HTML

Civil pálya

Friss topikok

  • dokineni: Arra gondolt, hogy elevenségükben felérnek 5 lánnyal. Mi a francnak ezen megsértődni?! Frusztrált ... (2014.02.22. 12:37) HARRACH PÉTER MATEMATIKÁJA
  • seahawks: nyírő egy mocskos fasiszta volt, nem igaz magyar. (2012.05.31. 10:32) KÖVÉR LÁSZLÓ OLVAS
  • : @egyenlítő: Jajj, hát ez az, mint a fentebbijeimből is kitűnik, épp ezt nem értem én se ... ;) (2012.05.14. 16:23) A SZÉKHELYI ÜGY IGAZI TÉTJE
  • Éhes_ló: Ezek is eszkimók, vagy ufók itt: www.beol.hu/bekes/kek-hirek-bulvar/szokni-probalt-a-targyalasrol-... (2012.05.09. 22:47) JUHÁSZ OSZKÁR POLGÁRHÁBORÚJA
  • pocaklakó minimanó: @CREATOR: Nem kell letagadnod. Azt írsz, amit akarsz, én meg azt hiszek el belőle, amit akarok. ... (2012.03.18. 22:40) FÉKTELENÜL

SUNNYOGÁS ÉS MÉLY KUSS A BALLIB OLDALON

2011.09.05. 06:53 Syllabux

 

Akárhonnan nézem: Kertész Ákos belefingott a nulláslisztbe.

Maga a nyílt levél valójában nem érdekes. Mindenkinek joga van a szabad véleménynyilvánításhoz, Kertész Ákosnak is.

Az írásból kiderül, hogy a szerzőnek nem a rasszizmussal van baja, hanem az antiszemitizmussal. Annak, amit ír, semmi köze a baloldalisághoz vagy a humanizmushoz. A józan észhez se. Hírértéke is csak annyi, hogy Kertész Ákosnak sikerült leküzdenie magát a cigányozó-zsidózó sajtómunkások színvonalára.

A jobbik persze azonnal lecsapott a cikkre. Nem mintha bármilyen erkölcsi alapjuk lenne számon kérni Kertész Ákos szavait, de hülyék lennének kihagyni ezt a ziccert. Ami jóval kínosabb, hogy a ballib oldalon rögtön akadtak, akik a megtámadott védelmére keltek. Megélhetési zsidók és megélhetési rasszisták csatáznak. Pazar.

Van egy rossz hírem: Kertész Ákos nyílt levele védhetetlen. Persze meg lehet próbálni elsikálni a dolgot, és üdvözült képpel szaglászni a szart, mintha tubarózsa lenne, csakhogy

 

a) a jobboldal ebben lényegesen jobb. Részint mert vastagabb a bőrük, részint mert még nem volt negyven évünk, hogy megunjuk a képüket, retorikájukat, stb. Persze, tenyérbe mászók, de közel sem annyira

b) Következésképpen a pofátlan szerecsenmosdatásnak nem az az alternatívája, hogy más előjellel tesszük ugyanezt. Mert az nem alternatíva. (Lásd negyven év, stb. Meg különben is).

 

A magát ballib sajtónak tartó tollforgatóknak el kéne küldeni Kertész Ákost oda ahova való, és vele együtt hosszú, tömött sorban Gyurcsány Ferencet, Hiller Istvánt, Szanyi kapitányt, Puch Lászlót, Mesterházy Attilát, Lamperth Mónikát, Kiss Pétert, Szekeres Imrét meg az egész kontraszelektált bagázst, és baloldali, humanista alapon értelmes megoldásokat keresni a problémákra.

Különben három év múlva jajonghatnak Orbán újabb győzelme miatt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

387 komment · 1 trackback

Címkék: kertész ákos amerikai népszava

A bejegyzés trackback címe:

https://civilpalya.blog.hu/api/trackback/id/tr593203274

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kossuth-díjas gondolatok 2011.09.05. 21:47:00

A nyílt levél műfaját igazából sohasem értettem, mert vagy valakihez akarok szólni egy levélben, és akkor az intim, vagy emberek valamilyen közösségét akarom megszólítani egy cikkben, de akkor az nem

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popocatepetl 2011.09.05. 18:09:57

Na, kapsz mindjárt az arcodra a munkásőr-alakulattól. Hol vagy már Sipike?

belekotty 2011.09.05. 18:14:51

Már csak egy kérdésem van. A poszt szerzője elolvasta az a cikket?

"De közben az egész baloldali elit és tisztikar, beállt a harácsolók, a korruptak, a tolvajok közé, elárulva nemcsak az eszmét, de konkréten a baloldal közkatonáit is, mert sebesülten és haldokolva hátrahagyta őket a vesztett ütközetek után a harcmezőn, és sorsára hagyta a védelmére szoruló civil lakosságot is. És ahelyett, hogy az utolsó töltényig harcolna a diktatúra ellen, a kiskapukon át menti a rablott vagyonát és az irháját."

Doña ¡Cara(mba)! 2011.09.05. 18:15:19

Sokan felemelték a szavukat kertész ákos írása miatt. Egyszerűen gyalázat, amit művel. Kertész ákos egy igazi náci.

Anti Anyag (törölt) 2011.09.05. 18:21:33

"Maga a nyílt levél valójában nem érdekes. Mindenkinek joga van a szabad véleménynyilvánításhoz..."

Ja, a kurucnak is.

lamed 2011.09.05. 18:34:30

@Anti Anyag: Nagyon erőltetett a párhuzam: a Kuruc naponta okád ilyen írásokat (a náci tapló szarmagyarkák hangos ovációja közepette), Kertész-féle cikk pedig igen ritkán jelenik meg. Legutóbb Landeszmann tollából olvashattunk ilyet jónéhány éve, de őt is eltakarították hamar. Érdekes kettős mérce, hogy amíg a ballib sajtótól egyesek azonnal elvárnak valamiféle elhatárolódást, addig a Kuruc-féle mocsok még parlamenti képviseletet is kaphat. Úgyhogy párhuzamba állítani akkor lehetne a két dolgot, ha ilyen levelek naponta jelennének meg, és még akkor is csak egálban lenne a dolog.

HK417 · http://dokkmunkas.blog.hu/ 2011.09.05. 18:35:45

Tisztelt Kertész úr!
Genetikailag alattvaló a te jó édes anyád az!
Nem vagy te bezárva sem a nyelv,sem az ország börtönébe-bátran használd a másikat és élj a másikban!

como 2011.09.05. 18:46:25

Kertész Ákos egy zsidó származású fasiszta! Van ilyen.

Anti Anyag (törölt) 2011.09.05. 18:46:46

@lamed: Most akkor te hogy érted? Darabszámra?

Rád sem bíznám a szólásszabadság feletti felügyeletet.

Amúgy Kertész féle mocsoknak is van parlementi képviselete. Szanyi vasárnap állt ki mellette a MSZP nevében.

Mi köze ennek a szólásszabadsághoz?

2011.09.05. 18:49:57

Nem kell meglepődni. A judeonácin annyira kitört az elmebaj, hogy már nem bírta tovább fenntartani a "toleráns demokrata" álarcot. Amúgy az összes hozzá hasonló ilyen.

No persze ilyenkor a nyalonc cselédek (baloldali média, zsidó szervezetek, TASZ, stb) nem tolonganak elhatárolódást követelni.

gyilkos fűegér 2011.09.05. 18:50:10

@belekotty:

Nem olvasta, ha olvasta nem értette, egyébként mindjárt jön egy rakás troll (ez volt a Mandineren is) és élő egyenesben bizonyítja, hogy Kertész minden szava igaz.

lvjtn (törölt) 2011.09.05. 18:54:35

nem értem, miért kéne egyáltalán védeni kertész ákos levelét? ő így érzi. ez a véleménye, kész. a levelet elolvasva semmivel nem durvább vagy finomabb, mint egy-egy ady vagy józsef attila gondolat (nem tudom, lehet, ők se sokáig lesznek érettségi tételek), de hát a magyar néplélek úgy látszik a szolgalelkűsége mellett még az öntelt hiúsággal is meg van verve, ha ez kiveri a biztosítékot. ha meg a saját nemzeted kritizálása rasszizmus, akkor imádom a rohadt rasszista brit humort, amelyik képes kifigurázni a saját nemzeti karakterének árnyoldalait

is 2011.09.05. 18:54:42

Kertesz Akosnak van egy sajat elete, es kisse beleorult, monomanias lett, es tenyleg lassankent ertelmetlen, amiket mond rola. ez a sajat szmelyes sorsa. van egy Wiottner Mariank is, hasonloan csavarodik befele, csak o 1956-ba, ellenkezo elojellel. Mindkettejuket bekeben kellene hagyni, a szemelyes sorsok mar csak ilyenek.

a poszt utlso bekezdes, hogy meg kit kellene elkuldeni hova, egyreszt felesleges, masreszt nagyon hianyos es egyoldalu. igy egyoldaluan meg nagyon nem civil. sokat artott a blognak.

sivatagi n. 2011.09.05. 18:54:49

A Jobbiknak teljesen igaza van, egy ilyen hungarofób szardarab nem érdemli meg a magyar állampolgárságot.

ben2 2011.09.05. 18:55:06

Semmivel sem találom Kertész Ákos levelét kiemelkedőnek abból a vérgőzös acsargásból, ami manapság a baloldai értelmiség megszólalásait jellemzi.
A jobboldalnak is meg kellett küzdenie a 94-es összeomlás után a saját szélsőségeseivel, a baloldal számára - úgy tűnik - most jött el az idő.
A küzdelem persze nem azt jelenti, hogy el kellene hallgattatni bármilyen véleményt, mint ahogy a szélsőjobbosok sem hallgattak el (sőt), csak éppen a társadalom számára világossá vált, hogy a jobboldalon belül hol húzódnak a szellemi törésvonalak. (Ezt persze a szélsőbal vehemensen tagadja, de akinek még nem ment el a maradék józan esze, az világosan látja.)
Jelenleg a szélsőbal és a mérsékelt baloldal közötti határok nem látszanak. A baloldali értelmiség az általa oly sokat kritizált "egy a zászló egy a tábor" elvet követi.
Az "aki nincs velünk az ellenünk" van logika ellehetetleníti a mérsékelt megszólalásokat, a fröcsögést pedig felerősíti a baráti média támogatása és az ellenfél reflexiói (mert hogy mennyivel egyszerűbb lecsapni a magas labdát, mint nívós gondolatokkal hasonló nívón vitatkozni ugye).
Kertész Ákos egy tehetséges, de szerencsétlen, megkeseredett ember és mint ilyen, képtelen a tisztán látásra. Mivel a valóságképe torzult, ezért képtelen a mérsékelt, értelmes kommunikációra is.
Szomorú jelenség, de a maga kártékony módján, hosszabb távon mégis csak segíti a baloldalt: megszólalásai miatt rákényszerül a magyar baloldali értelmiség, hogy megrajzolja a saját törésvonalait, ami az első lépés a közélet normalizálásának irányába.

genyamagyar 2011.09.05. 19:00:46

Totál egyetértek Kertésszel. Egy hozzászóló így fogalmazta meg: "Mégis, sajnos egyetértek vele. Mert egy nép, akit 300,- Ft-ért népszavazásra lehet bírni majd ennek sokszorosát simán a másik tábortól, elviseli, egy, nem nyilvános beszéd kapcsán felgyújtja a Fővárost, de jogainak teljes csorbítását csöndben tűri, az bizony gyáva nép."

Tökéletes jellemzés!

genyamagyar 2011.09.05. 19:02:02

Esetleg a blogíró elolvashatná és értelmezhetné Kertész mondatait.

2011.09.05. 19:04:25

@popocatepetl:

Már meg is jelent a libbantbolsevik relativizáló kommandó, hogy mosdassa a szart. Pontosabban megpróbálja :)

ben2 2011.09.05. 19:06:54

@genyamagyar:

Ez a klasszikus szélsőbalos megközelítése a kérdésnek.
A valóság meg az, hogy nem a 300 forint bírta népszavazásra a társadalmat, hanem pofátlan hazudozás. (Ahogy Horn Gábor pontosan jellemezte a helyzetet: az emberek arról szavaztak, hogy menjen-e Feri a csába.)
A nép tehát a jogai csorbításainak megfékezése érdekében ment el szavazni. A szélsőballal szemben azonban a társadalom jelentős része józanul látja a politikai folyamatokat és ahogy nem vonul utcára a szélsőjobb vérgőzös acsarkodásainak felülve, úgy a szélsőbal szánalmas demokráciaféltő agyrémeit sem veszi komolyan.

Anti Anyag (törölt) 2011.09.05. 19:07:25

@genyamagyar: Gyurcsány provokátorai gyújtottak mg három db. kukát.

Persze az neked a főváros. Na ezért nem szavaz senki szívesen ballibsikre. Ha te így hazudsz, elképzelheted Gyurcsányékat.

Meglehet ott se vótam 2011.09.05. 19:10:29

Arra mindenképp jó a szélsőbalos majom fröcsögése, hogy emlékeztessen miért nem szabad ezekre szavazni.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2011.09.05. 19:12:33

Fantasztikusan fiatalosan energikus belevaló blogposzt, csak így tovább! Hahó hol vagytok civilek?

derelyegrádi szellem 2011.09.05. 19:20:48

A tény, hogy "mindenkinek joga van a szabad véleménynyilvánításhoz", azonban ez addig terjed, amíg nem valósít meg bűncselekményt. Ez a jó Kertész pedig - szerintem - megvalósít.

Aki ebben kételkedik, az Kertész szövegébe a "magyar" helyébe beírja a "zsidó" szót, és máris megváltozik a véleménye.

Eygébként Kertész provokál. Hátha valakinek az ekkora elképesztő pofátlanság láttán (a szerinte nem dolgozó magyarok adójából a Kossuth-díj /ki a faszom adott ennek Kossuth-díjat és miért????/ mellé járó több millió forintot biztos felvette) esetleg elszakad a cérna, aztán ír, mond valamit, amit aztán ez a Kertész vihet ki külföldre, hogy lám-lám miket írnak itt róla, mert zsidó. Az előzményt elhallgatná persze, meg azt is, hogy nem az a gond vele, hogy zsidó, hanem az, hogy egy elképesztő gusztustalan, pofátlan, rágalmazó, saját faji felsőbbrendőségében hívő és fürdöző (így náci) patkány.

@genyamagyar:

"Totál egyetértek Kertésszel.'

a te vonatkozásodban én is. Csak az általánosítást nem szeretem.

bájgúnár 2011.09.05. 19:22:04

Nemértem ezt a Kertészt!Amikor a németek genetikailag silány népnek nevezték a zsídókat akkor miért tiltakozott ez ellen.Hiszen ölis csak a genetikára hívatkoztak.Lehet hogy az ő kutatásaik tudományosabbak voltak?

milyen szép a Vértes, ó 2011.09.05. 19:23:49

Aki szerint fel kell készülni pl. a zsidók lelövésére, az Békésen Aggódó Magyar Hazafi, ha Kertész (valóban elég idióta) levele szerint a magyarok rasszisták és ezen változtatni kellene (de már a baloldal se hajlandó), akkor ő viszont gyűlölködő vérgőzös zsidónáci.

Újmagyar tanfolyamunk legújabb adását hallhatták.

Celtic 2011.09.05. 19:27:08

@lvjtn: Errol van szo. Erdekes modon mindenki szemelyeben erzi sertettnek magat. En uyg ereztem, ram nem vonatkoztak a sorai, nem is erzem magam megszolitva.

Amugy egyetertek vele, csak en csak a magyarokra, hanem az egesz emberisegre ezt mondom.

nu pagagyí 2011.09.05. 19:28:50

@ben2: A jobboldal nem küzdött meg saját szélsőségeseivel, hanem behódolt. Már nem demokrata, de még nem meri nyíltan vállalni új identitását. Egyelőre sunyi célozgatások mellett faji alapú munkatáborok szervezésében jeleskedik.

Kertész egyébként leginkább az úgynevezett baloldalt ekézte, amiben nagy részt igaza is van. Egyidejűleg voltak naívak és korruptak. Simicskával nem összefogni, hanem inkább lecsukni kellett volna.

A jobboldal műfelháborodása érthető, nem jó ha szembesítik saját gondolataival és esetleg külföldön még megértik a hazai fogyasztásra szánt ocsmányságait.

Sir Galád (már foglalt) 2011.09.05. 19:29:40

...és vigyék magukkal az egész jobboldalt is, úgy ahogy van

milyen szép a Vértes, ó 2011.09.05. 19:30:45

@Celtic:

Sőt, érdekes módon nagyrészt azok érzik személyükben sértettnek magukat, akik számára e'kis zsidózás szükséges összetevője bármilyen beszélgetésnek. ;-)

De arra tényleg kiváncsi lennék, hogy a Kertész-levélben is idézett József Attila esetenként sokkal dorvább soraihoz hogyan is kell viszonyulni.

genyamagyar 2011.09.05. 19:31:02

@ben2: "(Ahogy Horn Gábor pontosan jellemezte a helyzetet: az emberek arról szavaztak, hogy menjen-e Feri a csába.)"

Nem, az emberek nem erről szavaztak. Kár szépíteni... A magyar ember 300 ft-ért az anyját is.

genyamagyar 2011.09.05. 19:33:57

Egy kultúrországban (értsd: pl. Németország) ha valaki zsidózik, akkor mély megvetésben lesz része. Magyarországon nemhogy ez nincs így, hanem még menő dolog is.

Zigomer Trubahin · http://ertedmar.blog.hu/ 2011.09.05. 19:37:39

@genyamagyar: Nos, én is igennel szavaztam a népszavazáson, és most első kézből erősíthetem meg neked, hogy nem a 300 Ft miatt (azt leszartam, ill. tulajdonképpen még támogatnám is az ötletet), hanem azért, mert ez volt az egyetlen kínálkozó lehetőség arra, hogy keresztbetegyek I. Gyurcsány Ferenc és sleppje vérgőzös ámokfutásának.

kvadrillio 2011.09.05. 19:37:39

Kertész Ákos csak azt felejti el, hogy ahol Ő él, ott sokkal régebben élnek ALATTVALÓK, VELE EGYÜTT.....CSAK MÁR ÚGY MEXOKTÁK, HOGY ÉSZRE SEM VESZIK ! :)

derelyegrádi szellem 2011.09.05. 19:38:13

@genyamagyar:

Mint mondtam, a te vonatkozásodban Kertésznek is igaza lehet, és neked azt is szívesen elhiszem, hogy anyádat megbasznád 300 forintért, csak az általánosítást nem szeretem.

milyen szép a Vértes, ó 2011.09.05. 19:44:25

@Zigomer Trubahin:

Tehát nem az motivált, hogy a vizítdíj jó-vagy-rossz (sőt), hanem hogy ezzel 'jól megmutasd' a Haza Atyja Sátáni Ellenségének. Tiszta sor.

A világ 2011.09.05. 19:45:34

"De közben az egész baloldali elit és tisztikar, beállt a harácsolók, a korruptak, a tolvajok közé, elárulva nemcsak az eszmét, de konkréten a baloldal közkatonáit is, mert sebesülten és haldokolva hátrahagyta őket a vesztett ütközetek után a harcmezőn, és sorsára hagyta a védelmére szoruló civil lakosságot is. És ahelyett, hogy az utolsó töltényig harcolna a diktatúra ellen, a kiskapukon át menti a rablott vagyonát és az irháját."

Nem azért, de miért meglepő ez? Lenin óta az összes szoci ezt tette, nagy részük szó szerint.

bájgúnár 2011.09.05. 19:47:34

@genyamagyar:
Beszélgess a német emberekkel sörözés közben saját otthonukban.Megtudod az igazi véleményüket a zsidókról,Hitlerről,keletnémetekről.Ahogy a magyar nép lassan leszokik nyilvánosan cigányozni úgy szoktatták le őket nyílvánosan valódi gondolataik elmondásáról.60 évig nálunk sem lehetett szidni,bírálni a komcsikat.Attól még otthon mindenki utálta őket.

Johann Landa 2011.09.05. 19:47:44

@genyamagyar:

Németországra hivatkozol? Agymosott társadalomban élnek 1945 óta. De ha már történelmi párhuzamot akarsz vonni a két ország között, akkor ne felejtsd el, ott nem volt hasonló terror, mint nálunk 1918-1919-ban. A proletárdiktatúra népbiztosainak többsége zsidó származású volt. Noch etwas?

fuxosbömis (ex kacagányos) · http://fuxos.blog.hu 2011.09.05. 19:48:06

Szerintem Kertésznek többé-kevésbé igaza van.......sajnos inkább többé.

Behajtó70 2011.09.05. 19:48:30

@genyamagyar: Kicsit át is estek a ló másik oldalára!

lásd: Brian élete: amikor Mathiast meg akarják kövezni, mert kimondta, hogy Jehova...

Pótold az ismerethiányodat!

milyen szép a Vértes, ó 2011.09.05. 19:50:49

@Johann Landa:

Nyugodtan helyettesítsd be bármelyik nyugat-európai országot.

Karipapa01 2011.09.05. 19:53:56

Nem értem ezt az egész hercehurcát! Kertésznek van egy véleménye. Leírta, kész. Sem miniszterelnök, sem köztársasági elnök, mégcsak országgyűlési képviselő sem! Egyszerűen valaki, akinek véleménye van. Ez ekkora csoda? Az én igazgatónőmnek is van véleménye, persze nem egyezik a miénkkel (beosztottak), most mit tegyünk? gyilkoljuk meg? kúrjuk meg? szarjunk rá? Teljesen mindegy, mert a politikai meglátása nem befolyásolja a gazdasági tevékenységünket, amiben viszont mindannyian partnerek vagyunk. Vihar a biliben!

milyen szép a Vértes, ó 2011.09.05. 19:54:56

@Karipapa01:

Persze. De el lehet nemzethalálozni rajta pár hétig megint. ;-)

soproni1 2011.09.05. 19:55:12

"mert még nem volt negyven évünk, hogy megunjuk a képüket, retorikájukat,"

Volt negyven évünk, de akkor tapsoltunk magunknak.
Ha nem mi, akkor a szüleink .

fillérbaszó vadász 2011.09.05. 19:55:57

Értem. Most hogy az MSZP kiált Kertész Ákos melett, nekik most már nincs "erkölcsi alapjuk számon kérni" a retorikájuk miatt a Jobbikot vagy éppen a kurucpontinfót.

Johann Landa 2011.09.05. 19:57:30

@milyen szép a Vértes, ó:
Franciaországra, esetleg Ausztriára gondolsz?

Pszt! 2011.09.05. 19:57:32

Elolvastam és fogalmam sincs mi a baj Kertész Ákos írásával. JAAAA.... hogy baloldali, akkor gyalázni köll?

Pszt! 2011.09.05. 19:58:12

Ez is csak egy tipikus viktorblog.

wanekus 2011.09.05. 19:58:16

Most olvastam el a Kertész cikket és nem értem az össznépi felhördülést. A történelmünk, leszámítva egy-két felemelő pillanatát, leginkább tényleg csak a széthúzásról és honfitársaink elárulásáról, kirablásáról és kizsigereléséről szólt. Attól, hogy nagymagyarország-matricát ragasztunk a kocsi hátuljára nem leszünk jobb magyarok (sőt folytatjuk a sok sötétlelkű ostoba házmesternek a hagyományait, akik ezt a sokkal jobbra érdemes nemzetet, mindig lehúzták magukhoz a sötét ostobaság mocsarába), attól, hogy egy hazug kis törpét ünnepelünk, mint hazánk megmentőjét, nem leszünk jobb magyarok.

Anti Anyag (törölt) 2011.09.05. 19:58:17

@Karipapa01: Ja. Aztán ha a kurucon ott van hat vélemény (enyhébb), sikítozol, hogy tiltsák be.

milyen szép a Vértes, ó 2011.09.05. 19:58:36

@Johann Landa:

ott szerves része a zsidózás a közbeszédnek?

soproni1 2011.09.05. 19:59:05

@Johann Landa:

Az elit volt az. A slep azért a nép egyszerű gyereke volt.

Wagem 2011.09.05. 19:59:27

Ez a szerencsétlen kertész pont azt érte el amit nem akart.Alaposan összekuszálta az álbalos agyakat.Mit fog ezek után mondani Szanyi/sunyi../kapitány az övéinek Angyalföldön?

Johann Landa 2011.09.05. 19:59:48

Egy tisztességes baloldali ember sem beszélhet így a többségi nemzet tagjairól. Főleg annak tudatában, hogy ő nem egy kocsmatöltelék, hanem különböző díjakkal kitüntetett ember.

Johann Landa 2011.09.05. 20:00:43

@soproni1:
Ajánlott irodalom: Tormay Cécile Bujdosó könyv

Karipapa01 2011.09.05. 20:01:11

@milyen szép a Vértes, ó: Nem az a hülye, aki "nemzethalálozik", hanem az aki mindent beszop! Nagyok vagyunk már ahhoz, hogy a krampusszal lehessen ijesztgetni. Minden felnőtt pontosan tudja, hogy mi a menyország.Bár Fedák Sárinak is lehet sokkal nagyobb feneket keríteni, mint amivel a Jóisten megáldotta. Mindenesetre legalább izgi.

soproni1 2011.09.05. 20:01:12

@wanekus:

A nagymao. matrica inkább magyar-fétis, mint bármilyen világnézet. A matricás autókon többnyire van tetőlétra is, ami nem arra utal, hogy eredetiben olvasná Goethe-t. A taxiról nem beszélve.

v2peti 2011.09.05. 20:01:13

Kertész Ákostól olvastam egy cikket, amit annó a Jászladányi iskoláról írt annó a "Metróban", már akkor kinyílt a bicska a zsebemben.

A cikkhez annyit, hogy ha a baloldali amerikai magyarok nem éreznek semmit szolidaritást, hogy megmentsék az újságjukat, akkor csak szűnjön meg ez a lap. pampogni, meg a magyarokat gyalázni van erejük, de az szócsövüket megmenteni már nem futja.
"Amint azt korábban is jeleztem, kizárólag a hírszolgáltatás áll le, vagyis az, ami pénzbe kerül. A híroldalak nem frissülnek a továbbiakban, amíg nem lesz rá fedezet, illetve csak olyan mértékben, amilyen mértékben én vagy néhány önkéntes munkatársunk ezt meg tudjuk tenni." -Bartus László-

Johann Landa 2011.09.05. 20:01:40

@milyen szép a Vértes, ó:

Nem része, de az sem fordulhatna elő, hogy egy betelepült megsérthetné a vendéglátókat.

Celtic 2011.09.05. 20:01:51

@milyen szép a Vértes, ó: Azt majd a PART megmondja. Figyelgetem egy ideje, amit jobboldali ismerosimtol visszahallok, az elotte par hettel-honappal kerult ki a nyilvanossag ele, addig a kutyat sem erdekelte. Ha holnap a kurucz megirja, hogy Jozsef Attila a Rakosi-rendorseg beepitett spiclije volt, arulo, lesipuskas es rendorspicli, akkor fel even belul ez lesz az elterjedt nezet es olyan emberek fogjak ekezni Jozsef Attila verseit, akik meg a "Boci boci tarka" c. verset is csak ugy tudjak elmondani, ha valaki elottuk szavalja.

Errol nekem is Ady jut eszembe, akit total kiatkoztak anno es ma is hallom, hogy "egy rohadt drogos, verbajos antimagyar volt, nem kar erte", igaz, aki emliti, egy versenek egyetlen sorat sem tudna felidezni...

Karipapa01 2011.09.05. 20:02:23

@Anti Anyag: Sajnos fiú létemre csak dörmögni tudok, de így is jó!

soproni1 2011.09.05. 20:02:44

@Johann Landa:
Magyar Asszonyok Nemzeti Szövetsége ? :D

Johann Landa 2011.09.05. 20:02:55

@soproni1: Te folyékonyan beszélsz németül?

Celtic 2011.09.05. 20:03:29

@milyen szép a Vértes, ó: Egen. Az a fajta, aki belefullad a zsido varosresz kutjaba, hogy jol megfertozze a zsidok ivovizet. Jol kibaszik veluk...

Gazz 2011.09.05. 20:03:57

Tényleg furcsa, hogy van olyan magyar ember, aki védi ezt a náci kertészt. Vagy netán ők sem tartják magukat magyarnak? Kibújik a szög a zsákból.

milyen szép a Vértes, ó 2011.09.05. 20:04:06

@Johann Landa:

Ha nem, akkor mi köze a kérdéshez?

Jelen esetben ki a betelepült és kik a vendéglátók?

Johann Landa 2011.09.05. 20:04:14

@Celtic:
Ady nem, vagy ha igen, akkor későn vette észre, mire használják fel tehetségét.

derelyegrádi szellem 2011.09.05. 20:04:49

@milyen szép a Vértes, ó:

vagy esetleg egy közel-keleti népet? Na, helyettesítsd csak be, küldjed meg az Amerikai Népszavának (vagy az itteninek) Hátha leközlik....naugye....

milyen szép a Vértes, ó 2011.09.05. 20:06:40

@Gazz:

Bocsáss meg nekik, amikor ők tanultak magyarul, a 'náci' még nem azt jelentette, hogy aki a 'rasszistáktól parázik'.

is 2011.09.05. 20:06:58

@Zigomer Trubahin: igy, igy. odaszartal a sajat hazad ele (mert ezzel Gyurcsanynak lathatoan nem tettel keresztbe, viszont az orszagot a magad eszkozeivel es szintjen jol beledontotted a mindenfele valsagokba), es meg buszke is vagy ra. nem feltetlenul rolad fogjak megmintazni az elorelatas szobrat.

milyen szép a Vértes, ó 2011.09.05. 20:08:13

@derelyegrádi szellem:

Teljesen biztos vagyok benne, hogy szoktak zsidók csúnyákat mondani a zsidókról, arabok az arabokról, perzsák a perzsákról, cigányok a cigányokról.

Johann Landa 2011.09.05. 20:09:03

@soproni1:
Ez a lényeg, ezért kérdeztem. "A nagymao. matrica inkább magyar-fétis, mint bármilyen világnézet. A matricás autókon többnyire van tetőlétra is, ami nem arra utal, hogy eredetiben olvasná Goethe-t. A taxiról nem beszélve."

Rólam kinéznéd, hogy az én kocsimon is van? Wenn du willst, können wir deutsch disputieren, mein Freund.

milyen szép a Vértes, ó 2011.09.05. 20:09:50

@is:

A nekibuzdulás végeredménye nem számít, csak az, hogy 'jól megmutattuk annak, akiről a Főnök megaszonta, hogy az Ellenség'. Ez az érzés mindennél többet ér. ;-)

Gazz 2011.09.05. 20:10:31

@milyen szép a Vértes, ó: A rasszistáktól parázás nem kell hogy rasszizmushoz vezessen. inkább csak előhozta ebből a sunyi fehérjehalmazból azt, amit már akkor is gondolt, mikor kenetteljes mosollyal a képén átvette a kitüntetéseit ettől a lenézett néptől.

HVC 2011.09.05. 20:10:43

@popocatepetl: Munkásőr? Azok nem a Rákosi Viktor kollégistatársai?

@Johann:
"Németországra hivatkozol? Agymosott társadalomban élnek 1945 óta."

Gondolom nem éltél még huzamosabb ideig No-ban. Én igen. Sokat, nagyon sokat kéne tanulnunk attól a néptől. Nem "Übermensch"-ek, nem is gondolják ezt, viszont ketten nem húznak háromfelé és a magyar virtus hiánya sem feltétlenül hátrány. (Mert nálunk a virtus elnyomja a higgadt gondolkozást...)

fillérbaszó vadász 2011.09.05. 20:11:15

@Anti Anyag: "Gyurcsány provokátorai gyújtottak mg három db. kukát. Persze az neked a főváros. Na ezért nem szavaz senki szívesen ballibsikre. Ha te így hazudsz, elképzelheted Gyurcsányékat."

Ezektől a szaralakoktól ennyi telik. Mikor voltak a tüntetések 2006-ban, 10ezer emberből 10 hugyozott, akkor ez elég volt nekik ahoz hogy hugyosozzák a tüntetőket. Hugyos tüntetők. Érted. 3 felgyújtott kuka az meg az "égő főváros". Öszödi beszéd meg igazságbeszéd. Ennyit tudnak.

milyen szép a Vértes, ó 2011.09.05. 20:11:35

@Gazz:

Á, szóval Kertész nem magyar. Köszönjük. :)

Johann Landa 2011.09.05. 20:12:01

Ácsi, mindkét oldalon! Felejtsük el Kertész személyét! Összpontosítsunk a lényegre! Megengedhető-e az, hogy valaki - magyar állampolgár létére- így beszéljen a magyarságról? Ugye, nem.

kvasztics47 2011.09.05. 20:12:03

Halgattam egy előadász kertész Ákostól a Demokratikus Koalíciószervezésében. Nagyot csalódtam akkor. Egy általános hablatyolást hallotam arról, hogy a világ össze fog omolni. Amit akkor szoktunk mondani amikor tök részegen kivánszorgunk a presszóból.
Érthetetlenszámomra, hogy ez a megbecsült humanista miért jutott ilyen helyzetbe.

Johann Landa 2011.09.05. 20:13:11

@HVC: Nem, csak feljelentik egymást a Finanzamtnál, ha a másiknak jobban megy a sora. Sie sind so neidig.

fran7 2011.09.05. 20:13:15

Nem értitek a lényeget. Nem küldtem pénzt neked Lacikám, de küldök neked olyan nyílt levelet, hogy nagyobb lesz a forgalmad, mint bármikor, s rögtön küldheted a reklámcégeknek, hogy érdemes nálatok hirdetni.

?syntax terror~ 2011.09.05. 20:13:20

ha valaki azt mondaná, hogy az európai nemzetállamoknak vége, miközben szinte mindenhol jobboldali erők kormányoznak, akkor azt az embert tartanák furcsán gondolkodónak, vagy a "zavarodottság állandósulása" lökné egymástól távol mindenkiben az agyféltekéit, hogy kínjában nem jutna más eszébe, csak az, hogy valószínűleg ideje lenne felcserélnie a két szemgolyóját is?

kvasztics47 2011.09.05. 20:14:24

"el kéne küldeni Kertész Ákost oda ahova való, és vele együtt hosszú, tömött sorban Gyurcsány Ferencet, Hiller Istvánt, Szanyi kapitányt, Puch Lászlót, Mesterházy Attilát, Lamperth Mónikát, Kiss Pétert, Szekeres Imrét meg az egész kontraszelektált bagázst, és baloldali, humanista alapon értelmes megoldásokat keresni a problémákra."
Ahoz emberek is kénének. Nem ilyen semmit mondók.

milyen szép a Vértes, ó 2011.09.05. 20:15:50

@Johann Landa:

De azért akkor, amikor a nem Fideszre szavazókról (avagy komcsik, ballibsik stb.) van szó, megengedhető (persze azok amúgy se magyarok, nemdebár)?

József Attila verseit is be kellene tiltani, ugye?

Johann Landa 2011.09.05. 20:17:53

@milyen szép a Vértes, ó: Nem szabad senkit betiltani, nem az Appel-Aczél korszakban élünk; sőt egyenesen mindenkivel meg kellene ismertetni a Nem, nem, soha c. versét!

soproni1 2011.09.05. 20:18:02

@Johann Landa:

Fétisiszta vagy. A legtöbb autón a rossz formájú nagymao. matrica van. Ilyet gyártottak nagy sorozatban. Der die das

HVC 2011.09.05. 20:19:22

@Johann Landa: Na persze... Szerintem meg "dögöljön meg szomszéd tehene is" inkább magyar export...

Johann Landa 2011.09.05. 20:19:28

@milyen szép a Vértes, ó:

Miért kellene JA verseit indexre tenni?
MIKOR AZ UCCÁN ÁTMENT A KEDVES
Mikor az uccán átment a kedves,
galambok ültek a verebekhez.

Mikor gyöngéden járdára lépett,
édes bokája derengve fénylett.

Mikor a válla picikét rándult,
egy kis fiúcska utána bámult.

Lebegve lépett - már gyúlt a villany
s kedvükre nézték, csodálták vígan.

És ránevettek, senki se bánta,
hogy ő a szívem gyökere-ága.

Akit ringattam vigyázva, ölben,
óh hogy aggódtam - elveszik tőlem!

De begyes kedvük szivemre rászállt,
letörte ott az irígy virágszált.

És ment a kedves, szépen, derűsen,
karcsú szél hajlott utána hűsen!

1925. június / 1928

Tita nick 2011.09.05. 20:20:12

Egyre-másra "kámingáutolnak" a libsik. Kimutatják igazi énjüket. Szánalom. A Kossuth-díjat meg kérjük szépen vissza Ákos bá!

Karipapa01 2011.09.05. 20:20:14

@Anti Anyag: "Ja. Aztán ha a kurucon ott van hat vélemény (enyhébb), sikítozol, hogy tiltsák be."

Mit? A kurucot, vagy a hat véleményt? Te sem tudod, mit akarsz!

milyen szép a Vértes, ó 2011.09.05. 20:21:00

@Johann Landa:

Ühüm, pont a 17 évesen írt 'elég ciki' verseket kellene. :) Mondjuk a többi valóban túl bonyolult.

De nem értem, József Attila írt jóval sértőbbeket is a magyarokról, akkor azzal nincs gond?

Johann Landa 2011.09.05. 20:22:03

@HVC: Kérlek, ne gondolj ilyet, hiszen te is itt élsz velünk, közöttünk! Egy biztos, "elhulltanak legjobbjaink hosszú harc alatt"

derelyegrádi szellem 2011.09.05. 20:22:48

@milyen szép a Vértes, ó:

biztos. Így aztán küldjed meg a behelyettesített cikket. ha közlik, neked van igazad, ha mégse, akkor nekem.

@Pszt!:

egy baj van vele, az általánosítás, meg a faji alapon való érvelgetés. Minden népnek van söpredéke, itt vagy pl te, akire mindez csont nélkül igaz is lehet. És azt hiszem igaz is. Csak ettől még nem lesz igaz a "magyarokra".

Mint pl attól, hogy ez a kertész egy pofátlan, fröcsögő náci alapvetésű patkány, attól még a zsidók nem lesznek így ámblokk azok. csak kertész.

Ezt érted?

fran7 2011.09.05. 20:23:09

@milyen szép a Vértes, ó: József Attila egy zseniális költő volt de folyamatosan bomlott az elméje, mitől fontos egy ilyen ember minden gondolata. Nála is nagyon kell disztingválni a dolgai, szövegei között. Zseniális forma nem biztos, hogy zseniális tartalmat mutat fel.

milyen szép a Vértes, ó 2011.09.05. 20:23:54

@derelyegrádi szellem:

egyik említett népnek se vagyok tagja, szóval milyen cikket kellene küldenem?

milyen szép a Vértes, ó 2011.09.05. 20:25:38

@Johann Landa:

Hát nem is tudom, ha valaki arra a felvetésre, hogy 'József Attila írt rondákat a magyarokról, és akkor az is gond-e', hoz egy szerelmes verset nagy büszkén, valóban úgy érzem, hogy 'kifogytam az érvekből'. :)

Johann Landa 2011.09.05. 20:26:57

@milyen szép a Vértes, ó:

Nekem spontán ez a vers jutott az eszembe, diákkori szerelmem nagyon szerette.

EMU 2011.09.05. 20:27:34

Nem vágom, mire ez a habzás, a levélben mi is az, ami bármiféle biztosítékot kiverhet, mert ne volna igaz. Persze nem az IQ kettes talaj magyaroktól kell várni, hogy bármit is felfogjanak belőle, nyilván még a névelőket se, de aki itt él, és intelligencia szinten túl van a "visszatrianont-rovásírásosbibliát-vesszenekazsidókcigányok" tudathiányos mélymagyar aranyháromszögön, annak igazából nem is mondott újat.

milyen szép a Vértes, ó 2011.09.05. 20:27:50

@Johann Landa:

Ez önmagában jó, valóban szép darab, de a kérdéshez akkor se volt köze ám. ;-)

nem nemsiker_s 2011.09.05. 20:29:35

Kertész a legtöbb hasznot a jobboldalnak hozta ezzel a kis "szellemi petárdával".
A ballib oldal meg egyből rácuppant a hosszú cicire, aztán csak szívják.
Ebből is látszik, milyen kvalitású, és mentalitású emberekből áll a ballib oldal.

Ha nem tartanám magamat magyarnak, azt mondanám ez vicc. Így azonban csak igazolva, és megerősítve látom politikai orientációmat.

milyen szép a Vértes, ó 2011.09.05. 20:32:43

@EMU:

Azért megvan a levéllel az a baj, hogy Kertész felsorol pár tényt, aztán mivel - gondolom - úgy érzi, azok önmagukban nem elég hatásosak, nekiáll némi hatásvadász fröcsögésnek. Ezzel egyrészt hitelteleníti amúgy sem túl eredeti vagy tartalmas mondanivalóját, másrészt tökéletesen előkészíti a talajt azoknak, akik szeretik az ilyemiből a náci idegenszívű kilincsorrúak országunkra-törését kihozni. Meg nemzethalált természetesen.

öregbuksi 2011.09.05. 20:33:06

A hsz irók közül kevesen olvassák az ÉS-t. Ott havi rendszerességgel olvasható az ilyen tartalmú
cikk, csak szinvonalasabb módban.Mint ahogy az ÉS-nek sem, így Kertész Ákos förmedvényének sincs hatása a tömegre. Mert mennyien olvassák az ÉS-t és az amarikai NSZ-át? A könyvtárban alkalmanként kérdezik tőlünk, a lapolvasó használóit: mit tetszik olvasni? Könyvtáros ismerősőm mondja, az ÉS-t max. 10-en, havonta! Kérdem a 30-35 éves rokonaimat, ismerőseimet (most diplomás enberekről beszélek): mit szólnak a különböző véleményekhez amik a blogokban olvashatók.Na mit? Magasról tesznek a blogokra és ránk is kedves posztírók és hozzászolók. Semmi vész,kertészákosékkal tele a padlás,az idejük lejárt.Kártételük akkora, hogy azt még az USA-ban sem tudják kifejezni. Pedig ott így, indúl a hír: 3 milla dollár és 37 halott a veszteség.

Karipapa01 2011.09.05. 20:33:20

Gyerekek! Ne haragodjatok, de nem vagytok normálisak! Az, hogy József Attila, Kertész Ákos, özv. Kovács Zoltánné (Ő a lépcsőházunkat takarítja), vagy akárki mit írt le és mi a véleménye, nem képezhet vitatémát. Ez a saját meglátása, tiszteljük érte (főként, mert van neki), de semmit nem jelent! Most mit lehet ezen polemizálni? A sorsunkon úgysem változtat, ha változás lesz, azt csak együttesen mi érhetjük el. Akkor mi a vita tárgya? Röhely ez az egész blog és ne is válaszoljatok, mert nincs értelme!

fülesboci 2011.09.05. 20:34:00

@genyamagyar: az apád fasza gyujtotta föl a fővárost.
ez a szerencsétek. a franciák a böszmére gyujtották volna a Szemlő-hegyet.

fülesboci 2011.09.05. 20:35:02

@Karipapa01: de mondjuk Kovácsné nem diszpolgár és nem Kossuth-dijas.

Johann Landa 2011.09.05. 20:35:46

Elegem lett a neten keresztüli acsarkodásból, ezért küldtem át.
Mindenkinek joga van véleményt alkotni, és ezt nyilvánosságra hozni. De egy olyan társadalomban, mint a mienk, egy közéleti szereplőnek jobban meg kellene fontolnia szavait, mert beláthatatlan folyamatokat indíthat el. A gyűlölet csak gyűlöletet szülhet. Ettől függetlenül, aki engem és társaimat "IQ 2-es talajmagyarnak" tart, gondolkozzon el, hogyan akarja jövőjét elképzelni! Ez nem fenyegetés. És egy idézet a kurucról:
Oktatáspolitika:
Egy büszke, önmagára adó nemzetet nehéz rabigába hajtani. Ezért a gyerekeket a magyar történelem negatív szakaszaira kell tanítani, így fokozatosan kialakul bennük a kisebbségi érzés a többi nemzettel szemben, a magyar öntudat szégyellése. A dicsőséges hadjáratok, külpolitikai sikerek helyett vesztes csatákkal, széthúzásról szóló példákkal mutatjuk be a magyarság gyenge jellemét. Minden eszközzel sulykolni kell beléjük a „magyarok örök vesztesek, utolsó csatlósok” gondolatot. Az év minden napjára jusson holokauszttal kapcsolatos hír is. Fontos a hazafias, erkölcsi tartásra nevelő irodalom mellőzése, helyette Esterházy, Regős, Kornis, Spiró művei kerüljenek a tantervbe, valamint az érettségi tételek közé.

milyen szép a Vértes, ó 2011.09.05. 20:36:12

@nemsiker_s:

Amikor pedig jóval mocskosabbakat olvasol azokról a magyarokról, akik nem szavaztak a Pártra, szintén igazolva és megerősítve érzed a lényeget, nemdebár? :)

látjátok feleim szümtükkel 2011.09.05. 20:41:13

@Johann Landa: "Megengedhető-e az, hogy valaki - magyar állampolgár létére- így beszéljen a magyarságról? Ugye, nem."

Aztán miért nem? Te tiltod meg? Ha nem te akkor ki? Vagy a magyar nem élhet a szólásszabadsággal? Szerinted a saját nemzetének hibáit kritizáló magyaroknak szájkosár törvény kellene?
Ezen túl szerinted miért jobb, ha egy nem "magyar" mondta volna ugyan ezt? Annak mit tiltanál meg?

Nem azon kéne rugózni, hogy mi a lényege annak amit mondott?

okostojgli (törölt) 2011.09.05. 20:41:16

"Különben három év múlva jajonghatnak Orbán újabb győzelme miatt."

Nem az a kérdés a ballib mi a faszt fog csinálni. Te mit akarsz csinálni, az a kérdés.

milyen szép a Vértes, ó 2011.09.05. 20:43:16

@Johann Landa:

És mikor kezd majd beérni ez az oktatáspolitika? Mert most, pláne a műnemzeti oldalon, vannak a győztes csaták, a problémákért meg mindenki más felelős a komcsiktól a libsiken át a pápuákig.

És ugye a 20. századig eleve 'hazafias' szerzőkkel vannak tele a tankönyvek, de sebaj. A mai "hazafias" szerzőket meg értelemszerűen azért nem tanítják, mert kényelmetlenek és nem azért, mert a legtöbb még a nevét se tudja leírni helyesen. :)

fran7 2011.09.05. 20:43:30

@öregbuksi: Az a baj, hogy az ÉS egyáltalán nem színvonalas. Megvettem néhány számot. Az amúgy zseniális Esterházytól kapartam a falat. S rákérdezve mások is így tesznek. A többiek olvashatatlanok, színvonaltalanok, esztétikai szintjük alacsony. Akinek nem muszáj, ne olvassa.

Karipapa01 2011.09.05. 20:44:56

@fülesboci: "de mondjuk Kovácsné nem diszpolgár és nem Kossuth-dijas"
És, ha díszpolgár és Kossuth-díjas? Attól a jövőben mindig igaza van? Ezt a státuszt tudtommal nem adományozták, mint ahogy Kovácsnénak sem. Nem tökmindegy mit mond? Ennyi erővel @fülesboci, vagy akár @Karipapa01 véleménye is súlyozható! Baromság az egész. Ami számít: a politikusaink véleménye, azoké, akik "vezetnek" minket és nem mindegy, hogyan. Na! ezzel kell inkább foglalkozni!

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.09.05. 20:47:13

ezért az írásért kár volt blogot indítani - szerintem.

Kertész írása tartalmának megítéléséhez pedig elég elolvasni az itteni - meg a témában máshol megjelent - kommenteket...

Karipapa01 2011.09.05. 20:52:16

@idelle: "ezért az írásért kár volt blogot indítani - szerintem."

Na végre!!! Valaki legalább hasonlóképpen gondolkodik, mint én.

Hozsanna 2011.09.05. 20:56:00

Nem osztozok Kertész úr véleményében. Alapvetően különbözik a világnézetünk. Viszont acsarkodást sem érzek ki a leírt soraiból. Lehet, hogy másképp lát, lehet, hogy félreért dolgokat, lehet, hogy alapvetően hibás, ahogy a világot látja maga körül; de én akkor is sokkal inkább a nemzetféltést, a gondolkodás igényét érzem a szavai mögött, mintsem valami böszme csakazérts a torkodnakugrást. Szerintem túl sarkosan látja a dolgokat: fehéret és feketét feltételez. Nagyrészt olyan embereket látok magam körül, akik emelkednek, akik húzzák magukkal a körülöttük lévőket. Én is ehhez az igényességhez igazodom: ezért meggyőződésem, hogy a magyar emelkedésre, teljesítményre képes nép. A nemzethalál víziója is már Mohács óta ott lebeg a fejünk fölött, és még mindig itt vagyunk. Már a nagyapámnak is azt mondta a dédapám, hogy az ő generációja alapvetően satnya. Aztán azért nagyrészt csak ez a generáció építette újjá az országot a világháború után. A felesleges indulatoktól mentes együttgondolkodásra, a céltudatos egyirányú erőkifejtésre való képesség pedig igenis hiányzik a magyarságból. Aki tanult történelmet, aki alaposan elgondolkodott magyar intrikákon, vesztett csatákon, gazdasági baklövéseken: az tudja, hogy nem az összefogás eredményezte siker az, amelyre alapvetően rendeltetve vagyunk. Az, hogy ennek genetikai okai lennének: abban nem hiszek. Viszont tényleg úgy alakult, hogy errefelé az önsorsrontás igenis dominánssá vált a személyes és kollektív sorsokat illetően is. Együttemelkedésre képes emberekre van szükség. Ha Kertész úr mondanivalója erre irányult: én boldogan kezet nyújtok neki; annak ellenére, hogy a másik oldalon áll. És ha egy picivel többen tudnánk túltenni magunkat nyűgeinken és büszkeségeinken: akkor talán már nem is lenne olyan fontos, hogy ki melyik oldalon áll, hogy hol húzódnak azok a futóárkok, amelyeket ki tudja kik, mikor és miért ástak közénk.

Rwindx 2011.09.05. 20:56:26

Nos ha elveszik (vagy visszaadja), a magyarok által fenttartott Magyar Állam által adományozott Kossuth díját meg egyebeket, akkor azt mondom ok, azt ír amit akar, max neki is a kurva anyját. De így minimum a dögvészre kelljen gyógyszert szednie.

bolemann 2011.09.05. 20:56:48

"Ahhoz, hogy Magyarország megint nemzet legyen, megbecsült család a világban, ki kell pusztítani egyfajta ember lelkéből a "jobboldaliság" címkéjével ismert különös valamit, a tudatot, hogy ő, mint "keresztény magyar ember" előjogokkal élhet a világban, egyszerűen azért, mert "keresztény magyar úriember", joga van tehetség és tudás nélkül is jól élni, fennhordani az orrát, lenézni mindenkit, aki nem "keresztény magyar" vagy "úriember", tartani a markát, s a keresztény magyar markába baksist kérni az államtól, társadalomtól: állást, kitüntetést, maradék zsidó birtokot, potya nyaralást a Galyatetőn, kivételezést az élet minden vonatkozásában. Mert ez volt a jobboldaliság minden értelme. S ez a fajta nem tanul. Aki elmúlt 30 éves, és ebben a szellemben, légkörben nevelkedett, reménytelen. Talán megalkuszik fogvicsorgatva, s mert önző és gyáva: bizonyára hajlong majd az új rend előtt, de szíve mélyén visszasírja a "jobboldali, keresztény, nemzeti" világot, amelyen belül olyan szépen lehetett zsidó vagyont rabolni, versenytársakat legyilkolni, és aladárkodni a nagyvállalatokban képzettség és hozzáértés nélkül.
Ez a fajta soha nem változik meg, de amíg ezeknek szavuk van vagy befolyásuk, Magyarország nem lesz nemzet"

Márai Sándor

milyen szép a Vértes, ó 2011.09.05. 20:59:32

@bolemann:

Ezeket valamiért nem szeretik idézni Máraitól. :)

EMU 2011.09.05. 21:01:58

@Johann Landa: Tudod, akinek nem inge..., ugyanis mielőtt hozzászóltam volna - és csak a kertész írás tartalmát érintettem - nem is olvastam, hogy eddig mit hordtál össze. Úgyhogy te magad vetted magadra az IQ kettes talajmagyart, amin percig nem csodálkozom, mivel hozod a formát, barátom, bár elég lett volna önmagában az is, hogy kurucos tudatlan, olvasatlan, tudathiányos hőbörgők mocskolódását citálod olyan emberekről, akiktől fényévnyire vagytok intellektuálisan, akiknek a névelőit sem értitek, és akik például a magyar nyelvvel szemben ezerszer több alázatot és elkötelezettséget mutatnak, mint azok a sötét szerencsétlenek, akik ötvenes szókinccsel kötnek bele mindenbe és mindenkibe, aki egy cseppet is többet ért és lát a világból, mint a XXI. század kárpát-medencei parasztfelkelői. Az ilyen sötét betyárgyalázkodások az írástudók irányában nem más, mint irigység, irigyelni a szellemet, az önbecsülést, a humort, a tájékozottságot, az intelligenciát, a gyerekszobát, mert annak híján vagytok, kedves kurucok, csak gyűlöletetek van és frusztrációtok. Az irigységről pedig akár kertész fenti cikkét is el lehet olvasni, és máris helyben vagyunk. Arról pedig, hogy miként akarja a jövőjét elképzelni, gondolkozzon el az, akinek csak puszta ábrándjai vannak, mert olyasmire büszke, ami sosem volt, és olyasmire várakozik, ami sosem jön el, a jelenben meg csak másokkal képes foglalkozni.

az utolsó bögreharcos 2011.09.05. 21:03:01

Kertészből kitört a baloldal hatalomvesztése miatti sértettség és az elmaradhatatlan zsidó felsőbbrendűségi tudat. Nem is sejti a hülyéje, hogy ezzel mekkora szívességet tett a jobboldalnak.

KG2000 2011.09.05. 21:03:12

Amit Kertész művelt, az bűncselekmény, ahogy egyesek leírták. Szerintem is igaz, hogy egyik célja a provokálás volt, ahogy leírtátok. 19-re húzott most lapott az egész MSZP-SZDSZ holdudvar bagázzsal együtt, mert egyetlen esélyük, hogy valakik túlreagálják a bűncselekményét. Pedig csak azt kellene hangoztatni mindenhol, hogy ő egy náci bűnöző, aki írásával emberiségellenes, soha el nem évülő bűncselekményt követett el.

Gondoljon bele csak mindenki abba, amelyet egy fórumos szintén leírt, mi lenne, ha a "magyar" szó helyett "zsidó" vagy éppen "muzulmán" lett volna. valószínűleg már nem élne.

Zigomer Trubahin · http://ertedmar.blog.hu/ 2011.09.05. 21:04:39

@milyen szép a Vértes, ó:

Elmondhatatlanul rühellem Orbánt, de azért nyomjad csak a mantrádat, hogy Viktor-katona vagyok, mondd fel szépen az egész szövegkönyvet. Gondolkodásod kb. annyira sokoldalú, mint egy húszforintos.

@is:

Az adott helyzetben a Gyurcsány Feri-Veres Jancsi tandem ténykedése lényegesen súlyosabb veszélyeket hordozott magában, mint az a pár milliárd forint, amit a vizitdíj meg a tandíj hozott. És hogy Gyurcsánynak és kártékony köreinek meg se kottyant a vesztes népszavazás? Nos, te biztos egy másik műsort néztél, mint mi.

KG2000 2011.09.05. 21:05:45

@bolemann: Ez jó, csak Kertész egész egyszerűen minden magyarról írt, míg Máriai egy társadalmi csoportról.

Megfigyelo 2011.09.05. 21:07:16

Kertésznek, sajnos, igaza van - nem az egyes megfogalmazásokat, hanem a lényeget illetően. A magyar társadalom -- főként a jobboldal, de jelentős mértékben a baloldal is -- még egyetlen történelmi hibát vagy bűnt nem látott be, nem kért bocsánatot és nem próbált semmit jóvátenni. És nem csak a XX. század bűneire gondolok. Ki tartja számon, hogy ha Hunyadi Jénos nem szegi meg aljas módon (és kifejezetten önös érdekből, családi birtokait gyarapítandó) az 1444-es Váradi Békét, akkor nem került volna sor az 1448-as, az egész Balkán - és végső soron Magyarország - sorsát évszázadokra meghatározó megsemmísitő vereségre a (második) rigómezei ütközetben. (Ez nem volt kisebb vereség Mohácsnál...)
Melyik iskolában tanítják, hogy Hunyadi utólső gazemberként viselkedett? Pedig ez az igazság. És a magyar történelem tele van hasonló disznóságokkal. Más népeké is, természetesen, de a jobbak feldolgozták ezeket, és kimondták az igazságot, míg nálunk dicsőítik a gazembereket is -- vagy átkozzák a tisztességeseket, pl. Károlyi Mihályt.

öregbuksi 2011.09.05. 21:08:37

@fran7: Tökéletesen igazad van! A színvonalt Kertész idézett cikkéhez mérve értettem. Azok a szerencsétlen irkászok talán toporognak és hisztiznek tehetetlen dühükben a szerkesztőségben, Kovács főszerkesztővel az élen, amiért tök elutasította őket a nép. A színvonal akkor esik nagyot, ha Vásárhelyi Mária és György Péter is előadja eszement véleményét. Talán figyelted, eddig mindenki fasiszta volt, ma ez már kevés, György P. szerint aki velük vitatkozik az minimum NÁCI! Valaki följebb említette a provokációt, szerintem semmi kétség, igaza van a hsz írójának.

milyen szép a Vértes, ó 2011.09.05. 21:09:31

@Zigomer Trubahin:

Amíg tökéletesen nyújtod a jól ismert kliséket, addig részemről teszek rá, hogy hogy kihez hogyan viszonyulsz. Az meg, adott volt eddig is, hogy nem csak a személyes rajongók agyát lehet átmosni az koszos demagógiával, sőt. :)

Nero Bianco 2011.09.05. 21:09:51

Miért is nem csodálkozom azon, hogy ebben a képmutató, szemforgatóan hazug, farizeus magyar társadalomban az őszinte szó azonnal kiveri a biztosítékot.

Ugyan mindenki tudja, hogy a magyar társadalom többsége bezony vezért ls atyát kívánt maga fölé, de ki ne mondjuk, mert akkor bele lesz fingva a nulláslisztbe.

Azért azon meglepődtem, hogy egy "Civil" blogon megy a kurzusnyalás ezerrel.
De ha belegondolok, akkor mégsem.

milyen szép a Vértes, ó 2011.09.05. 21:11:09

@KG2000:

Bonyolult nyelv a magyar, nemdebár? Vagy csak túl hosszú volt a cikk. :)

milyen szép a Vértes, ó 2011.09.05. 21:11:55

@milyen szép a Vértes, ó:

Helyesen:

Az meg adott volt eddig is, hogy nem csak a személyes rajongók agyát lehet átmosni a koszos demagógiával, sőt.

fran7 2011.09.05. 21:12:09

@Megfigyelo: Hogy kell bocsánatot kérni történelmi bűnökért? Mit mondanak a franciák arra, hogy a Nagy Forradalmuk után akkor tisztogatásba kezdtek, hogy a franciák számbeli többségbe kerültek a többi nemzettel szemben. Hol vannak a provanszálok bretonok és a többiek. S ők szerepelnek az EU preambulumában, mint követendő példák. Hol néztek szembe az angolok az írekkel szembeni dolgaikért vagy a skótokkal szembeniért? Mert én lemaradtam erről. Olyat vársz el, amit senki nem tett, meg de jól hangzik.

bolemann 2011.09.05. 21:12:34

@KG2000: Nem mindegy neked? Te úgyis a metszettben vagy.

Átvitel honvéd 2011.09.05. 21:13:57

Az a helyzet, hogy normális, ember-ember közötti kommunikációban sem véletlenül vannak íratlan szabályok. Az egyik ilyen íratlan szabály pl. úgy hangzik, hogy nem küldjük el a másikat a retkes kurva anyjába, pusztán a kommunikáció jegyében, hacsak nem vagyunk született lakli hülyegyerekek, vagy nem akarjuk az illetőt _tényleg_ elküldeni a retkes kurva anyjába, annak minden következményével.

Itt Kertész Ákos alapszinten vállalhatatlan dolgokat mondott. Olyan dolgokat, amelyek messze túlmutatnak két- vagy néhány értelmes ember elmélkedésén vagy beszélgetésén. Nem tudom, mire gondol, amikor azt hiszi, bármi felmenthetné az alól, hogy genetikai alapon és-vagy kollektíve minősít egy nemzetet, amelyből állítólag ő maga is származik, bármi is az, amelyért állítólag "aggódik". Kertész Ákos magasan képzett, széles körben elismert ember. Nem a sarki hülyegyerek, akinek a szavára a kutya sem figyel, és aki nem tudja felmérni a szavai jelentését. Ha Kertész Ákosnak ez a véleménye a dolgokról - azzal az adalékkal megspékelve, hogy ugyan, miért is érinthetnék a következmények, ha egyszer úgynevezett "nem magyar" sajtótermékben hozta a levelet nyilvánosságra, muhahaha -, az igen sajnálatos.

Syllabux 2011.09.05. 21:18:16

@belekotty: @belekotty: Igen elolvastam. Ezt is, amit te szemérmesen átugortál: "A magyar genetikusan alattvaló. József Attila talált mentséget: „ezer éve magával kötve, mint a kéve sunyít, vagy parancsot követ.” De ez nem mentség arra, hogy a magyar a legsúlyosabb történelmi bűnökért sem érez egy szikrányi lelkiismeret furdalást, hogy mindent másra hárít, hogy mindig másra mutogat, hogy boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában, röfög és zabálja a moslékot, és nem akar tudni róla, hogy le fogják szúrni. Hogy se tanulni, se dolgozni nem tud és nem akar, csak irigyelni, és ha módja van legyilkolni azt, aki munkával, tanulással, innovációval viszi valamire."
És most feküdj neki még egyszer a posztnak, hogy megértsd, mi a baj Kertész Ákos ballib sajtóvisszhangjával. Ha nem érted, helyettesítsd be a magyart osztrákra, szlovákra, ukránra, románra, szerbre, horvátra, stb. Az talán segíteni fog.
Egyébként az egyetlen tisztességes reagálást itt találod: ungparty.net/blog/2011/09/04/kertesz-akos-hetszer/

Nero Bianco 2011.09.05. 21:19:50

@Syllabux: "Ha nem érted, helyettesítsd be a magyart osztrákra, szlovákra, ukránra, románra, szerbre, horvátra, stb. Az talán segíteni fog."

Kertész Ákost meg helyettesítsd be egy osztrák, szlovák, ukrán, román, szerb, horvát író nevével, oszt az lesz a vége, hogy le sem fogod szarni, hogy ők adott esetben hogyan ostorozzák önnönmagukat.

Ha már megint előjön ez a végtelenül ostoba és együgyü "cseréld ki a szavakat" érv.

milyen szép a Vértes, ó 2011.09.05. 21:22:03

@Syllabux:

A Kertész-levelet még tovább olvasva az is kiderül, hogy a 'genetikusan alattvaló'-t Kertész úgy érti kb., hogy 'történelmében', csak nem tud fogalmazni - legalábbis a többi bekezdés értelmetlen egyébként.

És gondolod, hogy pl. románok nem írtak ilyeneket románokról már?

Nero Bianco 2011.09.05. 21:25:36

""Ha nem is a dogma értelmében, de vannak eredendő bűnök, ám szerencsés gyermekek eredendő bűneit lemossa a zseni, a nagyrahivatottság szent keresztsége. Magyarország sohase volt ilyen fölmentendő bűnös, mert Magyarország még önmagáé sem tudott sohase lenni, szabad prédája volt vad urainak, egy sötét börtön a kultúrásodó Európa közepén.
Ez az ország nem volt forradalmi ország, s amikor az urai csináltak valami forradalomfélét, azt már jóelőre eladásra szánták. Úgynevezett megtartó erő pedig itt hagyományosan az elzárkózás, a passzivitás, a rezisztálás kirgiz módszere volt."
Világ 1910. december 25 Ady Endre.

Kövezd meg őt is.
Ráfér.
Szart bele a "nem mondunk semmi komolyat, nehogy baj legyen belőle" mentalitásba.

gomorra 2011.09.05. 21:29:16

Az értelmezésem szerint Kertész semmi mást nem írt, mint annyit, hogy a magyar elit egy ócska gazember. Az a baloldalon is, elkurvult, elbecstelenedett - bizony így van. S az a jobboldalon is, lássuk be, szerencsétlen Orbán s hülye bagázsa sem különb, messze járnak az erkölcs útjától, hazudnak, csalnak, meg sem gondolják, hogy piaci szemléletet kéne az országba becsempészni, stb., stb. S bizony mivel a magyar, mint nép mindezt eltűri, hát nem is jár olyan messze az igazságtól Kertész. Minden magát valamire való nép már régen akasztott volna az elitből innen is onnan is, csak hogy igazságos legyen.
De Kertész! Mi a francért hozakodsz elő te is holmi holokauszttal stb? Ezzel csak elfeded a lényeget, ilyen hülyeségről nem kell már írni, le van szarva már az egész második háború, s minden ami megtörtént, kár volt, stb. nem ez a mai baj, csend legyen hát erről.

Lasombra 2011.09.05. 21:30:29

az én véleményem a következő.
ez a Kertész akárki kissé be van fordulva. beszél össze-vissza hülyeségeket.
de én - mint egy tízmilliod részt érintett - olyan magasról leszarom, hogy megszárad, mire a fejére ér.

mi ez a nagy közös emózás? xy nímand fröcsög. so what? egészségére.
példa: képzeljük el, hogy idejön egy tudomisén bolíviai író, és ad egy interjút, hogy mekkora szarfaszú banda a bolíviai. minket ez mennyire érdekel? kb mint az amerikaiakat a magyar. mennyire változik emiatt a bolíviaiakról a véleményünk? semennyire. max egy bizonyos bolíviairól.
most tényleg szarul kéne éreznem magam vagy sértve, mert csúnyákat mondott egy magyar a magyarokról? komolyan.

ott van Berlusconi. ő tényező a dígóknál. miniszterelnök. hetek, hónapok óta köpködi Olaszországot, hogy lelép abból a _szar_ országból.
na tessék.

hülye mind a kettő, az élet megy tovább.
ja, és Hofi szavaival élve: az is hülye, aki erre kardot ránt.

Szalahadin 2011.09.05. 21:33:21

@Megfigyelo: Arról a rendkívül tisztességes károlyimihályról beszélsz, akit a mai körülmények között "tartozás fedezetének elvonása" bűncselekmény elkövetésének alapos gyanújával eljárás alá vonnának? Nézz már utána, pontosan kié is volt a sokat emlegetett kápolnai birtok, amikor nagy csinnadrattával elkezdte felosztani? (segítek: a banké...)

karikaV43 2011.09.05. 21:34:09

Erről a blogról is csak egy dolog jut eszembe.
orbán egy HAZAÁRULÓ köcsög a rászavazó szemellnezősök meg itt éljeneznek.
Szép széthúzó abszurdisztán én így szeretlek.

Nero Bianco 2011.09.05. 21:34:25

NEKIK IGAZUK VAN
- A fekete Nagyvárad -
Írok. Pedig nyilván rosszul teszem, hogy írok. Nekik igazuk van. Ők az erősek. Ők Nagyvárad, ők Magyarország. Nem mert velük leszámolni senki. Combes-uccse, nagy balek vagyok. Miért én? Magam becsülése, ízlésem, hitem, életprogramom mást parancsoltak. A mártírság buta. A piszok rettenetes. Ez az egész ország nem mulatságos. Bizonyos grádusán az értelemnek, még az is megalázó, ha fenegyereknek hiszik az embert. A nagyváradi kanonokok semmivel sem nemesebbek, a plebs sem világosodott meg, a burzsoá sem bátrabb semmivel. Ellenben én három napig dutyiban ültem, ami csakugyan kellemetlen volt. Mi az ördögnek? Miért? A világot nem állítja meg Árpád országa. És muszáj Nagyváradnak világosnak lennie? Hát muszáj? Nekem itt nincs tőkém, nekem itt nincs sok célom. Mikor itt megunom a sok piszkot, kivándorolok. Na de ha szabadkőműves páholy volnék, mégsem törődném könnyen bele e dolgokba. Semmi különös antiklerikális düh nincs bennem. De mégiscsak ostoba dolog elgondolni, hogy én itt egy dzsungelben élek. Bottal, tőrrel, csellel, golyóval, megváltott vasúti jeggyel kell védekeznem. Az ellenségeimből tudniillik hiányzik valami, ami a homót sapienssé teszi. Nem is Darwint, nem is Spencert, hanem Brehmet kell forgatnom, ha meg akarom ismerni őket. Ma Nagyváradon pennával kell harcolni olyan tábor ellen, mely az animális állapotból a kinyilatkoztatásokig tudott elérni, s az értelem megvetéséig. Én az orca-gladiátornak hiába magyarázom, hogy a bálnának a szalonnáját is meg lehet enni. Szóval én nem vitázhatom Bozóky úrral, Persz úrral Sipos úrral, Hoványi úrral. Az „Alkotmány”-nyal, a „Tiszántúl”-lal és a többivel. Az ifjú vádakról nem is szólok. Csak igen-igen sajnálom magam a sorsomért, mely elég büszke és érzékeny lelkű embert állított a pocsolya partjára…
*
Ezután még kevés mondanivalóm van. A lelki szegényeknek, jezsuitáknak, feketéknek a vadsága már tűrhetetlen Nagyváradon. Kétségbeejthet ez valamivel hívőbb embert, mint én. Ez a város úgynevezett híres liberális város. Sok benne az elég szabadon gondolkodó fő. Van itt egy hatalmas szabadkőműves páholy, mely hír szerint harcias és akciókra kapható. Még a felekezeti tagoltság is szerencsés itt. Aztán sok az értelmes, derék katolikus ember. Miért kellett eltűrni, hogy ez a város elfeketedjék? Néhány esztendő óta minden nagyobb nagyváradi faktumban klerikális kezek operálnak. A feketeség beszívódott a várostest minden kis erébe. Ma már egy kis szabad kritikáért három dorongos dzsungel-lény támad arra, akinek a kezében csak penna van, s ki gondolkozni, érteni jobban tud, mint verekedni. Mi lesz ennek a vége? Persz úr volt már szabadkőműves, keresztényszocialista, sújtásos magyar és bakszász. Ezek a Perszek ma már szívesen gyújtanák alá a máglyákat, de még korán van. A Bozókyak, a Perszek, Siposok, Hoványiak már nyíltan bújtogatják az éretlen fiatalokat a gondolkodás és haladás ellen. Segítség pedig a gondolkozás és világosság számára nem jő semerről. Hát nem fáj ez senkinek. Nekem nem. Nem okvetlenül. Az egész fekete tábort akként nézem, mint a természetet vizsgáló ember a darázsfészket például. Sőt, úgy vagyok velük, mint a darazsak-kal. Egyformáknak látom őket. Lehet, hogy van különbség köztük, de hát én nem vagyok bogarász. Ám csak mégis illenék végre tenni valamit. Megfüstölni egy kissé a darázsodút. Mert így igazuk van. Nekik igazuk van.
Nagyváradi Napló 1903. szeptember 19.
Ady Endre

Megfigyelo 2011.09.05. 21:35:01

@fran7: A provanszálokkal stb. szemben elsősorban még az ancien regime lépett fel durván, de a francia közvélemény igenis elítéli a forradalom alatti terrort (ugyanakkor amikor büszke magára a forradalomra), és nem hiszi azt, hogy Napoleon részérőé hősies tett lett volna, hogy nekiment a végtelen orosz mezőknek.A tisztességes angolok igenis tudják, hogy mennyi bőn nyomja a vállukat az írekkel és a volt gyarmatok népével kapcsolatban -- állami szinten is igyekeznek kompenzálni.(Különböző előnyöket adnak az íreknek és a volt brit gyarmatok lakóinak más nemzetek tagjaihoz képest...) A skótok (és velsziek) esetében meg hagyják, hogy ha akarnak, lassan elszakadjanak: már van sajét parlamentjük, és a folyó ciklusban ki fogják írni a népszavazást a skót függetlenségről. (Ami szerintem el fog bukni, de kiváncsian várom az erednényt...)

tundee 2011.09.05. 21:35:25

@látjátok feleim szümtükkel: "Vagy a magyar nem élhet a szólásszabadsággal? Szerinted a saját nemzetének hibáit kritizáló magyaroknak szájkosár törvény kellene?
Ezen túl szerinted miért jobb, ha egy nem "magyar" mondta volna ugyan ezt?"
A Kertész sorai alapján felmerül bennem a kérdés, hogy mennyire is érezheti Ő magát magyarnak? A saját nemzet kritizálásával nincs túl nagy probléma, számos nagy elődünk is megtette ezt, de nem ilyen útszéli, gyalázatos stílusban. Ráadásul épp "náci eszközöket" felvonultatva kritizálja a magyar népet a holokauszt "meg nem bánásáért". De vajon tényleg vezekelnünk kell-e még mindig apáink, nagyapáink tetteiért? Nem hiszem. Főleg annak tudatában nem, hogy a kommunizmus áldozatairól alig ejtünk sort, pedig ezen gyilkosságok, kivégzéseik elkövetői még többnyire ma is élnek a jó zsíros állami nyugdíjon. Vagy ezek az áldozatok nem számítanak, mert csak elenyésző részük zsidó?

Másrészt, ha én "hányok" egy hasonló szösszenetet a zsidókról vagy cigányokról vajon nem leszek-e legalább jelképesen keresztre feszítve?

soproni1 2011.09.05. 21:38:44

@Schindler Pistája:

Képíró felett a jóisten itélkezett most ! Hálisten lezárta az ügyet.

Ő volt az a mocsok, amit a Királyi hadsereg is kivetett magából.
Rózsa-Flores detto. Ezek elárulták Magyarországot.

LMP=SZDSZ 2011.09.05. 21:39:13

@gomorra:

Ugyan már. Elég nehéz nem észrevenni, hogy kertész zsidóként gyalázza a magyarságot. Nem mintha ez szokatlan lenne tőlük, csak éppen szánalmas az a mosdatás, ahogy egyesek próbálják megmagyarázni az ellenkezőjét.

Lasombra 2011.09.05. 21:39:37

@idelle: tényleg, most nézem, ez az első poszt a blogon. index címlap plusz árokásós, trollmágneses téma. in medias rés, bele a lecsóba.
marketinges-e vagy, syllabux? :)

milyen szép a Vértes, ó 2011.09.05. 21:40:50

@tundee:

Zsidó vagy, esetleg cigány?

(Apropó, még mielőtt: a köztudatban épphogy valami olyasmi próbál élni, hogy minden mocskos komcsi - értsd: baloldali - felelős azért, amit Kádár csinált a politikai hatalmi harcok jegyében, a világháború alatti félmilliós deportálást viszont hát a németek csinálták, senki más nem tehet semmiről.)

milyen szép a Vértes, ó 2011.09.05. 21:42:32

@LMP=SZDSZ:

ezt most úgy értetted közvetetten, hogy igaza van? :)))

Szalahadin 2011.09.05. 21:42:50

@Hozsanna:
"de én akkor is sokkal inkább a nemzetféltést, a gondolkodás igényét érzem a szavai mögött, mintsem valami böszme csakazérts a torkodnakugrást."
Lehetne benne akár ez is, de egy fontos dologgal senki nem jött elő. A ballib megmondóemberek eddig azt állították, hogy minden olyan kijelentés, amely "a cigányokról", "a románokról", "a zsidókról" állít valamit, per definitionem csak hamis lehet, hiszen tilos általánosítani. Aki általánosít, az egy mocskos rasszistafasisztabüdösnáci gazember. Ehhez képest egy olyan cikkről folyik az eszmecsere, amely ellentmondást nem tűrő határozottsággal általánosít és elmondja nekünk, a szerzője szerint milyenek "a magyarok". Akkor hogy van ez pontosan? A szavakat és a tetteket nem önmagukban ítéljük meg, hanem aszerint, hogy ki az elkövető? Ha Vona Gábor esetleg elkövetett általánosítása mondjuk a cigányságról égbekiáltó náci gaztett, akkor a pontosan ugyanilyen általánosítás miért nem gáz a másik oldalon? Nem talmudi logika ez egy kicsit?

Laser Johnny 2011.09.05. 21:43:17

Kertész Ákos felett nehéz napirendre térni. Egyre hosszabb a sora a hozzá hasonlóknak, akik nem átalják a saját szülőföldjüket, a saját honfitársaikat becsmérelni, lejáratni - penetráns módon. Egy ország fuldoklik az örökölt adósságban, milliók vesztődnek a napi gondokkal, és egyszer csak olyan mondatok zúdít a száján rájuk ez az ember, mint a csatornalé. Ilyen gondolatokat az ember nem gondol hirtelen felindulásból. Nem gondol előre haladott öregségében. Ahogy az ember hipnózisban sem tesz olyat, amivel szemben súlyos gátak vannak benne morális vagy érzelmi okból éber állapotában. És ilyen mondatokat nem közöl a portálján senki erős felindulásból.

Egyetértek azzal, hogy az ilyentől vonják meg a Kossuth-díját. Sőt, mindennemű díját, elismerését, amivel itthon megbecsülték azok, akiket most bélsárral zúdít nyakon. Ideje, hogy ő és a hozzá hasonló viselkedésűek megtanulják, hogy egy nemzethez tartozás morális követelményekkel is jár. Nem úgy van, hogy a haza tartozik megbecsülni a fiait, de a fiai nem tartoznak neki semmivel. Ugyanis nincs a polgárai nélkül haza, hanem az itt élő nemzet a haza. Kertész, ha egy szál díjat nem kapott volna, akkor is tartozna a szülőföldjének. Nem kell elfogadni egy olyan ország elismeréseit, pénzét, amelyről ez a véleménye. Szabad önérzetesnek lenni, kérem szépen. És nem muszáj előítéletet táplálni egy nemzettel szemben. Nem muszáj a kollektív bűnösség elvét hirdetni, ha ő annyira európai. Itt és most újra leszögezhetjük, hogy ezt az országot nem terheli kollektív felelősség a holokausztért, úgy meg pláne nem, hogy azóta felnőtt újabb generációk is megették kenyerük javát, akiknek az egészhez semmi közük. Nekik nincs okuk bocsánatot kérni. Elég volt abból, hogy megmondóemberek újra és újra bejelentsék, nincs eléggé bocsánat kérve, és akárki, akárhol, akárhányszor, akárhogyan kér bocsánatot, az nem elég. A holokaszt ezredforduló utáni emlékévében egy nagy nemzetközi megemlékezésen az egyik izraeli vezető bocsánatkérést sürgetett többek közt a német vezetéstől is, ami Kertész szerint már eléggé bocsánatot kért.

Ha valaki ma fajelméletekkel áll elő, az új bűn, és új következményekért kiált - Kertész esetében is! -, és a felelősség nem fűzhető össze a régmúlttal.

Nem kötelező senkinek az általa lenézett, megvetett nemzethez tartoznia. Önérzetes ember ilyet nem csinál. És minden további porhintést megelőzendő: Ady sem tett ilyet. Ady sose beszélt úgy, mint egy kívül álló. Ha valaki végzetszerűen belül állt, az ő. Tessék nyugodtan kisétálni egy másik országba, ahol az ilyen Kertész-féle alakoknak becsülete van. Ki várja tárt karokkal, aki ilyen hangon a saját nemzete ellen fordul? Ám nem kell idepiszkítani se, aztán visszaülni bele. Az igazán nagy formátumú emberek és alkotók pláne nem művelnek ilyet. Tessék bátran mértéket venni Radnóti emberi nagyságáról. Nem morális lény, aki Kertész ilyetén megnyilvánulása láttán kalapot lenget.

A magyar nép többségében nincs előítélet. De ha mindig ugyanonnan ugyanúgy ugyanaz az indulatokat korbácsoló, szégyenletes vád érkezik, arról ki tehet? Meg nem értem, miért kell ezt művelni. Őszintén reménykedem egy fiatal zsidó generációban, amelyik előítéletek, frusztrációk, indulatok nélkül, a tisztes morál talaján előre tekintve együtt építkezik ebben az országban mindenki mással.

Rwindx 2011.09.05. 21:43:20

@Nero Bianco:
Ebben vajon hol a mocskolódás? Sehol. Ez egy vélemény.
Kertészé szintén egy vélemény, durva mocskolódásba öntve.

Nem olyan nehéz észrevenni a különbséget a kettő között.

Megfigyelo 2011.09.05. 21:43:42

@Szalahadin: Hogy kié volt a birtok, az nyilván nem olyan egyszerú - nyilván volt rá valami jelzálog bejegyezve, de attól még nem volt a banké. Egyébként forradalom volt, és a forradalmi törvény szerint minden nagybirtokot fel kellett volna osztani -ü de a dolog megállt a Károlyi birtoknál, mert a magyar elit túlnyomó többsége akkor is csak annyira viselte a szívén az ország sorsát, mint manapság...

milyen szép a Vértes, ó 2011.09.05. 21:44:09

@Szalahadin:

És ha esetleg elolvasnád magát a levelet is? (Nem igazán érdemes, elég szar, de lehet, nem ártana legalább halványan tudni, mi van benne.)

gomorra 2011.09.05. 21:46:56

@LMP=SZDSZ: lófaszt, s megint lófaszt! Nem mindegy, hogy valaki magyarként , zsidóként vagy bantuként gyalázza a magyart? Megsúgom: teljesen mindegy! A lényeg, hogy igaza van vagy sincs. A többi lófaszság!!! Ezt nem lehet megérteni?!

fran7 2011.09.05. 21:46:57

@Megfigyelo: A forradalom ideje volt a fordulat ideje. A tisztességes magyarok is elítélik azokata dolgokat, amik elítélendőek. A francia ebből a szempontból is érdekes.Mi az egyiklegnagyobb költőjüknek Villont tartjuk. Míg ők szinte nem tudnak róla semmit. Csak egy lapszéli költőcske. Mi miért nem azokat a dolgokat tanítjuk,amire büszkék lehetünk? Ez a kérdés. Szörnyű dolgokat minden nemzet követett el. USA például békés indiánokat, egyetemet fenntartókat üldözött el telepített ki. Mégis arról beszélnek, hogy büszkék az amerikaiságukra. Miért? Pontosan azért, amit Bartus a cikkében leír, mert ők jót akarnak mondani magukra, mert jók akarnak lenni. Míg Kertész azért mond rosszat ránk mert rossznak akar látni bennünket. Nem akar nekünk megbocsátani, mert azzal veszítene az identitásából. S amíg a gyerek azt hallja, hogy ő rossz, addig rossz is lesz. Kertész cikke mögött ez a nagyon egyszerű pszichológiai tény van. Tudattalanul.

bolemann 2011.09.05. 21:47:11

@milyen szép a Vértes, ó: "a köztudatban épphogy valami olyasmi próbál élni, ... a világháború alatti félmilliós deportálást viszont hát a németek csinálták, senki más nem tehet semmiről"
Ez sajnos már nem csak a "köztudatban" él, hanem a húsvéti tákolmányban rögzítve van.

Rwindx 2011.09.05. 21:48:38

@Megfigyelo:
Szerintem fogalmazhattál volna egyszerűbben, pont ugyanezt jelentette volna: "az más"

Nero Bianco 2011.09.05. 21:49:16

@idelle: Ezért tényleg kár volt blogot indítani.
És főleg bemocskolni a "civil" jelzőt.

Én vagyok a barom, hogy alapból hiszem el, hogy mindenki jóindulatú.

Hát persze hogy nem.

LMP=SZDSZ 2011.09.05. 21:49:22

@milyen szép a Vértes, ó:

Arra gondoltam, hogy a hozzád hasonló sábeszgójok izzadtan erőlködve próbálják bizonygatni, miszerint kertészből a mély hazaszeretet és a magyarság iránti aggódás hozta elő az elmebeteg kocsmatölteléket.

Pedig nem, szimplán csak egy ilyen aljadék magyargyűlölő zsidó.

kung-fu 2011.09.05. 21:49:22

Kertész egy cionista náci. Nem magyarként bírálja a magyart, miközben magyar iróként kapott Kossuth- és egyéb díjakat. Valójában mi is az ő teljesítménye, h ekkora erejűnek gondolja magát? Olvassa egyáltalán vki a műveit?

gomorra 2011.09.05. 21:49:47

@Laser Johnny: Az értelmezésem szerint Kertész semmi mást nem írt, mint annyit, hogy a magyar elit egy ócska gazember. Az a baloldalon is, elkurvult, elbecstelenedett - bizony így van. S az a jobboldalon is, lássuk be, szerencsétlen Orbán s hülye bagázsa sem különb, messze járnak az erkölcs útjától, hazudnak, csalnak, meg sem gondolják, hogy piaci szemléletet kéne az országba becsempészni, stb., stb. S bizony mivel a magyar, mint nép mindezt eltűri, hát nem is jár olyan messze az igazságtól Kertész. Minden magát valamire való nép már régen akasztott volna az elitből innen is onnan is, csak hogy igazságos legyen.
De Kertész! Mi a francért hozakodsz elő te is holmi holokauszttal stb? Ezzel csak elfeded a lényeget, ilyen hülyeségről nem kell már írni, le van szarva már az egész második háború, s minden ami megtörtént, kár volt, stb. nem ez a mai baj, csend legyen hát erről.

MACISAJT 2011.09.05. 21:52:08

@milyen szép a Vértes, ó: "Á, szóval Kertész nem magyar."

Dehogynem.
Hígmagyar. ( Na jó, szarmagyar.)

Szalahadin 2011.09.05. 21:52:37

@milyen szép a Vértes, ó: Megtettem, valóban nem volt különösebb esztétikai élmény. Egy megkeseredett, helyenként zavaros elme nem különösebben igényes lenyomata. Ennyit tud. Az, hogy már elindultak bizonyos mentális bomlási folyamatok, leginkább abból a reakciójából látszik, miszerint amit ő az amerikai népszavának írt, azért őt Magyarországon nem lehet felelősségre vonni semmilyen szinten. Ezzel tényleg nincs mit kezdeni.

milyen szép a Vértes, ó 2011.09.05. 21:53:40

@LMP=SZDSZ:

Nem, Kertész egyszerűen hülye.

Csak arra próbáltam célozni (érthető a probléma, nem beszélsz jól magyarul), hogy a magadfajta mélyprimitív idióták megnyilvánulásai éppenhogy alátámasztják állításait, még a különösen elfajult marhaságokat is, szóval szórakoztató nézni őket. :)

Szalahadin 2011.09.05. 21:56:15

@Megfigyelo
Segítek: végrehajtás alatt volt. Ha csak jelzálog lett volna rajta, akkor is gáz elidegeníteni, de annak az ingatlannak az ügyében már jóval előrehaladottabb fázisban volt az ügy. Magyarul: megtartani már semmiképpen sem tudom, mert viszi a bank végrehajtója, akkor csinálok valami látványos PR akciót. A családjának igen mélyen a zsebbe kellett nyúlnia, hogy elkerüljék a valódi botrányt...

milyen szép a Vértes, ó 2011.09.05. 21:56:31

@Szalahadin:

Ebben speciel igazad van, arra gondoltam viszont, hogy a levél további részéből kiderül, hogy nem en bloc ír a magyarokról, hiszen akkor nem fejtegetné, hogy ez a 'jobboldal' által erőltetett kosz és a baloldal feladata lenne rendetrakni a fejekben.

Persze amennyire zavart, ki tudja, mit akart írni, val'sz'eg ő sem.

fran7 2011.09.05. 21:57:31

@gomorra: Van abban valami igazság, amit írsz. Az elit elég ócsárlandó. De ez nem csak ránk magyarokra igaz. Figyelgetve más népek elitjét. Ők sincsenek sokkal előrébb, mint mi. De az elit ítéli meg a díjakat, s fizeti ki Kertészt. Ezért kizárólag beléjük nem rúghat bele.

látjátok feleim szümtükkel 2011.09.05. 21:59:09

@tundee: "Másrészt, ha én "hányok" egy hasonló szösszenetet a zsidókról vagy cigányokról vajon nem leszek-e legalább jelképesen keresztre feszítve?"

Ebből nekem úgy tűnik te sem olvastad a levelet ( a blog írója sem), vagy ha olvastad, nem érted.
Pedig ez is benne van azzal, hogy az egész levél a magyar baloldal kritikája:

„Mivel mindez a magyar jobboldal hitvallása, ideológiája, éthosza, csak a baloldal szelleme lenne képes változtatni rajta, csak a progresszív, haladó, demokrata baloldal volna képes megváltoztatni, és ezzel megváltani a magyart, méltóvá tenni arra, hogy az európai közösségnek (kis áttétellel: a szabad világ közösségének) egyenrangú tagja lehessen.

….És ahelyett, hogy az utolsó töltényig harcolna a diktatúra ellen, a kiskapukon át menti a rablott vagyonát és az irháját….

Mert belőlük is hiányzik az a négy alaptulajdonság, ami emberré tesz minket: az empátia, a szolidaritás, a tolerancia és a lelkiismeret….”

A kérdésedre: Én kb. 45 évvel ezelőtt találkoztam egy olyan fiatal orvossal, aki lengyel táborból jött haza ( paralízisesen) az idős és beteg anyjával ( ezt ő mondta ), az összes rokona ott maradt, és elszállt a kéményen. Szerintem lenne miért bocsánatot kérni, ebben igaza van Kertésznek.

Abban viszont neked van igazad, hogy a múltba tekintgetés nem visz előre, de szerintem ez is magyar genetikai betegség ( ezért most engem megkövezel?). Valaki mondott olyat, hogy "...rendezni végre közös dolgainkat...!

Megfigyelo 2011.09.05. 21:59:54

@tundee: A "kommunizmusnak" Magyarországon kétségkívül volt néhány ezer áldozata - azok fele is kommunista volt. A Horthy rendszernek és a Szálasi-féle rémuralomnak viszont kb. egymillió magyar áldozata volt: a félmillió legyilkolt "zsidónak nyilvánított" magyaron kívül ide kell számítani a Don-kanyarba stb. halálba küldött katonákat és a hátország civil áldozatait is: Magyarország az ellenségeivel szövetségben lépett háborúba egy olyan országgal szemben, amellyel nem volt semmi aktuális konfliktusa. Szombathelyi vezérezredes. vezérkari főnök 1942 oktüberében (tehát még Sztálingrád előtt) jelentette Hortyznak, hogy a németek a háborút kétségtelenül elveszettték, "és nekünk a fal mellett kell most lapítani" -- és Horthy mégis kiküldte a frontra a 300-ezres II. Magyar hadsereget (rosszul felöltöztetve és felszerelve) akik közül szinte senki sem jött haza... Az egy Nemeskürthy könyvön kívül (ezt akkor írta, amikor még nem volt meghülyülve) gyakorlatilag senki nem szólt máig egy értelmes szót sem a halálba küldütt II. Magyar Hadseregről...

látjátok feleim szümtükkel 2011.09.05. 22:00:57

@Rwindx: Ugyan idézd már a mocskolódását, mert én nem találtam benne.

tundee 2011.09.05. 22:01:21

@milyen szép a Vértes, ó:
"Zsidó vagy, esetleg cigány?"

Sem cigány, sem zsidó nem vagyok. De ha Kertésznek joga van magyar anyanyelvű zsidóként fröcsögni a magyarságra, miért ne írhatnék én is hasonlót magyarországi magyarként a magyarországi cigány vagy zsidó közösségekről?

Remélem valaki feljelenti drága Kertészünket közösség elleni izgatásért, bár ahogy a hazai liberálisainkat ismerem hamarabb fogják irodalmi Nobel-díjra jelölni ezért a mocskolódásért.

Azon vajon elgondolkodott-e már a mi többszörösen kitüntetett irodalmárunk, hogy a zsidókat miért nem szeretjük vajon? Kíváncsi lennék egy ilyen kritikára is a tollából.

Megfigyelo 2011.09.05. 22:01:26

@Szalahadin: Ez egy érdekes adalék, utána fogok nézni...

Megfigyelo 2011.09.05. 22:03:53

@soproni1: A királyi hadsereg aztán érvénytelenítette az első ítélete, és ő szolgálta tovább buzgón a rossz ügyet...

gomorra 2011.09.05. 22:06:55

@fran7: Más népek elitje...sehol sem fenékig tejföl. De azért szívesen venném én Obamát magyar elitnek, s az amerikai alsó és felsőházat szintúgy. Meg valószínű az angolt is. De ez csak álom. A feladat? vagy megrendszabályozzuk az elitünket vagy elsüllyedünk. Mint nép.

Rwindx 2011.09.05. 22:07:03

@látjátok feleim szümtükkel:
Mintha nem szerepelne már mindenhol az ominózus idézet...
Akkor gyk:

"A magyar genetikusan alattvaló. .... a magyar a legsúlyosabb történelmi bűnökért sem érez egy szikrányi lelkiismeret furdalást, hogy mindent másra hárít, hogy mindig másra mutogat, hogy boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában, röfög és zabálja a moslékot, és nem akar tudni róla, hogy le fogják szúrni. Hogy se tanulni, se dolgozni nem tud és nem akar, csak irigyelni, és ha módja van legyilkolni azt, aki munkával, tanulással, innovációval viszi valamire."

Ha neked nem mocskolódás, hanem magadra ismertél benne, hát lelked rajta. Nem vagyunk egyformák.

neutrontranszmitter 2011.09.05. 22:09:20

Ha van egy nép, amit a világon mindenhol utálnak, annak vajon az egész világ az oka?

(Amúgy öröm látni, ahogy az országot lejáratni próbáló biboldók egyre alacsonyabbra ereszkednek a sárban, csak azért hogy újabb pár milliót kicsaljanak az emberektől "kártérítés" néven. Mert amúgy bankárként nem tették tönkre a fél világot).

gomorra 2011.09.05. 22:09:51

@Rwindx: Nem mocskolódás. Az értelmezésem szerint Kertész semmi mást nem írt, mint annyit, hogy a magyar elit egy ócska gazember. Az a baloldalon is, elkurvult, elbecstelenedett - bizony így van. S az a jobboldalon is, lássuk be, szerencsétlen Orbán s hülye bagázsa sem különb, messze járnak az erkölcs útjától, hazudnak, csalnak, meg sem gondolják, hogy piaci szemléletet kéne az országba becsempészni, stb., stb. S bizony mivel a magyar, mint nép mindezt eltűri, hát nem is jár olyan messze az igazságtól Kertész. Minden magát valamire való nép már régen akasztott volna az elitből innen is onnan is, csak hogy igazságos legyen.
De Kertész! Mi a francért hozakodsz elő te is holmi holokauszttal stb? Ezzel csak elfeded a lényeget, ilyen hülyeségről nem kell már írni, le van szarva már az egész második háború, s minden ami megtörtént, kár volt, stb. nem ez a mai baj, csend legyen hát erről.

leone007 2011.09.05. 22:12:19

@tundee: "Sem cigány, sem zsidó nem vagyok. De ha Kertésznek joga van magyar anyanyelvű zsidóként fröcsögni a magyarságra, miért ne írhatnék én is hasonlót magyarországi magyarként a magyarországi cigány vagy zsidó közösségekről?"

Fordítsd meg, és rájössz mi itt a gond.

neutrontranszmitter 2011.09.05. 22:12:26

@tundee:
elfelejtetted azt, hogy 2011et írunk, és származásozni már csak a zsidóknak szabad (lásd kertész, földes andrás, stb)

tundee 2011.09.05. 22:12:38

@Megfigyelo:
Pont ez az, a magyar áldozatokról szinte soha, senki sem beszél. Miért holokauszt emléknap van, s miért nem "össznépi" gyásznap az első és második világháborúban elhunytak emlékére. A haláltáborokban megannyi magyar, lengyel stb. nemzetiségű ember is meghalt, de erről szinte szó sem esik. Ha mára kínos és lassan szalonképtelenül "mély magyar" a "trianoni-béke" eredményén siránkoznunk, nem kellene lassan elhalkulniuk a holokausztot felemlegetőknek is?

Megfigyelo 2011.09.05. 22:14:07

@fran7: Az a helyzet, hogy nagyon sok magyar véli magát tisztességesnek, és tartja őket a körbyezetük is annak, de esze ágában sincs elítélni azt, amit el kellen ítélnie. Vagy ha elítáli, akkor "csak a németek tették"...

tundee 2011.09.05. 22:14:08

@neutrontranszmitter: Nem felejtettem el, éppen ez veri ki nálam a biztosítékot!

Rwindx 2011.09.05. 22:15:26

@gomorra: Ha valami genetikusan és "a magyar" általánosságban, akkor az azt jelenti mindenkire vonatkozik, nem csak az elit "genetikusan magyar", hanem vélhetően az itt kommentelők igen nagy többsége is.

Nem kell félrebeszélni, ez a rész elég egyértelműen nem az elitről szól.

Nero Bianco 2011.09.05. 22:17:26

@Rwindx: Nem, ez nem mocskolódás, hanem aggódás, kétségbeesés, jobbító szándékú önostorozás.

Szerencsére tényleg nem vagyunk egyformák.

parttalan 2011.09.05. 22:17:26

"részint mert még nem volt negyven évünk, hogy megunjuk a képüket, retorikájukat, stb"

Blogíró el vagy tévedve, a jobboldalnak a '48-as kommunista fordulat előtt többször negyven év adatott, hogy azalatt megunják és meggyűlöljék. Horty-rendszer, a Monarchia hazai nemzeti-liberális uralkodó politikai osztálya? Rémlik valami, blogíró?
Namármost ha hozzávesszük, hogy pont ezen korok úri kereszténykonzervatív politikai berendezkedését kívánja a jelenlegi hatalom visszahozni a bolsevik éra legjobb vívmányaival megspékelve, és azok retorikáihoz is hasonulnak, akkor kijelenthető, ennél büdösebb, naftalinszagú molyrágta képződménytől, mint ami jelenleg épűl méltán felfordul a jóérzésű, a történelemben csak egy kicsit is jártas ember gyomra. Szóval ennyit a Fidesz, meg úgy egyáltalán a friss, harmattiszta jobboldal ártatlanságáról.

P.S Az én szemem nyitva volt '98-2002 között. 4 év elég volt belőlük, hogy lássuk, milyenek. Nem kellett hozzá 40 év, hogy bebizonyosodjon.

neutrontranszmitter 2011.09.05. 22:18:27

@gomorra:

Mutasd meg hol van ebben az idézetben magyar politikai elitről? "A magyar genetikusan alattvaló. .... a magyar a legsúlyosabb történelmi bűnökért sem érez egy szikrányi lelkiismeret furdalást, hogy mindent másra hárít, hogy mindig másra mutogat, hogy boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában, röfög és zabálja a moslékot, és nem akar tudni róla, hogy le fogják szúrni. Hogy se tanulni, se dolgozni nem tud és nem akar, csak irigyelni, és ha módja van legyilkolni azt, aki munkával, tanulással, innovációval viszi valamire."

Pont ugyanígy magyarázták a szocik gyf elvtárs szavait is. Egy zárt körű párt rendezvényen azt mondta az elvtársaknak, hazudtak, csaltak, ellopták az ország vagyonát. Bár a szövegben sehol sem utalt rá, és a szövegkörnyezetből is egyértelműen az ellentéte derül ki, mégis azt olvashattuk mindenhol, hogy a magyar politikai elitről beszélt. a nagy lófaszt. a saját hazugságairól beszélt, ahogy most kertész is mocskolódik, hiába próbálja bárki is odavetíteni azt, ami egyértelmű, hogy nincs ott.

tundee 2011.09.05. 22:20:19

@látjátok feleim szümtükkel: Igazad van, nekem nem jött le, hogy ez a magyar baloldal kritikája lenne, de szerintem ezt leginkább te képzeled bele.

Megfigyelo 2011.09.05. 22:21:34

@tundee: Nem kellene elhalkulni mert a modern ipari eszközökkel végzett emberírtás egy egyedi jelleget ad a haláltáborok rendszerének. Volt sok tömeggzilkosság, de ilyan gyárszerú rendszerben c sak egyszer. Viszont természetesen meg kell emlékezni a többi áldozatról is -- nálunk ebben is nagy-nagy elmaradás van. Azért, mert meg kellene nevezni a felelősöket, és a felelősség bizony a Horthy rendszer elitjeé volt, azé a Horthy-rendszeré, amelynek a restaurációját még Antall kezdte el és éppen most Orbán fejezi be...

tundee 2011.09.05. 22:22:59

@tundee: Ráadásul szerintem a hazai baloldal sem érezte annak, legalábbis Szanyi nyilatkozatát hallva ezt szűrhetjük le.

Hozsanna 2011.09.05. 22:23:28

@Szalahadin: Utazz el a világ másik felébe, pl. Indonéziába: élj egy 240 milliós országban, azon belül is mondjuk Jakartában, amelynek a népessége már most nagyobb mint egész Magyarországé. Én éltem ott. Ott észreveszed, hogy micsoda borzasztó kis pont vagyunk a népek tengerében. Hogy mennyire jelentéktelenek a napi acsarkodásaink. Hogy a történelem bedarál minket, ha a langy kényelembe süppedve valahogy nem tudunk változtatni évszázados attitűdökön. Nincs jobb meg bal oldal. Nincs mi meg ők. Vannak a gondolkodásra és cselekvésre képesek, meg vannak a csak árokásásra jók. Slussz. Az emberek nem bal meg jobb oldalon találhatóak, hanem a h.lyeségben meg azon kívül.

Megfigyelo 2011.09.05. 22:23:55

@tundee: Ketész levele nagyon élesen kritizálja az ún. baloldalt, sőt azt igazán. (Azért űn. mert nem hiszem, hogy a lamperthek valóban baloldaliak lennének...)

Nero Bianco 2011.09.05. 22:24:39

@tundee: "nekem nem jött le, hogy ez a magyar baloldal kritikája lenne, de szerintem ezt leginkább te képzeled bele."

Mert szartál elolvasni a Kertész szöveget, csak azt olvastad, amit máspk kivonatoltak mások véleményéből.

Így meg ugye nevetséges, amit vizionálsz.
Harmadkézből, áttételesen.

bolemann 2011.09.05. 22:26:15

@tundee: "össznépi" gyásznap.

Egy nagy össznépi összemosás. Kijelölünk egy napot az évben, amikor kötelező lesz mindenkinek valamiért zokogni. Muhiért, Mohácsért, Aradért, Trianonért, zsidókért, svábokért, saját elcseszett életükért. Aztán ha majd egy külföldi megkérdezi miért gyászoltok ma, akkor tízen tízfélét mondanak. Ő meg majd elkezd ezen röhögni.

Rwindx 2011.09.05. 22:28:59

@Nero Bianco: Figy, ha én aggódok, akkor nem hasonlítom az aggódásom tárgyát moslékot zabáló disznóhoz, aki csak az alkalmat várja hogy legyilkoljon másokat.

Lehet valami eldugott tájszólásban így fejezik ki felétek az aggódást, de sem a Dél-Dunántúlon, sem az Alföldön déli és középső részén, sem pedig közép- és nyugat- Magyarországon nem ez a módi.

Megkérdezhetem ha anyád beteg, akkor azt kérdezed tőle: "Élsz még te riherongy?", mély aggódásod kifejezéseként? Vagy ez esetben apád úgy vágna pofon hogy a fal adná a másikat?

fran7 2011.09.05. 22:29:34

@Megfigyelo: Hogy gonoszkodjak egy kicsit. Mindez narratíva kérdése. Miképp akarod látni a történelmet. Mint te az egyik hozzászólásodban néhány ezer áldozatról beszéltél a kommunizmussal kapcsolatban. Mihez sorolod a malenkij robotot. A több százezer
elhurcolt magyart kelet felé. A kitelepített németeket, szlovákokat, Visszatelepített magyarokat. Akik nem akartak sehová menni. A több százezer megnyomorított parasztembert, akiktől elvettek mindent. A kisebbségeket, amiktől elvettek minden kisebbség jogukat. Ők nem áldozatok? Biztos annak véled őket is. Mégis csak néhány ezerről beszélsz.
A magyarság önképébe bele kell férnie a hibáknak és bűnöknek, de nem ez határoz meg bennünket. Bármit is mond Kertész vagy akárki. Ha akarod egy hiba eltakar ezer jó tulajdonságot. Ha úgy akarod egy jó tulajdonság eltakar ezret.

tundee 2011.09.05. 22:29:53

@Nero Bianco: "Mert szartál elolvasni a Kertész szöveget, csak azt olvastad, amit máspk kivonatoltak mások véleményéből."

Hiszed nem hiszed, hamarabb olvastam a Kertész levelet, mint valószínűleg te tetted ezt. Mostanság igen élénken érdeklődöm a hazánkat lejárató magyar ajkú zsidó honfitársaink "irodalmi" munkássága iránt. S nem tetszik.

Nero Bianco 2011.09.05. 22:33:08

@Rwindx: "Figy, ha én aggódok, akkor nem hasonlítom az aggódásom tárgyát moslékot zabáló disznóhoz, aki csak az alkalmat várja hogy legyilkoljon másokat."

Csak szólok, hogy a moslék zabálása közben a disznó nem akar legyilkolni másokat, hanem pusztán nem veszi észre, hogy őt fogják legyilkolni, mert élvezi a halál előtti pillanatokat.
Nagy különbség.

Amúgy ennyit a szövegértésedről.
Bocs.

Megfigyelo 2011.09.05. 22:33:37

@tundee: Egyébként az Auschwizban stb. meggyilkolt "zsidónak minősülő" magyar állampolgárok 99,9%-a magyar anyanyelvű és -- a Középeurópában szokásás meghatározás szerint, de saját identitástudata szerint is -- magyar nemzetiségú volt. Magyarországon a törvény ma sem ismer zsidó nemzetiséget: azoknak, akik szerették volna, hogy legyen ilyen, nem sikerült a nemzetiséggé való nyilvánításhoz szükséges 1000 aléírást összegyűjteniük. A zsidü vallású/származású magyarok tűlnyomó többsége elzavarta őket...

Nero Bianco 2011.09.05. 22:33:49

@tundee: Ha olvastad annál rosszabb.
Nem értetted.

látjátok feleim szümtükkel 2011.09.05. 22:34:12

@Rwindx: "Ha neked nem mocskolódás, hanem magadra ismertél benne, hát lelked rajta. Nem vagyunk egyformák."

Igazad van, tényleg nem vagyunk egyformák.

Én azért tételesen felsorolnám, mi ez általad idézett szövegben a gyalázkodás, mert szerinted melyik nem igaz tulajdonság?

- Kertész nem azt írta, hogy a magyar genetikusan alávaló, hanem alattvaló. Ez magyarul azt jelenti, hogy kinyaltuk Habsburg Ottó és családja seggét, majd el kopott a nyelvünk, pedig hány magyar hazafit öletett meg a Habsburg császár 1849-ben? Még azt is kinyilvánították egyesek a kilencvenes években, hogy jó lenne magyar királynak.Erre nem emlékszel?
- "... mindent másra hárít, hogy mindig másra mutogat,..." Ez nem igaz? Pl. emút nyóc év, Gyurcsány a bűnös, Bajnai hazudott amikor átadta a költségvetési adatokat ( mondta a napokban Matolcsy ), a bankok a hibásak stb., vagy ez sem igaz?
- "...boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában..." Nem dagonyáztunk az elmúlt negyven évben? Ez sem igaz?
- "Hogy se tanulni, se dolgozni nem tud és nem akar, csak irigyelni, és ha módja van legyilkolni azt, aki munkával, tanulással, innovációval viszi valamire." Nem él a kicsinyesség, a kivagyiság ( példát nem akarok említeni), az úrhatnámság, nem igaz, hogy azért lesz valaki vezető, mert jó személynek a rokona? Kirúgják még akkor is azt aki ellent mer mondani a főnöknek, ha annak nincs igaza, amikor nálunk arról megy a közvita, hogy milyen munka a "munka", ki mennyit ér? Ez sem igaz?

Sajnos magamra ismertem, mert engem ért olyan gyalázat, hogy háttérbe szorítottak tőlem sokkal gyengébb képességű, de haver munkatárs érdekében. Persze az még a szociban történt, de szerintem biztos akadnak, akik mai példát is tudnak neked hozni.

bridgeman 2011.09.05. 22:36:38

@Johann Landa: De, minden magyar állampolgárnak van joga így beszélni a magyarságról. Sőt, nagyon fontos, hogy időnként így beszéljünk saját magunkról, mert így:
- tanulunk egy kis iróniát
- rájöhetünk, hogy miben vagyunk gyengék, azazhogy miben tudnánk fejlődni. Mert ha azt hisszük, hogy tökéletesek vagyunk úgy, ahogy most vagyunk, sőt, eddig is azok voltunk, akkor amíg a világ világ, hugyosjózsik maradunk. Ugye ezt te se szeretnéd?

Táskás Tóni 2011.09.05. 22:36:41

@neutrontranszmitter: Orbán pedig az amerikaiaknak üzente, hogy ne figyeljenek arra , amiket a választásokon ígér. Ez jobb? Majd a bunkó focista visszaveszi Kertész Kossuth díját, az álamfő pedig odaadja egy arra sokkal "érdemesebbnek". Akár a NENYI-ért is járna egy , nemde?

nyelv-ész 2011.09.05. 22:37:32

"...Ma már a második világháború borzalmaiért, a Holocaustért egyedül a magyar a felelős, mert a magyar nép az (a német néppel ellentétben), amelyik se be nem vallotta, meg nem gyónta a bűneit, se töredelmes bűnbánatot nem tanúsított, se meg nem fogadta, hogy soha többé, se bűnbocsánatért nem esdekelt.
Így aztán nem is kapott soha föloldozást! ..."

Drága Kertész Úr !

Tessen mondani, hol köll azt a bocsánatkérést benyújtani? Nekem, aki két évtizeddel a világháború után születtem - s mint ilyen, genetikailag kódoltan bűnös, nyilván - miképp kell cselekednem?

Hol kapom meg azt a föloldozást tanúsító okiratot?

Bizonyára abba a hivatalba kell mennem, ahova a tatárok meg a törökök is beadták a bocsánatkérő deprecatiot, melyet magas grémiumok bíráltak el szigorú tekintettel, feloldozást adván a tatárjárásért, török pusztításért, gyilkolásért, nők megbecstelenítéséért, gyermekek elhurcolásáért.

És vajon megkapván ama bizonyos feloldozó argumentumot, bízvást arcul üthetem majd azokat a holocaustot szememre hányó impertinens tollforgatókat, akik kóros témahiányuktól kínzatva fel-felhánytorgatják nekem mindazon inzultusokat, melyben sem nekik, sem nekem tevőlegesen részünk nem volt, de amelyet oly kéjesen merészelnek napról napra elém tálalni?

Drága Kertész Úr !

Mondhatom-e önről, hogy tyúktolvaj? Mondhatom-e, hogy apagyilkos, gyermekek megrontója?

Mondhatja-e ön rólam, hogy bűnös vagyok abban, ami '44-ben történt?

Talán gondolkodjon máskor egy kicsit, mielőtt írni kezd. Föloldozásért majd forduljon magasabb hatalmakhoz.

Rwindx 2011.09.05. 22:38:23

@Nero Bianco:
2 mondatban benne volt, ennyit a te szövegértésedről. Ráadásul nyilván ez volt az egész kérdéskör "megoldásának kulcsa". pfff

Megfigyelo 2011.09.05. 22:39:23

@fran7: Én mindkét vonatkozásban a halottakról beszéltem, lehet, hogy nem volt elég világos. Persze minden rendszerben majdnem mindenki valamilyen értelemben áldozat, bár vannak valamivel jobb és vaamivel rosszabb rendszerek... Sőt majdnem minden rendszernek egymás mellett vannak jó és rossz vonásai, s akár ugzanaz az ember lehet nyertes is, meg áldozat is - szinte párhuzamosan...

Táskás Tóni 2011.09.05. 22:39:31

@tundee: Nem tetszik, ki nem szarja le?

tundee 2011.09.05. 22:41:45

@Nero Bianco: Nyilván nem értettem, azt csak ti liberálisok érthetitek. A én jobboldali agyamat már eltompította a náci tanok eszméje. (szerintetek)

Azúrkék égbolt (törölt) 2011.09.05. 22:41:48

Ilyenkor látszik igazán tisztán,hogy milyen fennkölt és boldog élet lehetne itt zsidók és cigányok nélkül.Semmi gyűlölködés,kerítés...
Táborokba vonatoztatta őket a barom,ahelyett,hogy mentek volna a Don-kanyarba golyófogónak,mint a magyarok és a testvérei.
Protekciósok voltak ezek a bibsik már akkor is,és még jól meg is gazdagodtak belőle.

Nero Bianco 2011.09.05. 22:42:31

Ja, és a tököm ki van az ilyen "blogoló álcivilektől"

leone007 2011.09.05. 22:43:04

Szerintem fontos kérdés, hogy minek tekintjük Kertészt, zsidónak, vagy magyarnak. Ha magyarnak, akkor a saját nemzetét, a saját népét kritizálta, ami igenis elfogadható, ha zsidónak, akkor pont a joboldal kussoljon, mert ők nap mint nap sajtójukban, és a parlamentben teszik ezt (t.i. kritizálnak egy_másik_népcsoportot)

Ha elvonatkoztatunk a személytől aki írta, (BTW ezt a jobboldali retorika nem nagyon engedi meg, általában az érvrendszer sarokpontja a kritikus személyének becsmérlése) csak az a fontos, hogy igaza van-e. De idáig még nem nagyon jutott el a vita.

Nero Bianco 2011.09.05. 22:43:59

@tundee: Szerintem pusztán csak nem értetted.

A maradék ócska szöveg a te személyes problémád, engem nem érint.

leone007 2011.09.05. 22:44:28

@Nero Bianco: igen, a szerző munkásságát nehéz megítélni, tekintve, hogy ez az első posztja ezen a blogon. civilpálya mi? :D

Megfigyelo 2011.09.05. 22:45:12

@nyelv-ész: Arról van szó, hogy még szinte senki nem mondta ki, hogy a zsidóüldözéseknek bizony szinte az egész nem-zsidó magyar társadalom haszonélvezője volt -- kinek egy gyáracska, egy kis földecske, egy kis házacska, egy állásocska -- vagy csak egy szekrényke, néhány pohárka, esetleg két vagy három üveg színes tinta, mint a kamasz Pozsgay Imrének...

Nero Bianco 2011.09.05. 22:45:17

@Rwindx: Tényleg tanulj meg olvasni.
Puszta jótanács.

Nero Bianco 2011.09.05. 22:47:48

@Rwindx: "boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában, röfög és zabálja a moslékot, és nem akar tudni róla, hogy le fogják szúrni."

pfffff
:)))))))))

leone007 2011.09.05. 22:47:53

@tundee: vagy valami más tompította el, számít ez most? Bevallottan nem értetted miről szól Kertész írása, önmagadról állítottál ki szegénységi bizonyítványt. Vagy csak az alkalmat ragadtad meg, hogy zsidózz egy jóízűt?

neuromanc 2011.09.05. 22:48:45

"Kertész Ákos Kossuth- díjas magyar író, filmdramaturg.”
Olvasom itt - ott, hogy izraelita, de hát az egy vallás nem? Legyen bár unitárius, buddhista, vagy muzulmán, aki magyarul ír Magyarországon, az mi más lenne?
Mint magyar.
Tehát “genetikusan alattvaló”, “se tanulni, se dolgozni nem tud és nem akar, csak irigyelni, és ha módja van legyilkolni azt, aki munkával, tanulással, innovációval viszi valamire.”. Sőt: egyedül felelős a Holocaustért. A többi magyarral együtt, nyilván.
Ő csak tudja. Ő írta.
Szerintem viszont csak egy ostoba, rosszindulatú örgember. Pardon.

fran7 2011.09.05. 22:50:33

@Megfigyelo: Épp ezért hibás Kertész szövege. Ennyire nem lehet általánosítani. Egy írónak tudnia kell cizelláltan, pontosan fogalmazni. Nem 70 évesen kell nagy, polgárpukkasztó dolgokat írni nyílt levélként. Ez a húszéves hebrencsek dolga. Lehet mindezt retorikai fogásként beállítani. Biztos volt ebben a cikkben egy csomó teatralitás. De azok vagyunk, aminek látszunk.(Illyés Gyula) Sitt Kertész egy sértett magyargyülölőnek tűnik, akit megsértettek. s még csak véletlenül se akar békülni. Ezért sárdobálásba kezd.

Syllabux 2011.09.05. 22:52:06

@Nero Bianco: Rugaszkodj neki még egyszer a posztnak, és olvasd el a belinkelt anyagokat is. Ne csüggedj, előbb-utóbb meg fogod érteni, miről szól.
@milyen szép a Vértes, ó: Az nagy gáz, ha egy Kossuth-díjas írót azzal kell mentegetni, hogy pontatlanul fogalmaz. Abban egyetértünk, hogy Kertész Ákos fejében kicsit összecsúsztak a dolgok. De ha a ballib sajtónak valóban fontosak bizonyos értékek, azokat nem lehet mindig csak a másik oldalon számon kérni. Ha valóban zavarja őket, hogy etnikai alapon különböztetnek meg egyéneket vagy csoportokat - és nem csupán akkor kapják elő az antirasszista kártyát, amikor politikai ellenfeleiket kell megbélyegezni -, akkor ki kell mondani, hogy Kertész Ákos nyílt levele nem szalonképes. Nincs ezen nagyon mit ragozni.

bolemann 2011.09.05. 22:55:55

@fran7:
Mindez narratíva kérdése. Miképp akarod értelmezni az áldozat szót.
Megfigyelő a halálos áldozatokról beszélt az pedig tényleg néhány ezer.

A málenkij robotot nyugodtan írjad a gyáva takonygerincű a SZU-nak hadat üzenő utolsó csatlós horty-rendszer számlájára. Vajon miért csak magyarokat és németeket gyűjtöttek össze?
Elüldözték a svábokat? És ki zabrálták el minden lelkiismeret furdalás nélkül a házaikat, jószágaikat? Magyarok, székelyek. Mert olyan jó a másé legyen az zsidó, vagy sváb.

"A több százezer megnyomorított parasztembert, akiktől elvettek mindent." Amit előtte más földjéből kikanyarintva odaadtak neki, mert olyan jó másé.
És ki vette el tőlük, kinek adta, hova rakta?
A kisebbségeket, amiktől elvettek minden kisebbség jogukat? Ezt aztán végképp nem értem. Mennyivel van ma több joga egy mo-i kisebbségnek, mint mondjuk a 70-es években?

soproni1 2011.09.05. 22:57:17

@nyelv-ész:

Csak részben van igazad !

Én például elmesélem a gyerekeimnek, hogy micsoda borzalmakat követtünk el a második világháborúban, hiszen a mai gyerekek is kirekesztik a kövéreket, szemüvegeseket, bármilyen fogyatékkal élőket.
A más nemzetiségű, bőrszínű ember elfogadására pedig ott a példa, amit el kell mesélni.

Nem mondhatom, hogy semmi közöm hozzá, mert talán az én rokonom lőtt a Dunába egy 10 éves gyereket.
Volt rokonom, aki bújtatott üldözötteket, ott magasztaltam a bátorságáért. Mindenre van példa.
A lényeg, hogy nem megsértődni kell Kertész rész igazságán, hanem elmondani olyan eseteket, amikor a többség jót cselekedett abban a szituációban.

Nero Bianco 2011.09.05. 22:58:13

@Syllabux: Ne izgulj, pontosan értem, miről szól a poszt.
A belinkeltnél meg sokkal többet olvastam.
És pont azért írom azt amit.

És mélységesen felháborítónak tartom, hogy lejáratod a civil társadalmat.
Úgy, hogy hozzá a közöd a semminél is kevesebb.

Rwindx 2011.09.05. 22:58:16

@látjátok feleim szümtükkel:
"Ez magyarul azt jelenti, hogy kinyaltuk Habsburg Ottó és családja seggét, majd el kopott a nyelvünk, pedig hány magyar hazafit öletett meg a Habsburg császár 1849-ben?"

Ha mindössze ez határozza meg hogy egy nép genetikusan alattvaló mutass pár európai országot, ahol ne lett volna olyan időszak a történelemben ahol "gyűlölt" vezetőnek ne lett volna rengeteg talpnyalója, támogatója. Kezdjük Fro-val, No-val, Ek-val, Olaszo-val, stb, stb. Tehát ezek a népek mind genetikusan alattvalók? Vagy az más? Volt-e nekünk Dózsa Györgyünk, Esze Tamásunk, Bethlen Gáborunk, Bocskai Istvánunk, Rákóczi Ferencünk, Kossuth Lajosunk (és sorolhatnám) és azok akik segítettek nekik? Vagy őket illő egy ilyen senkiházinak ezzel a mondatával pofánköpnie? Nem.

"Ez nem igaz? Pl. emút nyóc év, Gyurcsány a bűnös, Bajnai hazudott amikor átadta a költségvetési adatokat ( mondta a napokban Matolcsy ), a bankok a hibásak stb., vagy ez sem igaz?"
Talán ennek az ellenkezője az igaz? Nem.

""...boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában..." Nem dagonyáztunk az elmúlt negyven évben? Ez sem igaz?"
Az elmúlt 40 év "dagonyázása" ennél összetettebb, de ez esetben nézzük 56-ot. Az is a 40 év része volt. Egyébként ha annyira boldog dagonya lett volna, nem lettek volna disszidensek, és nem áhítozott volna a népesség nagy része nyugatra, a még nagyobb dagonya lehetőségében bízva. Tehát annyira boldog nem lehetett. Erre némi utalást adhat az öngyilkosságok kiemelkedő aránya, a csökkenő születésszám, stb. Nemdebár?

"Nem él a kicsinyesség, a kivagyiság ( példát nem akarok említeni), az úrhatnámság, nem igaz, hogy azért lesz valaki vezető, mert jó személynek a rokona? Kirúgják még akkor is azt aki ellent mer mondani a főnöknek, ha annak nincs igaza,"
Az hogy ez lenne az egyetlen vezérlőelv, az nem igaz. Mitől lenne igaz? Ha általánosítod, akkor ez hazugság, nem több. Előfordulnak ilyen esetek, igen, ahogy előfordulnak más országokban is ilyen esetek. Roppant kellemetlen hogy van ilyen, de ez nem a magyarok kizárólagos ismérve. Ahol ember van, ott van emberi gyarlóság is, néptől függetlenül.

" amikor nálunk arról megy a közvita, hogy milyen munka a "munka", ki mennyit ér? Ez sem igaz?"
Ez nem kicsinyesség, hanem szükségszerűség. Talán körül kellene kicsit nézni miért is van ez.

Rwindx 2011.09.05. 22:59:30

@Nero Bianco: sikerült egyet a két mondatból elkapni, olvasgasd tovább, hátha sikerül, csak mire a másodikhoz érsz addigra el ne felejtsd az elsőt.

soproni1 2011.09.05. 23:00:40

"se tanulni, se dolgozni nem tud és nem akar, csak irigyelni, és ha módja van legyilkolni azt, aki munkával, tanulással, innovációval viszi valamire."@neuromanc:

Sajna, a többit levéve ez a rész tartalmaz valós megállapításokat. Vagy lehet, hogy csak rossz helyeken dolgoztam az elmult 20 évben, de szinte mindenhol ezt tapasztaltam.

Alikam 2011.09.05. 23:00:47

@genyamagyar: nanananananana, nem 300 forintról volt ott szó, hanem elvről, és sok sok háromszáz illetve ezer forintról.

Én sem vagyok megelégedve a magyar emberekkel, de az más, én itt élek én szidhatom őket, egy külföldi kibicnek kb. kuss a neve.

leone007 2011.09.05. 23:03:00

@Syllabux: "A magát ballib sajtónak tartó tollforgatóknak el kéne küldeni Kertész Ákost oda ahova való"

Oh jaj nemá'. Ha egy magyar szapulja a mayarokat, akor náci, mert igazából zsidó, és hogyan képzeli a zsidaja, de ha egy magyar szapulja a zsidőkat, az elfogadható, sőt mi több, parlamentbe való, kívánatos. Ez nagyjából a jobboldali hozzáállás, s a tied is sajnos. "civilpálya" LOL. Aztán persze számon kéred a baloldali "ballib" sajtón, hogy miért is nem küld el Kertészt a halál faszára. Miért is? Miért is a ballib sajtó a hibás ebben a törénetben?

Alikam 2011.09.05. 23:05:22

És egyébként miért téma még mindig ez a Holokauszt? Mindegyik ezzel jön.

Azúrkék égbolt (törölt) 2011.09.05. 23:06:12

Nem is értem a sok humánus,tudálékos érvelőt:
Ti ennyire ostoba szellemi nyomorékok vagytok?
A zsidó számára minden más nép genetikai hulladék,alávaló,az állatnál is alacsonyabb rendű goj.Hiszen a zsidó Isten választott népe,érinthetetlen,überalles.
Nincs itt semmi újdonság kertész kinyilatkoztatásában,csak egyenes,nyílt beszéd.

nyelv-ész 2011.09.05. 23:06:49

@Megfigyelo:

Nos, kedves kommentbajnokom, ilyen orbitális ökörséget rég olvastam. SZINTE senki nem mondta ki, hogy SZINTE mindenki haszonélvezett? Ez ám az össznépi libikóka! Nem mondhatod, hogy hülye a magyar! Hisz' milyen szépen SZINTE meghízott a zsidó véren, nemigaz?

SZINTE majdnem kimondtam, hogy elmebeteg vagy, de szerencsére csak annyi hagyta el ajkamat, miszerint aki ilyet ír, az vagy hülye, vagy gazember, vagy tán SZINTE mindkettő.

neuromanc 2011.09.05. 23:07:35

@soproni1:
Magyar vagyok, tanultam 17 évet, tudok dolgozni akarok is, teszem is. Nem "gyilkoltam le" senkit, és magam is életben vagyok.
"Genetikailag" megbélyegezni egy népet vagy nemzetet, úgy általában, no, az már a fasizmus felé vezető egyenes út.(Ákos bácsi ezt nem tudja).
A Holocaustért magam nem vagyok felelős, sem szüleim, sem gyermekeim. Pedig ők is magyarok.Na.
Ákos bácsi bolondokat beszél.
De a legszomorúbb az, hogy vannak, akik mentegetni próbálják ezt az orbitális marhaságot...

fran7 2011.09.05. 23:07:59

@bolemann: Ez a te narratívád. Lehet hazug és csúsztatsz egy kicsit, de a tiéd. Majd kérdezd meg Horváth Ádámot, hogy milyen érzés volt kitelepítettnek lenni Horthy alatt, majd néhány évvel később Rákosiék által. Hisz ő is német vagy magyar volt, ugye?

Nero Bianco 2011.09.05. 23:09:40

@Rwindx: Csak neked, csak most.

Kertész ,megveti azokat a disznókat, akik inkább elhallgattatják azokat, akik nem akarnak a kés alá menni, pusztán csak a napi moslék kedvéért, mert a napi moslék finom, és érdektelen, mi lesz utána.

Syllabux 2011.09.05. 23:12:58

@Nero Bianco: Bocs, nem tudtam, hogy copyrightod van a civil szóra. :)
Szerintem még mindig nem érted, miről szól a poszt, de előbb-utóbb mindenki belevág egy olyan feladatba, ami meghaladja az erejét.
@leone007: lásd Vértesnek írt kommentemet. A posztban szó van a jobbikról is - kéretik nem átugrani.

nyelv-ész 2011.09.05. 23:13:24

@soproni1: Igen, ez szép, de vajon mondtad-e a gyereknek azt is, hogy "ma már a második világháború borzalmaiért, a Holocaustért egyedül a magyar a felelős"?

Mondtad-e neki, hogy micsoda ordas gazemberek vagyunk mink? Ha nem, jó lenne hamar képbe hozni a gyereket, mert még tán azt hiszi, hogy felérhet más nemzetek csizmaszára aljáig, a kis öntelt.

tundrazuzmo (törölt) 2011.09.05. 23:15:48

Baloldal nincs, elfogyott, azok az undorító érdekemberek és pártmúmiák amelyek még ott csattogtatják fogaikat a húsosfazék körül, majd szépen elfogynak.

A magyar baloldal a Fidesz. És a jobboldal is. És mindent megtesznek azért, hogy a következő választás ne a bal és jobb közötti választásról szóljon, hanem a Fidesz és Jobbik közötti választásról. A Fidesz lesz a józan, polgári erő, amely szociálisan eléggé érzékeny ahhoz, hogy a volt MSZP szavazóit is megszólítsa, és persze kellően középen van ahhoz, hogy elhatárolódhasson a Jobbik szélsőséges bohóckodásaitól.

A panoptikum bezárt, az elvtársak viaszbábui a tűz martalékai lesznek, és marad a Fidesz vagy 20 évre. Tökmindegy hogyan, a határon túliak szavazataival vagy anélkül.

soproni1 2011.09.05. 23:15:51

@neuromanc:

igazad van, de nézz meg néhány parasztot, amikor a szlovákokat meg a románokat, zsidókat szidja !
Kertész Ákosnak akkor volt a legsikeresebb időszaka, amikor Kertész Imre Nóbel díjat kapott, mert akkor 2x annyi könyvet adott el.

Most egy bandaháború folyik Kertész és a radikálisok között. Ez a kedvencem :

www.youtube.com/watch?v=eUO--0QdTzM

Rwindx 2011.09.05. 23:16:10

@Nero Bianco:
csak neked most, mert látom meghaladja a képességeidet:

1. mondat(rész): "...a magyar a legsúlyosabb történelmi bűnökért sem érez egy szikrányi lelkiismeret furdalást, hogy mindent másra hárít, hogy mindig másra mutogat, hogy boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában, röfög és zabálja a moslékot,..."

2. mondat(rész): "Hogy se tanulni, se dolgozni nem tud és nem akar, csak irigyelni, és ha módja van legyilkolni azt, aki munkával, tanulással, innovációval viszi valamire."

Egyetlen alany van: "a magyar", nincs válogatás hogy miféle magyarok.

leone007 2011.09.05. 23:16:27

@neuromanc: érdekes ahogyan rettegsz Kertész fasizmusától, de szóba sem hozod azt ami kiváltotta belőle ezt a reakciót. Jah, hogy ezúttal a magyaroknak szóltak be? Hirtelen mekkora jogvédő lett belőled, belőletek, azonnal lelkesen definiáljátok a fasizmust, és felszólítotok az elhatárolódásra.

bolemann 2011.09.05. 23:17:20

@soproni1: "amikor a többség jót cselekedett abban a szituációban."

Többség??
Pár hét alatt deportálták a haláltáborokba szinte a teljes vidéki zsidóságot, a mkir csendőrség és a hivatalnoki (köztisztviselői) kar aktív közreműködésével. A magyar paraszt nem bújtatott senkit csak nézte, tán még örült is magában, hogy lenullázódik a kocsmai adóssága.
Pesten volt néhány tisztességes ember a vészkorszakban is, bujtatni tán még mert, de ellenállni azt már nem.
A többség? Az az egyetlen szem Bajcsy-Zsilinszki? Meg az a néhány száz kommunista ellenálló, akinek emléktábláit manapság szokás leveretni a házak faláról?
Ne viccelj már!

leone007 2011.09.05. 23:18:39

@tundrazuzmo: "A Fidesz lesz a józan, polgári erő, amely szociálisan eléggé érzékeny ahhoz, hogy a volt MSZP szavazóit is megszólítsa, és persze kellően középen van ahhoz, hogy elhatárolódhasson a Jobbik szélsőséges bohóckodásaitól. "

Nomen est omen.

Nero Bianco 2011.09.05. 23:20:07

@Syllabux:
Szerinted tényleg az a vita hogy "jaj de hülye vagy hogy nem érted"?
:))))
Ezerszer lettek cáfolva a fóbiáid, te meg erre annyit tudsz mondani "hülye vagy"

Ha van valami, ami nem tartozik a civil éthoszba, az pont a te hozzáállásod.
És nem az én copyrightom. Az semmit nem számít.
Az számit amit írsz és teszel.
Én csak következtetéseket vonok le,

Táskás Tóni 2011.09.05. 23:21:19

@Syllabux: Úgy tűnik, hogy te is olyan feladatba vágtál bele.Te civil?!

soproni1 2011.09.05. 23:21:25

@nyelv-ész:

Hogy egy gyereket vagy nőt ki lő a Dunába, az mindegy milyen nemzetiségű.
A barátnőm nagypapája mindig büszkén mesélte, hogy Újvidéken hogy zártak körbe egy szerb falut és ágyúztak le többezer szerbet családostul. Válaszul a szerbek pár magyart lemészároltak.Az ilyet elitélem és negatív példaként említem a gyerekeimnek.

bolemann 2011.09.05. 23:23:41

@fran7: Sok Horváth Ádámot ismerek, nem tudom melyikre gondolsz.

Elgázosították az egész családját, a gyerekeivel és felmenőivel együtt a Hortobágyon?

Nero Bianco 2011.09.05. 23:24:05

@Rwindx: boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában, röfög és zabálja a moslékot, és nem akar tudni róla, hogy le fogják szúrni

dolgozz még rajta.
Egyértelmű szöveg.

soproni1 2011.09.05. 23:25:16

@bolemann:

Egyetértek ! Ha nincs olyan, amivel ellensúlyozni lehet a szörnyű vádakat, akkor sajna el kell fogadni . Hangsúlyozni kell azt a kevés jót.Pl. a nagymamám bújtatott üldözötteket, én már nem biztos, hogy mertem volna. A schindler listája azért szenzációs, mert két oldalról mutat dolgokat.

neuromanc 2011.09.05. 23:27:34

@soproni1:
Minden nációban vannak "parasztok" és értelmesek, lusták és szorgalmasak, buták és okosak.
És Kertész Ákosok is :-), akik ezt képtelenek felmérni.
Holocaustot emlegetni , és közben "genetikailag" szidalmazni egy nemzetet...ejnye, Ákos bácsi, tessék szépen bevenni a pirulát :-)
By the way: a másik Kertész is fröcsögött Magyarország ellen...ez vmi névvel járó betegség? :-)

neuromanc 2011.09.05. 23:30:29

@leone007:
Dehogy rettegek, nem szokásom:-)
De Holocaustot/fasizmust emlegetni , és közben "genetikailag" szidalmazni egy nemzetet, az minimum kettős mérce, maximum rosszindulat.
Ez esetben ostobaság. Szerintem.

leone007 2011.09.05. 23:30:59

@Syllabux: Szóba sem hoztam a Jobbikot, egy tőled kiemelt idézetre reagáltam, amelyben számonkérted a ballib tollforgatók felelősségét, miközben a másik oldalon állók felelősségéről mélyen hallgatsz.

soproni1 2011.09.05. 23:32:01

@neuromanc:

Kertész is magyar, tehát ugyanazok a jellemzői, mint a többségi társadalomnak. Amikor az orosz zsidók ellepték izraelt, a módosabbak elmenekültek Dél-afrikába, mert inkább oroszok voltak ( higiénés,viselkedés szinten), mint izraeliek.

Egy svájci zsidó valszeg magasabb rendű, mint egy magyar, ukrán ,román zsidó. Mint a többség.

nyelv-ész 2011.09.05. 23:33:55

@soproni1: Dislexyásnak teccik lenni? Nem jön le, hogy egy egy dolog a történelem pozitív és negatív példáinak bemutatása, és egy teljesen más dolog pármilliónak a képébe vágni, hogy ők mind bűnösek egy olyan dologban, amit a ma élők 99%-a csak a történelemkönyvben olvasott?

Komolyan mondom, nyújtsunk be kártérítési igényt a tatároknak, mert az mégiscsak felháborító, hogy 800 éven át annyit sem mondtak, hogy bocsánat!

leone007 2011.09.05. 23:34:41

@neuromanc: számomra meg az a kettős mérce, hogy a magyar parlamentben és médiában jelenlévő fasizmus felett szemet hunysz, de erre a cikkre lelkesen kommentelsz, és rasszizmust kiáltasz. Azzal se te, sem az előtted szólók nem törődnek van-e igaza a szerzőnek, belekapaszkodsz egyetlenegy szóba ("genetikailag"), miközben a reakciót kiváltó történésekről, jelenségekről egy szót sem írsz. :)

neuromanc 2011.09.05. 23:35:00

@leone007:
...jogvédőnek nem mondanám magam. Pláne nem "hirtelen".
Inkább a józan ész pártján állok.

nyelv-ész 2011.09.05. 23:35:19

@soproni1: Magasabb rendű? Melyik kasztba tartozik?

nyelv-ész 2011.09.05. 23:36:44

@leone007: Olvasson vissza, drága kommentelő. Kertész Ákos veretes műve van terítéken, nem pedig a parlament.

bolemann 2011.09.05. 23:38:53

Vannak történelmi helyzetek (ilyen a mostani is: 53% autokratákra, 10% nácikra szavaz, ha meg osztogatnak akkor meg 60-70% a szocikra mint 2002 őszén), amikor az ember elgondolkozik azon, hogy jó nekem-e ehhez a közösséghez tartoznom? Egyáltalán közöm van-e hozzájuk?
Megértem Kertész Ákost.

Rwindx 2011.09.05. 23:39:38

@Nero Bianco:
Nem egyszerűbb lenne ha szimplán azt mondanád nem akarod elolvasni mit idéztem? Dehogynem, de inkább eljátszod az elakadt lemezjátszót. Azt hiszem én az oviban játszottam ilyesmit utoljára, jó volt, de az idők múlásával kiderült ez nem épp a mentális képességek csúcsát jelenti. Nálad sem. Hogyan is fejezhetném ki jobban emiatti aggódásom? Nyilván tudod te.

leone007 2011.09.05. 23:43:09

@nyelv-ész: kezeljük kontextusában a fenti írást, ha lehet kérni ilyesmit. Magyarországról szól, a magyarországi állapotokról, ahol bizony egy fasiszta párt rendszeresen zsidózik és cigányozik a parlamentben. Enélkül nem érdemes vitázni az írásról.

neuromanc 2011.09.05. 23:43:26

@leone007:
Húúú, nagggyon követed munkásságomat, de nem figyelsz:)
1. Honnan tudod, hogy mikor mit kommentelek (ezen kívül)?
2. A "rasszizmus" szót te használtad. Én nem.
3. De, törődtem: szerintem a szerzőnek( K.Á.-nak)nincs igaza, mert nem lehet általánosan megbélyegezni egy nemzetet.
4. Azért a bizonyos egyetlen szóért sikítva fasisztáznál, ha más kontextusban használná valaki, akár én. :-)

soproni1 2011.09.05. 23:45:23

@nyelv-ész:

Olvasd fentebb, már leírtam a véleményem a kollektív bűnösségről !

Azért tartom bandaháborúnak ezt az esetet, mert a hülye Kertész leírta, hogy a magyarok...., az agrár meg válaszol, hogy a zsidók....

Nero Bianco 2011.09.05. 23:47:13

@Rwindx: "Nem egyszerűbb lenne ha szimplán azt mondanád nem akarod elolvasni mit idéztem?"

Szelektíven idézted, én meg betettem a teljes szöveget.
Te meg besértődtél.

Mit kéne ezen ragozni?

soproni1 2011.09.05. 23:48:39

@Napi Maflás:

A zsidózáshoz még zsidók sem kellenek. Megvan nekünk az ötmillió kis zsidónk itt az országban, felváltva válunk azzá.

Én már 4x voltam az. Mindig, ha kirúgtam valakit.

bolemann 2011.09.05. 23:48:47

@neuromanc:
"Honnan tudod, hogy mikor mit kommentelek"

Innen:
blog.hu/user/509126/tab/activity

dr. Trebitsch 2011.09.05. 23:49:25

Hát ha egy külföldi elolvassa végig a kommenteket, elcsodálkozik, hogy írhatott ennyire pozitív dolgokat Kertész egy olyan társaságról, ahol az emberek ilyneket írnak? :)

nyelv-ész 2011.09.05. 23:50:03

@leone007: Erről az írásról akkor lenne érdemes vitázni, ha elfogulatlan maradt volna, és főleg ha nem lenne benne olyan pofátlan vádaskodás, miszerint a '44-es holocaustért ma, 2011-ben kellene vezekelnie a magyarságnak.

Semmilyen formájában nem tolerálom a kirekesztést és a rasszista megjegyzéseket, és ugyanígy nem tolerálom az ilyen Kertész-féle fröcsögéseket sem, amelyek semmilyen múltbéli sérelemmel nem igazolhatóak.

neuromanc 2011.09.05. 23:50:39

@leone007:
"egy fasiszta párt rendszeresen zsidózik és cigányozik a parlamentben". Ja. Kertész Ákos pedig magyarozik. Ugyanaz.
Nna, akkor én most lefexem, mielőtt vki belgázni, vagy kozákozni, esetleg zuluzni kezdene.:-)sokféle nép él a Földön, oszt1 soha nem volna vége..

Nero Bianco 2011.09.05. 23:51:14

@Napi Maflás: Én egyetértek Kertész Ákossal.
Pontos lenyomatát adta a mai magyar társadalomnak.

És semmi gond nincs azzal amit írt.

Ezt mondottam korábban is meg ezt mondom most is.

leone007 2011.09.05. 23:52:18

@neuromanc:

1. nem lehetsz túl rutinos kommentelő, ha ezt megkérdezted
2. igaz, fasizmussal kevertem, arra akartam reagálni
3. halleluja, végre ezzel is foglalkozol, csak valahogy nekem nem elég, ez nem a lényeggel foglalkozás, hanem a stílussal. Nincs igaza, mert nem lehet igaza mert nem lehet egy népet általánosan jellemezni.
4. én "sikítva fasiztázok" már egy ideje, te meg csak most kezdted, ez a probléma, ezért használsz - szerintem - kettős mércét.

neuromanc 2011.09.05. 23:53:32

@bolemann:
Asztaaa, lebuktam:-)))...de mondom, hogy nem figyelsz...mindegy is, további kellemes magyarozást.

popocatepetl 2011.09.05. 23:54:21

Inkább le kéne kakálni ezt a vén hülye mocskot, felesleges időt pazarolni rá, ezáltal még fontosabbnak hiszi magát. Dugja fel a seggébe (bár bemásznak maguktól is szívesen) az ilyen bolemann-féléket és dögöljön meg úgy!

Táskás Tóni 2011.09.05. 23:55:00

@Syllabux: Ja , és a jobboldal pár prominens képviselőjének is volt minimum 40 éve, pl Smittpalibá álamfő, Pozsgai elvtárs magyasr alkotmánygyártó.. A többinek pedig minimum húsz, mint III/II-es illetve III/III-as magyar "hazafiak". Pintér, Matolcsi, Martonyi...Ha civil lennél nem átallottad volna min. ezeket a "kiválóságokat" felsorolni.

Syllabux 2011.09.05. 23:58:22

@leone007:
Akkor most olvasd el az általad kiragadott idézet fölött lévő 5 bekezdést is.
Ezzel együtt: ez a poszt Kertész Ákos nyílt leveléről szól.
@Nero Bianco: Azt az ezerszer cáfolást nemigen látom. Fóbiáimat se nagyon. Talán, ha tételesen összeszednéd az érveidet, lenne miről vitázni. A "civil jelző bemocskolása" pl. nem érv.
Pillanatnyilag annyit látok, hogy a poszt ürügyén a kommentelők fele boldogan zsidózik, a másik fele pedig próbál úgy tenni, mintha az általam is idézett bekezdés nem lenne kegyetlenül gáz. És nem csak az, hogy "A magyar genetikusan alattvaló", hanem a bekezdés utolsó mondata is: "Hogy se tanulni, se dolgozni nem tud és nem akar, csak irigyelni, és ha módja van legyilkolni azt, aki munkával, tanulással, innovációval viszi valamire."
Félreértés ne essék: ezzel a bekezdéssel van gond. Illetve azzal, hogy amikor erről kéne beszélni, a Kertész Ákost védelmezők a cikk egyéb részeit citálják, és úgy tesznek, mintha ez a bekezdés nem lenne ott. Pedig ott van.
Persze van abban némi báj, hogy mindenki villámgyorsan beleásta magát az otthonos kis lövészárkába, és onnan köpköd, de talán érdemes lenne megpróbálkozni valami mással.
@Táskás Tóni: :)

neuromanc 2011.09.05. 23:59:42

@leone007:
no elalvás előtt, még egy kicsit, kizárólag a te kedvedért, én, a "kezdő" ( ha már így összejöttünk): fasiszta, fasiszta, fa-sisz-ta...bakker, ez unalmas, nem is értem, mi örömötök van benne :-))

de végre a lényegről is írtál 1 fél mondatot: "Nincs igaza, mert nem lehet igaza mert nem lehet egy népet általánosan jellemezni."
Gratulálok.
Jóccakát.

leone007 2011.09.06. 00:00:25

@nyelv-ész: "Erről az írásról akkor lenne érdemes vitázni..." ha nem érdemes miért kommentel itt? Nyilvánvalóan érdemes vitázni Kertész írásáról.

"Semmilyen formájában nem tolerálom a kirekesztést és a rasszista megjegyzéseket" Ebben egyetértünk.

"nem tolerálom az ilyen Kertész-féle fröcsögéseket sem, amelyek semmilyen múltbéli sérelemmel nem igazolhatóak."

A Kertész féle fröcsögés jelenbéli sérelmek kapcsán fogalmazódott meg. A múltban is keresi a megoldást vagy a hibát. De - és ezt kérem fogadja el - ha nem lenne divatos és elfogadott zsidózni meg cigányozni ebben az országban, és parlamentjében, tán Kertész dolgozata sem születik meg.

Syllabux 2011.09.06. 00:01:58

@Táskás Tóni: Ezt anélkül is megteszi a ballib sajtó, hogy erre külön felhívnánk a figyelmüket. E percben nem Pintért, Pozsgait, Matolcsit, Martonyit, stb. mosdatják. Vagy nem tűnt fel?

Rwindx 2011.09.06. 00:02:13

@Nero Bianco:
Min sértődtem volna be? Azon hogy nem vágod miről van szó? Ilyenen nem szoktam.

Te:"Nem, ez nem mocskolódás, hanem aggódás, kétségbeesés, jobbító szándékú önostorozás."

Én:"Figy, ha én aggódok, akkor nem hasonlítom az aggódásom tárgyát moslékot zabáló disznóhoz, aki csak az alkalmat várja hogy legyilkoljon másokat."

Te:"Csak szólok, hogy a moslék zabálása közben a disznó nem akar legyilkolni másokat, "

Én:"...

2. mondat(rész): "Hogy se tanulni, se dolgozni nem tud és nem akar, csak irigyelni, és ha módja van legyilkolni azt, aki munkával, tanulással, innovációval viszi valamire.""

Te: innentől elkezdődött az elakadt lemezjátszó mód.

Mindkét kertész féle mondat a magyarokról szólt. Tehát egyrészt moslékot zabáló disznókhoz hasonlít minket, másrészt pedig a legyilkolási vágyainkat elemezgeti mintha valami vérszomjas szörnyetegek lennénk. Amin pörögsz ebből a szempontból érdektelen, teljesen mindegy hogy szerinte akarunk-e vagy nem akarunk tudni arról hogy le fognak minket szúrni (ez meg egyébként wishful thinking részéről). Én nem erről beszélek, én egy másik mondatról.

Nincs sértődés, csak maximális elképedés. Részemről feladtam, mintha disznót akarnék megtanítani késsel villával enni. Reménytelen.

Táskás Tóni 2011.09.06. 00:10:07

@Syllabux: Nem fedi a valóságot, amit írsz. A "jó" komcsikat éppen te mosdatod. Mennyivel különb az idióta álamfőnk, mint Szekeres-akit pl. én is utálok.
Vagy a szenilis Pozsgai? Kertészt említeni , mint szemetet ezek ellenében mocskos dolog.Vagy civilként pl lájkolod Csintalant. Az összes kormánytag szinte az MSZMP-ből jött. Várom a következő blogod ezekről a NENYI-s komcsikról is.

Azúrkék égbolt (törölt) 2011.09.06. 00:12:37

Csak tudnám,hogy a sok nagyokos elemző hová bújik majd rettegésében hamarosan,amikor háború lesz.
Özönvíz,anarchia és éhínség.Lehet majd ünnepelni a kertészek liberális politikáját.Minden ember egyenlő.
Főleg amelyik először üt és amelyiknél jobb fegyver van...

szerénységem 2011.09.06. 00:17:50

Ez Magyarország fonnyadt élete,
Szerelem, melyből soha ki nem lábal,
Magát-átadó, dacos-gyönge mód
S hisztériás, nagy elhelyezetlenség:
Akármennyit is gondolkozom rajta:
Asszony-karakter ez a magyar fajta.

tundee 2011.09.06. 00:31:59

@soproni1: Ez aztán liberális gondolkodásmódra vall. "A svájci zsidó magasabb rendű, mint magyar vagy stb. zsidó." ??? Akkor most liberális vagy vagy sem? Én jobboldaliként sem gondolom azt, hogy mi emberek ne lennénk egyenlőek.

Syllabux 2011.09.06. 00:36:28

@Táskás Tóni: Kit mosdatok és hol?
Még egyszer: ez a poszt a ballib sajtó Kertész Ákos nyílt levelével kapcsolatos sunnyogásával foglalkozott. Nem látok a jövőbe, fogalmam sincs, miről írok legközelebb.

dr. Trebitsch 2011.09.06. 00:41:07

Nem érek rá bús fajtámat szeretni,
S fáj, hogy aki védi, csaló vagy senki...

Paszternak 2011.09.06. 01:13:14

"boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában, röfög és zabálja a moslékot, és nem akar tudni róla, hogy le fogják szúrni"

"le fogják szúrni"

"le fogják szúrni"

"le fogják szúrni"

Ez itt az üzi, tesók. A többi néma csend. Elvégeztetett.

A náthásba!

Paszternak 2011.09.06. 01:17:39

@Azúrkék égbolt: "Minden ember egyenlő. Főleg amelyik először üt és amelyiknél jobb fegyver van..."

Ez qrwa nagy igazság.

P.

Paszternak 2011.09.06. 01:22:08

"Károlyi Mihály", Nyers Rezső", "Horn Gyula".

Muhaha.

Ez ám a progresszió.

nyelv-ész 2011.09.06. 02:21:55

@leone007: "A Kertész féle fröcsögés jelenbéli sérelmek kapcsán fogalmazódott meg. A múltban is keresi a megoldást vagy a hibát. De - és ezt kérem fogadja el - ha nem lenne divatos és elfogadott zsidózni meg cigányozni ebben az országban, és parlamentjében, tán Kertész dolgozata sem születik meg."

Erről az a véleményem, hogy ha a szomszédom odaszarik a küszöbömre, és kicsinyes bosszúból én meg az ő küszöbére, akkor ugyanazon az alja szinten vagyunk mindketten. Semmilyen vélt vagy valós sérelem nem igazolja az ilyen Kertész-féle acsarkodásokat. Mint ahogy a parlament néhány címeres ökrének bőgését sem.

Ibrahim a tevehajcsár 2011.09.06. 02:41:09

@látjátok feleim szümtükkel:

"Én azért tételesen felsorolnám, mi ez általad idézett szövegben a gyalázkodás, mert szerinted melyik nem igaz tulajdonság?"

"- Kertész nem azt írta, hogy a magyar genetikusan alávaló, hanem alattvaló. Ez magyarul azt jelenti, hogy kinyaltuk Habsburg Ottó és családja seggét, majd el kopott a nyelvünk, pedig hány magyar hazafit öletett meg a Habsburg császár 1849-ben? Még azt is kinyilvánították egyesek a kilencvenes években, hogy jó lenne magyar királynak.Erre nem emlékszel?"
Bár nem tőlem kérdezted, de ennek ellenére, igen, emlékszem. És bár tudom, hogy ezt már írták, de akkor ugye azok ugyanilyen "genetikailag alattvalók", akik beválasztották az Európa Parlamentbe (nem mi voltunk), akik komoly nemzetközi elismeréseket osztogattak neki (nem mi voltunk), békeharcosnak nevezték (nem mi voltunk). Elvégre fél Európa Habsburg uralom alatt volt évszázadokon keresztül.

- "... mindent másra hárít, hogy mindig másra mutogat,..." Ez nem igaz? Pl. emút nyóc év, Gyurcsány a bűnös, Bajnai hazudott amikor átadta a költségvetési adatokat ( mondta a napokban Matolcsy ), a bankok a hibásak stb., vagy ez sem igaz?"
De igaz! És kellőképpen felháborít, hogy egy év kormányzás után van képe egy kormánynak visszamutogatni az előzőre. Mint ahogy az még jobban felháborított, mikor 2006-ban, 2007-ben meg 2008-ban 4-5-6 év után mutogatott vissza az épp akkor regnáló kormány a '98-2002 közöttire (ez esetleg akkor nem tűnt fel neked?).

- "...boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában..." Nem dagonyáztunk az elmúlt negyven évben? Ez sem igaz?

Nem tudom, te miben dagonyáztál, ezért a nevedben nem nyilatkozhatok. Én, illetve pontosabban a szüleim, nem dagonyáztak. Szegények voltak, komfort nélküli falusi házban laktak, dolgoztak, és próbáltak megélni. Nem volt autónk, nyaralónk, nem jártunk nyaralni sem külföldre sem belföldre, nem volt tévénk, nem néztünk sorozatokat.

- "Hogy se tanulni, se dolgozni nem tud és nem akar, csak irigyelni, és ha módja van legyilkolni azt, aki munkával, tanulással, innovációval viszi valamire."

Biztosan van ilyen is. Mint minden népben. Irigyek mindenütt akadnak, ez nem "nemzetiség vagy származásspecifikus" tulajdonság. Ismét csak a saját nevemben beszélhetek. Ami téged illet azt neked kell tudni, hogy ilyen vagy-e. Én mindenesetre tanultam, és tanulok, most is, folyamatosan, amikor és ahol tehetem (ja, és vagy nem vagyok zsidó, vagy nem tudok róla, tehát nem azért teszem mindezt, mert nem magyar vagyok). És azt is tudom, hogy nem én vagyok az egyetlen, nem vagyok kivétel, vagy valami különlegesség. Tehát akkor itt ismét sántít legalábbis az általánosítás K.Á. részéről.

"Nem él a kicsinyesség, a kivagyiság ( példát nem akarok említeni), az úrhatnámság, nem igaz, hogy azért lesz valaki vezető, mert jó személynek a rokona? Kirúgják még akkor is azt aki ellent mer mondani a főnöknek, ha annak nincs igaza, amikor nálunk arról megy a közvita, hogy milyen munka a "munka", ki mennyit ér? Ez sem igaz?

Sajnos magamra ismertem, mert engem ért olyan gyalázat, hogy háttérbe szorítottak tőlem sokkal gyengébb képességű, de haver munkatárs érdekében. Persze az még a szociban történt, de szerintem biztos akadnak, akik mai példát is tudnak neked hozni."

Értem. Ezt azért fontos, hogy hozzá tetted! De ettől függetlenül biztosan akad ilyen (is), de: tudod egy piacgazdaságban, egy kapitalista nem engedheti meg magának, hogy hozzá nem értő hülyéket fizessen csak azért, mert rokonai. Én ilyen helyen (versenyszféra, magánvállalkozás) dolgozom alkalmazottként. A tulaj kirúgta az egyik közvetlen rokonát fél év után, mert alkalmatlannak bizonyult a rábízott munka elvégzésére, majd ezt követően pedig a barátnője húgát, aki szintén alkalmatlan volt.

@bolemann: ami a parlamenti "nácikat, fasisztákat" illeti: egyszer, csak egyszer legalább, meg kéne próbálni gondolkodni, és venni a fáradtságot és utána nézni, mit is jelent az, hogy náci, és mit is jelent az, hogy fasiszta. Egyrészt, mert a kettő nem ugyanaz, még akkor sem, ha eszmeileg közel állnak egymáshoz, másrészt pedig mert a jelenlegi parlamentben nincs egyik sem képviselve. Bármennyire is fáj ez neked, tudomásul kell venni, hogy a "nácizás", "fasisztázás" "rasszistázás", "antiszemitázás" ugyanolyan kötőszó lett az elmúlt időszakban, mint a b...meg. Tényleg nagyon szeretnéd tudni, hogy mi is a különbség a jobbik (bocsánat Jobbik), és egy valódi náci párt között? Vannak hivatalosan létező (új)náci pártok a világban, sőt Európában is. Nyugodtan menj el egynek az összejövetelére, és meséld el nekik, hogy mi a véleményed a nácikról. Aztán ha túlélted, akkor menj el a Jobbik parlamenti frakciójához, és mondd el nekik, hogy náciknak tartod őket. A különbséget a kettő között magad is lemérheted, hogy a későbbiek során meg tudd különböztetni őket egymástól.

Ami pedig a K.Á. írásában szereplő:
"...Ma már a második világháború borzalmaiért, a Holocaustért egyedül a magyar a felelős, mert a magyar nép az (a német néppel ellentétben), amelyik se be nem vallotta, meg nem gyónta a bűneit, se töredelmes bűnbánatot nem tanúsított, se meg nem fogadta, hogy soha többé, se bűnbocsánatért nem esdekelt.
Így aztán nem is kapott soha föloldozást! ..." mondatot illeti:

Elárulnám, hogy a II.V.H. alatt nem csak én nem éltem, de a szüleim is kisgyerekek voltak. Az egyik nagyapám 99%-os vak volt, a másik rokkant. Egyik sem volt alkalmas sem katonának, sem csendőrnek, sem egyéb fegyveres szolgálatra. Egyszerű, szegény, alföldi parasztemberek voltak. Nem rabolták el senkinek az ott hagyott házát, javait, nem ültek bele senkinek a birtokába. Viszont látták, amint a háború után a kommunisták voltak az elsők, akik az elhagyott, gazdátlan házakba beköltöztek, kisajátítottak, zabráltak, stb. stb. Akkor most kinek a nevében is kellene elnézést kérnem bárkitől (nekem, aki a háború alatt még egy pajzán gondolat sem voltam)?

ndb 2011.09.06. 05:35:12

Aki szerint ez a szöveg vállalható, annak elgurult a gyógyszere...

Paszternak 2011.09.06. 06:41:09

@Ibrahim a tevehajcsár: az apák bűneiért a fiúk csak bizonyos elmaradott kultúrákbn bűnhődnek... hetedíziglen...

A "genetikailag" szó használata Kertész Ákosnál pontosan az az általánosítás, amit a Ku-Klux használt a "niggerekre", az eszement orgyilkos gazemberek a feljgyújtott-lelőtt cigányasszonyra, Hitler a zsidóságra.

Nincs különbségtétel.

Ezért szerintem Kertész Ákos náci. És pont.

val 2011.09.06. 06:42:41

Jaj de jó látni, ahogy a liberók megint egymás torkának esnek! \o/ (tapsi-tapsi)

Ps.: Te aztán tudsz érvelni:

"Nem mintha bármilyen erkölcsi alapjuk lenne számon kérni Kertész Ákos szavait"

A Linkben:

"A Jobbik nem vállal közösséget a Magyar Szigeten elhangzott kijelentésekkel"

Húúú, tényleg nincs erkölcsi alapjuk. :)

"Van egy rossz hírem: Kertész Ákos nyílt levele védhetetlen."

De azért titkon ugye egyetértesz ezzel a nácival, mármint hogy a "magyar genetikusan alattvaló"? ;)

Ezt elkúrtad Gonosz Törpe 2011.09.06. 06:44:32

Syllabux a kúrva anyádat is el kellene küldeni valami sütőlapárta veled együtt!!!!

Ezt elkúrtad Gonosz Törpe 2011.09.06. 06:47:08

A Nemzeti Szar kis Törpe is Cigány Zsidó keverék...azt miért nem szidod. Hazudik,és lop és becsap a kis szarjankó mint mint a cigányok, és törtet előre mindenki hátán mint a zsidók...miért nem az Orsóst szidod????? he?

Syllabux 2011.09.06. 06:55:58

@val: A linkben áll ez is: "Vona kiemelte: Zagyva György Gyula a Jobbik frakció tagja marad." Ezért nincs erkölcsi alapjuk bármiféle szankcióról beszélni.

joszip 2011.09.06. 07:10:05

Rövid, velős, igaz. Gratulálok! Egy Jobbik-szavazó.

nazer 2011.09.06. 07:12:59

de egyáltalán ki ez a taknyos zsidó ???

barata 2011.09.06. 07:19:16

@nyelv-ész: Drága Kertész úr !

Sokan vannak, akik eljutnak egy pontra, onnan már nem érdemes figyelni rájuk. És még föloldozót sem találnak maguknak.

kicsi11 2011.09.06. 07:27:41

Remélem a Kossuth dïj meg a többi dïj után járó apanázst nem fogadja el ettől a semmirekellő nemzettől!
Vagy tiltja a vallása, hogy pénzt visszautasítson?

mendson 2011.09.06. 07:55:05

Akkor és is hozzászólnék.Nem vitatva, hogy Kertész elég sarkosan fogalmazott,de....Leirnám ,mint 60 éves szintiszta magyar etnikumú, hogy miként is van a dolog.Most olyan múltba ne is megyek amiről +"A török áfium elleni orosság" jár.Olvastam egy rakás levelet amiben mindenféle kis és középbirtokos dunántuli magyar nemes kér az elkobzott zsidó vagyonokból ezt azt a "kedves bátyám"-ként megszólított ilyen olyan megyei vezetőktől.Na és mikor? 1944-ben mikor az alföldön oroszok kavarnak.Ahol házasságom révén 1975 óta lakom az egy kitelepítésekkel sujtott sváb falu.1975-ben pontosan megtudtam mutatni melyik házban lakik betelepített mezőkövesd környéki,felvidéki vagy erdélyi.Azok a sváb házak szinte összerogytak (nem vicc) a karbantartás elmaradásának hiányától.Teljesen átjött az a szemlélet, ha összerogy majd megint ad vagy igy vagy úgy az állam.Vagy mondaná meg valaki akit majd szét vet a magyar öntudat, mi okból nem volt ebben az országban egyetlen egy magyar etnikum alapítású gyár,nagyüzem etc.Olyanokról hallani mint Weissmanfréd-Chorin (jé ez utóbbi a gyosz alapíyója is volt anno) volt),Kühne,Goldberger,Mechwart,Ganz,Haggelmayer-Dréher,Hatvany (eredetileg Deutchs) etc.,de mondjuk Szentirmai posztógyár,vagy Batthyányi Lódengyár

parrre 2011.09.06. 08:00:21

Bár nem vagyok véres szájú szélsőjobb fan, sőt inkább a baloldallal szimpatizálnék ha lenne értelmes baloldal, de mégis úgy gondolom, hogy Kertész úr egy picikét elmehet a kurva anyjába. Egyrészt ÉN bátran kijelenthetem, hogy picit sem vagyok felelős a holokausztért se kollektíve se egyénileg, és szerintem ezt nem én gondolom egyedül. Ezen kívül teljesen felháborít, hogy egy magát magyarnak valló, saját népéről írkálhat faszságokat mindenfajta külső és belső kontroll nélkül.

2011.09.06. 08:07:54

Úgy tűnik minden Kertész nevű emberke megélhetési rettegő zsidó...

Paszternak 2011.09.06. 08:12:35

@mendson: Hááát... Te nyilván egyenlőségjelet teszel a tót meg a magyar közé, noha az egyik mégiscsak alapított államot, a másik meg nem. Azért ne vitassuk már el a magyarok közösségétől, légyen az akár Árpád, akár Ábrahám sarja, hogy ezt a hazát építette fel. Szvatopluk fiaival együtt, de nem egyenrangúan. Weiss Manfrédék piaci rést használtak ki, komparatív előnyök, stb, magyar nemesek lettek, és nem szlovák. A köz-zsidóság is örömmel magyarosodott el. Ma ezt előny tagadni, ma előnyös a különbözőséget hangoztatni, ma divat Sors-ról Sonnenschein-re re-germanizálni.

Ők olvadtak be a magyarba, és nem fordítva. Magyarok lettek, magyarul írtak, magyarul éreztek. Nagyszüleik, dédszüleik döntését bírálják felül a mostani, magukat fingom sincs, milyen alapon zsidó-nak minősítő egyedek (sem a zsidó törvények, sem a keresztény törvények alapján nem azok, ilyen nemzetiség nincs, ilyen felekezethez nem tartoznak, hát akkor?!?!?!).

Az általánosító dumák meg soha nem álltak jól egy demokrata szájában.

Ja! És Esterházy János, a szlovákiai zsidók kitelepítése ellen egyedül szavazó szlovákiai parlamenti képviselő a mai napig nem lett a Yad Vashem "Világ Igaza".

Ergo volt, aki nem genetikai hulladék, ja, csak azt meg nem ismeri el a kutya sem az érintettek közül, Kertész Ákos meg majd bolond lesz küzdeni érte. Annyira azért nem magyar, és nem demokrata.

ndb 2011.09.06. 08:12:57

Na ezt a sok okos, Kertész úr nyilvánvalóan rasszista megnyilvánulását "védő" hozzászólást olvasva immár én is mondanék valamit a saját népemről:

Ha valaki a magyarok közül kijelenti, hogy az ég kék és a fű zöld, mindig akad egy csomó barom, aki elkezd ezzel a kijelentéssel vitatkozni, és addig nem nyugszik, amíg saját maga számára be nem bizonyítja, hogy bizony az nem úgy van...

mtk001 2011.09.06. 08:14:41

Az öregkori demencia biztos jeleit mutatja ...

LallR 2011.09.06. 08:19:08

mondhatnám azt, hogy értem Kertész levelét, de mivel én nem sztereotipizálom a zsidó vallású embereket, népeket, ezért kérem ő se tegye ezt velünk! Mert nincs joga!

Paszternak 2011.09.06. 08:19:31

@HUN_Sector: az fel-e tűnt-e -e, hogy az újvidéki vérengzésekről sosincs szó? csak az 1944-45-ös deportálásokról és a holokausztról? a Maniu-gárdákról sem?

:-(

M. Bertalan 2011.09.06. 08:25:09

A "genetikailag alattvaló" tökéletesen stimmel. Ezt már kétszer demokratikusan is bizonyította a magyar nép, egyszer 1994-ben, egyszer pedig 2010-ben.

Kabbe (törölt) 2011.09.06. 08:28:12

"Mi a magyar most? - Rút sybarita váz.
Letépte fényes nemzeti bélyegét,
S hazája feldult védfalából
Rak palotát heverőhelyének;"
Berzsenyi A magyarokhoz

...TILCCCCSÁK be Berzsenyit is:)

buta gőg és álszent ostobaság....hajrá, lassan megérkeztek

Muad\\\'Dib 2011.09.06. 08:41:02

@Kabbe:
Idézgetős kedvedben vagy, pubi? Hát akkor nézzük azt a Berzsenyi művet:
"...De nem hallgathatom el még azt is, hogy az ily rendetlen helyekben majd minden birtokos bor- és húsáruló zsidókat tartván, a sok korcsma által a nép erkölcse fölötte romlik, s az ily mészárosok által számtalan lopott marha levágatik; holott eléggé tapasztaljuk azt, hogy az ily zsidók többnyire csak orgazdák s a népnek legveszedelmesebb vesztegetői..."
"...tisztelet, becsület a becsületes zsidóknak; de meg kell vallani, hogy a szegény falusi zsidók többnyire oly egészen demoralizált népcsalók és orgazdák..."
Na, ezért már van esély, hogy betiltsák...

Csülök 2011.09.06. 08:42:32

@Kabbe:
Ne próbálja tehát senki Kertész Ákost Berzsenyivel vagy Adyval mentegetni. Az Auschwitz-vízválasztó a legnagyobbjainkat is elválasztja tőlünk. Ha velük megvédhetnénk Kertész Ákost, akkor el kellene fogadnunk, hogy a mai antiszemiták Shakespeare-rel, Scott-tal, Lutherrel, Gogollal, Voltaire-rel, Sienkiewiczcsel, Móriczcal igazolják magukat. Elfogadjuk?
/Révész Sándor - Népszabadság/

Csülök 2011.09.06. 08:45:23

@Csülök:
Ja és még valami. A posztíró is elmegy a francba, hiszen Kertész szerintem is védhetetlen írásának kritikájába gondosan és sunyin becsomagolja politikai hovatartozását. Az meg ki a francot érdekel? Hát hogy jön ehhez az íráshoz Gyurcsány, Szekeres, Hiller meg a többi?

magyar ember teli szájjal 2011.09.06. 08:45:41

Na ez jól odab....
Ezeknél még a Fidesz is jobb. Majdcsak eltűnnek végre.

insert random 2011.09.06. 09:08:09

@M. Bertalan: A "genetikai" az egyetlen igazándiból problémás kifejezés az egész szövegben. Egyébként nevetséges ez a magyargyűlölő-szöveg. Kertész magyarul beszél és ír, itt él, akkor vajon minek vallja magát?

serpico 2011.09.06. 09:11:56

@tundrazuzmo:
Igen csak ezt 20 évvel ezelőtt úgy hívták létező szocializmus. A Fideszt meg MSZMPnek, a polgári köröket meg hazafias népfrontnak...
hány éves vagy 15? akkor mindent értek.

M. Bertalan 2011.09.06. 09:12:36

@insert random: Igen, talán a "genetikailag" túlzás, valóban. Mondjuk én az "eleve" kifejezést használtam volna.
Én magyar vagyok, és ezzel a mondattal ezzel együtt egyetértek.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.09.06. 09:13:59

@Csülök: Azért akad némi közös pont:

Kertész: "a magyar genetikusan alattvaló"
Gyurcsány: "Kurva ország", "El lehet menni, tessék, tessék"

Az ideológia részben közös, amint azt Kertész kifejti a levelében.

És ez az ideológia Kertész részéről a magyarok kollektív megvetése, Gyurcsány és az MSZP részéről egyfajta lemondásban nyílvánul meg. Szinte hírdetik hogy szégyelnünk kell magunkat, hogy határontúli honfitárainkról le kell mondanunk, hogy el kell adnunk minden tulajdonunkat, mert képtelenek vagyunk használni azokat.

Szóval sok a közös pont. És én sajnálok mindenkit aki ezen pontok bármelyikét magáénak érzi, akik meg hírdetik is ezeket, azokat mélységesen megvetem.

látjátok feleim szümtükkel 2011.09.06. 09:17:24

@Azúrkék égbolt: "Minden ember egyenlő.
Főleg amelyik először üt és amelyiknél jobb fegyver van..."

*****
Tessék mondani bácsi! Ez genetikailag kódolt, vagy csak ki van találva?

látjátok feleim szümtükkel 2011.09.06. 09:21:20

@Paszternak: "
"le fogják szúrni"

Ez itt az üzi, tesók. A többi néma csend. Elvégeztetett."

Már 90-ben leszúrta, saját magát!

látjátok feleim szümtükkel 2011.09.06. 09:25:28

@Ibrahim a tevehajcsár: "...egy piacgazdaságban, egy kapitalista nem engedheti meg magának, hogy hozzá nem értő hülyéket fizessen csak azért, mert rokonai."

Teljesen igazad van, csak ahol az ország előmenetelét, sorsát igazgatják, ott ezt nem nagyon veszik figyelembe! Vagy ez nem a kapitalizmus része?

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.09.06. 09:27:44

A cikkel nem értek egyet, de értem miről szól. A posztoló szerintem nem. Biztosan érthető hogy jelzők, hasonlatok vannak benne, és abszurd is kicsit. Persze az absztrakciós készség hiánya gátolja a feldolgozást. Ellenben a poszt megállapítása - a megélhetési zsidó mint kifejezés - a legalján van mindennek. Szóval egy országban ahol olyan párt kerül a parlamentben, amelynek weboldalain, rendezvényein nyíltan zsidóznak, sőt a zsidók elpusztítására is tesznek utalásokat, ha az érintettek ezt kikérik magának, akkor az megélhetési zsidó? Ha azonban egy publicisztika (nyílt levél) véleményt mond saját hazája történelméről, illetve annak feldolgozásának hiányáról, vagy éppen a politikai elitről, esetleg a magyar nemzettudat lesüllyedéséről, az vállalhatatlan? Egészen elképesztő. Nem azért mert egyetértek a cikkel, mert ez nem igaz. Hanem azért, hogy mennyire félrecsúszott ez a világ.... Ha valaki pedig azt hiszi hogy ennek a cikknek az volt a célja hogy a magyarságot egy zsidó ember ledisznózza, akkor az valószínűleg képtelen bonyolultabb összefüggéseket értelmezni, és emiatt azt hiszem teljesen felesleges a vita...

efhábé 2011.09.06. 09:33:43

@Schindler Pistája: Az ugye cseppet sem zavar, hogy Képíró-per nem bűncselekmény hiányában, hanem bizonyítottság hiányában ért véget? A kettő között óriási a különbség, nem véletlen, hogy Zétényi fellebbezett az ítélet ellen.
Továbbá, gondolom, az sem zavar, hogy Képírót már kétszer elítélték ugyanezért? Egyszer a katonai bíróság még a háború alatt, majd utána a népbíróság is.
Hogy miért kellett harmadszor is előrángatni, azt nem értem, már persze azon kívül, hogy Zuroff félti a fizetését és vmit produkálnia kellett, mielőtt döntöttek a következő évi költségvetésről. Az öreg bűnösnek bizonyult kétszer is.

látjátok feleim szümtükkel 2011.09.06. 09:34:43

Emlékszik valaki mit is mondott egy "nagy magyar " író? Ez írói munkásságom része. Ennyi. A többi témán meg lehet rugózni.

insert random 2011.09.06. 09:37:02

@Legelő Őse: Teljesen igaz, nagyjából nekem is ez a véleményem. Ettől függetlenül nem értek egyet a cikkel, mert egy szélsőséges, fekete-fehér világszemléletről árulkodik (jobbolda=maga a patás ördög, baloldal=az emberiség utolsó reménye), de a társadalomkritikus (a blogíró szerint "magyarellenes") részével nincs igazán problémám, kivéve a "genetikai" kifejezést.
Érdekes, én egyáltalán nem érzem magam sértve, pedig magyar vagyok (nem, mégcsak zsidó sem vagyok, mielőtt valamelyik retardált megkérdezi). Akinek nem inge, ugye...

(Megjegyzés: Ugyanezek a szavak kontextusból kivéve, mondjuk Slota János szájából nyilván sértőek lennének. Ebben a cikkben egy magyar publicistától viszont nem azok.)

Paszternak 2011.09.06. 09:38:04

@látjátok feleim szümtükkel: dehogyis! bűnsegédlettel, részleges idegenkezűség által.

És különben is. "Le fogják szúrni" - mondta KÁ. Ő biztosan tudja.

Bazzeg, ha ő retteghet az anti-izéizmustól, én ne retteghessek az antihungarizmustól?!

Adataim vannak rá, bakker.

A 90-es években mekkora lúzernek volt kikiáltva by SZDSZ az öreg Fekete Gyula, a "fogyikamagyar"-ozásával. Ki kiáltotta ki lúzernek? Nem az MDF, aminek tagja volt... És igaza lett? Bitte schön.

Kertészhez hasonlóan sokan gondolkodnak Amerikai Népszavákban megjelenő írásaikban, TomLantos is hogy aggódott itt a feltámadt antibizbaszizmus miatt, még emlékszem Bánó muszter-maszterozására is, fel volt az egész fújva, mintha valós probléma lett volna. Örülök, hogy aggódott, és Amerikában meg verik a négereket.

Nyilatkozzon már Kibic Ákos, hogy ő kinek a portájához tartozik, és ott söpörjön, plíz. Ahogy Lovas István is eldönthetné identitását, ahogy Morvai Krisztina is dönthetne végre, melyik énjét tagadja meg.

Van nekünk egy Szózat-unk, amiben az van, hogy "áldjon, vagy verjen sors keze: itt élned, halnod kell".

Erről várnám Kertész Ákos véleményét, de Kertész Imréé is érdekelne, aus Berlin.

Üdv,

P.

Muad\\\'Dib 2011.09.06. 09:40:55

@Legelő Őse:
Vicces dolog ez. Ha egy nem zsidó ember kritizálja a zsidók egy bizonyos csoportját, az borzalmas dolog. Ha egy zsidó teszi ezt hasonló hangnemben más csoportokkal, akkor az a hülye, aki nem érti meg az átvitt értelmeket. Kettős mérce rulz...

látjátok feleim szümtükkel 2011.09.06. 09:41:57

"ne figyeljenek arra, amit a megválasztásomért mondok [pay no attention to what I say to get elected]."

NA! Ki mondta, és mikor? Talán éppen akkor, amikor a disznó nem vette észre, hogy le akarják szúrni, és azt gondolta, most a furcsányistákat szúrják le.

Csülök 2011.09.06. 09:51:49

@Trompf:
Arról én nem tehetek, ha te szándékosan nem értesz magyarul.

Táskás Tóni 2011.09.06. 10:06:46

@Trompf: Hazug vagy, mint a vezéred. Gyurcsány a szemét fidesz oligarcha Csányinak mondta, hogy el lehet , menni, ha nem akar adót fizetni Mo-on. Gyurcsányék akkor vezették be a bankadót, természetesen töredék mértékben , mint amit most a tahó hazug hazaáruló és kormánya herdál és tőzsdézik el. Csányi rögtön pampogott, hogy kiviszi az OTP-t gondolom Szlovákiába, mint pl. az alja szlovákrendszámosautós Bajerzsóti.

2011.09.06. 10:15:22

Sajnálom hogy '44-ben nem maradt még pár hónapja a magyaroknak és a németeknek az országunk megtisztítására.... és minden ilyen zsidó megnyilvánulás után egyre erősebb bennem ez az érzés.
Pedig én is ártalmatlan kisgyermeknek születtem, demokrata családban felnőve... csupán én nyitott szemmel élek.

insert random 2011.09.06. 10:25:43

@Muad\\\'Dib: A Magyarországon élő, magyar állampolgárságú, magyarul beszélő, magyar nevű, magukat magyarnak valló, ÉS amellett zsidó identitású emberek még mindig magyarok. Másképp kérdezem: szerinted ha Kertész Ákostól külföldön megkérdezik, hogy milyen nemzetiségű, azt válaszolja, hogy zsidó?
Ez egyszerűen belülről jövő kritika.

Syllabux 2011.09.06. 11:01:36

@Legelő Őse: Bocs, a posztban ez szerepel: "megélhetési zsidók és megélhetési rasszisták". Amúgy ez a mondat nem Kertész Ákosra vonatkozik. Persze értem én, hogy ha az egészet idéznéd, talán el is gondolkoznál a poszton, és esetleg felborulhatna a dédelgetett világképed. Pedig azért is tartunk ott ahol tartunk, mert ha valaki orbitális baromságot mond, a saját oldala ezerrel kezdi sikálni a szart. Ez az út a fenébe vezet.
A poszt még csak nem is arról szól, hogy faji alapon általánosítani Kertész Ákosnak se illendő, hanem arról, hogy a ballib sajtó baromira nem érti, hogy mi ezzel a baj, ha Kertész Ákos teszi. Ahogy te se.
@insert random: Hol olvastad a posztban, hogy "magyarellenes"? Amúgy meg lásd a Legelő Ősének írt válaszomat.

Namir 2011.09.06. 11:03:26

"Mindenkinek joga van a szabad véleménynyilvánításhoz"

Kertész Ákos levele nem szabad véleménynyilvánítás. Egy beteg ember, egy elmbeteg gondolatai. "ez nem erkölcsi ítélet, egyszerű ténymegállapítás".

Ez még egy laikusnak is feltűnik a szóhasználatból, a különböző gondolatok összepárosításából, a levont következtetésekből, ítélkezésekből és különösen a szerző saját szerepének és fontosságának a megítéléséből. Feltételezem, hogy szakemberek már ki is elemezték Kertész Ákos írását, és felállították a diagnózist.

Mivel az írás ettől fogva használhatatlan, értelmetlen, óriási a magyar baloldali politika, média és értelmiség tévedése, amikor ismételten REFLEXSZERŰEN egy elvtársa mellé állt egy vitában, anélkül, hogy előtte megvizsgálta volna valójában miről is van szó.

Muad\\\'Dib 2011.09.06. 11:49:06

@insert random:
Ja, kérem ez a szokásos mellébeszélős terelés. Ha erről van szó, akkor magyar vagyok, ha épp Izraelről, akkor a zsidó nép tagja, ha az antiszemitizmus, mint jelenség magyarázatáról, akkor csak a vallásom izraelita. Egy seggel nem is két, de rögtön három lovat megülni, na, ez már művészet.

aser 2011.09.06. 11:59:35

Nem tudsz olvasni kedves barátom.Vagy nem értetted meg Kertész Ákos irását.
A lényege:A magyar alattvaló lelkületü nép.Mert képes elviselni a diktátorokat.
-Erre bizonyiták a mai közvélemény kutatások,mely szerint,ha ma lennének a választások,ujra 2/3-a lenne a vezérnek!-
ÉRTED MÁR?

aser 2011.09.06. 12:00:28

@Namir: Tanulj meg olvasni barátom...
Akkor megérted.

aser 2011.09.06. 12:01:38

@HUN_Sector: Te mocsok nyilas,szerencséd,hogy az SZDSZ nektek is engedélyezte az uszitást!

insert random 2011.09.06. 12:02:51

@Muad\\\'Dib: A modern nemzetfogalom alapján nincs olyan, hogy zsidó nép (nemzet). Izraeli nemzet van, de az nem egyenlő az összes zsidóval. A diaszpóra esetében inkább etnikumról beszélhetünk. A vallás az meg az izraelita, ami szintén külön dolog, nem olyan bonyolult ez. Nyilván egy zsidó identitású ember érez némi kötődést a valláshoz is (ld. még: örmények, görögök, székelyek), de ez csak az identitás egyik aspektusa, mint a klezmer zene vagy a zsidó konyha.

Tisztázzuk, akkor szerinted akinek van zsidó identitása is az nem magyar? És mi van azokkal, akiknek sváb, tót, vagy székely kettős identitásuk van? Még egyszer kérdezem: szerinted hogy válaszol Kertész Ákos, ha a nemzetiségét kérdezik: magyar vagy zsidó?

aser 2011.09.06. 12:03:59

Igazad van 100%-ban!

Namir 2011.09.06. 12:20:57

@aser:
1. nem vagyunk barátok. (vagy igen?)
2. elég jól megy az olvasás.
3. ez az én véleményem, amit kéretik ugyanolyan tiszteletben tartanod, mint Kertész Ákos barátodét(?), aki rólad azt írja, hogy
"genetikusan alattvaló"
"a legsúlyosabb történelmi bűnökért sem érez egy szikrányi lelkiismeret furdalást, hogy mindent másra hárít, hogy mindig másra mutogat, hogy
boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában, röfög és zabálja a moslékot, és nem akar tudni róla, hogy le fogják szúrni. Hogy se tanulni, se dolgozni nem tud és nem akar, csak irigyelni, és ha módja van legyilkolni azt, aki munkával, tanulással, innovációval viszi valamire"

Ui: Te olvastad, mit írt? Mert én igen.

Azúrkék égbolt (törölt) 2011.09.06. 12:30:09

@látjátok feleim szümtükkel: Genetikailag kódolt.Fajfenntartási és túlélési ösztönnek hívják.
Érted,kisfiam?

Muad\\\'Dib 2011.09.06. 12:30:14

@insert random:
Az nem magyar, aki csak egy ilyen cikkre érkező jogos felháborodás után mentegetőzik azzal, hogy én is magyarnak tartom magam. Akinek ekkor jut eszébe összesen, azzal kár foglalkozni.

Ami a zsidó népet illeti, épp Izrael gondolja úgy, hogy ez kőkemény faji fogalom, hisz ezt ő maga deklarálja a visszatérés törvényében...

Azúrkék égbolt (törölt) 2011.09.06. 12:36:04

Akinek újdonság kertész kinyilatkoztatása olvasson tórát.
Nincs semmi meglepetés,fasiszta csúszómászók ezek a zsidók,azok voltak mindig.
De mivel nem általánosítunk: tisztelet a kevés kivételnek!

insert random 2011.09.06. 12:43:01

@Muad\\\'Dib: Ez az "én nem tartom magyarnak, aki ilyet mond"-szöveg retorikai fordulatnak elmegy, valódi érvnek nem. Ettől még Kertész Ákos nem szűnik meg magyarnak lenni. Újra megkérdezem: szerinted mit válaszol Kertész Ákos, ha a nemzetiségét kérdezik? "Nyelvében él a nemzet", mondta Kazinczy, eddig jól megvoltunk ezzel a meghatározással. Akinek magyar az anyanyelve az magyar, vita lezárva.

A másikhoz: én is ezt mondom, hogy a zsidóság etnikum, vagyis részben vérségi alapú. De a zsidó >>etnikum<< (a diaszpóra) nem egyenlő az izraeli >>nemzettel<<. Kérdezz meg nyugodtan egy magyar zsidót, hogy izraelinek érzi-e magát.

Általános észrevétel: próbálj meg nem a zsidó-nemzsidó törésvonalon felfogni mindent. Ennél sokkal jelentősebb törésvonalak vannak még magán a zsidóságon belül is.

insert random 2011.09.06. 12:45:50

@Azúrkék égbolt: "mivel nem általánosítunk: tisztelet a kevés kivételnek!"

Ülj le, egyes! Holnapra pedig írsz egy 500 szavas esszét arról, mi a különbség aközött hogy kivételeket teszel és hogy nem általánosítasz. Ugyanis a kettő nem ugyanazt jelenti, sőt...

Muad\\\'Dib 2011.09.06. 12:54:56

@insert random:
Ezzel én tisztában vagyok, csak épp a probléma ott van, hogy a zsidóságon belül is sajnos a hangadók között többségben az ilyen Kertész féle khmm... nem mondom milyen állatok vannak, akiktől valóban a gyomra kifordul a jobb érzésű zsidóknak is. Akárcsak a gyűlölködő, szánalmas zuroffi banda magyar támogatói, akik csak úgy fröcsögnek a gyűlölettől. Márpedig ezzel a viselkedéssel aligha lehet pozitív hozzáállást kicsikarni az emberekből...

insert random 2011.09.06. 12:58:28

@Muad\\\'Dib: Még valami: "Akinek ekkor jut eszébe összesen"

Neked valami sztereotip, romantikus elképzeléseid lehetnek a "magyarnaklevésről". Nyilván úgy gondolod, magyarnak lenni nemzeti ünnepeken való zászlólengetésből, magyarnóta-éneklésből, pusztán bográcsgulyás-evésből, busójárásból stb. áll.
De ezek csak felszíni dolgok. Jelen esetben pl. Kertész írt egy cikket, amiben hazájáért való aggodalmát fejezi ki. A véleményével és stílusával lehet vitatkozni, de azt nem mondhatod, hogy "nem jutott eszébe", hogy magyar lenne, csak a kritikák után. Az egész cikk megírásának indítéka a Magyarországért való (egyébként elhibázott) felelősségvállalás volt.

insert random 2011.09.06. 13:01:57

@Muad\\\'Dib: Ebben egyetértünk, szerintem sem szerencsések ezek a megnyilvánulások. Egyébként még az sem biztos, hogy ők a hangadók, csak ugye ezekből lesz botrány, így ezek a dolgok kerülnek be a hírekbe. Nyilván ha a Szombatban megjelenik egy pozitív hangvételű cikk, az senkit sem fog érdekelni.

Muad\\\'Dib 2011.09.06. 13:05:25

@insert random:
Soha egy pillanatig nem vállalt rokonságot Magyarországgal, vagy a magyarokkal. Az egészből pusztán az jön át, hogy micsoda bűnös emberek vagyunk mi, hogy 65 évvel ezelőtti dolgokért nem esdeklünk bocsánatért nap, mint nap, hozzá hasonló kriptaszökevényekhez. Mindezt úgy, hogy Közép-európában messze a mi szörnyűnáczi országunkban élte túl a legtöbb zsidó ember a 2.vh-t. Miközben Romániában a vasgárda, a szlovákoknál pedig Tiso kiirtatta az írmagjukat is. Lehet nekik kellene irkálni inkább. Undorító, aljas, gyűlölködő alak. Pont olyan, mint aki véres szájjal kommunistáz mindenkit...

insert random 2011.09.06. 13:18:48

@Muad\\\'Dib: Na látod, pont azért nem a románoknak vagy a szlovákoknak irkál, mert magyar tudatú, és Magyarország érdekli, a magyarokért vállal felelősséget. Változtatni, jobbítani szeretne a magyarországi helyzeten, még ha hibás elképzelései is vannak arról, mitől lesz nekünk jobb. A cikk egészét elolvasva egy dühös, csalódott idealista képe rajzolódik ki, aki most be van rágva, mert rájött, hogy átbaszta a politikai oldal, amit eddig követet. (Üdv a valóságban, Kertész úr!)
Ha nem vállalna közösséget Magyarországgal, valószínűleg nem foglalkozna azzal, mi történik itt (még csak nem is a magyar zsidóságra volt kihegyezve a cikk, még azt sem mondhatod, hogy csak az ő jólétük miatt foglalkozik a hazai helyzettel). Ráadásul a cikkben nagyon keményen kritizálja azt a baloldalt is, amivel ő szintén közösséget vállal (a baloldaliságát ugye nem akarod tőle elvitatni?).

Mondom, lehet és kell is vele vitatkozni, én sem értek egyet mindennel, amit mond. De ezért még ne vitassuk el a nemzetiségét, hogy rossz a véleménye a jelenlegi állapotokról.

Muad\\\'Dib 2011.09.06. 13:25:35

@insert random:
Ne haragudj, de ebben nem értünk egyet.
Egy ilyen kijelentéssel, - "...Ma már a második világháború borzalmaiért, a Holocaustért egyedül a magyar a felelős, mert a magyar nép az (a német néppel ellentétben), amelyik se be nem vallotta, meg nem gyónta a bűneit, se töredelmes bűnbánatot nem tanúsított, se meg nem fogadta, hogy soha többé, se bűnbocsánatért nem esdekelt.
Így aztán nem is kapott soha föloldozást!..." - számomra elegánsan kiírta magát a normális emberek jegyzékéből. Az, aki képes minden kritikát a holokausztra kivetíteni egyszerűen nem normális. Egy nép/nemzet történelme tele van sötét fejezetekkel, ne kelljen már mindent az ő zsidó identitásához igazítani...

Azúrkék égbolt (törölt) 2011.09.06. 13:44:34

@insert random: Mit nem tetszik érteni?
Köztük is van rendes ember,sőt magyar hazafi is.Ők a kivételek,akik,mint a cigányok közt is páran,megvetik a saját fajtájukat.

insert random 2011.09.06. 14:16:22

@Azúrkék égbolt: Attól még, hogy kivételeket teszel általánosítasz. Épphogy bevallod, hogy előítéletes vagy azzal, hogy kivételeknek nevezed azokat, akik nem illenek bele abba a képbe, amit a zsidókról általában gondolsz.

Az, "hogy a zsidók többsége rossz ember", nem tény, hanem vélemény.
Gyakorolj egy kicsit ezzel a kvízjátékkal:
pbskids.org/arthur/games/factsopinions/factsopinions.html

Aztán majd ha visszajöhetsz, ha már megy a tények és vélemények megkülönböztetése.

látjátok feleim szümtükkel 2011.09.06. 16:08:16

@Azúrkék égbolt: Tessék mondani bácsi! Akibe nincs genetikailag kódolva semmi, az hogy "fajfenntart"?

látjátok feleim szümtükkel 2011.09.06. 16:13:17

@Azúrkék égbolt: Egyébként egyet értek veled.

Azúrkék égbolt (törölt) 2011.09.06. 16:22:06

@insert random: A kommentelés a vélemény kinyilvánításáról szól,bármennyire is hihetetlenül hangzik ez egy fogyatékos birka számára.

Ha nincsenek előitéleteid,máris kiköltözhetsz a lakásodból és jó liberális módjára átadhatod mindened egy szegény rászoruló család részére.Asszonyostul,gyerekestül.Jól fognak mutatni a 6-os út mellett,te nagyon egyenlő,te! :)

@látjátok feleim szümtükkel:Az sehogy.Jól kihal.

2011.09.06. 18:01:39

@aser: Bár az őseim több magadfajtával bélelhették volna ki a Duna fenekét.

Celtic 2011.09.06. 20:52:13

@Hozsanna: Aszzem, ehhez es a masik commentedhez nem tudok mit hozzafuzni. Vagy inkabb nem tudok mit mondani. Tokeletesen kifejezted a velemenyemet.

nomri 2011.09.06. 22:28:31

valaki nem tudja hogy az uj hellt lehete a kutyusomnak adnbi?versenyek elött jol jönne..

aser 2011.09.07. 15:37:15

@Namir: Nem rólam irja,hogy generikusan alattvaló vagyok.Hanem a magyarokról általában,vagyis a többségről.Én nem viselem el az alattvaló státuszt,és igy nem is szavaztam meg a vezért sem.Mig a 2/3-ad még ma is támogatja,vagyis alattvaló kiván lenni.

aser 2011.09.07. 15:42:33

@Muad\\\'Dib: Miket irkálsz?Ezek nem igazak.Mert a Kárpát-medencei 825 005 zsidóból 600 000-et kiirtottak!És csak 225 000 menekült meg.Közülük 125 000 a csonka Magyarországon élő zsidó.Szerinted Magyarország ezért bocsánatot kért a Magyar zsidóktól?Nem kért.És a mai napig sem teljesiti az 1946-os Párizsi Békeszerződésben vállalt, és a törvények közé becikkejezett KÁRTÉRITÉST sem!

aser 2011.09.07. 15:44:55

@HUN_Sector: A hozzád hasonló nyilas csürhe 1944-ben kiirta magát a Magyarok közül.

aser 2011.09.07. 15:47:41

@insert random: Magyar Kossuth dijas irónak vallja magát Kertész Ákos.
Neked is van Kossuth dijjad?
Vajon miért nem zavart téged ez a genetika,amikor O.Viktor használta Tusványoson?

aser 2011.09.07. 15:50:03

@HUN_Sector: Nem kivánsz eltünni innen a mocskolódásoddal,uszitásoddal,te nyilas!

2011.09.07. 18:07:56

@aser: Nem kívánok eltűnni, ámde a magad fajta liberális csőcseléket el kívánom tüntetni végérvényesen, bármilyen(!) eszközzel.

aser 2011.09.12. 11:49:26

@HUN_Sector: Összetévesztettél engem az SZDSZ-el,akiknek bünük,hogy a hozzád hasonló nyilasok szabadon uszithatnak!Szerencsére kiestek a Parlamentből.Most már csak a nyilas uszitókat védő törvényeiktől,és a nyilas védenceiktől kell megszabadulnunk,nekünk magyaroknak!

2011.09.12. 12:37:31

@aser: majd ha levetted a kipádat, akkor nevezd magad magyarnak libsikém

aser 2011.09.13. 14:02:18

@HUN_Sector: Milyen kipát?
Már irtam,hogy nem vagyok liberális.Nem olvastad el?

2011.09.13. 14:03:42

@aser: a kettőnek nincs köze egymáshoz, de nem is zárják ki egymást

aser 2011.09.13. 14:07:10

@Namir: Én nem érzem,hogy rám vonatkozna Kertész irodalmi müve.
Ha te ugy érzed,akkor csak lehet valami igaza!
Én nem vagyok alattvalója a diktaturának ,és nem zabálom az ő kezéből a moslékot sem.
Ezt lehet,hogy elég nehéz egy magyarnak elérni,de nekem és még jó pár magyarnak sikerült.

aser 2011.09.13. 14:11:43

@M. Bertalan: És,tegyük hozzá,ha ma lennének ujra választások,megint meglenne a diktaturának a 2/3-os kormány többsége!

aser 2011.09.13. 14:13:30

@HUN_Sector: Ugye te irtad,a kipás dolgot.Akkor most ez visszavonás,vagy ujra megerősités?
Mi magyarok ugyanis érthetően,magyarul szoktunk irni!

2011.09.13. 14:41:35

@aser: Érthetően és magyarul írtam, mi magyarok legalábbis megfelelően tudunk olvasni. Nosza, fuss át rajta ismét! De ha elakadtál véglegesen, akkor segítek: A kipa nem a liberálisok viselete, maximum néhányuké. Egyébként a legnagyobb fajgyűlölők és agresszorok pont a zsidóknál vannak, de nem akarom ezt a témát ebbe az irányba elvinni.

aser 2011.09.14. 13:25:33

@HUN_Sector: Pont ezt mndják a nyilasok és az antiszemiták is.Pedig honnan lehet tudni,azt,hogy a világon élő többmilliárd(6,5 MD) emberből.pont a 15 millió zsidó a legnagyobb fajgyülölő és agresszor.Ezt logikailag is képtelenség lenne.Pl.A Törökök által legyikolt 800 000 örményt és a nácik által legyilkolt 6 millió zsidót sem lehet a zsidó agresszorok számlájára lehet irni.

2011.09.14. 15:00:10

@aser: Mert ugye jobb a zsidók által a palesztin polgári lakosság bevetett, BETILTOTT foszforbomba, vagy a szintén betiltott kazettás bomba. Vagy jobb az általuk halomra lőtt gyerekek tömege? Persze mindez eltörpül a kommunizmus több tízmillió áldozata mellett, na de most nem erről van szó. A zsidó egy okos nép, kiverekedte magának az utat a felső-vezetői bankpozíciókba, ahonnan aztán ellenszenves felvásárlásokba kezdtek (ugye megvették Manhattant, Lengyelországot, Magyarországot), meggyőzték a katonai vezetőket az arab népek ellen indítandó háborúkról (ott kardoskodtak az amerikai szenátusban a bérrettegők). Vagy elég ha megnézed a két Kertész féreg nyilatkozatát a magyarokról. Ha egy magyar író nyilatkozna ilyet a zsidókról, a Simon Weisenthal központ már hajtóvadászatot indított volna utánuk.

aser 2011.10.06. 06:16:48

@HUN_Sector: A gázai háború úgy tört ki,hogy a gázát elfoglaló Hamasz terrorszervezet 8 év alatt 6000 rakétát lőtt ki az Izraeli civilekre.Vajon Magyaro. hány évig tűrte volna ezt?És bizony a háborúban csúnya dolgok történnek.Ezért nem szabad a terroristáknak megtámadni Izrael Államát.
Az is csak mese,a zsidók bankvezéri befolyásáról.Bár persze sok zsidó dolgozik pénzügyi vonalon évezredek óta.De szerintem nem baj az,ha valaki ott dolgozik,amihez a legjobban ért.Vallástól függetlenül.Te tényleg komolyan vetted Peresz vicces mondatait? Nézzünk a számok mögé:Mennyi pénz kellene egy város,vagy egy ország megvásárlásához? Egyébként Peresz befektetésről beszélt.Csak rosszul fordították le.Ha nem lennének befektetők,Magyarország összesen 132 milliárd Eurós adósságát ki fizetné?Nem a zsidók győzték meg a katonai vezetőket az arabok elleni háborúról(nincs is ilyen háború,ezt csak te retteged),hanem az a szükséglet,hogy a világ egyelőre nem élhet a kőolaj nélkül.Vagy a te autód nem ezzel megy?
Mát 2 Kertész is van?Én csak Kertész Ákos írását olvastam.Mely csak azok részére gyalázatos,akik maguk is tettesei az általa leírt bűnöknek.
Mert azt te is megértheted,hogy egy irodalmi művet nem szó szerint kell érteni.Érted:Akinek nem inge,az ne vegye magára.

Megfigyelo 2011.12.07. 22:31:04

Hihetetlenül sajnálatos, de Kertész Ákos -- ha eltekintünk attól, hogy szerencsétlenül fogalmazott -- alapvetően igazat írt. (Nyilván épp ezért fáj annyira egyeseknek...)
süti beállítások módosítása