müve.
Ha te ugy érzed,akkor csak lehet valami igaza!
Én nem vagyok alattvalója a diktaturának ,és nem zabálom az ő kezéből a moslékot sem.
Ezt lehet,hogy elég nehéz egy magyarnak elérni,de nekem és még jó pár magyarnak sikerült.

aser 2011.09.13. 14:11:43

@M. Bertalan: És,tegyük hozzá,ha ma lennének ujra választások,megint meglenne a diktaturának a 2/3-os kormány többsége!

aser 2011.09.13. 14:13:30

@HUN_Sector: Ugye te irtad,a kipás dolgot.Akkor most ez visszavonás,vagy ujra megerősités?
Mi magyarok ugyanis érthetően,magyarul szoktunk irni!

2011.09.13. 14:41:35

@aser: Érthetően és magyarul írtam, mi magyarok legalábbis megfelelően tudunk olvasni. Nosza, fuss át rajta ismét! De ha elakadtál véglegesen, akkor segítek: A kipa nem a liberálisok viselete, maximum néhányuké. Egyébként a legnagyobb fajgyűlölők és agresszorok pont a zsidóknál vannak, de nem akarom ezt a témát ebbe az irányba elvinni.

aser 2011.09.14. 13:25:33

@HUN_Sector: Pont ezt mndják a nyilasok és az antiszemiták is.Pedig honnan lehet tudni,azt,hogy a világon élő többmilliárd(6,5 MD) emberből.pont a 15 millió zsidó a legnagyobb fajgyülölő és agresszor.Ezt logikailag is képtelenség lenne.Pl.A Törökök által legyikolt 800 000 örményt és a nácik által legyilkolt 6 millió zsidót sem lehet a zsidó agresszorok számlájára lehet irni.

2011.09.14. 15:00:10

@aser: Mert ugye jobb a zsidók által a palesztin polgári lakosság bevetett, BETILTOTT foszforbomba, vagy a szintén betiltott kazettás bomba. Vagy jobb az általuk halomra lőtt gyerekek tömege? Persze mindez eltörpül a kommunizmus több tízmillió áldozata mellett, na de most nem erről van szó. A zsidó egy okos nép, kiverekedte magának az utat a felső-vezetői bankpozíciókba, ahonnan aztán ellenszenves felvásárlásokba kezdtek (ugye megvették Manhattant, Lengyelországot, Magyarországot), meggyőzték a katonai vezetőket az arab népek ellen indítandó háborúkról (ott kardoskodtak az amerikai szenátusban a bérrettegők). Vagy elég ha megnézed a két Kertész féreg nyilatkozatát a magyarokról. Ha egy magyar író nyilatkozna ilyet a zsidókról, a Simon Weisenthal központ már hajtóvadászatot indított volna utánuk.

aser 2011.10.06. 06:16:48

@HUN_Sector: A gázai háború úgy tört ki,hogy a gázát elfoglaló Hamasz terrorszervezet 8 év alatt 6000 rakétát lőtt ki az Izraeli civilekre.Vajon Magyaro. hány évig tűrte volna ezt?És bizony a háborúban csúnya dolgok történnek.Ezért nem szabad a terroristáknak megtámadni Izrael Államát.
Az is csak mese,a zsidók bankvezéri befolyásáról.Bár persze sok zsidó dolgozik pénzügyi vonalon évezredek óta.De szerintem nem baj az,ha valaki ott dolgozik,amihez a legjobban ért.Vallástól függetlenül.Te tényleg komolyan vetted Peresz vicces mondatait? Nézzünk a számok mögé:Mennyi pénz kellene egy város,vagy egy ország megvásárlásához? Egyébként Peresz befektetésről beszélt.Csak rosszul fordították le.Ha nem lennének befektetők,Magyarország összesen 132 milliárd Eurós adósságát ki fizetné?Nem a zsidók győzték meg a katonai vezetőket az arabok elleni háborúról(nincs is ilyen háború,ezt csak te retteged),hanem az a szükséglet,hogy a világ egyelőre nem élhet a kőolaj nélkül.Vagy a te autód nem ezzel megy?
Mát 2 Kertész is van?Én csak Kertész Ákos írását olvastam.Mely csak azok részére gyalázatos,akik maguk is tettesei az általa leírt bűnöknek.
Mert azt te is megértheted,hogy egy irodalmi művet nem szó szerint kell érteni.Érted:Akinek nem inge,az ne vegye magára.

Megfigyelo 2011.12.07. 22:31:04

Hihetetlenül sajnálatos, de Kertész Ákos -- ha eltekintünk attól, hogy szerencsétlenül fogalmazott -- alapvetően igazat írt. (Nyilván épp ezért fáj annyira egyeseknek...)
süti beállítások módosítása