HTML

Civil pálya

Friss topikok

  • dokineni: Arra gondolt, hogy elevenségükben felérnek 5 lánnyal. Mi a francnak ezen megsértődni?! Frusztrált ... (2014.02.22. 12:37) HARRACH PÉTER MATEMATIKÁJA
  • seahawks: nyírő egy mocskos fasiszta volt, nem igaz magyar. (2012.05.31. 10:32) KÖVÉR LÁSZLÓ OLVAS
  • : @egyenlítő: Jajj, hát ez az, mint a fentebbijeimből is kitűnik, épp ezt nem értem én se ... ;) (2012.05.14. 16:23) A SZÉKHELYI ÜGY IGAZI TÉTJE
  • Éhes_ló: Ezek is eszkimók, vagy ufók itt: www.beol.hu/bekes/kek-hirek-bulvar/szokni-probalt-a-targyalasrol-... (2012.05.09. 22:47) JUHÁSZ OSZKÁR POLGÁRHÁBORÚJA
  • pocaklakó minimanó: @CREATOR: Nem kell letagadnod. Azt írsz, amit akarsz, én meg azt hiszek el belőle, amit akarok. ... (2012.03.18. 22:40) FÉKTELENÜL

NEKÜNK 8?

2011.09.27. 08:41 Syllabux

Most, hogy lecsengett a józsefvárosi népszavazás, az egyik fél annak örül, hogy elhasalt a Fidesz-kampány, a másik meg annak, hogy a szavazásra jogosultak mintegy 15%-a nem akar hajléktalant látni a környéken. Mindenki lelkesen veregeti a saját vállát, miközben Pintér Sándor nekigyürkőzik a rendteremtésnek.

Április óta rendelet tiltja a fővárosban, hogy bárki „életvitelszerű lakhatás céljára használja a közterületet”.  A szabálysértőket 50 000 Ft bírsággal sújthatják. Ebből persze az életvitelszerűen a legszebb. Gondolom, hobbiból lehet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 ©  Horváth Dávid

Ha a hajléktalanoknak lenne napi 50 000 Ft-ja, vélhetőleg nem az utcán laknának. A rendelet már él, az új hajléktalanszállók viszont még csak nyilatkozatokban léteznek.

Igaz, a már meglévő szállókba se szívesen mennek a hajléktalanok, mert ott lopnak. Ahhoz, hogy megakadályozzák a hajléktalanbűnözést (© Tarlós István) tágas, számzárral ellátott szekrények, és bekamerázott csomagmegőrzők kellenek.

Pintér Sándor felhívta a figyelmet arra, hogy ma egy hajléktalan ellátására havi 99 000 Ft-ot költ az állam, miközben a minimálbér 78 000 Ft, és a közmunkások 57 000 Ft-ot kapnak. Ez rendben is lenne, de

 

- azt a bizonyos napi 3300 Ft-ot nem a hajléktalan kezébe nyomják, hogy vegyen rajta, amit akar,

- és ha már a számoknál tartunk, a börtönbe zárt hajléktalan havi 270 000 Ft-jába kerül az államnak.

 

Persze oka van a fokozódó hatósági szigornak is. A magánbörtön nem rossz üzlet, ráadásul a „foglalkoztatott” raboknak csupán a mindenkori minimálbér egyharmadát kell kifizetni. Szóval valaki megint piszok jól jár, miközben az eddigi összeg közel 300%-át akarják költeni a problémára. A számlát most is az adófizetők állják.

Jelzem, ezzel a megoldással már másutt is kísérleteztek. A 19. század végén az Egyesült Államokban bebörtönözték a csavargókat. Jack London, aki hobbiból járta be csavargóként Amerikát Országúton című visszaemlékezésében ez irányú tapasztalatait is megírja. Fájdalommal kell tudatnom Kocsis, Pintér és Tarlós urakkal: a módszer nem vált be, úgyhogy talán valami mással kéne kísérletezni. Példának okáért olyan hajléktalanszállókkal, amelyeket a hajléktalanok szívesen vesznek igénybe. Mert senki se él az utcán, ha nem muszáj. Munkát is lehetne adni a hajléktalanoknak, olyan cégeknél, amelyek közterületet foglalnak el. Mondjuk a MAHÍR-nál. Vagy árulhatnának BKV jegyet. Lehetnének parkolási ellenőrök. De gondolom, Tarlós István vagy Kocsis Máté csapatának ezer jobb ötlete lehet. Mint mondjuk, a 30 milliós népszavazásra kiírt kérdések, amelyek a szavazásra jogosultak alig 15%-át mozgatták meg.

Forrás: http://www.kocsismate.hu/index.php?pid=1&h_id=159

Bár, ha máshonnan nézem, alig 3251 Ft-ba került fejenként az eredmény. Kevesebb, mint egy hajléktalan aznapi ellátása. És mi ez ahhoz képest, hogy a Józsefvárosi Önkormányzat 6 képviselője havi másfél millióért ad tanácsot a Kesztyűgyár Közösség Háznak?

A bolondnak is megérte.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: tarlós istván népszavazás pintér sándor józsefváros hajléktalanok kocsis máté

A bejegyzés trackback címe:

https://civilpalya.blog.hu/api/trackback/id/tr703259484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása