HTML

Civil pálya

Friss topikok

  • dokineni: Arra gondolt, hogy elevenségükben felérnek 5 lánnyal. Mi a francnak ezen megsértődni?! Frusztrált ... (2014.02.22. 12:37) HARRACH PÉTER MATEMATIKÁJA
  • seahawks: nyírő egy mocskos fasiszta volt, nem igaz magyar. (2012.05.31. 10:32) KÖVÉR LÁSZLÓ OLVAS
  • : @egyenlítő: Jajj, hát ez az, mint a fentebbijeimből is kitűnik, épp ezt nem értem én se ... ;) (2012.05.14. 16:23) A SZÉKHELYI ÜGY IGAZI TÉTJE
  • Éhes_ló: Ezek is eszkimók, vagy ufók itt: www.beol.hu/bekes/kek-hirek-bulvar/szokni-probalt-a-targyalasrol-... (2012.05.09. 22:47) JUHÁSZ OSZKÁR POLGÁRHÁBORÚJA
  • pocaklakó minimanó: @CREATOR: Nem kell letagadnod. Azt írsz, amit akarsz, én meg azt hiszek el belőle, amit akarok. ... (2012.03.18. 22:40) FÉKTELENÜL

JOGÁLLAM VAGY NEMZETÁLLAM?

2011.12.26. 19:18 Syllabux

Szó, ami szó, mozgalmas évvége van. A Fidesz eltökélten menetel a maga elé kitűzött irányba, és mindent egy lapra tesz fel: 2014-ben a győztes mindent visz, a veszteseknek nem marad semmilyen alternatíva. Már csak az a kérdés, ki győz, milyen eszközökkel, és mekkora ára lesz mindennek.

 

A tehetséges Orbán mítosza

A magyar politikai közgondolkozásban makacsul tartja magát az a nézet, hogy Orbán Viktor tehetséges politikus. Amennyiben ez alatt a hatalom megszerzésére és megtartására irányuló manővereket értjük, fölösleges vitatkozni a fenti állítással. Innen nézve Hitler vagy Sztálin tehetséges politikus, Al Capone pedig sikeres üzletember volt.

Ha viszont elfogadjuk, hogy a politika célja a súrlódásmentes társadalmi együttélés és az állampolgárok életszínvonalának emelkedése (magyarán: hogy minél többen, minél jobban éljenek), jóval bonyolultabb lesz a képlet. Ebben az esetben ugyanis a kölcsönös előnyök felismerése, és a konszenzusteremtés képessége kiemelt szerepet kap.

Orbán Viktor pályája egyetlen megfigyelésre épül: hogy a tehetséges és értelmes emberek kisebbségben vannak. 1990 és 1994 között e vezérelv eredményeként szorított ki minden gondolkozó embert a Fidesz vezetőségéből, és teremtette meg a maga bázisát. Az akkori liberális szavazótábor viszont nem díjazta a Fidesz átalakulását, ezért a párt a második parlamenti ciklusban áthúzódott a jobboldalra, ahol Orbán módszereit kevésbé finnyásan fogadták.

 

Merre tovább?

A szoclib koalíció kétharmados veresége lehetőséget teremtett Orbán számára, hogy lerakja az általa elképzelt Magyarország alapjait. A választások óta eltelt másfél évben kiderült, hogy az ellenzékben eltöltött nyolc év során a Fidesz csupán egyetlen téren dolgozta ki a hatalomátvételt követő teendőket: hogy hogyan terelheti saját hívei zsebébe a közpénzeket, és zárhat el onnan mindenki mást. Ismét előállt a magyar történelemből jól ismert helyzet: a közpénzek zöme egy szűk rétegnek jut, az adófizetők többsége legfeljebb a politikai elit kegyelméből élhet – és ez hosszabb távon óhatatlanul robbanáshoz vezet.

Magyarországon ma sincs piacgazdaság – nincs piaci verseny, itt a közpénzek tartják el a gazdasági élet szereplőit. Az állam hatalmának kiterjesztése a mindenkori kormány mozgásterének növelését jelenti, ami egyre távolabb löki az országot a piacgazdaságtól, az átláthatóságtól, és attól, hogy a közpénzeket az állampolgárok által megszavazott célokra költsék el.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A nemzeti szabadságharc igazi tétje

Senkit se tévesszen meg a nemzeti együttműködés jelszava, ugyanis Orbán az ellenzéket nem érti a nemzet fogalmába. Számára a nemzet fogalma az a középosztály, amelyik „a hátán cipeli a gazdaságot”, csak éppen azokról feledkezik el, akik megtermelik az éves GDP-t.

Ezért fals a nemzeti szabadságharc jelszava, mert az csupán egy szűk csoport számára hozhat nagyobb mozgásteret: az egyéni szabadságjogokat ma egyedül az EU-tagságunk biztosítja. Az EU által megkövetelt szabályok – amelyek valójában a közpénzek átlátható elköltésére irányulnak – csupán a mindenkori kormány számára jelentenek kényszerzubbonyt. Ha Brüsszel akarata érvényesül, az átlagpolgárnak módja nyílik rá, hogy ellenőrizze, mire fordítják az általa befizetett adót, és jóval szélesebb egyéni szabadságjogokhoz jut, mint amit a nemzeti oldal biztosítani kíván a számára.

 

A jogállamot csak a jogállam mentheti meg

A Fidesz által kiépített rendszer nem hagy kiutat az ellenzéknek. Vagy összefognak, és az új választási rendszernek köszönhetően borítékolható kétharmados választási győzelmet követően kialakítják az összes szereplő számára teret adó jogállami kereteket, vagy elkerülhetetlen lesz a robbanás.

Nem mindegy, hogy a szabadság véres tüntetések után, az utcán, vagy a parlamenti munka, jogi eljárások eredményeként, és a szavazófülkékben születik meg. Az első esetben tovább folytatjuk a rakparttól Recskig, a Köztársaság tértől a 301-es parcelláig tartó ingajáratot.

Összezárt bennünket a történelem: balost, jobbost, rendpártit és liberálist, szlovákot, románt, svábot, szerbet, cigányt és zsidót. Ha ezt végre megértjük, és ahelyett, hogy el akarnánk taposni, megpróbáljuk elviselni egymást, és ki-ki végre a maga dolgával törődik, az is elképzelhető, hogy ez az évtized nem a szaarbaszökkenés időszaka lesz.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Fotó: Leni Riefenstahl)

297 komment · 4 trackback

Címkék: nemzet orbán fidesz eu jogállam szabadságharc

A bejegyzés trackback címe:

https://civilpalya.blog.hu/api/trackback/id/tr413497349

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A kormánynak mennie kell 2011.12.27. 09:52:00

Gyors leszek és egyszerű: ennek a kormánynak mennie kell. Nem kell aggódni, a Fidesz folytathatja, ha akarja, de valószínűleg már most elég kevesen vannak, akik szerint muszáj lenne ugyanúgy folytatniuk, mint eddig, erre akár egy népszavazást lehet épí...

Trackback: A Lázár, a Rogán, a Navracsics 2011.12.27. 00:21:06

Ezért a klipért tiltotta ki Kövér a Parlamentből az Index stábját, pedig szó sincs benne arról, hogy a képviselők mennek lopni. Igen, a párhuzam Dopeman mester munkásságával nem véletlen, őt a Bazmeg az Orbánt, bazmeg a kormányt kezdetű dala miatt tet...

Trackback: Orbán mögött meredező sztálinista zászlóerdő 2011.12.27. 00:20:15

Az Orbán háta mögött ágaskodó zászlóerdő egy bizarr tekintélynövelő, egy vizuális viagra, egy fallikus szimbólum, fenyegető erőfitogtatás, önbizalom-erősítő kapaszkodó. Gyaláz-e nemzeti jelképet a miniszterelnök azzal, hogy a Rákosi-diktatúrát idéző pé...

Trackback: Orbán Viktor életrajza 2011.12.27. 00:19:22

Alkalmas-e az ország vezetésére Orbán? Mihez ért ez az ember az ELTE ÁJK-n huszonnégy évvel ezelőtt szerzett diplomájával? Nézzük meg az Europass sablonba feltöltött életrajzát! Úgy értem, szép dolog az, ha valaki szervezeteket, kiadókat, szerkesztősé...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.12.26. 23:13:01

Abszolút egyetértek a cikkel, tömören, vázlatosan több Fidesszel foglalkozó szociológus könyv anyaga összegyúrva. :)

Valóban, az egyetlen megoldás a valódi nemzet ébredése, Orbán kb. Werbőczy-hez nyúl vissza, ha nemzetről beszél.

gombosg 2011.12.26. 23:37:18

Hoppa. Hat igen, itt osszefogas kell, de mifele?
Megbocsass az elmultnyolcevezesemert, de eddig sem veletlenul nem volt lathato a kozpenzek elkoltesenek iranya.

A fidesz sajnos az oszd meg es uralkodj elvet is jol alkalmazta eddig, de remeljuk, 2014-ig eleg hocipo telik majd meg veluk.

En nagyon vagyom egy II. (igazi?) rendszervaltasra, egy demokratikusabb, atlathatobb, kiszamithatobb rendszerre. Ezt tuntetesekkel tenyleg nehez elerni, de az ellenzeki nagykoalicio meg roka fogta csukara emlekeztet.

A fidesz talan abban segithet igazan, hogy a minden eddiginel melyebb godor lattan a zemberek felebrednek a hipnozisbol, es maguk is valodi, ertekbeli valtozasra vagynak majd, ami hosszu tavon szolgaltathat tuzeloanyagot.

Szep vizio, nemde? :D

Kristl 2011.12.26. 23:54:59

@Member:

Ami azért is zavaró, mert ő csak egy felkapaszkodott paraszt.

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2011.12.26. 23:55:25

Feltételezed, hogy a politika részéről összefogás kell. Én viszont azt mondom, hogy nem összefogásra, hanem valós alternatívára van szükség.

Nem érzem valós alternatívának azt, hogy fogjon össze a Magyar Gárda színeiben felvonuló Jobbikos, és a fotelből politizáló LMPs. Egyszerűen azért, mert a közös jelöltre jó eséllyel egyik párt szavazói sem voksolnának. Az egyik szemében a "náci" gárdista taszítóbb még a FIDESZnél is, másik szemében pedig a "zsidó" LMPs. Azaz a közös jelöltre, annak háttere, "ellenséghez való kötődése" okán elutasítás várna.

A "mi majd máshogy csináljuk" ígérete sem az LMP, sem a Jobbik parlamenti vagy azon kívüli munkáján nem hagyott nyomot. Miért is hinné el azt, hogy a hatalom érdekében az ördöggel is összefogó hiteltelen politikus érdemi változást hoz?

Ahhoz, hogy kormányzati szerep nélkül valaki békítsen, közvetítsen, segítsen megtalálni a közös nevezőt, majd ezt az álláspontot az alkotmányos eszközökkel (uram bocsáss akár népszavazással is) képviselje nem kell kormánytöbbség, csak akarat. Nos ez az akarat hiányzik a magyar politikából.

vakablak 2011.12.27. 01:01:38

Nagyon jó írás.

Összefogás azonban nem lesz, s ha mégiscsak lenne, az egyrészt engem alaposan meglepne, másrészt semmire sem lenne jó (lásd @TheElf hozzászólását.)

Mo. egy elitmentes ország. Az iménti kijelentésben az elit nem az uralkodó réteget, hanem a meritokráciát jelenti (en.wikipedia.org/wiki/Meritocracy). Nem csak alternatíva nincs, semmi sincs. Orbán semmi abban az értelemben, hogy ő nem valamiféle kimagasló politikai tehetsége miatt van ott, ahol van, hanem hatalomtechnikai-manipulációs készségei miatt (t.k. erről szól az egész írás). Ezért tévednek azok, akik amiatt nyafognak, hogy gyenge az ellenzék, hogy nincs alternatíva: a probléma ennél sokkal mélyebb.

Mi egy szar nemzet vagyunk, kulturálisan degeneráltak, ezzel kellene végre szembenéznünk. A rendszerváltás óta eltelt 21 év alatt nem tudott semmiféle meritokratikus elit képződni, s t.k. ezt fejezi ki a pártokkal szembeni általános undor is. A közkeletű feltételezés amúgy helyes, hogy a politikai meritokráciának a pártok körül kellene kristályosodnia, de valamiért nem teszi. Én úgy vélem, hogy azért nem, mert ebben a nemzetben nincs tartalék. Ennyit tudunk, s ebből következően az elitünk, a crème de la crème is egy nagy szar.

Orbánnal pont az került hatalomra, amilyen a nemzet leglényege: ő a mi megérdemelt büntetésünk. Nincs itt semmiféle tévedés, túszul ejtett politika, illegitim kormányzás, semmilyen anomália: mi TÉNYLEG Orbánt érdemeljük, és most jól meg is kaptuk.

A legvalószínűbb kimenetel a vérontás néhány éven belül, aztán a gyors süllyedés a káoszba.

1rem1 Art · http://1rem1.com 2011.12.27. 01:29:33

"a politika célja a súrlódásmentes társadalmi együttélés és az állampolgárok életszínvonalának emelkedése (magyarán: hogy minél többen, minél jobban éljenek)"

Jézusom, dehogyis.

A politika célja a hatalom megszerzése és megtartása. Ez lehet személyes cél, egy társadalmi osztály célja, sőt, egy üzleti entitásnak is lehet ez a célja.

Az állampolgárok életszínvonalának emelése pedig kizárólag az állampolgárok célja, illetve esetleg azoké, akik ebből valamilyen politikai előnyt tudnak kovácsolni maguk, társadalmi osztályuk, vagy az üzleti entitásuk számára.

Putyilov gyári melós 2011.12.27. 01:49:47

Jó írás, de néhány ponton vitatkoznék a cikkíróval.
1, Orbán nemzetfogalma.
Orbán nem a magyar nemzetet tekinti nemzetének, amikor nemzetről beszél. Ő a politikai közösségét tekinti nemzetnek. (erről beszél a Magyar Nemzet karácsonyi számában is)
Orbán Viktor 2000 környékén kiszakított a magyar nemzetből egy saját törzset és azóta ezt a törzset tekinti nemzetnek. Nemcsak az ellenzékét nem tekinti a nemzete részének, de mindenkit a nemzettörzsén kívűlállónak, ellenségnek tekint aki nem hódol be neki és akiket nem tud felhasználni a politikai céljaira(szegények,hajléktalanok,nemszavazók, tőle nem függő polgárok, stb).
Orbán nemzettörzse ma már külön nyelvezetet alakított ki. Nem magyar nyelvet, helyesebben nem a magyar nyelv logikai rendszerét használják, hanem leginkább Orwell 1984éből ismert anglszocra hasonlító hunglszocot.
Orbán nemzettörzse szektaként működik, amelyben a szektavezér bármikor ellent mondhat saját magának, a törzs mindig az utolsó szavát tekinti igaznak,akkor is,ha pár nappal előtte még az ellenkezőjét harsogta.

2, Mikola 2006ban, Orbán a kötcsei beszédében egyértelműen elárulta, hogy mennyi ideig szándékoznak hatalmon maradni. Orbán MA úgy gondolkozik, hogy 65 éves korában nyugdíjba megy a Miniszterelnökségből.(megjegyzem Kádár is le akart mondani többször is, a nyugdíjkorhatár környékén) Tehát Orbán addig nem is szándékozik átadni a hatalmat senkinek, utána meg nem fogja engedni a hatalmából élő nyalonchad. Ha esetleg veszítene is egy választáson, a tőle függő 8-9 évre kinevezett káderei annyira le fognak blokkolni mindent az utána következő kormánynak,hogy ugyanaz vagy még működésképtelenebb helyzet alakul ki, mint Esztergomban.
Orbán eltávolítása békés eszközökkel nem megy, csak forradalmi, polgárháborús megoldással lehetséges. Erre ő is készül, nem véletlenül szaporodtak meg az utóbbi időben a polgári védelmi gyakorlatok, nem véletlenül kezdik összeírni januárban a sorköteleseket, és nem véletlenül kapott december 23.án a Fradi 5 milliárdot(egyszer 2006ban már segített neki a Fradi maffiaszerű bünözőcsürhéje a politikai céljai elérésében).
Az EUtól való eltávlodása, megkockáztatom: idegen érdekeket szolgáló tudatos EU dezintegrációs törekvései, az ország államcsődbe való vezetése is azt a célt szolgálják, hogy rendkívüli állapotot tudjon bevezetni.
Ennek végső célja az ország orosz érdekzónába való átvezetése lehet. Putyint nem fogják érdekelni a demokratikus alapelvek, nem fogja érdekelni a sajtószabadság, az emberi jogok, a munkavállalók törvényesített rabszolga sorba való juttatása vagy Orbán pártállami törekvései.

Úgyhogy én nem kívánok senkit se elkeseríteni, de itt harc lesz, véres, pusztító polgárháború amelynek a végén Orbán eltakarodik és lebontjuk a személyi kultuszát vagy ANTIDEMOKRATIKUS SZTÁLINISTA PÁRTÁLLAM!

is 2011.12.27. 01:50:35

@TheElf: "Egyszerűen azért, mert a közös jelöltre jó eséllyel egyik párt szavazói sem voksolnának."

Nem úgy kell azt. Véletlenül Kelet-Magyarországon az LMP és MSZP nem gyűjt elég kopogtatót, csak a Jobbikos jelölt; Dunántúlon csak az MSZP-snek sikerül összeszednie, Budapesten meg az LMP-snek. Így mindenütt csak egy jelölt megy a FIDESZ ellen, és ezek után már csak az kell, hogy a FODESzre ne menjenek el szavazni, az MSZP-snek, LMP-snek nem kell támogatnia Jobbikost, és viszont.

Másik lehetőség: kopogtatók összegyűjtése, feliratkozás a cédulára, majd választás előtti péntek este MINDEGYIK ellenzéki jelölt visszalép, viszont elmondják a választóknak, hogy szavazzanak csak továbbra is. Az ellenzéki választók érvénytelent szavaznak, de lehet látni, hogy ki hány szavazatot kapott. A választás érvénytelen, mivel nincs 50% az érvényes szavazatok aránya (remélem ilyen kritérium még van a törvényben), így mégiscsak lesz "második" forduló, és ott már elindulhat a legesélyesebb.

@1rem1 Art: Jézusom, te beszoptad. Nem azt kérdezzük, hogy cinikusan mi _lehet_ a politika célja, hanem hogy az egész fogalom és elmélet és rendszer, amit politikának hívunk, az mire való. Sőt: a hatalom megszerzése és megtartása, az nem politika, hanem hatalomgyakorlás, és azért másik szó, mert másik fogalmat takar. Igen kár, hogy annyira műveletlen kb. az emberek 98%-a, hogy összekeveri a kettőt. Tehát: politika =/= hatalomgyakorlás.

Putyilov gyári melós 2011.12.27. 01:59:07

@is:
Te tényleg nem látod, hogy Orbán gyakorlatilag a Jobbik programját hajtja végre, és a Jobbik lelkesen asszisztál neki mindenhez?

Ne tévesszen meg a felszin, az csak műsor az erre recskázó csápolótábornak.

billy reed 2011.12.27. 02:22:38

"A magyar politikai közgondolkozásban makacsul tartja magát az a nézet, hogy Orbán Viktor tehetséges politikus. Amennyiben ez alatt a hatalom megszerzésére és megtartására irányuló manővereket értjük, fölösleges vitatkozni a fenti állítással."

Ennyi. Semmi több.
Mennyit kellett várni, hogy ezt valaki kimondja!
Kedves politikai elemzők, ajánlom figyelmükbe!

dr. Trebitsch 2011.12.27. 03:01:11

Nem lesz itt semmiféle véres harc, az értelmiség hatalomból kiszorult része látja, hogy nincs remény a változásra, ezért emigrálni fog. A maradék értelmiség (csal ezek maradnak) részese, élvezője lesz a hatalomnak. A többieket meg csak az erdekli majd a jövőben is, hogy el tudjon tántorogni a távirányítóig és zsíros kenyeret majszolva gúvadt szemekkel bámulja a Való Világot:(

tommygun 2011.12.27. 03:48:48

Konkrétan mi a faszt számít a ME személye? A magyar mindig ugyanaz az irigy és gyáva ember marad aki Mohács óta volt.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2011.12.27. 04:38:46

mindig találnak maguknak egy új bőrt, most épp civilnek álcázzák magukat

Syllabux 2011.12.27. 06:39:33

@Blassius: "Összezárt bennünket a történelem: balost, jobbost, rendpártit és liberálist, szlovákot, románt, svábot, szerbet, cigányt és zsidót." Akkor most konkrétan kikre is gondolsz?

I_Isti 2011.12.27. 06:50:27

@vakablak:
"Mi egy szar nemzet vagyunk, kulturálisan degeneráltak, ezzel kellene végre szembenéznünk."

Ez sajnos tényleg így van.

@Trebitsch: Tényleg így van. Először a pénzüket, megtakarításainkat visszük külföldre, aztán mindent.

Magyarország Orbán Viktorral és nyalonchadával az élén biztos, hogy csődbe fog menni. Nem biztos, hogy jövőre, de hogy csődbe megy, az biztos.

Deres · http://textura.blog.hu 2011.12.27. 07:09:32

A Fidesz egy cég. A polbiz jelenlegi piacvezetője Magyarországon. Versenytársait sikeresen visszaszorította, most a fogyasztókat kell magához kötnie, körbe falaznia, hogy azoknak eszébe se juthasson másik szolgáltatóban gondolkodni.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.12.27. 07:12:02

@poszt.
Igaz, igaz.
A vége viszont elhibázott...

" Nem mindegy, hogy a szabadság véres tüntetések után, az utcán, vagy a parlamenti munka, jogi eljárások eredményeként, és a szavazófülkékben születik meg. Az első esetben tovább folytatjuk a rakparttól Recskig, a Köztársaság tértől a 301-es parcelláig tartó ingajáratot. "

A szavazófülkékben már megvolt az eredmény.

A fülkék népe egy szart produkált.

Az eredmény - Viktor, a gagyi.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.12.27. 07:21:54

Két módszert lehetne kipróbálni.

Az egyik az lenne, hogy az ellenzék előválasztásokat rendezne, mint Amerikában.

A másik pedig a szakadás a nemzetes uraktól.

Budapestet - amit úgyis meg akarnak szüntetni,

megnépszavaztatni, hogy akarnak-e külön államként kiválni az országból.

Ha akarnak, akkor csatlakoznánk az EU-hoz és mint Nyugat-Berlin - felvirágoznánk.
Orbánék elhúznának a lapaj pusztákra,

és aki akar, csatlakozna hozzánk, aki meg nem, az maradna nemzetes tesóknál.

Syllabux 2011.12.27. 07:28:11

@simonmondja.: Én azért nem írnám le a demokratikus megoldást. Egyfelől, mert nincs jobb, másfelől meg, mert 2010-ben megint nem az ellenzék nyert, hanem a kormánypátok veszítettek. Az a kérdés, hogy sikerül-e az ország döntő többsége számára élhető kereteket teremteni, vagy sem. Pont az a buli a demokráciában, hogy 4 évenként lehet korrigálni, csak egyszer fel kéne ismerni, hogy nem csupán valami ellen, hanem valami mellett is lehet voksolni. Mármint azon túl, hogy holnaptól kolbászból legyen a kerítés.

bean 2011.12.27. 07:32:31

Szerencsére bár a történelem lehet hogy összezárt minket, a határzár most éppen nem jól szigetel, megy is el mindenki aki teheti. Az alja meg marad és csápol OV-nak.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.12.27. 07:38:26

@bean: Kösz szépen, hogy megint az emigrálók mondják meg, hogy az otthonmaradók az alja.

Anyátokat vittétek, vagy rám hagyjátok megtiszteltetést, hogy nyugdíjat és kórházat fizessek neki ?

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.12.27. 07:49:36

@Syllabux: Ez nem demokrácia.

Ahol egyetlen kormányzó néhány kegyence írja az alaptörvényt,
és naponta átfirkálja, az nem demokrácia.

elmeherceg 2011.12.27. 07:51:00

@is: nincs második forduló, bármilyen kevesen szavazzanak is.

sityak 2011.12.27. 07:52:40

Tökéletes. érthető összefoglaló. Sokan elfeledkeznek a politikus valódi feladatáról - az EGÉSZ társadalom boldogulásának elősegítéséről. Orbán és a Fidesz ennek ellenkezőjét teszik, egymásnak ugrasztva és így kizsákmányolva az embereket. Erkölcsi tartásuk nincs; nemzetárulók.

bean 2011.12.27. 07:59:30

@simonmondja Édesanyám becsülettel fizette amit kellett egész életében. Mi a különbség a között ha én meg sem születtem volna vagy elmentem, hm? Gondolkodj mielőtt fröcsögsz...

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.12.27. 08:12:04

@bean: Ez itt egy felosztó-kirovó nyugdíjrendszer.

Ha édesanyád nyugdíjas, és te elmégy, akkor mi, maradók fizetjük a nyugdíját.
Tudod, azok, akiket úgy nevezel, az alja.
Ki fröcsög ?
Legyél nagyon kedves azokkal, akik anyádra helyetted is gondot viselnek majd.

Syllabux 2011.12.27. 08:14:36

@simonmondja.: Ha 2014-ben mód nyílik a jelenlegi kormánypártok leváltására (amiben az is benne van, hogy a nagy sikerre való tekintettel esetleg visszatapsolják őket), azaz valóban a választópolgárok többségének akarata érvényesül, demokrácia van. Nem álmaim demokratikus állama, de demokrácia.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.12.27. 08:19:20

@bean: "Édesanyám becsülettel fizette amit kellett egész életében. "

legalabb magadnak ne hazudj..:-)

ertem en, hogy ciki, de aki a cuclizmusban elt az semmit nem fizetett rendesen. egyszeruen az egysegsugaru allampolgar mind adocsalo es tolvaj volt. akarva, akaratlanul.

szoval elhiszem, hogy fizetett valamennyit, csak nem annyit, amennyit kellett volna.

a masik meg az, hogy feloszto-kirovo rendszer van. azaz amit o befizetett azt akkor eltek fel, most o eli fel azt, amit mi fizetunk be. ezt jol vesd a kis buksi fejedbe:-)

ha lett volna manyup akkor, akkor ertenem amirol beszlesz, de nem volt.

bruhahahahihihi 2011.12.27. 08:19:48

Diktatúrát leváltani demokratikus úton semmilyen ellenzéknek.nem lehet leváltani ( pláne saját választó törvényük alapján)
.a Diktatúrát csak megdönteni lehet.!!!!!!..ezért Pártoktól FÜGGETLENÜL A MAGYAR NÉP DÖNTHETI CSAK MEG A DIKTATÚRÁT..ÉS CSAK FEGYVERREL!!!!!!!!!EMBEREK ! ÉBRESZTŐ!!!!!!

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.12.27. 08:23:17

@Syllabux: És honnan tudod majd, hogy a választók többségének mi az akarattya ?

A fideszes választási bizottságtól ?

Révész Máriusz bemondja a 3 milliót ?

A nemzeti konzultációs titkos számlálók meg hozzáírnak X százezer határontúli névtelen levelezőt ?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.12.27. 08:25:16

@Syllabux: most sem a valasztopolgarok tobbsegenek az akarata ervenyesult..:-)

a felenek a fele hozta el a ketharmadot:-)

egyebkent neked az futoverseny, amikor az egyik palyan salakon fut valaki edzocipoben, a masik mezitlab uvegszilankon es ha megis nyer, akkor a kezeit is levagjak?

mert ez a fidekracia lenyege...

minden ellenfelet kinyirni majd demokratikus valasztasokat imitalni. ha veletlenul megis beutne a krach, akjkor a beepitett joelvtarsakkal blokkolni az orszag es a gazdasag mukodeset egeszen addig, amig a istenverte nep megint a fidesz fele nem fordul - mint egyetlen lehetoseg.

neoteny · http://word.blog.hu 2011.12.27. 08:38:07

@is:

"politika =/= hatalomgyakorlás"

Miért nem?

A törvényhozás nem hatalom? A végrehajtás (minisztériumok/bürokrácia) nem hatalom? A rendőrség/ügyészség/bíróságok nem hatalom?

magyar ember teli szájjal 2011.12.27. 08:46:48

Szerintem se összefogás kell hanem alternatíva. Amíg Lendvai Ildikó figyel a rabomobilból nagy demokrataként, addig cseszhetjük.

DSityu 2011.12.27. 08:47:22

"Mi egy szar nemzet vagyunk, kulturálisan degeneráltak, ezzel kellene végre szembenéznünk."

Én nem merném ezt annyira kategorikusan kijelenteni. Nyilván van egyfajta történelmi örökségünk, amitől nem tudunk elszakadni. Ugyanakkor arányaiban szerintem nem sokban különbözünk más nemzetektől olyan téren, hogy mennyi az egységsugarú választópolgár és mennyi az, aki gondolkozik is, mielőtt ikszel. Nagyon sok múlik azon, hogy kik kerülnek olyan helyzetbe, hogy egyáltalán hallani lehet a hangjukat és ezek milyen hívószavakat használnak. Egyszóval fontos (lenne) a választék is. Na ez az, ami jelenleg meglehetősen szegényes, és esélyt sem látok rá, hogy a közeljövőben bővüljön a kínálat.
Orbánt egyébként egy közönséges politikai kalandornak tartom. De ez csak egy dolog. Az általa képviselt fekete-fehér politikától viszont nagyon nehéz lesz megszabadulni.

VT Man 2011.12.27. 08:51:00

Ha az értelmes emberek kisebbségben vannak akkor a demokrácia szabályai szerint sose kerülhetnek hatalomra.

-=büdösmackó=- · http://kigondoltam.blog.hu 2011.12.27. 08:51:40

@vakablak:

'Mi egy szar nemzet vagyunk, kulturálisan degeneráltak, ezzel kellene végre szembenéznünk. '

Neked meg a jó édes kurva anyádat, azt.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.12.27. 08:51:40

@magyar ember teli szájjal: az osszefogas az egyetlen alternativa.

ertem en, hogy megvezetett viktor, hogy lendvai ildikora kopkodni kell, meg mindenkire kopkodni kell, csak a fideszt elviselni csendben utalkozva.

de nem igy van. lendvai ildikot pont ugyanugy el lehet viselni csendben utalkozva, mint viktorekat. sot, mint az elmult masfel ev vs elmutnyocev mutatja, lendvaiekat jobban el lehet vuiselni.

VT Man 2011.12.27. 08:52:55

@bean:
Ki megy el?? A 3 millió román, dolgozni, nyugat euba. Csak nem magyarországról.

Mennyi magyar dolgozik kint? 100-200 ezer? Az semmi.

csoko20 2011.12.27. 08:53:17

"Orbán Viktor pályája egyetlen megfigyelésre épül: hogy a tehetséges és értelmes emberek kisebbségben vannak."

Ez 2006 őszán vált megdönthetetlen ténnyé. Gyurcsánynak gyakorlatilag a képünkbe kellett mondania, hogy átbaszott.

Már csak arra vagyok kiváncsi, mit tesz Orbán februárban, amikor kiderül, hogy a 2012-es csökkentett nettó fizetésekből a nép nem tudja kifizetni az emelt díjakat.

ob.szerver 2011.12.27. 08:53:45

"Orbán Viktor pályája egyetlen megfigyelésre épül: hogy a tehetséges és értelmes emberek kisebbségben vannak."

Ez nem éppen egy világrengető megállapítás. Mindig, mindenhol kisebbségben vannak, és ezt mindenki felismeri. Orbán azt figyelte meg rendkívül sikeresen, hogy nálunk a tehetséges és értelmes emberek sokkal nagyobb kisebbségben vannak, mint akárcsak a környező országokban, hogy a nyugatról ne is beszéljünk. Minden szava és minden cselekedete a nép hülyének nézésén alapul és ebben sajnos teljesen igaza van. Azt kellene tudományos alapossággal megvizsgálni, hogy a magyar nép miért ostobább a szomszédainál. Ez itt a nagy kérdés.

VT Man 2011.12.27. 08:55:19

@vakablak:
Ne általánosíts minden magyarra mert akkor egy náci vagy! Pláne ha alsóbbrendû nêprõl beszélsz.

DSityu 2011.12.27. 08:55:52

Az összefogás végső konklúziója a magyar politikában eddig többnyire az volt hogy, közös lónak....

magyar ember teli szájjal 2011.12.27. 08:56:58

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: nem hiszem hogy ez ennyire egyszerűen működik, ebben hiába reménykedtek. Vagy repül Lendvai, Fletó, és a többi hiteltelen arc az ellenzékből, vagy pedig marad Viktor. És nem az én szavazatom miatt, afelől nyugodt lehetsz.

ob.szerver 2011.12.27. 08:57:22

@vakablak:

"Orbánnal pont az került hatalomra, amilyen a nemzet leglényege: ő a mi megérdemelt büntetésünk. Nincs itt semmiféle tévedés, túszul ejtett politika, illegitim kormányzás, semmilyen anomália: mi TÉNYLEG Orbánt érdemeljük, és most jól meg is kaptuk."'

+1

csoko20 2011.12.27. 08:57:51

@-=büdösmackó=-: "kulturálisan degeneráltak"

Őszintén szólva arra nem lehet mást mondani, amikor az állami tv a bécsi operaházból a Radetzky-marschot nézeti a kurucos lelkületű emberekkel:)))
De ott vannak még Kerényi többmilliós festményei is! Képeskönyv jellegű alkotmánnyal:)

niklex 2011.12.27. 09:00:17

A cikkben sok az igazság.
A probléma, hogy ide vezetett a (főleg MDF és szocik által képviselt) megelőző igencsak korrupt, osztogató és ideológiailag beteg kormányzás.A nép ezek helyett mást akart, megkapta,de ez sem lett jobb, mivel a Fidesz 2002 óta még inkább avitt párt lett.Már nincs kihez fordulnia a népnek a politikai elit közül, mert sehonnan sem remélhet kompetens kormányzást.Ugyanazokat a saját hasznukat leső, tehetségtelen és kontraszelektált pofákat lehet látni mindenhol.A Jobbik és az LMP még nem "kipróbált", de inkább ne is legyenek....

-=büdösmackó=- · http://kigondoltam.blog.hu 2011.12.27. 09:01:17

Hülye kis városi manók vagytok. Ha járnátok a világot, tudnátok, hogy a magyar kulturális élethez hasonló még európában is kevés van. Kulturálisan épphogy nem vagyunk degeneráltak, messze híres zeneszerzőink, zenészeink, íróink, költőink vannak, fantasztikus és tehetséges színészeink. Festőink világhírűek. Sehol nem találsz ennyi koncertet, mint nálunk, ilyen klasz színházakat, ennyi jó kis artmozit. A szintetikus nájlonvilág nyugatot elsöpörte, már alig tudnak művészfilmeket csinálni. Nálunk az embereknek még van szíve, fogékonyak a szépre is.

Hihetetlen olvasni olyanokat, akik lebecsmérlik azt az erőfeszítést, amit a mai Magyarországon ezrek fejtenek ki a fennmaradó kulturális értékekért, lebecsmérelnek egy nemzetet és magukat is.

Hát basszátok meg.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.12.27. 09:03:51

@Kristl: Igen, ezzel szeret kérkedni is, amikor népi retorikát alkalmaz. Pedig csak elárulta a sajátjait.

magyar ember teli szájjal 2011.12.27. 09:04:35

@-=büdösmackó=-: Szerintem vegyél egy vonatjegyet aztán indulj el körülnézni.

-=büdösmackó=- · http://kigondoltam.blog.hu 2011.12.27. 09:04:39

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

még le is fejelném a kis buzit, meg téged is. veletek, öntudatlan, népére és történelmére cseppet sem büszke szellemi véglényekkel másképp nem lehet beszélni. javaslom olvassatok több Kossuthot, Széchenyit. a hülye elmebeteg fidesz meg a szétlopós emeszpé a történelem nagy szerencsekerekében csak röpke epizód. egy egész nemzet lebecsmérlését kideriválni ezen férgek tettei alapján pedig aljas tett.

2011.12.27. 09:05:40

@Putyilov gyári melós: A nyugati lapok folyamatosan nacionalistának bélyegzik Orbánt és a kormányzatot, pedig én sem érzek semmi különösebb nacionalizmust tőlük. Ahogy írtad, egy oligarchia és annak holdudvara épül (ugyanolyan, mint az MSZP-SZDSZ-é, csak azt a rendszerváltáskor készen kaptuk, most meg látjuk az einstand folyamatát). Tényleg nincs itt nemzetállam, csak oligarchia, persze leöntve a legócskább 19. századi historizálással, hamis pátosszal, NENYIvel, Alaptörvény Asztalával stb. A kormánypolitika közben alapjogokat hág át valamiféle jövőbeni közjó érekében. Ez gyakorlatilag a szocializmus, csak új, historizáló köntöst vett fel, azonban egyre kevesebben dőlnek be neki 63 év után.

Orbán az őszi ciklusban óriási hibát követett el. Káoszba fulladt a nagy szabadságharc, a törvényhozás elképesztő kapkodásba ment át, ahogy tömködik a lyukakat (bezzeg tavasszal még volt idő azon is agyalni, hogy hány centis legyen az Alaptörvény Asztala). Eddig csak ignorálták az ellenzéket, de most már kénytelenek megvonni a megszólalás lehetőségét is, nehogy obstrukcióba fulladjon, hiszen minden perc számít. Gyakorlatilag a kormány belekényszeríti az ellenzéket abba, hogy kimenjen az utcára és szövetséget kössön a politikából kiábrándult tömegekkel, akik már hónapok óta tüntetnek, mindenfajta visszhang nélkül. Ennek a folyamatnak első jelét pénteken láthattuk is. Parlamenti erőkkel karöltve viszont egy új szintre fog áttevődni a politikai súlyuk, így forró tavaszra számítok.

DSityu 2011.12.27. 09:06:04

@niklex: "Már nincs kihez fordulnia a népnek a politikai elit közül, mert sehonnan sem remélhet kompetens kormányzást."

Ez itt a kulcsmondat.:)
Nem szabad elfelejteni, hogy a jelenlegi politikai elit azért mégiscsak a múlt rendszerben szocializálódott.

milyen szép a Vértes, ó 2011.12.27. 09:06:04

@-=büdösmackó=-:

Igen, ezren erőfeszítenek kb. százezernek.

-=büdösmackó=- · http://kigondoltam.blog.hu 2011.12.27. 09:08:20

@magyar ember teli szájjal:

körülnéztem, te pupák, az alapján írom. igazán nem a kérkedés vezérel, hanem a háttér: 26 országban jártam, életem jó részét nem itthon töltöttem, és hidd el, itt, ebben a kis országban igencsak intenzív a kulturális élet. még mindig dúskálhatsz az értékekben, ha akarsz.

az, hogy a most regnálók meg akarják mondani mi a jó és mi tetszHET, az más tészta. az szégyen. de mondom: orbánviki és szánalmas sleppje csak homokszem a történelem gépezetében, mint ahogy az elmebeteg gyurcsi is

cavecanem 2011.12.27. 09:10:26

@-=büdösmackó=-: Azt hiszem nem, kedves bmackó, hogy nem járt még az országon kívül. A magyar kulturális értékeket nem vitatom, de semmivel sem állnak felette bármely más európai nemzetének.

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2011.12.27. 09:10:28

"Köszönjük" orbán banda a karácsonyi jókívánságokat a magyar nép nevében!

Győri Enikő EU-s államtitkár cikkét olvassátok el ittt az indexen, a hazudozásokban nagyon együtt mozog a fidesz banda.

Miért hisznek mindenkit hülyének?

Tegyél a magad és az ország érdekeiért, szállj szembe az orbáni diktatúrával!

Az új ellenállás megkezdődött, bóvli ország, bóvli kormány helyett új, szakértői kormányt!!

neoteny · http://word.blog.hu 2011.12.27. 09:12:19

@-=büdösmackó=-:

"csak homokszem a történelem gépezetében"

Ez igaz, de azok számára akik ugyanakkor élnek, kilotonnás kőszikla.

blah 2011.12.27. 09:12:45

Aki azt mondja, hogy ide nem összefogás kell hanem alternatíva addig az nem igazán tudja miről beszél. Egyrészt csak összefogással lehetne új alternatívát teremteni különben az „alternatíva” nem fog különbözni a jelenlegi megosztó erőktől. Az összefogás nagyon régen hiányzik ebből a népből, ha valakinek nem esett volna még le, hogy miért álltunk eddig mindig a rossz végén a fasznak akkor ezen kicsit gondolkozzon el.

Reakczy Jóska 2011.12.27. 09:13:11

már az első bekezdésből is kilógott a lóláb, előbb vala az ellenszenv, ahhoz keresi, magyarázza az érvet. aztán nézzük meg a fidesz-szdsz tagmozgás dolgát: ezek a derék gondolkodók olyan okosak, hogy most már az életképtelen politikusok szemétdombján tanyáznak.
nincs piaci verseny? ez miért most esik le a szerzőnek? megmondom: csak akkor van demokrácia, piac és szabadság, ha a szerző által preferált politikai aktorok alakítják a demokráciát a saját igényeikhez - tömegbe lőnek, vízágyúznak, vernek, kínoznak, csonkítanak. mindenki más ugyanis hülye. ebből következik, hogy a szerző bizonyára egy urbánus, magát és kedvenceit liberálisnak gondoló valaki lehet, akinek erősen egocentrikus a világképe. ezért nem is töri magát azon, hogy belemenjen a részletekbe, inkább megelégszik azokkal a lózungokkal, amiket a szájába adtak. bizonyára nagyon kellemetlen lehetett egy nem éppen sikeres nemzet gyermekének lenni bizonyos boldogabb történetű kozmopolita körökben, mert zsigerből tagadja a származását, mint egy felkapaszkodott proli. meg sem említi. ez a kedvencem: "Összezárt bennünket a történelem: balost, jobbost, rendpártit és liberálist, szlovákot, románt, svábot, szerbet, cigányt és zsidót" - csak az államszervező népet kihagyta a felsorolásból.

MacChicken (törölt) 2011.12.27. 09:14:29

@Trebitsch: Vegre valaki, aki tenyleg latja, hogy mi lesz. Sajnos az a reteg aki kimenne es lampavasra logatna barkit is, az Fidesz szavazo. Azok akik nem ertenek egyet az eroszakkal es az orszagban jelenleg folyo dolgokkal csak nagyon gyengecske tuntetesekre lennenek kepesek. Az ertelmisegiek - akik meg itt vannak -, mar csomagolnak. Aki itt ragad, az geccsolni fog latastol mikulasig, hogy az orbanista orszagg

MacChicken (törölt) 2011.12.27. 09:15:29

* orszagot eltartsa.

Elnezest a ketteszakadt kommentert, nehez kis telefonon potyogni.

-=büdösmackó=- · http://kigondoltam.blog.hu 2011.12.27. 09:16:05

@magyar ember teli szájjal: és akkor nem tiszteljük őket, hanem alezanc, ledegeneráltozzuk őket. ja. persze.

mikor jövök át a határon, vagy várok a ferihegyen a bőröndömre, már tekerem is a bartókra. hihetetlen szortimentet mutatnak fel, változatos és mély darabokkal. az a maroknyi Bartókos nem is tudja, mekkorát homorít. hallgatnád a norvég klasszikus rádiót, borzalom. a kanadaiak is rettentet, mit krampácsolnak, a németek egy normális rádiót nem tudnak felmutatni, a lyoni és párizsi hasonló rádiók megntcsak nevetségesek, az olaszok ráadásul rosszul komentálnak, még akik talán hasonló színvonalon nyomják, az a londoni. talán. és akkor csak a rádióról beszéltem.

gyöngyszemeink vannak, fantasztikus tehetségeink, abszolút nem degenerált, hatalmas koponyáink, akiknek százada annyi lehetősége vagy anyagi háttere nincs, mint ojrópa nyugati felén élő hasonszőrűeknek és mégis megélnek, fennmaradnak, és itthon maradnak... mert szeretik az országuk és azt, amit az a szó jelent nekik : Magyarország.

ha valami nagy baj van a magyar néppel, akkor az, hogy nincs önbecslése. ilyen vezetőket az nép kap, amelyik nem szereti önmagát.

blah 2011.12.27. 09:16:40

@-=büdösmackó=-: itt a jelenről van szó...

eukaliptikus-eukaliptusz (törölt) 2011.12.27. 09:19:35

Amikor a szar megválasztja magának a szart, akkor az látszólag demokratikus. Ez most meg is történt. A gond mindössze csak annyi, hogy a többség valójában nem határozhatja meg mindenki életét, mivel a többség az nem a nép, ráadásul a többség a mindig a szarral ekvivalens lényegű.

Tehát az már eleve tűrhetetlen, ha többség dirigál mindenkinek, na de hol van itt valódi többség? Sehol. Még valódi többség sincs. Egy végletekig hazug választási szisztéma következtében egy maximális jogosultságokkal rendelkező elenyésző kisebbség veri szét az egész országot.

Hazugság 1:

A többség dirigálhat. Nem igaz. Mivel a többség semmiféle valódi értéket nem hordoz, egy normális társadalomban erről szó nem lehetne.

Hazugság 2.

Orbánék többségi akarattal kerültek hatalomra. Nem igaz. A szavazásra jogosultak töredéke szavazott csak rájuk.

Hazugság 3.

Akik reális választási lehetőség hiányában nem szavaztak senkire, azok nem nyilvánították ki politikai akaratukat. Nem igaz, és egyben a legnagyobb hazugság.

Akik nem szavaztak senkire, azok a legvilágosabban kifejezték azt a politikai akaratukat, hogy mindaddig átmeneti, ügyvivő kormányzat kezébe legyen a tényleges hatalom, amíg politikailag számukra is vállalható arculatú
képviseletük nem lesz.

Ennyi.

Amíg ez a három hazugság határozza meg a mindenkori kormányzat mindenkori hatalmi lehetőségeit, addig nem is uralkodhat más, csak a szar. Lásd: jelen helyzet.

leponex 2011.12.27. 09:20:09

"..hogy a tehetséges és értelmes emberek kisebbségben vannak. 1990 és 1994 között e vezérelv eredményeként szorított ki minden gondolkozó embert a Fidesz vezetőségéből, és teremtette meg a maga bázisát. Az akkori liberális szavazótábor viszont nem díjazta a Fidesz átalakulását"

:))
Egy ilyen csalódott, egyedül tehetséges és értelmes, de kisebbségben lévő kiszorított dogmatikus liberális érthető okokból se akkor, se most, se a jövőben nem fogja díjazni ezt az átalakulást, de mint azt a szikár választási eredmények mutatják, a tehetségtelen, értelmetlen lenézett plebsz e fenti társaság produkcióját
díjazta a maga módján.

Azért amikor ily bölcsességet olvashatunk:

"Ha viszont elfogadjuk, hogy a politika célja a súrlódásmentes társadalmi együttélés és az állampolgárok életszínvonalának emelkedése ...
... kölcsönös előnyök felismerése, és a konszenzusteremtés képessége kiemelt szerepet kap. ..."

majd a derék liberálisaink emígyen vélik konszenzuálni a kölcsönös előnyöket:

"A legvalószínűbb kimenetel a vérontás néhány éven belül, aztán a gyors süllyedés a káoszba. "
vagy
"de itt harc lesz, véres, pusztító polgárháború amelynek a végén Orbán eltakarodik és lebontjuk a személyi kultuszát vagy ANTIDEMOKRATIKUS SZTÁLINISTA PÁRTÁLLAM! "

, nos akkor már csak a fanyar mosoly marad.
Miképpen lehetne konszenzusra jutni e maroknyi kisebbséggel? E liberális 'Jobbikkal'? Egy sipivel? Miben??

A fanyarság csak azért, mert természetesen tényleg az lenne a jó, ha valamifajta minimális együttműködésre való hajlandóság kialakulna e nagyhangú, de bebizonyosultan mérhetetlenül tehetségtelen és a 21 év alatt a totális politikai impotenciáról tanúskodó 'liberális' értelmiségben.
Egyáltalán lehetséges lenne ez? Azzal a sajátos 'liberális' világképpel, ami saját magán kívül semmi mást nem tud elviselni?

nu pagagyí 2011.12.27. 09:22:18

@Syllabux: Honnan gondolod, hogy mód nyílik demokratikus körülmények között a leváltásra. Rövid idő alatt sikerült bebizonyítania a hatalomnak, hogy nem tartja magát a jogállami normákhoz. Semmi jót nem várok az Orbán-féle OVB-től, ügyészségtől, bíróságtól. Másrészt egy normál győzelem nem is lenne elég, az új kormány minden lépését blokkolni fogja a most kussoló AB, KT, ÁSZ és a többi, személyes lekötelezett által vezetett áldemokratikus intézmény.

A Fidesz hatalom forrásai: totális média ellenőrzés, az államtól független egzisztenciák ellehetetlenítése - nem utolsó sorban a mesterségesen generált válsággal. Az állami alkalmazottak esetében a korbács és mézesmadzag egyidejű alkalmazása. Minden önálló gondolat nemzetellenesnek bélyegzése. Pofátlan igazságszolgáltatás. Indokolatlan beavatkozások a magánéletbe, hogy az se nyújtson biztonságot. A társadalom felszeletelése és egymás ellen uszítása. Olyan rendszer alapjait tették le, amelyben magánember, szervezet, önkormányzat csak az állam kegyeit keresve boldogulhat. És az állam minden szegletében ők ülnek. Minden normativitást száműztek, seggnyalásra és alázatosságra kényszerítenek mindenkit. Az orbán-rendszer olyan értelemben demokratikus, mint a kádár-rendszer volt. 2012-től nem lehet az AB-hoz fordulni, nem lehet sztájkolni, egy pillepalack eldobásáért három havi börtön jár, emberek helyett "intézményeknek" van tekintélye. Azokat is vérig lehet sérteni és bosszút állnak.

Ezt a hatalmat kellene leváltani demokratikusan. Viccnek is rossz.

mojszipupi 2011.12.27. 09:22:27

@vakablak: Ma Mo on akinek egy kis pénze és esze van igyekszik távol tartani magát és vagyonát ettől az egész pereputtytól (a hiénáktól és alattvalóktól eltekintve persze)
Az az ország ahol a gátlástalanság előrébb való erény a megfontoltságnál, mértéktartásnál, realitásérzéknél az az ország halott

-=büdösmackó=- · http://kigondoltam.blog.hu 2011.12.27. 09:22:49

@cavecanem:

célom nem azzal kérkedni hogy merre jártam, hányszor és meddig.

a célom ennek a kis országnak az értékeit felmutatni, és ezekkel a nyegle megjegyzésekkel szemben markánsan, sértően ellenkezni, felébreszteni azokat az embereket, akik odáig süllyednek, hogy a saját nemzetüket, fizikai és szellemi gyökereiket ledegeneráltozzák.

Akkor leszünk degeneráltak, ha nem szeretjük magunkat, és magunkat és a nemzetünket nem becsüljük, sőt degenerált mivoltunkat perverz módon mi magunk hangsúlyozzuk.

Attól, hogy a jelen kormány degenerált, még nem kell az egész nemzetet leírni.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2011.12.27. 09:24:03

@-=büdösmackó=-: az a nép, amelyiknek az állami rádiójában lemehet a "Vágjál lyukat a kádba", az kulturálisan degenerált.

MacChicken (törölt) 2011.12.27. 09:24:31

Kar itt barmifele valtozasra varni. Orbanek SOHA nem fogjak kiadni a hatalmat a kezukbol. Ha az emberek majd ehenhalnak, azt is ki fogjak magyarazni. Az az allitas, hogy a zsigeri fidesz hivok Orban utolso szavait tartjak mindig igaznak, teljesen helyen van. Nem is erdekli oket, hogy mit mondott Kim Dzsong Viktor korabban, nem emlekeznek, nem is igazan ertettek. Azt sem ertik, hogy most mi tortenik. Csak az szamit, hogy Viktornak mindig igaza van. Vitatkozni nem is lehet veluk, nem is kell. Mikor allunk le vitatkozni egy amobaval?

blah 2011.12.27. 09:24:41

@leponex: minden magyarázat nélkül, te egy barom vagy. Az ilyen emberek miatt tart itt az ország.

kitiltott bögre 2011.12.27. 09:26:00

@-=büdösmackó=-: kultúrából még senki sem sütött kenyeret.

mojszipupi 2011.12.27. 09:30:15

Egyébként meg nincs közületek véletlenül valamiokos jogász aki ért az európai joghoz? Azon gondolkodtam a minap nem lehetne-e a komplett magyar államot orbánviktorostul beperelni mondjuk nemzet károsítás címen??? Ez nyilván nem ennyire egyszerű de az eu is megmondta h a jelenlegi helyzet kialakulásában egyértelműen a "nemzetmentő" lépések játszották a főszerepet. Csak a világraszóló hírérték miatt, mert ezeket itthon leváltani nem fogjuk ideje lenne elindulni keresni más utat...

balkáni 2011.12.27. 09:31:00

Az a legnagyobb baj, hogy a századik ilyen poszt elolvasása után (beleértve a kommenteket is) sem tudom, mi lehetne a megoldás. Fiatal, független, világot látott értelmiségiként sem. És ha mi nem találunk jó megoldást, valószínű más sem fog.

-=büdösmackó=- · http://kigondoltam.blog.hu 2011.12.27. 09:33:08

@neoteny:

@blah:

jelen, jelen....

történelmi távlatba én azt mondanám, a magyar nép most tisztul. volt a babakor, mikor a komcsi nyomor után felszbadult és aránlyag őszinte, de érzelmi alapon futtatták az országot. utána lassan de felnőttek az emberek szellemi kamasszá: a kapitalizmussal szemben viseltetett naív korszak most lezárulni látszik.

most egy erőszakos, mindent szabályozni akaró pasáskodó apát kért a nép magának, de ezt az előző életéből röpke két év után felismerte. a kérdés, hogy most gyerekként reagál, és még mindig érzelmi alapon a jobbikot, egy méginkább szabályozó, rendelvű pártot emeli-e föl, vagy végre letisztul, és egy szellemileg felemelkedő irányt vesz egy esetleges új formáció kialakulását segítve.

a népen múlik, a nemzeten. igen, az egyedek öregszenek, de az nemzet szempontjából a hatalmas kerekek szépen, lassan forognak, és lehet, egy tökéletesebb gépezethez vezet az, ha a viktor vagy gyurcsány szemcséjét a gép felőrli, és a nép azok emlékeit beépíti magába.

leponex 2011.12.27. 09:34:15

"Magyarországon ma sincs piacgazdaság – nincs piaci verseny, itt a közpénzek tartják el a gazdasági élet szereplőit. "

Ja.

És ez ripsz-ropsz az elmúlt másfél évben alakult ki. Hirtelen.
A liberális piacgazdaság feltétlen híve, a szegény klubrádió sopánkodott azon, hogy megcsappantak az állami hirdetések, így aztán eljöve az anyagi csőd.
Hogy a százmilliós végkielégüléseket, nokiásdobozokat ne is említsük, természetesen mindez a Zorbán tudtával és akaratával ...

Mondjátok, ellopták a magánnyugdíj megtakarítását a zembereknek, amikor e vagyon a nyugdíjak kifizetését lett volt hivatva, emiatt 3000 Mrd HITELT vett fel az állam ( a rossz gazda) , hogy a köz pénzéből magánszámlákat töltsön fel.
És nektek ez a liberális demokrácia. És ennek vagyon most a halálozása.

Néha nem kellene elővenni az értelmező kéziszótárt, és a mindenkiben ott szunnyadó józan észre hallgatni?

csoko20 2011.12.27. 09:36:00

@-=büdösmackó=-: "hallgatnád a norvég klasszikus rádiót, borzalom. a kanadaiak is rettentet, mit krampácsolnak, a németek egy normális rádiót nem tudnak felmutatni,"

Látnád a norvég államadósság mutatókat, vagy a kanadai GDP-t esetleg a német fizetéseket:)))

A Bartók rádiód mellé tedd oda Kerényi állami pénzen finanszírozott ámokfutást és szegyeld el magad;)

mojszipupi 2011.12.27. 09:37:07

@balkáni: Ugyan ne vicceljünk már! Ha a maffia uralta Olaszországban felállhatott egy új, szakértőibb kormány akkor ebben az országban is lenne rá mód bármikor. Ott hidd el sokkal nagyobb érdekeket sértett ez mégis megtudták lépni...

leponex 2011.12.27. 09:39:47

@blah:
Hát ha arra gondolsz, hogy minden nehézségünk ellenére fennmaradtunk, akkor igazad lehet. No természetesen inkább szüleink, nagyszüleink érdeme, munkája eredményeként. Tesszük azért mi is a dolgunkat.
És természetesnek vesszük, hogy vannak, akik ezért baromnak tartanak minket. Néked ez lehet a hivatásod.
:)

-=büdösmackó=- · http://kigondoltam.blog.hu 2011.12.27. 09:45:11

@kolbászoszsömle:

ez nem vitaalap. a szellemi romlás világméretű, de jegyezzük meg: a kultúrára soha nem volt össznemzeti igény. a hajdajozás, a kevésbé művelt nép is vígad és az ő ösztöneinek megfelelő módon. mi ebben a gond? minden relatív: ami régen alja csürdöngölős volt, vagy perverz énekecske, az mára nagyértékű népdal. ki fog ez az egész forrni, nem kell fölötte sopánkodni. a szellem, a finom dolgok arisztokratikus szintek, nem mindenkinek adatik meg azok megértése, és sokakat nem is izgat pl. egy operaénekes koloratúrája, vagy egy szép festmény volanvezetési technikája.

igen, nekik a muzsika tv vagy mi és a valóvilág idegbeteg, remegő kezű beteg lelkei az érdekesek. de ha hosszabb távot nézel: kiforrja magát a dolog.

már megjelentek olyan TV előfizetések, ahol ki lehet jelölni a legérdekesebb 8-10 programot, a többit pedig elfelejti a néző. lassú, csigalassú formálódás ez, és nem zárja ki a torz formák létrejöttét, de a dolog evolúcióját kell nézni, nem a jelenségeket.

nézd meg, mennyit fejlődött ez a kis nép a 90-es évek óta, a világ is kiizzadt magából pár kulturális rémálmot.
emlékszel a tömeges izomagy-vastag aranylánc-trikó-pitbull lényekre? igencsak megritkultak.
vagy a holdcipős nőket?
vagy előtte a makkos cipős-lila/padlizsán öltönyös korszakot?

százával tudnám felhozni ennek az evolúciónak a lépcsőit, ami csak az elmúlt húsz évben felbukkant és már eltűnőben. az emberiség és mi benne formálódunk. az egyén élete eközben sajnos múlik, de a remény ott van, hogy tisztulunk. még 60-80 és és egészen letisztulnak a dolgok.

nu pagagyí 2011.12.27. 09:46:20

@leponex: Ne fáraszd magad, jelen állapotodban veled nem kell konszenzusra jutni, ellenedben kell. Rád onnantól lehet esetleg számítani, amikor felismered, hogy neked is vannak jogaid és nem kell alárendelned magad egy hazug politikusnak, aki semmibe veszi saját népét. Természetes, hogy az aklon kívüli világ tágasabb, sokféle nézet és vita osztja meg, de legalább nem degenerálódik a belterjesség miatt. Nem kell mindenkivel egyetértened, aki nem kér a magát uralkodó osztálynak kinevezettek áldásaiból. A fő kérdés, amit egyedül kell eldöntened: Nyugat, vagy Kelet?

cavecanem 2011.12.27. 09:48:08

@-=büdösmackó=-: Kedves mackó! Mint mondtam a magyar kukltúrális értékeket nem vitatom. Ezzel együtt számomra minden kult. érték érték. A magyar k. é. Sem tisztán magyar, rengeteg hatás révén lett olyan amilyen, számomra szivet melengető és szép.
Abban viszont talán megegyezhetünk, hogy az ország nagy része ettől jelentősen eltávolodott, és ha valakinek a való világ és tsai a szórakozás azt lehet degeneráltnak nevezni(bár én ezt a kifejezést nem használtam). Nos ők vannak többségben...

eukaliptikus-eukaliptusz (törölt) 2011.12.27. 09:48:59

@balkáni:

Nem kell pánikolni. Van tényleges megoldása a pillanatnyi helyzetnek is. Jelen helyzet gyakorlati lényege szerint ugyanis egy maroknyi csoport, visszaélve a szavazók tájékozatlanságával, tudatlanságával és az agyatlanul ostoba választási szisztéma korlátlan kihasználhatóságával, a jelenleg érvényes és a beiktatandó alkotmány tilalma ellenére is egyszerű egyeduralomra tör.

Ez viszont egyértelmű alkotmányos alapot ad az e hatalmi csoporthoz nem sorolható politikai erőknek a hatalmi berendezkedés alkotmányos felülvizsgálatára és joghatályos, mindenkire kötelező érvénnyel bíró intézkedések életbe léptetésére.

Ha pedig esetleg ezt a kabátot is rosszul gombolnák be, az említett szempontok mentén az bármikor újragombolható.

Nem túl komplikált. Csak csinálni kell. Ennyi.

-=büdösmackó=- · http://kigondoltam.blog.hu 2011.12.27. 09:49:13

@csoko20:

a kultúra, a szellem nem GDP függő, heló! ne keverd a szezont a fazonnal.

kijelentésed alapján pl. Tibet kulturálisan a nulla közelében van. hát nem... tévedsz...

vagy vegyük az oroszokat... hihetetlenül gazdag szellemi és kulturális élet, csodás és gazdag irodalom, döbbenetes zenei alkotások... pedig az orosz szegénység történelmi fogalom.

neoteny · http://word.blog.hu 2011.12.27. 09:49:17

@-=büdösmackó=-:

"és lehet, egy tökéletesebb gépezethez vezet"

Most lett az alkotmány, ami minden más törvény érvényességének mércéje kell(ene) legyen, átírva. Ez mennyire mutat az általad említett "tökéletesebb gépezet" lehetőségének irányába?

leponex 2011.12.27. 09:49:54

@mojszipupi:
"az eu is megmondta h a jelenlegi helyzet kialakulásában egyértelműen a "nemzetmentő" lépések játszották a főszerepet. Csak a világraszóló hírérték miatt, mert ezeket itthon leváltani nem fogjuk ideje lenne elindulni keresni más utat..."

Emígyen írt erről a zindex:
"Arra a kérdésre, mely szerint Brüsszelnek már annyira elege van a magyar kormányfőből, hogy informális csatornákon keresik az utódját, Orbán Viktor azt mondta: "amikor ilyen rémhírek keringenek, akkor úgy érzem, hogy jó úton haladunk, és ilyenkor érzem politikai közösségünk erejét is".

Szerinte egy életerős ellenzék nem abban reménykedik, hogy valahogy majd belülről szétesik az ellenfele, vagy egy nagyhatalmi központ kiüti riválisát, hanem hogy meg tudja győzni a választók többségét. A kormányfő szerint "abban reménykedni szánalmas, hogy majd valakik leváltják nekik a miniszterelnököt"."

Tényleg szánalmas ez a politikai versenyt előre feladó és megmagyarázó impotencia.
"Lesznek választások, a kérdés csak az, milyen alternatívát kínálunk!"

Ehhez persze dolgozni kellene rajta, nem kicsit!
Ha nem megy, csak az "óberkodás" marad ;-)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.12.27. 09:50:33

" Már csak az a kérdés, ki győz, milyen eszközökkel, és mekkora ára lesz mindennek."
Tök mindegy, addigra becsődöl az állam... Ha nem az EU...

Hogy tehetséges politikus? Ne hiszem, hogy Magyarországon lehet ilyesmiről beszélni. Hazudozó, magukat magasra nyalt senkiháziakból áll a politikai elit. Párszor már a magát nagyon korrektnek hívő ellenzék is bizonyította, hogy az ő színvonaluk is csak a Fideszén áll, azaz óvodás.

Jogállamról meg nincs addig értelme beszélni, amíg a törvények csak bizonyos rétegekre vonatkoznak. Én azt látom, hogy ha van pénzed, akkor itthon bármit megtehetsz, ez nem jogállam.

" Ha Brüsszel akarata érvényesül, az átlagpolgárnak módja nyílik rá, hogy ellenőrizze, mire fordítják az általa befizetett adót,"
Az ám, csak ha Brüsszel akarata érvényesül, akkor az állampolgár örülni fog, ha lesz mit ennie...

Másik; az IMF-szerű pénzügyi maffiáktól való függést én is ellenzem, de nem ilyen agyatlan módon kellett volna nekiállni a függetlenedésnek, mint ahogy a kormány tette.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2011.12.27. 09:51:47

@-=büdösmackó=-: Óh, dehogy!

A fejlődésünk annyi, hogy értelem nélküli szövegeket szajkóznak hússzor, egymás után, és a szőrtarisznyás, zsákba bújt lányok magvas gondolatokat vélnek felfedezni a szöveg posztmodern mélységében.
Vágjál lyukat a kádba, vágjál lyukat a kádba, vágjál lyukat a kádba.

Annak a népnek, amelyiknek EZ kultúrája, nincs jövője.

Ábelbábeldominé.

citrix 2011.12.27. 09:54:54

Januártól már nem köztársaság vagyunk,hanem Magyarország.Hogy ez senkiben ne ébresszen kétséget,mindenhonnan eltüntették a köztársaság szót.Csak azt nem értem,a Sándor palota díszpintye milyen titulusnak örvend januártól,vagyis egy hét múlva mi lesz a megszólítása? Legyen mondjuk nemzeti aláíróelnök úr,és akkor a munkaköre is pontosan definiálva lenne.Európa szégyene lett ez az ország,20 év után ismét egypár tállami,despota rendszer,az ötvenes évekre emlékeztető személyi kultusszal,arcátlan pimaszsággal.Maga alá gyűrte a médiát,az igazságszolgáltatást,a közigazgatást,öntörvényűen lehetetlen helyzetbe hoz vállalkozásokat,egyéni számlákat államosít (kifoszt),hasraütésszerűen extraadóztat,komisszárokat ültet minden döntéshozó pozícióba.Senki és semmi nem lehet biztonságban,az uralkodó kétharmad (valójában 1 személy) mindent megtehet a pártkatonái segítségével törvényesen.A törvényt úgy hívják:egyéni képviselői indítvány.Ma benyújtja,holnaptól törvény akár visszamenőleges hatállyal.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.12.27. 09:55:41

@-=büdösmackó=-:
Épp ezaz, hogy más országok nem ugyanabba a lecsóba lépnek fél évszázad után.
Mindenhol volt már hülyeforradalom, de mások nem kérnek repetát.
Nálunk a tapasztalatot lekomcsizzák,
lerettegőzik
a fényes szelek ifjúkomcsi nemzedékei.
Az előrelépés - nulla.

Gond van a tanulási képességekkel.
Az emigránsok meg, miután leszavaztak
a nemzeti hülyékre,
kintről köpködik azokat, akik miattuk szívnak.

Pont, mint a régi emigránsok.

Változás - nulla.

neoteny · http://word.blog.hu 2011.12.27. 09:56:21

@-=büdösmackó=-:

"százával tudnám felhozni ennek az evolúciónak a lépcsőit"

Ez feltételezi, hogy az evolúció (akár biológiai, politikai vagy kultúrális) teleologikus, magyarán valamilyen cél/végkifejlet felé folyik.

Ami nem igaz.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2011.12.27. 09:57:09

@leponex: Átírod a verseny szabályait, majd lefikázod azt, aki nem akar az esélytelen nyugalmával indulni/asszisztálni a demokráciádhoz.

Ha ehhez hozzáveszed azt az obstrukciós potenciált, amit a jelenlegi kormány összealkotmányozott magának egy esetleges választási kudarc esetére, elég nehézkessé válik a hit az önerőből leváltható fideszben.

leponex 2011.12.27. 09:58:11

@nu pagagyí:
Dehogy fárasztom magam, csak épp erre jártam:)
Kicsit mulatságos ez a hősies küzdelmetek az orbáni démonképzeteitekkel, de hát a való világgal együtt mindez belefér.
Csak ne vennétek ennyire komolyan ezt a rémüldözést, így még az a jogosnak látható kritika is elveszik benne ...

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.12.27. 09:59:02

@simonmondja.: Körbekörbe haladunk.
Mint a nyomtatóló.

Ahogy a fidesznyikek mondanák - visszazökkent az idő.

Muad\\\'Dib 2011.12.27. 09:59:26

@citrix:
"Januártól már nem köztársaság vagyunk,hanem Magyarország..."
A hülyeséget nem kellene reklámozni. Természetesen továbbra is köztársaság leszünk, az ország MEGNEVEZÉSE változik.
Az arcátlan pimaszság és hazudozás pedig csak folytatódik a jól megszokott módon, mindössze annyi a különbség, hogy nagyobb parlamenti többség van mögötte. Miután kizárólag akasztófa-töltelékekből lehet választani mifelénk, nem is lesz változás mostanában.

Elijah_Baley 2011.12.27. 10:02:12

utólag mindenki marhaokos, de ki látta előre a választások idején, h vikikirály mit fog majd alkotni?

-=büdösmackó=- · http://kigondoltam.blog.hu 2011.12.27. 10:02:30

@cavecanem:

nézd, való világ meg big broher és stb. nékül nem lenne fejlődés. szerintem nálunk százszor gyorsabb annak az amőba-szerű nemzeti szintű szellemi lénynek a formálódása, mint pl. angliában vagy hollandiában ott a hasonszőrű förtelmek hosszú évekig mennek, míg nálunk tömegével mennek tönkre az ottani sztárműsorok. egyszerűen a magyarok bármennyire is aljának tűnnek, tisztábbak mint hinnénk. én úgy állok hozzá, hogy minden nemzet egy nagy szikla egy tengerparton. kit gyorsabban, kit lassabban, de formálnak a hullámok, és viccesnek tűnik, de a magyarok szerintem sokkal gyorsabban haladnak, mint azok a nemzetek, akiket én látok, láttam. és az irányunk a tisztulás, a rendszerezés. és a társadalom minden szintjén gyorsabb az egész dolog. erősebb, felkészültebb ez a kis nép, mint hinnénk. ezek a nehézségek, amik most vannak.... basszus, ezeket a megszrításokat, amik nálunk vannak és lesznek szükségesek európaszerte, máshol teljes társadalmi sokk, tömeges tiltakozások, polgárháború követné a németeknél, franciáknál, angoloknál vagy az USA-ban. minket tréningezett bokros koma, és simán fel vagyunk erre készülve most, matolcsi koma csomagjára, csak döccenni fogunk. amire nem volt ez a nép felkészítve, hogy mit jelent kétharmadot adni bárkinek is adni a kezébe, megtanulni a hazudást hazugsággal fedező politikus lélektanát. szívből dönteni egy hazug szörnyeteg ellenében ahelyett, hogy ésszel döntött volna a nép. de most ezt is megtanultuk, ezzel is többek leszünk. lassan de biztosan fejlődik ez a kis ország.

blah 2011.12.27. 10:03:12

@leponex: nekem úgy tűnt, hogy leálltál egyet libsizni és nem ilyen értelmesnek tűnő dolgokat mondtál. Rengeteg téves gondolat uralkodik a fejekben. Egyrészt, az elmúlt 20 év az nagyjából a kapitalizmus szocialista felfogásában telt el. Lehet itt libsizni, meg mindent ráfogni, de inkább érdemes lenne azon elgondolkozni, hogy mennyire volt itt rendszerváltás. Most nem is firtatnám a személyeket. Az egy dolog, hogy mit hazudtak az embereknek az meg egy másik, hogy mi történt. Vegyük példának e jelenlegi kormányt. Hány jobb oldalra jellemző intézkedése volt? Nekem nagyon úgy tűnik, hogy inkább a szélső balt célozta meg. Szóval lehet itt hazugságban meg megosztottságban élni de látjuk, hogy mi lesz belőle. Ennek szólt a barom.

@-=büdösmackó=-: ezzel alapjába véve nem is vitatkoznék, némi választ ad a motivációra a fentebb leírtak. Viszont amit írtam az annak szólt amit a kultúráról írtál. Ha helyén akarod kezelni a posztban leírtakat akkor inkább arra kell gondolni, hogy elhagyod a városhatárt és nézz körül mennyire is szűkülnek le a lehetőségek.

csoko20 2011.12.27. 10:04:49

@-=büdösmackó=-: "kijelentésed alapján pl. Tibet kulturálisan a nulla közelében van. hát nem... tévedsz..."

Kijelentésem alapján: egy fejlett országban is lehet szar rádiót csinálni. A kettő nem zárja ki egymást; igyekezzünk hát a pozitív dolgokat másolni. A szövegértés is a kulturáltság egyik fokmérője lehet....

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.12.27. 10:06:16

@Muad\\\'Dib:

Egy nap alatatt firkálják át bármelyik szavát a saját kis firkálmányuknak

- gagyi ez az alaptörvény, mint Viktor, aki írta.

-=büdösmackó=- · http://kigondoltam.blog.hu 2011.12.27. 10:06:44

@neoteny:

óbasszus, hát majd kormányrendeletekkel, stb. szépen tompítják a következők. ne feledd, a távlat, amiről beszélek, az történelmi. nézd, soha nem gondoltuk volna, hogy le lehet írni: Kádár egy véreskezű komcsi.

ugye?

Viktor alkotmánya ugyanilyen illékony. Nem kőbevésett. Szánalmas csimpaszkodása a hatalomba bevési magát az emberek tudatába. Hidd el, ő is meg fog öregedni, elgyengül, mint ahogy a sleppjét is elmossa az idő a semmibe.

-=büdösmackó=- · http://kigondoltam.blog.hu 2011.12.27. 10:08:18

@kolbászoszsömle:

igencsak parciális dologra rámondani, hogy az az összkép... messze nem a vágj a lyukat a kádba a mainstream.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.12.27. 10:08:31

@-=büdösmackó=-: Csak sajnos ez az ország olyan, hogy csak egy 2/3 -os kormány tud alkotmányozni, mert bármilyen más esetben leváltják a kormányt, mire eljutnának addig, hogy elfogadják a törvényt...

Őexc.Vitéz Bivalybasznádhy. Dr. Őfőméltóságu Úr 2011.12.27. 10:11:00

@Putyilov gyári melós:
Osztom véleményed. Bár kérdés, hogy mennyire lehet a mai fiatalokat rákényszeríteni, hogy katonák legyenek de lesz az a megfélemlített réteg akiknek nem lesz választásuk. Az összeírás után 100 %, hogy előbb-utóbb lesz "sorozás" is csak más lesz a neve. Hivatalosan valahogy úgy fogják nevezni az egészet, hogy tudniuk kell, ki mire lenne képes egy esetleges vészhelyzetben. Kiből lehet géppuskás, rakétás, tiszt, stb
Persze előbb megszabadulunk az EU-tól.
A sakkbábuk decemberre fel lettek állítva. Minden hatalom Ovi kezében.

Aki ellenkezik az könnyen úgy járhat mint anno pl.a zsidók. Előbb, hozunk egy törvényt és korlátozzuk őket, majd jön a megjelölés, hátrább sorolás, korlátozás, majd tiltás. Aztán haladunk tovább. Felügyelet, s begyűjtés, mindentől megfosztás. Majd marad az életed s az emberi méltóságod is lábbal tiporva. Onnan nehéz visszatérni mert az életed múlik rajta.
Valaki azt mondja, hogy ilyent nem lehet csinálni? Nézzük meg mit tettek idáig? Zokszó nélkül tűrték az emberek mert /véleményem szerint/ még mindig vannak kiskapuk amiért elnézzük nekik. Még tudok enni adni a gyereknek, még épp, hogy csak de élek, még tudok vásárolni is ha nagyon meghúzom magam. Még tudok kicsit csalni is az adóval mert van egy kis fusi melóm.
A bábuk már felállítva és egyszerre vagy apránként de lépésről lépésre közeledik a sakk-matt. S akkor már az lesz a cél, hogy tudjon enni a gyerek és cserébe bármit megtennénk.
Ha kell megtámadjuk Szlovákiát is ha ez lesz az ára egy tál ételnek.

Muad\\\'Dib 2011.12.27. 10:11:24

@simonmondja.:
Ezzel nem értek egyet. Gagyinak nem nevezném. Inkább elkapkodottnak. Hogy sokkal jobban is meg lehetett volna csinálni, ha már nekiálltak? Igen, mindenképpen. Idejük éppen lett volna rá. Azonban az a fajta hisztéria, amit kiváltott inkább egy szokásos politikai hype, mint valós problémák. Remek kis gumicsont az embereknek.
Legjobb ez a köztársaságos mizéria. Mintha bármilyen jelentősége lenne a megnevezésnek az államformát, vagy épp a valódi állami viselkedést tekintve. Az pedig hab a tortán, amikor egyes elmeroggyantak lelkesen magyarázzák, hogy januártól nem leszünk köztársaság. OMG
Szóval túl van ez misztifikálva. Van nekünk sokkal nagyobb problémánk is ennél.

neoteny · http://word.blog.hu 2011.12.27. 10:13:42

@De gustibusaut bene, aut nihil:

Pl. én, aki 2010. februárjában hagytam el (másodszor) Mo-t.

Vagy az a kollégám aki szintén akkortájt tért vissza Újzélandra.

Akkor már lehetett érezni hogy a választások nem fognak sok jóra vezetni: az, hogy a 2/3 összejött a Fidesznek, csak csőre is töltötte a fegyvert amit egyébként is a kezükbe nyomtak a választók.

A Gyurcsány-rezsimet teljesen jogosan lehet kritizálni az elmútnyócévért, de szerintem a legnagyobb bűnük az volt, hogy lehetővé, sőt szükségszerűvé tették a 2010-es választás kimenetelét.

citrix 2011.12.27. 10:15:08

@Muad\\\'Dib: Valamiért a hatalom számára nagyon utálatos szó lett a köztársaság.Lehet magyarázkodni,de a tények ezt mutatják.Még a Köztársaság tér is át lett nevezve,annyira büdös nekik.Ez egy szándékot,hozzáállást mutat,vak aki nem látja.Nekem van egy érzésem,a kedves vezetőnek ki nem mondott de annál áhítottabb célja királlyá koronáztatni magát,amit hivatalosan cáfolnak nyilván.Még nem aktuális,de az lesz.

neoteny · http://word.blog.hu 2011.12.27. 10:17:20

@-=büdösmackó=-:

"Hosszú távon mindnyájan halottak vagyunk"

-- John Maynard Keynes

Őexc.Vitéz Bivalybasznádhy. Dr. Őfőméltóságu Úr 2011.12.27. 10:17:51

@-=büdösmackó=-:

Van igaz abban amit írsz. részemről nem a megszorításokkkal van bajom, sem azzal, hogy az elmúlt 8 év a hibás. Igen a komcsik is loptak. DSe itt most arról van szó, hogy a megszorítások mellett korlátoznak, a kitaposott pénzt a haverok kapják, elkótyavetyélik. nincs azzal baj, hogy fityesz közeli cég kap megrendelést, világos, hogy nem a szociknak fogják adni, de itt nem az elvégzett munkáért fizetnek és ez nekem fáj, mert az én adómból megy. Ha valaki azt mondja, hogy az állam jó gazda, akkor nézze már meg az állami cégeket! nézze meg az önkormányzatokat.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.12.27. 10:19:37

@neoteny: "de szerintem a legnagyobb bűnük az volt, hogy lehetővé, sőt szükségszerűvé tették a 2010-es választás kimenetelét. "

magyaran demokratikusan jartak el es nem tettek azt orbanekkal, amit orbanek tesznek most az orszaggal es az ellenzekkel..?:-)

mert en azt latom, hogy alapvetoen a kormanyzat szeretett volna csinalni valamit, de a mogottuk allo kormanypart es az ellenzek hatteralkuja egyszeruen kibuktatta es elhiteltelenitette a miniszterelnokot aki fel akarta szamolni a mutyit es az atlathatatlan partifnanszirozast, ez a nep pedig 0 mint fentebb irtak - van annyira degeneralt, hogy meg aszisztalt is hozza, sot..;-)

ha barkit megkerdezek, hogy mi a baj gyurcsannyal csak azt tudja visszanyekegni, amit a fideszpropaganda sulykolt. de hogy _konkretan_ mit tett, vagy nem tett gyurcsany, konkretumot senki nem tud megfogalmazni.

nu pagagyí 2011.12.27. 10:20:02

@leponex: Én nem félek attól, hogy nem fog a nép kijózanodni. Most kegyelmi állapot van, tart még a meglepetés ereje azon a gyorsaságon, ahogy a Fidesz felszámolta a demokráciát. Ha ebben a tevékenységben túl "sikeresek" lesznek, akkor futni fognak, mert nem marad más eszköz a nép véleményének tudatosításához. Most nincs külső hatalom, ami szavatolná egy népnyúzó, nemzetellenes társaság tartós berendezkedését. Az emberek vissza fogják kérni a jogaikat. Lesz alternatíva is, a Fideszéhez méltó: pucoljon ez a banda.

Őexc.Vitéz Bivalybasznádhy. Dr. Őfőméltóságu Úr 2011.12.27. 10:21:45

@ColT:

" Ha Brüsszel akarata érvényesül, az átlagpolgárnak módja nyílik rá, hogy ellenőrizze, mire fordítják az általa befizetett adót,"
Az ám, csak ha Brüsszel akarata érvényesül, akkor az állampolgár örülni fog, ha lesz mit ennie...

Azért én nem azt látom, hogy az eu-ban éheznének.
Mi el sem tudjuk képzelni azt, hogy ők milyen szinten élnek, s nekik abból kell visszavenniük. Nekünk a nyomorszintről.
a nagy függetlenkedésből meg visszakell már venni. egyedül nem fog menni. régen sem ment.

Elijah_Baley 2011.12.27. 10:22:26

@neoteny: ja, érezni egy dolog, én is sejtettem h vikikirály valami mókásat fog alkotni, de megélni, az más, sokkal bolondosabb mint ahogy elképzeltem, és még csak az elején vagyunk :)
én nem mentem el, puszta kivagyiságból...

Muad\\\'Dib 2011.12.27. 10:24:04

@citrix:
Tényekről beszélsz, miközben hipotéziseket gyártasz.
Ezzel szemben (ha már tények) az új alkotmány törzsszövege így kezdődik:
"ALAPVETÉS

A. Cikk
HAZÁNK neve Magyarország.

B. Cikk
(1) Magyarország független, demokratikus jogállam.
(2) Magyarország köztársaság.
(3) A hatalom forrása a nép.
(4) A nép hatalmát választott képviselői útján, kivételesen közvetlenül gyakorolja."

Ennél nyíltabban nem lehet kijelenteni, hogy köztársaság vagyunk.

-=büdösmackó=- · http://kigondoltam.blog.hu 2011.12.27. 10:24:54

@simonmondja.:

az értelmes egyénnek, aki itt él, nincs elvesztegetendő húsz-harminc éve, nem történelmi távlatokban gondolkodik. elmegy, ahogy jobb, biztonságos lét van. vagy legalábbis annak tűnik. sajnos ez igaz, hogy a szellem nagy része ebből az országból kiáramlik. immáron évszázadok óta. ennek ellenére fejlődik ez a kis ország.

és sokan visszajönnek. mert Magyarország nagyon jó hely, Budapest pedig tényleg csodás.

Basszus, mondj egy fővárost ojrópában, ahol húsz percen belül ennyi mozi, színház, könyvtár van, ahol meleg napokon fél óra alatt egy hegyen vagy és hűsölsz, ahol ilyen szép folyón van egy sziget, ami mindig megnyugvást ad, ahol szélesek az utak, van levegő és tér, de mégis minden emberléptékű, ahol a belváros házai ilyen szépek... mondj nekem ilyet.

Párizsban, Madridban és főleg Londonban jobbára keskeny utakon szörnyű forgalom, zaj. Pl. Madridban konkrétan úgy érzi magát az ember, mint egér a labirintusban: nagy böszme házak, többnyire lelketlen stílusban. Párizs megalomán, emberléptéke felejtős, a metrók jóval lepukkadtabbak, mint nálunk. Ok. az épületek szépek, de csak egy minimális részén a városnak. A külkerületek ocsmányak. Talán Róma, ahol hasonlóak az arányok...
Bécs, okés rendezett, de nincs lélek. Berlin lepukkadt, talán van kulturális élet....

Szóval bármennyire is az a trendi, hogy milyen szar Budapest, és Magyarország fos, hát nem.

Szeretni kéne magunkat, az országunkat, a fővárosunkat... magunkénak érezni. ennek a szeretetnek elérnének a hullámai külföldreis. Az önbecslés lassan de biztosan épül, már lehet látni ennek az egyelőre fals, de biztos nyomait. Én biztos vagyok benne, hogy hamarosan -tíz húsz év- egy jó értelemben vett nemzeti öntudat fog kiépülni. Nem kikényszerítve, irányítva, hanem belülről indíttatva. Addig még sok érdekes dolog fog történni...

Őexc.Vitéz Bivalybasznádhy. Dr. Őfőméltóságu Úr 2011.12.27. 10:25:49

@Muad\\\'Dib:
A Magyar Köztársaság, a magyar államhatár által határolt terület.
Magyarország,= a magyarok országa. A szlovákiai, szerb, horvát, román magyaroké is.
Ezzel lehet jól kibaszni mint ahogy volt is rá példa a szlovákiai magyarokkal is. jó kis ellenséges környezetet teremteni magunk körül....

nu pagagyí 2011.12.27. 10:26:07

@Muad\\\'Dib: Mondj, légyszi egy problémát, ami nagyobb, mint a nép jogfosztása, az egyenlő esélyek felszámolása. Csak nem a 400 forintos benzinre gondolsz?

eukaliptikus-eukaliptusz (törölt) 2011.12.27. 10:27:18

@De gustibusaut bene, aut nihil: "utólag mindenki marhaokos, de ki látta előre a választások idején, h vikikirály mit fog majd alkotni?"

Ne haragudj, de magam és még sokak nevében kikérem ezt magunknak. Rengetegen voltunk, akik (NEM BALRÓL IS!) már 10-15 évvel ezelőtt leszögeztük, hogy a Fidesz közönséges bűnözők gyülevész csürhéje, és amely nézetnek országos orgánumok is rengetegszer, számtalan módon és formában hangot és teret adtak.

Nagyon régóta állandó téma tudatlanságuk, semmihez sem értésük, továbbá az a megdöbbentő tény, hogy noha egyikük sem dolgozott soha egyetlen percet, ennek ellenére (főként Orbán) sok milliárdos vagyonokat halmoztak fel, pusztán "politizálgatással"!!! Mert még csak nem is üzleteltek semmit sem, mint más "tisztességes"
csirkefogó, lévén, hogy az üzlethez éppen olyan hülyék, mint bármi máshoz, ami effektív ismereteket kívánó tevékenység.

Tehát, hagyjuk a dumát. Aki csak kicsit is figyelt, az nagyon régóta és egész pontosan tudta, hogy mire is számíthat Orbán hatalomra jutása esetén...

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2011.12.27. 10:27:40

@Muad\\\'Dib: Az, aki nem bírja elviselni, hogy az általa irányított országot nem ő nevezi el, az gyanús.

Muad\\\'Dib 2011.12.27. 10:27:53

@nu pagagyí:
Ezeket a dolgokat hol találtad meg az új alkotmányban? Ugyanis én arról beszélek, nem a kormány vezetési tevékenységéről (ami tragikus).

Dr.Bio74 2011.12.27. 10:28:39

Nem vagyok észlény, de degenerált sem, és a közelemben sokan mások sem.
Nem megyek sehová innen, bízok a demokráciában, de ha a fityisz átlépi a határvonalat, akkor sem megyek máshová, hanem átlépek az ő térfelükre játszani (sokan lesznek így).

Apropó, fentebbről, államszervező nép? Vazze, mond, hogy kimaradt a magyar, bár ha az író a magyar szemszögből írta, akkor magát értelemszerűen kihagyja a felsorolásból (lásd, kivel él együtt). De azt hinni, hogy a magyar mint faj, létező és szervező nép, az gáz. Kulturálisan lehetünk nemzet, genetikailag ilyet állítani baromság. Magyar van, Magyarország van és lesz, magyar az ki annak érzi magát és ehhez az érzéshez rendeli tetteit. A magyar nem arról ismerszik meg, hogy valakik, vagy valaki magyarnak nyilvánítja, vagy éppen megfosztja attól. Gyáva ember aki nem néz szembe, nem kérdez a más véleménnyel rendelkezőtől, a legfontosabb elve a kirekesztés, főleg ha hatalma is van rá. Lásd lassan a nemzet szó ki lett sajátítva a fideszeseknek.
A nemzetszervezésről, az állam férfiak nemzetiségét az elmúlt történelemre visszanézve, meglehetősen furcsa megállapítások tehetőek, bár kétségtelenül Magyarországot szolgálták.( Már akit éppen ki nem tagadtak a dicső múltból).
Eh...

Muad\\\'Dib 2011.12.27. 10:31:56

@kolbászoszsömle:
Csak az érdekesség kedvéért megkérdezem, szerinted hogy kellene készülnie az alkotmánynak? Bedobálunk egy kalapba különböző dolgokat mi tízmillióan, aztán kihúzzuk, egymás után rakjuk és kész? Nyilván, ha valaki hozzányúl az alkotmányhoz, azért teszi, hogy változtasson rajta. Igen, a fityesznek sokkal türelmesebben és konszenzusra készebben kellett volna ezt az egészet megcsinálni. De hogy az legyen a bűn, hogy egy kormány változtatni akar valamin?

nu pagagyí 2011.12.27. 10:33:02

@Muad\\\'Dib: Az idézett cikkelyen kívül, mindent száműztek, ami egy köztársaság kelléke.
Például nem ír elő jövedelem- és vagyonarányos közteherviselést a tákolmány. A preambulumról már ne is beszéljünk, ami a király nélküli királysággal teszi az államot jogfolytonossá az államot, kiiktatva a 89-es köztársasági alkotmányt.

neoteny · http://word.blog.hu 2011.12.27. 10:34:21

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

"alapvetoen a kormanyzat szeretett volna csinalni valamit"

A pokolba vezető út is jóindulattal van kikövezve.

Szerintem az őszödi beszéd egy rettenetes politikai hiba volt GyF részéről. Nem a tartalma miatt -- az lényegileg helyes volt -- hanem amiatt, hogy úgy gondolta hogy lehetséges a pártját ilyetén módon irányítani. Egy politikusnak ("a politika a megvalósítható művészete" -- Otto von Bismarck) képesnek kell lennie megvalósítania az általa helyesnek látott irányzatot (párt)politikai eszközökkel: azoknak az előtérbe hozásával akik egyetértenek vele, és azoknak a háttérbe szorításával akik ellene vannak. Hegyibeszédet intézni a széles pártnyilvánossághoz pontosan azt érte el, ami történt: a beszéd kiszivárogtatását (ami, valljuk be, igen súlyos csapás volt GyF-re és a rezsimjére nézve is), ill. a belső ellenzék informálását hogy a saját nominális vezetőjük nem szeretné ha a status quo folytatódna... pedig az igencsak megfelelt túl sokaknak.

Kalmár 2011.12.27. 10:34:51

"Összezárt bennünket a történelem: balost, jobbost, rendpártit és liberálist, szlovákot, románt, svábot, szerbet, cigányt és zsidót."

Ha észrevennétek, hogy eddig pozitív diszkrimináció okozott növekvő feszültséget ezen társadalmi csomportok közt akkor nektek is teszene ami most folyik.
Nekem tetszik.
Eltaposásnak nevezed azt, hogy nem jár tovább az én családomtól elvett pénz szétosztása (kritika és elvárás nélkül) cigányok közt.
Eltaposásnak nevezed azt, hogy azok akik korlátozás nélkül kifacsarhattak bárkit egy hitel egyoldalú változtatásával és rabszolgasorsba tarthattak minket, most egy picit részt vesznek a terhekben?? Persze nem szoktak hozzá és hisztiznek.

Érdekes, hogy most rettegsz. Persze. Most lesz utcai forradalom...ja. Ez jól látszik a 2006 és a mai tüntetők kezelésében.
Nem lesz itt forradalom, bár sokat tesztek érte, ti, akik nem szoktatok a közterhekhez. Nem baj rettegjetek, lázítsatok! Nekem akkor is tetszik ami itt folyik.
Külön jópofa az, ahogy a liberális tüntetőket(politikusok) karácsonyi zenével "kínozta" a hatalom:))) Ritka jó ötlet. Vinnyogtak, mint ördög a tömjéntől. Mégiscsak jobb mint a kardlap.
Mindenkinek boldog új rettegést kívánok! A régiek már unalmasak.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.12.27. 10:36:35

@-=büdösmackó=-: Fentebb javasoltam, hogy megoldásként Budapest váljon ki az országból, mert egymaga életképes európai ország lenne, a buckalakók meg legyenek boldogok keleten a népköztársaságukkal.
Ez a kelet-nyugat észak-dél dolog már bejött a németeknek meg koreának is.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2011.12.27. 10:37:56

@Muad\\\'Dib: Nem volt alkotmányozási kényszer.
Tehát hiba volt azzal baszni az időt, hogy alkotmányoznak.
A bűn abban nyilvánult meg, hogy konszenzus nélkül, türelmetlenül, kapkodva készített alkotmányt.
Egy olyan alkotmányt, amit annak átpolitizáltsága miatt sokan SOHA nem fognak elfogadni.

Korbáccsal rá lehet kényszeríteni annak betartására, de önmagában, pont, mert nincs mögötte konszenzus, csak erő, nem képvisel semmilyen értéket.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.12.27. 10:39:30

@Megszívtuk-Waze: Ne értsd szó szerint. Nem, csak ha idejön egy felügyelőbizottság, ami megszabja a működés számait, akkor itt nem lesz se egészségügy, se semmi, mert nem lesz rá pénz.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.12.27. 10:40:17

@Muad\\\'Dib: Nem attól gagyi, hogy lehetne szebb...

Attól gagyi, mert egy alaptörvény, amit naponta átírnak, az nem komoly.

Alapnak lényege a biztos pont, amire építhetünk.

Ez az fideszes alap - olyan biztos alap,

mint egy vödör takony.

Putyilov gyári melós 2011.12.27. 10:41:14

@nemorino:

A nyugati lapok leegyszerűsített panelokból dolgoznak és nem is akarják megérteni Orbánt.
A hazai "balliberális" oldalnak is kényelmes nacionalistázással ellenségképet gyártani és tulajdonképpen pont úgy viselkednek, ahogy Orbán elvárja tőlük.

Ugyan miért volna Orbán nacionalista?
Az ő nációjába csak az őt hatalmon tartó klientúra, helyesebben pártállami nómenklatúra tartozik bele.

A nacionalizmus baloldali, plebejus eszmeként kezdett, a családi uralkodói alapokon álló internacionális konzervatív jobboldal 200 évig üldözte. Lásd 1848as Szabadságharc.

Orbán csak alkalmazza, használja a nacionalizmus eszközrendszerét. Ugyanúgy,mint a 15 millió németet kiírtató Hitler, ugyanúgy mint a vietnami Hosiminh, a kubai Castro vagy épp az észak koreai diktátorok.

A nacionalizmus a diktátoroknak csak ellenségképzésre kell, a nacionalizmus csoportkohézió erejével tartják egyben a nyájat és ezzel jelölik ki a nyájon kívüli ellenséget. Rákosi ezt úgy fogalmazta meg, hogy aki nincs velünk az ellenünk. Orbán azt mondja, hogy aki nem az én klientúrámba tartozik, az nem magyar, hanem a ránktörő ellenség.

Orbán semmi újat nem talált fel, csak Kim Ir Szen 50 éve megírt Dzsucse ideológiáját vette elő, ezt alkalmazza.
Ajánlom tanulmányozásra:

"Dzsucse

A dzsucse vagy csucshe ( magyar jelentése: önbizalom), autarkikus politikai és vallási eszme, Észak-Korea hivatalos ideológiája és a rajta alapuló államrendszere, a Kim-dinasztia rezsimjének szerves része.

Főbb megkülönböztető jellegzetességei:

1, A történelem fő mozgatóerői a modern korban immár nem az osztályok, hanem a nemzetek.
2, Az antiglobalizmus filozófiájának integrálása a kommunista elméletbe.
3, A forradalmi világnézet alapja a Párt és a Pártvezető iránti megkérdőjelezhetetlen hűség.
4, Kim Ir Szen halála után vallási elemekkel gazdagodott a dzsucse-ideológia: Kim Ir Szen halhatatlan lélekként halála után is jelen van."

hu.wikipedia.org/wiki/Dzsucse

Kalmár 2011.12.27. 10:42:09

@simonmondja.: A buzi pesti fajtádat te szarevő. Dögölj éhen. Zabáld a cserépben termesztett krumplit, a csatornában rothasztot patkányhússal.

blah 2011.12.27. 10:43:38

@Kalmár: egyetlen dolgot egy ilyen nagy demagógiával alátámasztani szép teljesítmény, értem is miért tetszik neked ami itt folyik... csak kár, hogy ésszel nem is éred fel ami valójában folyik.

eukaliptikus-eukaliptusz (törölt) 2011.12.27. 10:44:26

@Kalmár: Na, ideértél te is, "Jobberkám"? Nem unod még? Vagy ez van nálad mostanában szex helyett?

Muad\\\'Dib 2011.12.27. 10:45:05

@nu pagagyí:
"...Például nem ír elő jövedelem- és vagyonarányos közteherviselést a tákolmány..."

"(1) Minden ember, valamint törvény alapján létrehozott jogalany teherbíró
képességének, illetve a gazdaságban való részvételének megfelelően hozzájárul a közös
szükségletek fedezéséhez ."

dhzsiga 2011.12.27. 10:45:47

Szép napot Urak !
Olvasva a kommenteket, meggyőződésem, hogy itt van a legnagyobb demokrácia. Sokan éltünk a Kádár rendszerbe, olvastunk ujságot stb... lehet hogy én nem emlékszem jó, de Kádárt ( és a rendszert ) szidni ugy mint itt Orbánt ......
Miért akarna Orbán rosszat ?? Miért lenne az neki jó, ha az országban eluralkodna a káosz ??? Nyakig eladósudtunk, azok diktálnak akik a pénzt adták, nincs itt semmilyen ideológiai zűr. Reménykedni kell ( és dolgozni ) talán egy középerópai országot nem hagynak végleg elsüllyedni.

Elijah_Baley 2011.12.27. 10:47:04

@eukaliptikus-eukaliptusz: én még most sem tudom egész pontosan mire is készül vikikirály ilyen lelkesen. Látok jeleket,ahogy koncentrálja a hatalmat, gyengíti a fegyveres testületeket, kiüldözi a külföldi nagytőkét, de mi célból, ezt nem tom.

Muad\\\'Dib 2011.12.27. 10:48:16

@kolbászoszsömle:
Igen, ezzel egyetértek, abszolút nem így kellett volna ezt csinálni. Viszont ez nem azt jelenti, hogy jajjistenkém az új alkotmány miatt összeomlott a jogállam. Mert ez viszont marhaság. Ha valaki figyelmesen elolvasta a szövegét, lehet, hogy bizonyos pontokkal nem ért egyet, de semmiféle demokrácia, vagy jogállam elleni szörnyűséget nem tartalmaz.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.12.27. 10:49:21

@Kalmár: ideje levallni rolatok, koloncok..:-)

LEGYEN BUDAPEST KULON ALLAM!

orbenkat pedig hazatoloncoljuk:-)

Kalmár 2011.12.27. 10:50:31

@simonmondja.: Vadkender? Te szánalmas pöcs. Csak ez megy felétek. A seggszex meg a drog? Jobb is lenne ha kiválnál innen és elhúznál délre a fajtádhoz. Most nem ti diktáltok. Most sittre mész a szemeteddel együtt.

Laarson 2011.12.27. 10:50:46

@dhzsiga: ez azért van mert ezaz internet és nem tagja közmédiának. Egyébként pedig az összes műsorban történt politikai utalás karácsony alatt a közmédiumokban.

Putyilov gyári melós 2011.12.27. 10:51:39

@Kalmár:

Te szánalmas egoista neoliberális.

Naponta tucatnyi MAGYAR lesz öngyilkos, fagy meg, vagy ha éhen, azért, hogy neked többet adhasson pozitív diszkriminációt alkalmazva a Gazda.

A végtörlesztésedet 10 millió emberre terited szét, ezen belül is leginkább az értéket előállító, GDPt termelő MAGYAROKRA, csak azért hogy a pártod pozitív diszkriminációját, a pártállami kiváltságosságod élvezhesd.

Akkor meg miről beszélsz, te szánalmas önző, magyarellenes, kaparj kurta?

Kalmár 2011.12.27. 10:51:45

@eukaliptikus-eukaliptusz: Elfelejtettél mondani is valamit. Ennyi nem lesz elég. Ha nincs több a fejedben akkor ne égetsd magad ezzel.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2011.12.27. 10:52:31

@Muad\\\'Dib: Valóban! A jogállam a visszamenőleges törvényalkotással, és a képviselői indítványokkal omlott össze.
Meg azzal, hogy a kétharmadosaink _folyamatosan_ módosítják.
A régit is, és az újat is.

Putyilov gyári melós 2011.12.27. 10:53:09

@Kalmár:

Na, már le is leplezted magad, szánalmas magyargyűlölő egoista! :O)))

Kaparj kurta, bugris lesz belőled Pártban!

nu pagagyí 2011.12.27. 10:54:08

@Kalmár: Saját érdekeid durva kifejtése mellett elfelejtettél nemzeti ömlengeni. Pedig megbízód, ezt a kettőt együtt alkalmazza.
Tudom, hogy a pozitív diszkrimináció vörös posztó a tefajtádnak. Mennyivel is jobb konkurencia mentesen ücsörögni az összerabolt holmin egy olyannak, aki nem szokott valódi teljesítményhez. Bár, a pozitív diszkriminációnak azt a formáját gondolom Te sem veted meg, amikor a gazdagot részesítik előnyben, például bankelnöknek családi pótlék, kedvezményes BKV, adómentes juttatások, támogatott hitel.

eukaliptikus-eukaliptusz (törölt) 2011.12.27. 10:55:34

@De gustibusaut bene, aut nihil:

A kérdés nagyon jó!!! Háromszoros hip-hip hurrá nékije! Ez a lényeg! Ugye, hogy mennyire felfoghatatlan! De hidd el, ő maga se tudja. Mert egy közönséges, semmihez sem értő, egyszerű hülye. Aki most kínjában csak kísérletezgetni tud azzal, amiről igazából semmi fogalma sincs, de csak az alkalmatlansága miatt, semmi másért...

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.12.27. 10:55:41

@Kalmár: Na, szeva. Szapora vezéreddel beszélgess a fajtátokról buckalakó fülketartalom.

Kalmár 2011.12.27. 10:58:26

@blah: Bocsáss meg, hogy egy ország gazdasági helyzetével foglalkozó blogban nem fejtettem ki a piacgazdaság, az EU, az örökölt adósság, a rendszerváltás hiányosságait, a társadalmi egyenlőtlenségek, a korupció beágyazódását a politikába, a gazdasági környezetet, a rosszul szervezett közszféra, a szociális kiadások összetételét és hibáit, a foglalkoztatás növelésének módjait és akadályait, a nemzetközi tőke céljait és lobbitevékenységét, az egészségügy hiányosságait, a honvédelem megszünését, a stbstbstb.

Hülyegyerek, ez blog nem regény.
Egyszerre egy szelet pizzát tömj a szádba, ha az egészet próbálod, megfulladsz.

eukaliptikus-eukaliptusz (törölt) 2011.12.27. 10:59:09

@Kalmár: A semmihez nem lehet érdemben hozzászólni. A szimplán hiszteroid fröcsögéshez meg pláne nem.

Kalmár 2011.12.27. 10:59:40

@simonmondja.: Csak szeretnél ilyen buckát, kispöcs.

Putyilov gyári melós 2011.12.27. 10:59:54

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

Olaszországban Berlusconi szövetéges pártja, az Északi Liga már előkészítette Észak-Olaszország leválását.

Egy dezintegrált, egymással hadakozó kantonokból álló Magyarország ugyan mire jut a körülöttünk levő 80 milliós szláv tengerben?

Kalmár 2011.12.27. 11:01:06

@nu pagagyí: "Tudom, hogy a pozitív diszkrimináció vörös posztó a tefajtádnak"
Valóban.
Szerinted 60 év alatt segített pl a cigányokon??

Putyilov gyári melós 2011.12.27. 11:01:37

@Kalmár:

Jól érzed magad Dájcstompi macájaként, bugriskám? :O)))

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.12.27. 11:02:09

@Kalmár: Miért szarsz be attól, ha Budapest kiválna a tesóid közül ?

Én nem félnék nélkületek államalapítani.
Nyugat-Berlinnek bejött.

Kalmár 2011.12.27. 11:04:47

@Putyilov gyári melós: Na ezt a béna szöveget.
Idén először megfagyott valaki.....aha így történt. Méghozzá a végtörlesztéstől fagyott meg..
A gdp-t termelő magyaroknak van a legtöbb chf hitele. Pont őket menti szerencsére, hogy újra költhesenek, mert emiatt állt le a körforgás.
Zseniális és bátor lépés volt.

Putyilov gyári melós 2011.12.27. 11:04:55

@Kalmár:

Pl. téged is kiemeltek a szarból-fosból, megtanítottak klavót verni, pedig 45 előtt cigányként kezelte az uralkodóosztály a bugris-cselédfajtádat.

Illyés Gyula: Puszták népe
mek.niif.hu/00600/00682/00682.htm

Putyilov gyári melós 2011.12.27. 11:06:35

@simonmondja.:

Azért mert akkor nem tudná a Gazda a budapestiektől elvett adókból pozitívan diszkriminálni a bugriskát.

Kalmár 2011.12.27. 11:06:36

@simonmondja.: Nem vak ez a ló!
Bátor.
Régen hallottam ekkora hülyeséget, de csak folytatsd. Nem néznek még elegen hülyének. Majd eszed a kibucodban amit az aszfalton termeltél.

blah 2011.12.27. 11:08:04

@Kalmár: nem kell kifejteni, azzal, hogy neked tetszik ami itt megy elmondtad magadról, hogy a felsoroltakhoz nem igazán értesz.

eukaliptikus-eukaliptusz (törölt) 2011.12.27. 11:09:16

@Kalmár: Nincs, de nem is lehet. Nulla + nulla = nulla, amint azt voltam bátor fentebb is említeni. Többször nem szeretném. Szellemi kapacitásod említett volumenére tekintettel ez elég kilátástalan manővernek mutatja magát ugyanis.

Kalmár 2011.12.27. 11:12:32

@eukaliptikus-eukaliptusz: Na most jó sokféle kifejezést hordtál össze, de megint nem sikerült értelmet csalni a szövegbe. Próbálkozz még. Ez már egy fokkal jobb volt. Csak majdnam nulla. Ja, és még ,matek is volt benne!!

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2011.12.27. 11:14:04

Kalmár áldott!

Olyan buta, hogy minden bizonyíték ellenére okosnak hiszi magát!

Ő a tökéletes fideszember archetípusa!

Kalmár 2011.12.27. 11:14:08

@blah: Ismét egy felsőbbrendű kritika. Nem érted amit írtam, nem is tudsz vitázni vele, így inkább köpsz egyet. Nem rossz.

Putyilov gyári melós 2011.12.27. 11:14:24

@Kalmár:

Te szánalmas egoista, neoliberális fax, naponta 6-7 magyar fagy meg. És ezen felül még legalább ennyien kórházba szállítás közben és után.
Javarészük még csak nem is hajléktalan, hanem kistelepülésen, tanyán élő magányos, öreg, beteg, akinek nem fussa tüzelőre, mert lerombolta Orbán a szociális ellátórendszert és elveszi tőle mindent, hogy odaadja a mocskos magyargyűlölő pofádnak, hogy szolgáld!

6-700 ezer gyerek éhezik vagy alultáplált ugyanezen okokból!

Ugyan mitől volnál te magyar, amikor nagy ívben leszarod őket és csak a saját zsebed megtömése izgat?
Ugyanolyan mammonimádó kozmopolita vagy, mint egy dollármilliárdos spekuláns, és tulajdonképpen csak őket majmolnád kicsiben.
A pénztárcád a hazád.

nu pagagyí 2011.12.27. 11:17:54

@Muad\\\'Dib:

Ez volt az eredeti:
70/I. § (1) Minden természetes személy, jogi személy és jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet köteles jövedelmi és vagyoni viszonyainak megfelelően a közterhekhez hozzájárulni.

Ez lett belőle:
"(1) Minden ember, valamint törvény alapján létrehozott jogalany teherbíró
képességének, illetve a gazdaságban való részvételének megfelelően hozzájárul a közös
szükségletek fedezéséhez ."

Nincs már szó arról, hogy az adó alapja a jövedelem és a vagyon. Az sincs benne, hogy mindenki köteles adót fizetni. Vajon miért lett más a szöveg? Egyesek majd fizetnek, mások meg nem? És mégis mi alapján?

Mondjuk, csak a földesúr fizet adót, aminek fejében részt vehet az ország ügyeiben. A cseléd meg természetben rója le háláját a kegyelmes úrnak a kegyért, hogy hajlékot biztosít neki. Vagy mondjuk a képviselő úr nem fizet adót, mert ő más módon vesz részt a gazdaságban?

Putyilov gyári melós 2011.12.27. 11:18:09

@Kalmár:
"A gdp-t termelő magyaroknak van a legtöbb chf hitele."

Lófaszt!
A végtörleztést 30-40 ezer ember tudja igénybe venni, és közel 4 millió munkavállaló fizeti!

Pl. ilyen xarházi spekulánsok nyernek rajta:

"Egyszer volt, hol nem volt az eddigi talán legnagyobb nyertese a végtörlesztésnek: egy vállalkozó, félmilliárdos tartozásától szabadult meg rögzített árfolyamon. Akár 93 millió forintot is nyerhetett így, szerencse, hogy devizahitelt vett fel és nem forintot. És mindez csak 12 forintjába kerülhet minden egyes állampolgárnak."
www.penzcentrum.hu/hitel/o_az_aki_160_milliot_nyert_a_vegtorlesztesen.1030718.html

Kalmár 2011.12.27. 11:24:58

@Putyilov gyári melós: A te kurva anyád, ha már ide jutottál. Nem érted a különbségat aközt, hogy ezek nem most kezdődtek és semmi köze a kormány teljesítményéhez és a közt, hogy leszarom?
Hát persze, hogy nem.
Kussolj görény. Nem válaszolok ilyn féregnek, többet.

Putyilov gyári melós 2011.12.27. 11:27:13

@kolbászoszsömle:
Az, a végtelenségig önző, xarból-mocsokból kivakart jobbágybugris, akit csak a saját zsebe megtömése érdekel.

Ilyenek önzőségére alapoz Orbán.

eukaliptikus-eukaliptusz (törölt) 2011.12.27. 11:27:17

Szörnyű vagy. Most mér' baj az neked, hogy nem veled locsogok reggeltől estig? Úgyse válaszolsz semmire, ahogy szemétkedésen kívül sohase válaszoltál még soha semmit sem, eddig se, soha még egyetlen rohadt szót sem. Akkor meg nem mindegy? Pláne másfél év után... Ha eddig az volt, akkor ugyan mitől lenne ezentúl más? Szarok már az egészbe bele, hidd el. Ott, ahol van. Szállj le rólam, légy szíves.

Elijah_Baley 2011.12.27. 11:27:44

@eukaliptikus-eukaliptusz: nehéz elhinni, inkább valami kevésbé nyilvánvaló okot keres az ember, összeesküvéselméletet, akármit...
Persze lehet h tényleg bolond a mókus, a sleppje meg asszisztál hozzá, nem egyedülálló az emberiség történetében, csak izgi, h pont a mi időnkben, velünk esik meg.

Muad\\\'Dib 2011.12.27. 11:30:35

@nu pagagyí:
"...Az sincs benne, hogy mindenki köteles adót fizetni..."
Miért is nincs benne? Meséld már el, ezt hogy nem sikerült észrevenned benne: "...Minden ember, valamint törvény alapján létrehozott jogalany..."

"...Nincs már szó arról, hogy az adó alapja a jövedelem és a vagyon...'
Valóban, helyette van teherbíró képesség és gazdaságban való részvétel.

"...Mondjuk, csak a földesúr fizet adót, aminek fejében részt vehet az ország ügyeiben. A cseléd meg természetben rója le háláját a kegyelmes úrnak a kegyért, hogy hajlékot biztosít neki. Vagy mondjuk a képviselő úr nem fizet adót, mert ő más módon vesz részt a gazdaságban? "
Ezt nem is értem. Az adó szó az általad idézett részben sem hangzik el, tehát szerinted ott sem köteles mindenki adót fizetni?

nu pagagyí 2011.12.27. 11:31:38

@Kalmár: Ez nem cigány kérdés. Meg kell teremteni azt a lehetőséget mindenkinek, hogy képességei szerint részt vehessen a társadalom gazdagításában. Ez az össztársadalmi érdek és nem az, hogy sógor-koma alapon lehessen csak érvényesülni. A képességeket meg nem vagyoni helyzet alapján osztja el a Jó Isten. Ezért van szükség arra, hogy a szegényebbek megkapják ugyanazt az esélyt, amit a laptoppal és könyvekkel telezsúfolt lakásban cseperedő csemete, az állam segítsége nélkül is élvez. Az esélyteremtés egyik módja a pozitív diszkrimináció és mellette még egy csomó egyéb dolog. Munkahelyteremtés, infrastruktúra-fejlesztés, előitéletek elleni fellépés. A szerencsésebb gazdagoktól meg az lenne az elvárás, hogy álljanak meg a lábukon és adójukkal segítsék (adócsalás helyett), saját országukat és ne virnyogjanak egyfolytában valami plusz javadalmazásért. Legyenek büszkék arra, hogy nem szorulnak rá az államra.

Putyilov gyári melós 2011.12.27. 11:31:49

@Kalmár:

Bugriskám, otthon, a szemétdombod tetején kukorékolj és utasítgass másokat.
Vagy a helyi Házmesterklubban, ahol a másik magyar feljelentgetését tárgyaljátok meg.

Hogy te milyen szánalmas és beteg fax vagy.
Undorodom a fajtádtól :O))))

leponex 2011.12.27. 11:32:26

@blah: 'libsiztem' ? Dehogy, de ez egy liberális blog, csak nevén nevezem a dolgot.
De ha neked értelmesnek tűnő dolog inkább itt rettegni a diktatúrától, és forradalmat, fegyveres felkelést vizionáló putyilovista szerencsétlenkedésein tovább vergődni, hát tegyed.

De ha figyelmetlen vagy, ilyet is leírsz:
"Egyrészt, az elmúlt 20 év az nagyjából a kapitalizmus szocialista felfogásában telt el."

a zindexen meg ezt olvashatod:

"Tavaly kezdődött a demokrácia

A törvényalkotás gyorsaságával összefüggésben beszélt arról is, hogy dicséretnek veszi azt, amikor azt taglalják, hogy Magyarországon nem egyszerűen kormányzás, hanem rendszerváltás zajlik. Szerinte a posztkommunista tehertételtől mentes, nyugat-európai értelemben vett demokrácia felépítése csak tavaly kezdődhetett meg.

Arra a kérdésre, mely szerint Brüsszelnek már annyira elege van a magyar kormányfőből, hogy informális csatornákon keresik az utódját, Orbán Viktor azt mondta: "amikor ilyen rémhírek keringenek, akkor úgy érzem, hogy jó úton haladunk, és ilyenkor érzem politikai közösségünk erejét is".

Szerinte egy életerős ellenzék nem abban reménykedik, hogy valahogy majd belülről szétesik az ellenfele, vagy egy nagyhatalmi központ kiüti riválisát, hanem hogy meg tudja győzni a választók többségét. A kormányfő szerint "abban reménykedni szánalmas, hogy majd valakik leváltják nekik a miniszterelnököt"."

Némi ironiával, szinte ugyanazt mondod, mint a Zorbán az elmúlt 21 évről :)

Putyilov gyári melós 2011.12.27. 11:35:24

@Kalmár:
" és semmi köze a kormány teljesítményéhez"

Hát persze, 5 milliárdot lök a kormány a Fradicsürhének, mert szükségük lehet rá a másik magyar agyonverésében, de tüzelőre, kajára nem ad pénzt, hagy dögöljön a magyar.

Na hülyítsd még magad a pártod narkójával.

2llkedő 2011.12.27. 11:38:17

@leponex: "Szerinte a posztkommunista tehertételtől mentes, nyugat-európai értelemben vett demokrácia felépítése csak tavaly kezdődhetett meg."
A probléma ott van, hogy halovány fingja sincs arról, mi is az a demokrácia.

nu pagagyí 2011.12.27. 11:40:54

@Muad\\\'Dib: Szerintem az, hogy hozzájárul teljesen más, mint ha köteles lenne. Az is teljesen homályos, hogy mi alapján kellene hozzájárulni. Egy köztársaság alapeszménye szerintem az, hogy akinek van miből, az köteles hozzájárulni a társadalmi szükségletekhez. Az adófizetés teremti meg a jogalapot a képviselethez. Nyilván azért butították el ezt a passzust, hogy a külföldi magyarok is bele tudjanak pofázni az életünkbe. Az alkotmány immár nem vár el mindenkitől jövedelemtől (vagyontól) függő adófizetést.

blah 2011.12.27. 11:42:04

@Kalmár: milyen érveket is közöltél velem amivel vitatkoznom kéne?

@leponex: ma nincs türelmem ehhez a hihetetlen értetlenkedéshez... nem is csodálkozok semmin ha szerinted amit mondtam az azt jelenti amit Orbán...

Mr. Waszabi 2011.12.27. 11:44:31

@Muad\\\'Dib: Ja. A hatalom forrása a nép. Anyagilag. Jól van az megfogalmazva, egyértelműen.
Ezt pontosítja az a kiegészítés, miszerint az állam elbaszásait a nép fizeti meg, különadók formájában, korlátlanul.
Alakul ez.

nu pagagyí 2011.12.27. 11:45:51

@2llkedő: Megint egy olyan mondat, amire nem kell figyelnünk. Elég a tényekre vetni egy pillantást.

Muad\\\'Dib 2011.12.27. 11:57:50

@waszabi:
Ne tévesszen meg a tény, hogy ez a folyamatosan visszasírt 89-es "alkotmányban" is benne van:
"(2) A Magyar Köztársaságban minden hatalom a népé, amely a népszuverenitást választott képviselői útján, valamint közvetlenül gyakorolja."

cavecanem 2011.12.27. 11:59:23

@-=büdösmackó=-: Tisztelem az optimizmusodat. Szerintem minden nemzet kapott eleget az évezredek során. Nem hiszem, hogy üldözöttebbek lennénk mint más, vagy valamiért több járna.
Arra érdemes koncentrálni, hogy a jelen helyzetből mit lehet kihozni.
Mivel most àtmenetileg nem itthon élek, elmondhatom, hogy megszorítások nem csak Magyarországon vannak, s nem csak a magyarok fogják túlélni.
Az, hogy gyorsabban haladunk-e(vajon hová?milyen irányba?) azt majd a jövő megmondja.

leponex 2011.12.27. 12:00:19

@nu pagagyí:
"@leponex: Én nem félek attól, hogy nem fog a nép kijózanodni."

Nagyon helyes. Biztassad csak a népet a további józanodásra :)
De mi lesz, ha mégse arrafelé józanodnak, ahogy e harcias blogon is noszogatjátok őket liberális hévvel??
Hadd idézzem a Despotát a -nyilvánvalóan neofasiszta -indexről megest:

" egy életerős ellenzék nem abban reménykedik, hogy valahogy majd belülről szétesik az ellenfele, vagy egy nagyhatalmi központ kiüti riválisát, hanem hogy meg tudja győzni a választók többségét"

Ezzel a műrettegéssel is meg lehet győzni a választók széles rétegét, de abban nem sok köszönet lesz 'liberális' szomorkodóink számára ;-)

leponex 2011.12.27. 12:05:07

@2llkedő:
Hát persze hogy nincs, erről kizárólag annak a 'liberális' érteliségi tömegnek van, akiket épp most bukfenceztetek ki a színpadról 8 év kiváló demokráciaértelmezési metodikájukat értékelvén.

leponex 2011.12.27. 12:05:46

@blah:
hát ha nincs, akkor nincs ...

blah 2011.12.27. 12:07:41

@leponex: én a fogaskerékről beszéltem te meg úgy értetted, hogy dobos torta. Ne csodálkozz.

cavecanem 2011.12.27. 12:12:53

@-=büdösmackó=-: Ja még annyit, hogy szerintem a fejlődéshez(amit én fejlődés alatt értek) semmi szükség vv-re és egyebekre... Ahogyan a szellemi szemét elfogyasztása nem magyar sajátosság, úgy az attól való elhatarolódás sem. Nincsenek nálunk butább nemzetek(ahogyan a magyar sem alávalóbb senkinél)itt is ott is megközelítőleg azonos arányban vannak buta/okos? Igényes/igénytelen?emberek.

leponex 2011.12.27. 12:13:00

leponex 2011.12.27. 12:05:07
és mindezt nem is egy t-vel, hanem kettővel:)

regress 2011.12.27. 12:13:39

@De gustibusaut bene, aut nihil: mekk mester,már az előző ciklusában látható volt betegsége.írtak is róla,azóta rosszabbodott az /elme/állapota

leponex 2011.12.27. 12:13:55

@blah:
csodálkozni, itt?? Miért ??? :)))

Mr. Waszabi 2011.12.27. 12:14:49

@Muad\\\'Dib: erre nem áll meg a poén, tehát nem ugyanaz mégsem:) Nem tudom, észrevetted-e...:)

2llkedő 2011.12.27. 12:15:30

@leponex: Demokrácia az az, amit Orbán annak nevez. Diktatúra szintén. Ha Viktor azt mondja hogy az ég zöld, akkor az ég az zöld, mert a világon mindenki zöldnek látja, csak rosszul fordítjuk le. Erre szokták mondani, hogy mindenki szembe jön az autópályán.

dr kíváncsivagyok 2011.12.27. 12:17:03

"Nemzetinek tartott politika nevében a magyarok egyik fele átkozza ki a hazából a vele egyet nem értő másik felet."

Ezt Gyurcsány írta a minap...és ott a pont .

regress 2011.12.27. 12:17:51

@Kalmár: mi van?az asszony nem főzött karácsonyra,hogy ilyen morcos vagy.ne a sarokra küld ,hanem a konyhába

dr kíváncsivagyok 2011.12.27. 12:19:42

Orbán valójában liberális...sőt szoclib...de csak a vele egyetértőkkel...

2llkedő 2011.12.27. 12:19:49

@kíváncsivagyok: Haza csak egy van! És azt Orbán Viktornak hívják. Mert ugye a haza nem lehet ellenzékben.

Muad\\\'Dib 2011.12.27. 12:25:21

@kíváncsivagyok:
Gyurcsány csak hallgasson, mindenki emlékszik az el lehet menni, itt lehet minket hagyni szövegére. Többek között az ő arrogáns, rohadt viselkedésének köszönhetjük az arrogáns, rohadt viselkedésű fityeszt.

2llkedő 2011.12.27. 12:34:05

@Muad\\\'Dib: " mindenki emlékszik az el lehet menni, itt lehet minket hagyni szövegére"

Csak arra nem emléxik senki, hogy mire mondta. Sebaj Tóbiás!

blah 2011.12.27. 12:34:19

@Muad\\\'Dib: na ez baromság kedves Atreides, az arroganciát nem Gyurcsány hozta be hanem Viktor, Gyurcsány az mszp válasza volt rá, és ha idézgetsz azt is illene tudni, hogy az "el lehet menni" milyen kontextusból lett kiragadva.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.12.27. 12:34:33

@Muad\\\'Dib: sot, miatta volt a 2004es cunami is!

azert az nagyon durva, amikor mar a fideszt is gyurcsany nyakaba akarjatok varrni ti, fideszesek:-)

ti szavaztatok meg a fideszt, ti szoptatok be, hogy viktor a nemzetmento es az egyetlen lehetoseg..:-)

es vegul ti szavaztatoko ra. ti voltatok, akik mindenaron gyurcsany _ellen_ akartatok szavazni.

megkaptatok:-)

de ezt a sajat rosszindulatotoknak es szklatokorusegeteknek koszonhetitek:-)

a fidesz nem gyurcsanynak koszonheto. a fidesz nektek koszonheto, akik raszavaztak, akik megettek, hogy mindenki mas rossz, csaka fidesz jo, akik hagytak, hogy orban viktor 20 ev alatt szepen a tamogatasotokkal felszamolja a magyar kozeletet es akik meg most is azt szajkozzak, hogy "dehat nincs mas lehetoseg"

van.

vannak politikai partok. csak ti meg mindig orban hipnozisa alatt alltok es nem akarodzik felebredni belole.

egyebkent meg hat tetszik, ha nem, az, hogy el lehet menni innen a szabadsag maga. valoszinuleg nem emlekszel ra, de abban a rendszerben, amit orban most ujraepit _nem_lehetett_elmenni_innen_

nem volt szabad. buncselekmeny volt. ha elkaptak mikozben ki akartal menni, akkor evekre leultettek. ha nem sikerult elkapni, kijutottal, akkor evtizedekig nem johettel vissza, mert ha beleptel volna, abban a pillanatban sittko.

ugyhogy ennyit arrol, hogy meg a szabadsagot is atoknak tekintitek, ha azzal az altalatok valasztott ellensegkepet gyalazhatjatok. gratulalok:-)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.12.27. 12:34:53

@Muad\\\'Dib:
Gyurcsány még seholse volt, amikor Orbán már úgy képzelte, hogy kizavarja a ruszkikat,
lehazugozta a miniszterelnök Antallt,

bemondta, hogy ellenzék nélkül is elkormányozgat,
Olimpiát rendez,
ő a Haza, aki nem lehet ellenzékben,
és hogy az EU-n kívül is van élet...

Orbán mindig ilyen terhelt volt.

dr kíváncsivagyok 2011.12.27. 12:35:15

@Muad\\\'Dib:
"A. Cikk
HAZÁNK neve Magyarország.

B. Cikk
(1) Magyarország független, demokratikus jogállam.
(2) Magyarország köztársaság.
(3) A hatalom forrása a nép.
(4) A nép hatalmát választott képviselői útján, kivételesen közvetlenül gyakorolja."

Ennél nyíltabban nem lehet kijelenteni, hogy köztársaság vagyunk.

De , barátom ,...lehet : MAGYAR KÖZTÁRSASÁG
Nem pedig elméletben Köztársaság,..gyakorlatban az , amit Orbán akar.....mint a médiatanács : elméletben pártsemleges,...gyakorlatban fideszgyík !

Dr. Trebitsch 2011.12.27. 12:36:41

@-=büdösmackó=-: Bécs lett az első az élhető városok listáján (saját lakosainak közérzete alapján). Bp. nincs az 50-ben.

Ettől persze szeretheted, hisz bizonyos részei tényleg szépek, meg az ember kötődjön is ahhoz a helyhez, ahol él, de ez nem objektív vélemény, hanem lokálpatriotizmus.

Párizzsal, Berlinnel, Béccsel összevetve fővárosunk nem jön ki jól, hidd el. Talán csak a Bp-iek egy része szemében.
Berlin pl. kurva jó hely, pláne ahhoz képest, hogy nem is olyan rég szarrá bombázták, majd egy részén évtizedekig az NDK tanyázott.

Szóval szeressük Bp-et, de közben őrizzük meg a realitásérzékünket.

dr kíváncsivagyok 2011.12.27. 12:38:16

@Muad\\\'Dib: Gyurcsány csak hallgasson, mindenki emlékszik az el lehet menni, itt lehet minket hagyni szövegére. Többek között az ő arrogáns, rohadt viselkedésének köszönhetjük az arrogáns, rohadt viselkedésű fityeszt."

Nem értek egyet,...Gyurcsány kimondta azt ami egyértelmű az Unióban ,...még a Kedves Vezető mindent elkövet , hogy elzavarja azt , aki nem nemzeti-konzervatív-jobboldali !

Elijah_Baley 2011.12.27. 12:40:00

@regress: ha a dilipfelnijével kampányolt volna, akkor jóhogy nem szavazna rá senki, de mivel mindenki épp zabos volt a szocikra, egész jó ötletnek tünt az oppozícióra szavazni, ki gondolta volna h viktátorunk állapota ennyit romlott 8 év alatt?

dr kíváncsivagyok 2011.12.27. 12:40:19

@blah: azt is illene tudni, hogy az "el lehet menni" milyen kontextusból lett kiragadva.

A Fideszgyíkok kedvenc időtöltése a környezetéből kiragadott (fél)mondatok teljesen másra vonatkoztatása...

dr kíváncsivagyok 2011.12.27. 12:41:37

@kíváncsivagyok: "Kedves Vezető mindent elkövet , hogy elzavarja azt , aki nem nemzeti-konzervatív-jobboldali ! "

Mégpedig anyagi és szellemi ellehetetlenítéssel...

Dr. Trebitsch 2011.12.27. 12:41:58

T. Szerző,

hogy lehet, hogy itt egész értelmes vita folyik? Hol maradnak a trollok? Se zsidózás, se anyázás? Csak elkerülte a figyelmemet, vagy találtam végre egy blogot, ahol tisztességesen moderálnak? Ha így van, gratulálok hozzá.

dr kíváncsivagyok 2011.12.27. 12:43:09

Orbán , a Kedves Vezető olyan nagyformátumú politikus , ...hogy tud ellenzék nélkül is kormányozni !

blah 2011.12.27. 12:45:04

@kíváncsivagyok: mondjuk Muad pont nem fideszes, vannak rossz beidegződései de még messze a legértelmesebb a magukat jobboldalinak hívők között. Ezt ezért írom, hogy hívő mert nem igazán tudnék jobb oldali értékeket képviselő pártot mondani...

dr kíváncsivagyok 2011.12.27. 12:45:30

@igazitrebitsch: "hogy lehet, hogy itt egész értelmes vita folyik? Hol maradnak a trollok? Se zsidózás, se anyázás? Csak elkerülte a figyelmemet, vagy találtam végre egy blogot, ahol tisztességesen moderálnak? Ha így van, gratulálok hozzá "

Murphy törvénye : " ha léteznek trollok,...akkor előbb-utóbb itt is lesznek...." :-)

citrix 2011.12.27. 12:46:45

@Muad\\\'Dib: B. Cikk
(1) Magyarország független, demokratikus jogállam.
(2) Magyarország köztársaság.
(3) A hatalom forrása a nép.
(4) A nép hatalmát választott képviselői útján, kivételesen közvetlenül gyakorolja."
Ez nagyon szép.Kár,hogy az 1949-es,Rákosi fémjelezte alkotmány se nagyon más.Ott a 2-ik bekezdés népköztársaság,a 3-ik szerint a dolgozó nép.Ma a hatalom forrása a Fidesz,azon belül a kedves vezető.Így pontos.A 4-ik pont gyönyörű,kár hogy az eredménye ez az álságos kétharmados fülkeforradalom lett.

dr kíváncsivagyok 2011.12.27. 12:47:44

@blah: "mondjuk Muad pont nem fideszes, vannak rossz beidegződései de még messze a legértelmesebb a magukat jobboldalinak hívők között. Ezt ezért írom, hogy hívő mert nem igazán tudnék jobb oldali értékeket képviselő pártot mondani... "

A Fidesz nem egyenlő a Jobboldallal,....és nem egyenlő a Keresztény értékrenddel...... A Fidesz már Nemzeti-szocialista...

eukaliptikus-eukaliptusz (törölt) 2011.12.27. 12:50:25

Nem, nem vagy te se hülye, se beteg. Csak nálam nem kockáztatsz semmit, így hát gátlástalanul lehetsz szemét is, meg aljas is, nem kell következményektől tartani, ha efféle "örömök"-re vágysz. És neked vannak sajnos ilyen igényeid, az már fux, és működik az "egyszerhasználatos", "eldobható" logika is, méghozzá a spontán, öntudatlan kivitelben, hogy még ezzel se legyen probléma alkalomadtán...

És nem, sajnos nem fogok erre a státuszra rálicitálni. Nem is akarok, nem is tudok, és eszem ágában sincs egy ilyen terrormechanizmusba beszállni, ez aztán tökéletesen kizárt. Sokkal több volt már ez az egész, mint ami egyáltalán eltűrhető. Fordulj bizalommal tehát további jelöltjeidhez kérlek, és törölj a listáról légy szíves, ha majd időd is engedi...

leponex 2011.12.27. 12:55:24

@2llkedő:
Dehogy, az a demokrácia, amit mondjuk Árok Kornél annak nevez, a diktatúra dettó ez alapján értelmezhető egyedül.
És ha a választók többsége mást gondol, akkor azok csak megvezetett birkák, és fel kell őket világosítani, hogy valójában egy szörnyű despota igájában görnyednek.
Nosza rajta, világoljatok nekik!

leponex 2011.12.27. 12:58:05

@2llkedő:
Kicsit pontosabb információért érdemes lenne a szerzőhöz fordulni:

"...A polgári Magyarország nem ennek az országnak az egyik kisebb vagy nagyobb része. A polgári Magyarország az egész. A polgári Magyarország az, amit az emberek polgárként tesznek kormányoktól függetlenül. Néha könnyebb, néha nehezebb ezen az egy Magyarországon élni és szolgálni, de ez a helyünk. Innen nem megyünk el. Itt maradunk. Haza akkor is van, ha idegen hatalmak befolyása alá kerül, ha tatár, ha török dúl. Haza akkor is van, ha történelmi viharok rázzák. Haza akkor is van, ha nem a miénk a kormányzati felelősség. A haza nem egyszerűen politika, hanem az életünk. Meglehet, pártjaink és képviselőink az országgyűlésben ellenzékben vannak, de mi, akik itt vagyunk a téren, nem leszünk és nem is lehetünk ellenzékben, mert a haza nem lehet ellenzékben. Legfeljebb egy kormány kerülhet ellenzékbe saját népéhez képest, ha feladja a nemzet céljait. Még egyszer: nem az a fontos, hogy mi hozzuk a jó döntéseket, hanem, hogy jó döntések szülessenek. Ezért, még ha vannak is intő jelek, és tudjuk, amit tudunk, a most alakuló kormányt és pártjaikat nem múltjuk, hanem tetteik alapján fogjuk és akarjuk megítélni....""

dr kíváncsivagyok 2011.12.27. 12:58:18

@blah: "nem igazán tudnék jobb oldali értékeket képviselő pártot mondani... "

Pedig itt vannak,...csak elvakítja Őket a saját nagyságuk...a 2/3 varázsa .... majd jön az ébredés.
Tőlünk nyugatabbra több helyen is jobboldali és (vagy)kereszténydemokrata kormány van, de mecsoda különbség !!! Ott valahogy összeférnek a demokráciával....

2llkedő 2011.12.27. 12:59:07

@leponex: Figyu! Ha nem látsz a határokon kívülre, akkor igazad van. Csakhogy a világ többi részén mást jelent a demokrácia, mint amit Orbán Viktor elképzel. Ezt kéne felfogni, de a narancs szenüveg mögül mindn másként látszik.

blah 2011.12.27. 13:00:13

@kíváncsivagyok: éppen ez az, hogy amit csinálnak az inkább szélső balos...

2llkedő 2011.12.27. 13:02:50

@eukaliptikus-eukaliptusz: Kinek írtad? Magadnak? Vagy csaknúgy ki a nagyvilágba?

leponex 2011.12.27. 13:08:03

@2llkedő:
a zsebnérótok emígyen fogalmazta meg még a választások előtt, miképpen gondol a demokráciára:

"Meggyőződésem, hogy nem ellenkormányzást kell folytatni, hanem a nemzeti ügyek kormányzását kell megvalósítani. Ebből természetesen nagyon sok minden következik a kormányprogramra, a stílusra, a kormányzat felépítésének szélességére és még számos direkt politikai kérdésre nézve. Azt gondolom, hogy a jobboldalnak érdemes megvitatnia ezt a kérdést a következő időszakban, hogy hosszabb távon, tizenöt-húsz év távlatában milyen politikai erőtérben látja az ország érdekeit leginkább biztosítva. Jómagam ebben a vitában azt javaslom, hogy az állandó harcra berendezkedett politika helyett az állandó kormányzásra berendezkedett politikát válasszuk, ne a másik féllel folytatott folyamatos és állandó küzdelem határozza meg gondolkodásunkat, hanem bizonyos nemzeti ügyek meggyőző erejű képviselete. Természetesen verseny lesz, és a végén a választók fognak dönteni. A kérdés csak az, hogy milyen alternatívát kínálunk. "

Szóval verseny, és a választók döntése.
Miért is a félelem ettől??
Alternatíva, verseny, választók döntése.
Lehet ezt ragozni még?

Muad\\\'Dib 2011.12.27. 13:10:01

@citrix:
Rendben. Tehát akkor mégis csak eljutottunk oda, hogy az új alkotmány semmivel sem rosszabb, mint a 89-es, és egyáltalán nem ettől függ, hogy az ország milyen irányban halad.

2llkedő 2011.12.27. 13:11:56

@leponex: Látom, zsebnérón Orbán Viktort érted. Egyetértünk!

Muad\\\'Dib 2011.12.27. 13:13:02

@kíváncsivagyok:
Ez a vita már rég le lett zongorázva. Kalap sza*t nem számít, hogy a megnevezés micsoda. Kedves, hogy egyesek keverik a megnevetést az államformával, de mint tudjuk a Német Demokratikus Köztársaság megnevezése is köztársaság volt, aztán mégis...
Egyébként, amiket leírsz azoknak semmi köze ahhoz, hogy maradt volna a régi alkotmány, vagy nem. tehát az alkotmány körüli vita 90%-a ostoba hype. A fityesz kormányzása és ámokfutása más tészta, nem arról beszéltem.

2llkedő 2011.12.27. 13:13:45

@Muad\\\'Dib: Akkor mija faszé kellett ezt a nagy hercehurcát csinálni a tákolmányozással kapcsolatban?

2llkedő 2011.12.27. 13:17:11

@Muad\\\'Dib: Szal a lényeg az, hogy semmi lényegeset nem csináltak, de legalább nagy volt a füstje, és addig se kellett a gazdasággal foglalkozni.

Kalmár 2011.12.27. 13:17:59

@Putyilov gyári melós: Ez megtiszteltetés számomra. Szarul is érezném magam, ha ilyenek mint te, nem így éreznének. Jól van ez így.

leponex 2011.12.27. 13:20:47

simonmondja. 2011.12.27. 12:34:53

Orbán ... Olimpiát rendez,"

"Jövőnk: a budapesti olimpia
Az Országgyűlés képviselői a 2006-2010-es ciklus utolsó két ülésén gazdaság- és sporttörténeti jelentőségű lépés előtt állnak. Hároméves előkészítés után dönteniük kell annak az Olimpia Törvénynek a sorsáról, amely húsz éves demokráciánk alatt egyedülálló módon nem egy politikai párt vagy a kormány kezdeményezésére került a honatyák elé, hanem a civil és gazdasági szféra kezdeményezésére.
Szalay-Berzeviczy Attila| NOL| 2010. február 13.

A törvény elfogadásához a jelenlévő képviselők négyötödének az igen szavazatára lesz szükség, ami a mai politikai közéletünk állapotát figyelembe véve rendkívüli eseménynek számít. Budapest 1955 óta nem jutott ilyen messzire a nyári olimpiai és paralimpiai játékok megpályázása terén, mint most, amennyiben a törvény átmegy a Parlamenten.
"

eukaliptikus-eukaliptusz (törölt) 2011.12.27. 13:23:04

Le se vagy te... A húszezer nick-ed bármelyikén természetesen.

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2011.12.27. 13:23:06

@-=büdösmackó=-: Szerintem az értékek kapcsán erős tévedésben vagy. Nálunk a 21. században természetes, hogy "világelsők" vagyunk 19. századi kultúrában, a 20. században nálunk jobban senki sem képviselte a 18. századot, stb. s bár sokszor akadtak nagyjaink akik behoztak volna kevésbé elmaradott dolgokat (lóverseny, állandó hidak, vasút), ezeket a nemzet jelentős része elutasította és ragaszkodott mindahhoz amit értéknek kiáltott ki.

Azt mondod túlzás, sértő, degradáló? Én meg azt mondom Defoe Robinsonja már 1719ben a "tömegkultúra" megjelenéséről, a tömegeket megszólítani, szórakoztatni, ugyanakkor egy gondolatot (emberi leleményesség) közvetített.

Ma Magyarországon még ciki a tömegeket megszólítani. Büszkék vagyunk arra, hogy a hazai kultúra nem a "tömegigényre" megy rá, hanem arra a kevés emberre akinek megmagyarázták, hogy a múltidézés jó. Legyen: Elfogadom, neked ez tetszik. Veled elhitették, megetették, hogy ez felsőbbrendű.

A gond csak ott van, hogy a kultúra egyfajta virtuális iránytű lenne a világban, segítene tájékozódni. A hazai kultúrát meghatározó maradiság pedig két dolgot ért el: hogy ne legyen képes megszólítani a tömegeket. S hogy akit meg tud szólítani, annak se szolgáljon iránytűül a mai világban.

A mai magyar irodalom egyedülálló, mert nem a mai kort tükrözi, csak a múltat másolja kiváló mesterségbeli tudással, de a kultúra lényege nélkül.

Ennek a helyzetnek az eredményeként mind a kultúrától elszigetelődött többség, mind az értelmét vesztett, csak maradiságot tükröző "kultúra" befogadóközönsége iránytű nélkül bolyong a hazai világban. Ez pedig a hazai politikai, pénzügyi, gazdasági kultúrán, stb. is meglátszik.

Persze lehet azt mondani, hogy "kit érdekel Tolkien, Shakespeare, az angolok primitívek, hiszen a kultúra csúcsa, hogy Felcsúton készítik legszebb barlangrajzokat", csak ismered a régi viccet arról, amikor a rádió bemondja, hogy 1 őrült a forgalommal szemben megy az autópályán... Nos ez a magyar kultúrára is ráhúzható.

Hozzáteszem: Az ilyen hozzáállásnak köszönhető az is, hogy kevés embernek van hobbija, akinek van sokan azt is kiközösítik, megbélyegzik. Cserébe az emberek életét a cigi, a dohányzás, a tv előtt tespedés tölti ki. Hogy Való Világot néz, vagy Mezzo-t (értelmesnek akarja érezni magát), vagy National Geographic-et (azt hiszi attól okosabb, ha az ott elhangzó tárgyi tévedéseket is megtanulja), az szinte mindegy.

Ez a tájékozatlanság vezetett a devizahitelesek problémájához de Orbán uralmához is.

Muad\\\'Dib 2011.12.27. 13:23:58

@2llkedő:
Így van. Mire az ellenzék nekiesett az alkotmánynak, mert addig sem kell hasznosat csinálni, tehát remekül kiegészítették egymást. Körülbelül elég lett volna az egész ügyből annyi, hogy kijelentik, szerintünk ez felesleges volt most, és kész. De mivel a magyar politikában ismeretlen fogalom, hogy valamiből nem csinálunk hisztérikus ajvékólós partit, ez az opció nem játszott.
Ezért hiteltelen itt a kormány és az ellenzék egyaránt.

dr kíváncsivagyok 2011.12.27. 13:29:47

Egyvalamire felhívnám a figyelmet :

Nem Gyurcsány alatt hasonlították Magyarországot Fehéroroszországhoz , Ukrajnához , Argentínához , Észak-Koreához ! Nem Gyurcsány alatt küldtek az országunknak ( a kormánynak !) tiltakozó , figyelmeztető jegyzéket az USA- ból , az EU -ból,... Nem Gyurcsányt hasonlították Hitlerhez Musszolínihez , Lukasenkóhoz.....és nem Gyurcsány alatt féltette a fél ország az állását....

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.12.27. 13:30:33

@Muad\\\'Dib: Az ellenzék fölesküdött az Alkotmányra, tehát védte.

Erre kaptak fölhatalmazást.

Nem arra, hogy írjanak újat egy rakat majommal kézenfogva.

2llkedő 2011.12.27. 13:32:03

@eukaliptikus-eukaliptusz: Lécci jelezd mán, hogy kinek böfögsz!

Muad\\\'Dib 2011.12.27. 13:32:37

@simonmondja.:
Logikádból kiindulva, még mindig királyságban/kommunizmusban stb. élhetnénk, hiszen szerinted a vezetői helyeken tespedők egyetlen feladata hogy ragaszkodjanak az aktuális dolgokhoz.

dr kíváncsivagyok 2011.12.27. 13:34:10

@Muad\\\'Dib:
" az alkotmány körüli vita 90%-a ostoba hype. "

Kurvára nem az....ezt a tákolmányt a Fideszen kívül senki sem fogadja el...és úgy-e elismered, hogy az Ország nem csak a Fideszből áll ?!

2llkedő 2011.12.27. 13:35:09

@Muad\\\'Dib: Ismered azt a szót, hogy konszenzus?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.12.27. 13:36:43

@De gustibusaut bene, aut nihil: "ki gondolta volna h viktátorunk állapota ennyit romlott 8 év alatt? "

valoban

en rutinos orbanfobias vagyok, de meg engem is meglepett, hogy ekkora suttyo:-)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.12.27. 13:37:22

@Muad\\\'Dib:
A fideszék királysága-kommunizmusa pont abból lett, hogy mindig az aktuális hülyeségüket erőltetik.

Én konzervatív vagyok. Az Alkotmányt megtartom.
Főleg megtartanám, ha még föl is esküdtem volna rá.

dr kíváncsivagyok 2011.12.27. 13:37:23

@Muad\\\'Dib:
"Tehát akkor mégis csak eljutottunk oda, hogy az új alkotmány semmivel sem rosszabb, mint a 89-es, és egyáltalán nem ettől függ, hogy az ország milyen irányban halad. "

Eljutottál...Te és a Fidesz ! Azért engedd meg, ...más is él ebben az országban, mégpedig a 3 szoci kormány jelzi,...nem is kevesen !

Gaius Plinius Secundus 2011.12.27. 13:38:11

Az évezredes probléma genetikai eredetű.

Nincs összefogás, mert nincs összekötő genetikai kapocs.

Ez van, ezt nem fogjátok tudni megoldani.

A magyar genom 5% nem európai eredetű gént tartalmaz. 5% maradt az eredeti magyar főleg török eredetű törzsekből. Mi a többi? Német, szláv, horvát, zsidó, cigány, amit akarsz.

Na most megnézheted, hogy ezek a népek külön külön se jönnek ki egymással, és ennek kulturális okai vannak, a kulturális fejlődésnek pedig genetikai okai vannak.

Nincs megoldás, mert magyar nemzet létezik, magyar kultúra is létezik, viszont magyar ember nem létezik. Hogyan is várod el hogy egy törzs összetartson, ha mindenki jöttment? Már eleve az eredeti törzsek is pusztán üzleti megfontolásból álltak össze, olyan törzsek amik között kevés genetikai kapocs volt. MI történt? A magyar történelem első pár száz éve a nagycsaládok közötti háborúskodásból állt. Ez a genetikai háború.

Ki lehet próbálni, el lehet végezni egy genetikai tesztet, és látni fogod hogy nagyrészt vegyes európai népességgel van dolgunk (kivétel a zsidók és a cigányok, megjegyzem az a tény önmagában hogy ez a két nép még csak nem is kéne hogy itt legyen már problémás a jövő szempontjából), akiknek a közös nyelven és kultúrán kívül semmi közük egymáshoz.

Ugyan az a gondunk mint az USA-nak, nemzetet lehet építeni, de hosszú távon a különböző etnikumok mégsem tudnak egymás mellett élni, csak a szeparáció old meg mindent.

Aki azt hiszi hogy "régen" jobb volt azt ki kell ábrándítanom, voltak német, szlovák, horvát, magyar (ugye ők azok akik már korábban asszimilálódtak, de nekik sincs közük az eredeti magyar népességhez) falvak, a zsidók és a cigányok is külön éltek, és csak kevés érintkezés/házasság volt köztük sok ideig.

Ha meg akarod oldani a gondodat, ajánlom végezz el egy genetikai tesztet, nézd meg az európai haplogroup-ok közül melyikhez tartozol, és oda emigrálj ahol az van többségben. Térj vissza a nyájba, más megoldás nincs.

Muad\\\'Dib 2011.12.27. 13:38:47

@kíváncsivagyok:
Gyurcsány is megkapta a maga kritikáját külföldről (nagyon is), kár lenne szentnek beállítani.

eukaliptikus-eukaliptusz (törölt) 2011.12.27. 13:38:58

Nem mindegy az neked, te nagyon hülye...

dr kíváncsivagyok 2011.12.27. 13:39:55

@blah:
"éppen ez az, hogy amit csinálnak az inkább szélső balos... "

Ilyen káderekkel ? :

Csintalan......Schmitt....Pozsgay....stb mit vártál ?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.12.27. 13:40:09

@Muad\\\'Dib: de
sokkal rosszabb es eppen ezert bojkottalando.

tudod, az alkotmany nem mas, mint egy szerzodes az allampolgarok es amindenkori kormany kozott.

mivel ez a szerzodes most egyoldalu hatalmi eszkozze valt, ezert jogi szempontbol semmis. ram egeszen biztosan nem ervenyes es soha nem is lesz ervenyes. csinalhatnak barmit, akar le is csukhatnak, majd szarra perelem oket hagaban.

nincs hova hatralni. most majd jon a kemenyebb ellenallas.

2llkedő 2011.12.27. 13:40:32

@Muad\\\'Dib: Megkapta, ez nem vitás. Csak nem ilyen minősítést, mint Viktorunk. Azért ég és föld a különbség.

Muad\\\'Dib 2011.12.27. 13:41:09

@kíváncsivagyok:
1) Mi közöm nekem a fityeszhez?
2) Nem veled beszélgettem , ha fogalmad nincs, miről volt szó, minek beszélsz bele?
3) Ha már belebeszélsz, legalább olvasnád vissza mikre válaszoltam és miből indult a beszélgetés.

dr kíváncsivagyok 2011.12.27. 13:42:06

@Muad\\\'Dib:
"Gyurcsány is megkapta a maga kritikáját külföldről (nagyon is), kár lenne szentnek beállítani. "

Nagyon buta ember , aki kritika nélkül elfogad bármilyen kormányt, -viszont nem a demokrácia rombolásáért és nem az egypártrendszer kialakításáért kritizálták....

Kalmár 2011.12.27. 13:44:04

@kíváncsivagyok:"Tőlünk nyugatabbra több helyen is jobboldali és (vagy)kereszténydemokrata kormány van, de mecsoda különbség !!! Ott valahogy összeférnek a demokráciával.... "

Vajon kikre gondolsz?
Miért nem nézzük meg alaposan azokat a "demokráciákat"?? Furcsa ez az minden kritika nélküli nyugatimádat.
Nézzük mi történik ezekben a demokráciákban, amik fényévekre vannak tőlünk.

Olaszország: Minden MAGÁN számláról a költségvetésbe utaltak egy bizonyos százalékot....hoppá.

Franciaország: Kiutasították az országból és vagonokba rakták a szociális és közbiztonsági gondokat okozó cigányokat.

Spanyolország: Közalkalmazottak fizetés csökkentése. A munka törvénykönyvének módosítása a szakszervezetek tiltakozása ellenére. Felmondási idő csökkentése stb. 200 ezres tüntetések. Multiadót vezettek be nyáron. A románokra külön tilalom van a munkavállalásra. (senki nem tiltakozott) A Brittek evakuálási tervet készítettek a Spanyol összeomláskor szükséges állampolgáraik kimentésére.

Romániában 15 százalékkal csökkenti a kormány az idősek ellátását, a spanyolok pedig felfüggesztik a nyugdíjak inflációkövető emelését.
Portugália szintén a manyup felszámolását tervezi.

A görögöknél ég az ország.
Miről beszélsz??
Nyugati demokrácia, mint felsőbbrendű?
Szépen lassan követik a példánkat. Pont ez okoz frászt a pénztőke képviselőiben. Ezért mozgatnak meg minden követ. Ha a nyugdíj, fizetés, csökken és az szja nő, az nekik tetszik. Ha a multik és a bankok is fizetnek, azért véres bosszút állnak. Az ő képviselőik vannak a tv székháznál, a parlamentnél, a szocik közt és az lmp-ben.
Visítanak, mint a malac, mert a zsebükbe nyúltak.
Náciznak, diktátoroznak, EU ellenes bélyeget ragasztgatnak. Már nem számít. Kilóg a pata.

Muad\\\'Dib 2011.12.27. 13:44:45

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:
Vajon az annyira védelmezett 89-es alkotmány kire volt érvényes? Mert engem biztos nem kérdeztek meg felőle. Sőt, az akkori alkotmányozás előtt még csak választás sem volt. Hozzányúltak a 49-es alkotmányhoz, amiről még annyira sem lett senki megkérdezve. Szerződés az állampolgárok és a kormány között? 1989-ben? Az önjelölt kerekasztal "lovagjai" döntése szerint? Kik hatalmazták fel őket bármire is?
Messzire vezetne ez a vita, de egy biztos. Nagyon is helyénvaló lett volna új alkotmányt csinálni. Sajnos az a mód, ahogy a fidesz csinálta, tragikusan ostoba és elhibázott volt.

2llkedő 2011.12.27. 13:46:02

@eukaliptikus-eukaliptusz: Jól elvagy magaddal? Tudod van egy olyan zöld kis nyilacska a hozászólás mellett, amelyikre válaszolnál, és oda van írva, hogy " Válasz erre". No azt bökösd, és mindenki tudni fogja, hogy kinek, és mire válaszoltál. De ha csak úgy beszélsz ki a fejedből, akkor felejtsd el.

dr kíváncsivagyok 2011.12.27. 13:46:02

@Muad\\\'Dib:
"1) Mi közöm nekem a fityeszhez?
2) Nem veled beszélgettem , ha fogalmad nincs, miről volt szó, minek beszélsz bele?
3) Ha már belebeszélsz, legalább olvasnád vissza mikre válaszoltam és miből indult a beszélgetés. "

Nem tudom mi a közöd a Fideszhez , de nem is érdekel...Konkrét megjegyzésekre reagálok , még ha nem is tetszik .
Ki a faszt érdekel hogy kivel beszélgetsz,..Én nem neked Írtam,hanem a leírtakhoz hozzáfűztem a saját gondolataimat . Meg ne haragudj , de ezért nem kérek tőled beleegyezést !
Anyáddal beszélj ilyen hangon !

dr kíváncsivagyok 2011.12.27. 13:47:22

@Kalmár:
"Nyugati demokrácia, mint felsőbbrendű?"

Óóó....nem felsőbbrendű,....csak az legalább demokrácia !

dr kíváncsivagyok 2011.12.27. 13:49:18

@Kalmár:
Vajon kikre gondolsz?
Miért nem nézzük meg alaposan azokat a "demokráciákat"?? Furcsa ez az minden kritika nélküli nyugatimádat.
Nézzük mi történik ezekben a demokráciákban, amik fényévekre vannak tőlünk.

Olaszország: Minden MAGÁN számláról a költségvetésbe utaltak egy bizonyos százalékot....hoppá.

Franciaország: Kiutasították az országból és vagonokba rakták a szociális és közbiztonsági gondokat okozó cigányokat.

Spanyolország: Közalkalmazottak fizetés csökkentése. A munka törvénykönyvének módosítása a szakszervezetek tiltakozása ellenére. Felmondási idő csökkentése stb. 200 ezres tüntetések. Multiadót vezettek be nyáron. A románokra külön tilalom van a munkavállalásra. (senki nem tiltakozott) A Brittek evakuálási tervet készítettek a Spanyol összeomláskor szükséges állampolgáraik kimentésére.

Romániában 15 százalékkal csökkenti a kormány az idősek ellátását, a spanyolok pedig felfüggesztik a nyugdíjak inflációkövető emelését.
Portugália szintén a manyup felszámolását tervezi.

A görögöknél ég az ország.
Miről beszélsz??
Nyugati demokrácia, mint felsőbbrendű?
Szépen lassan követik a példánkat. Pont ez okoz frászt a pénztőke képviselőiben. Ezért mozgatnak meg minden követ. Ha a nyugdíj, fizetés, csökken és az szja nő, az nekik tetszik. Ha a multik és a bankok is fizetnek, azért véres bosszút állnak. Az ő képviselőik vannak a tv székháznál, a parlamentnél, a szocik közt és az lmp-ben.
Visítanak, mint a malac, mert a zsebükbe nyúltak.
Náciznak, diktátoroznak, EU ellenes bélyeget ragasztgatnak. Már nem számít. Kilóg a pata.

Ez a legnagyobb bajotok ....mindenhonnan kiválogatjátok a szart,....és a mocskot, ...majd bevezetitek Magyarországon is !

2llkedő 2011.12.27. 13:49:26

@Muad\\\'Dib: Az önjelölt kerekasztal lovagjai között szerepelt egy Orbán Viktor, egy áder János, egy Kövér Laca, stb. Is.

Muad\\\'Dib 2011.12.27. 13:50:03

@kíváncsivagyok:
Valóban, de a magyarországi demokráciáról akkor is megvolt a vélemény. Ezt írta az opendemocracy.net 2006-ban:
"...Moreover, there are deeper structural factors that make that resolution extremely difficult. At first glance Hungary looks like a fairly normal democratic country with a left wing and a right wing, but closer scrutiny shows three serious flaws in democratic practice..."

Muad\\\'Dib 2011.12.27. 13:51:51

@2llkedő:
Úgy van. Ez a selejtes társaság is ott üldögélt, a demokratává átvedlett kommunistákkal, és KISZ titkárokkal együtt. ezért tartunk itt. Mert vakon elfogadta mindenki, hogy az a hulladék banda a mi érdekünkben tárgyalt ott bármiről is.

2llkedő 2011.12.27. 13:52:55

@Kalmár: Amiket itt felsoroltál, az független a demokráciától.

Muad\\\'Dib 2011.12.27. 13:52:59

@kíváncsivagyok:
Kettőnk közül te faszozol és anyázol, látom a kultúra kiverte a biztosítékot...

2llkedő 2011.12.27. 13:56:48

@Muad\\\'Dib: Viszont egy demokratikus alkotmanyt állitottak össze, amit a gyakorlat és tapasztalat alapján folyamatosan módosítottak, javítottak, finomítottak.
Lett egy működőképes alkotmány, amiről le kellett volna vanni azt a bizonyos évszamot, és az ideiglenes jelzőt. Most elindultunk egy olyannal, amiről semmi tapasztalatunk nincs.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.12.27. 14:02:12

@Muad\\\'Dib: miert?
mi volt a gond az elozo alkotmannyal?

miert kellett helyette egy sokkal rosszabbat csinalni?

Muad\\\'Dib 2011.12.27. 14:18:01

@2llkedő:
@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:
"...amit a gyakorlat és tapasztalat alapján folyamatosan módosítottak, javítottak, finomítottak..."
Pont ez volt vele a gond. Egy összeélcelt vacak lett, amit egy kommunista alapból ollóztak össze, majd fűt fát belepakoltak.
Sajnos a mostani sem lett jobb. Pedig lett volna lehetőség jobbat csinálni. De szerintem rosszabb sem lett.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.12.27. 14:24:57

@Muad\\\'Dib: igy mukodik a vilag, bakker...

folyamatosan csiszolgatni, ujitgatni kell mindent.

csak az elmebetegek hiszik azt, hogy osszeul a szenteletu ferfiakbol allo felsiteni testulet es egyszercsak megjelenik magasztos elmejuk ragyogo magzata az, alkotmany...

a vilagon minden a te logikad szerint osszefercelt - gondolom ezt a szot kerested az elcelodes, azaz gunyolodas helyett.. -, kulonben meg minden auto olyan lenne, mint a t model.

egyebkent elmagyaraznad, hogy ha szerinted is egy egetniveloan otvar szart hoztak ossze, akkor megis, mit is vedesz?

citrix 2011.12.27. 14:38:20

"Rohamtempóban a diktatúra felé" címmel közölt cikket a magyar alaptörvényről a svájci Tages Anzeiger. A kommentár szerint az elmúlt másfél évben Orbán Viktor és a Fidesz "egy szűk baráti kör" irányítása alá vonta az országot, "mindenhova a parlament ellenőrzésével szemben immunis, hosszú kinevezések által védett vazallusokat ültetett". Az írás szerint az új alkotmány "az autópálya, melyen Magyarország nagy sebességgel halad a diktatúra felé", megjegyezve, hogy január elsejétől az ország már nevében sem köztársaság."Orbán Viktor a magyar Übü király" címmel közölt kedden budapesti tudósítást a kormány intézkedéseiről és az azok miatti tiltakozásokról a Libération című baloldali francia napilap. Ezek szerint ezek a lapok is hülyeséget hordanak össze...

Muad\\\'Dib 2011.12.27. 14:41:57

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:
Ha az elejétől elolvastad miket írtam, akkor láthatod, hogy az irgalmatlan ostoba hype ellen szóltam. Azok ellen a marhaságok ellen, hogy egy ország megnevezésén megy a vita, miközben illik tudni, hogy a megnevezésnek a világon semmi köze az államformához. Azon emberek ellen, akik sem a régi, sem az új alkotmányt nem olvasták, de szentül meg vannak győződve róla, hogy ez szar, mert a régi jobb, olyan dolgokba kötnek bele, ami pont ugyanúgy van mindkettőben, stb.

blah 2011.12.27. 14:47:16

@citrix: á, svájcban nem ismerik a demokráciát, ahogy francia honban sem és persze az USA-t se hagyjuk ki (Hilary is üzent Viktornak közben), Baroso is az EU kommunista párt vezére stb...

2llkedő 2011.12.27. 14:52:24

@Muad\\\'Dib: Az ellenzeki kerekasztal tárgyalásait ösmered? Tudod, hogy ott mik hangzottak el?

2llkedő 2011.12.27. 14:57:12

@Muad\\\'Dib: Ha ismered, akkor nagyon jol tudnod kellene, hogy az előző alkotmany más mint a kommunista alkotmánz.

Muad\\\'Dib 2011.12.27. 15:04:41

@2llkedő:
Valóban, valamint azt is tudom, hogy átmeneti alkotmánynak készült...

Kalmár 2011.12.27. 15:09:10

@2llkedő: Akkor nem látjuk egyformán a világot.
Ha Viktor tenné vagonba a cigányokat, vagy vonna le minden magánszámláról pénzt akkor mi lenne itt?? Persze semmi, azok demokratikus lépések. A végtörlesztés meg autokratikus....fejre állt a világ.

2llkedő 2011.12.27. 15:11:32

@Muad\\\'Dib: Egyébként ez a köztársaságos dolog olan. Mint ha Orbán Viktort ezentúl hivatalosan is Orbán Viktornak, és nem Orbán Viktor miniszterelnök úrnak kellene megszólítani.

Kalmár 2011.12.27. 15:14:12

@kíváncsivagyok: "Ez a legnagyobb bajotok ....mindenhonnan kiválogatjátok a szart,....és a mocskot, ...majd bevezetitek Magyarországon is !"

Szomorú, hogy semmi nem hat rád.
Nem utánozza a Fidesz őket. Ők követnek minket.
Persze téged azok nem zavarnak. Attól még demokráciák. Mi meg nem. Akkor sem, ha 10x szemetebb törvényeket hoznak. Azt hiszem legalább az kiderült, hogy neked tök mindegy hol milyen törvények vannak. A mérce más. Ha Fidesz akkor diktatúra, ha nem, akkor demokrácia....

Ez legalább világos értékrend, mégha kissé egyszerű is. A gyűlölet értékrendje.

2llkedő 2011.12.27. 15:17:09

@Kalmár: Nyalván a cigányok nem teljesítették azokat a követelményeket, amik egy más országból érkezőre vonatkozni, ezért toloncolták ki őket.

"vagy vonna le minden magánszámláról pénzt akkor mi lenne itt??"

Ne legyél türelmetlen! Ami késik, nem múlik!

A spanyoloknál pedig a megszorítás abból állt, hogy a 13., 14. Havi juttatást szüntették meg a 300.000 felett keresőknél.

De ennek semmi köze a demokráciához. Ezek gazdasági dolgok.

2llkedő 2011.12.27. 15:27:07

@Kalmár: Mondjuk erre a magánszámláról levonásra adhatnál linket!

eukaliptikus-eukaliptusz (törölt) 2011.12.27. 16:31:03

Tökéletes hülyeség volna még válogatni is... Szerintem teljesen mindegy, hogy az egymásnak firkálgató nickjeid közül melyik veszi magára, amit írok.

De tudod mit? Sorsoljátok ki. És akkor mindig pont annak fog szólni a kommentem, aki nyer. Akár száz százalékosra is tudom garantálni e módon az abszolút tévedésmentességet. Na, ki vagyok én neked? Ein echt Schnuckie-Putzie Zuckerpüpchen!!! Nicht wahr mein Schätz?

eukaliptikus-eukaliptusz (törölt) 2011.12.27. 16:56:19

Jut eszembe, ha már így szóba hoztad... Ezeket az aljas kis szarságokat, amiket küldözgetni szoktál, én igazán roppant szórakoztatóaknak találom, úgyhogy egész nyugalommal küldjed őket továbbra is.

Ha netán téged viszont zavarna az, hogy gondos tanulmányozásuk után törlöm is őket azon mód, akkor pusztán jó szándékom jeléül tudnám javasolni, hogy a velük való fáradozást adott esetben akár meg is takaríthatnád magadnak... No csak úgy mellesleg, ha már így előkerült a dolog.

trabant 2011.12.27. 21:45:08

@simonmondja.:
"bemondta, hogy ellenzék nélkül is elkormányozgat,
Olimpiát rendez"

A stadionokat már veszi és építi is hozzá. Még pont egy nagyravágyó olimpiai rendezés anyagi ámokfutása hiányzik a költségvetésnek, aztán végérvényesen kampec az országnak!
Tényleg hibbant ez a szekta-Néró.

trabant 2011.12.27. 22:01:39

@Muad\\\'Dib:
"Gyurcsány csak hallgasson, mindenki emlékszik az el lehet menni, itt lehet minket hagyni szövegére. Többek között az ő arrogáns, rohadt viselkedésének köszönhetjük az arrogáns, rohadt viselkedésű fityeszt."

A felét értetted meg amit mondott, de azt, hogy kinkek szólt, és miért, azt már nem.

Röviden: A vállalkozók valamilyen összejövetelén hangzott el, azokra célozva, akik az adózás miatt a vállalkozásukat Szlovákiába vitték és szlovák rendszámú terepjáróval furikáztak évekig Pesten. Az egyik a nagy magyar dísznacionalista Bayer Zsolt volt, akire ironikusan célzott, hogy el lehet menni máshol adózni, és itt lehet hagyni az országot a nyugdíjasokkal, majd megbirkózik a kormány az adóelkerülők okozta költségvetési lyukkal és a fizetési kötelezettségekkel. Súlyos irónia volt az egész szöveg, de nagyon kevesen értették meg.

Ha valami, akkor ez Gyurcsánytól hazafias megnyilvánulás volt, az ország gazdasági kilábalása érdekében azokra akart hatni, akik vállakozóként önérdekből semmibe vették a hazai adófizetési kötelezettségeiket. Kár, hogy a magasan képzett diplomások közül is kevesen értették meg. De hogy ennyire kevesen?
süti beállítások módosítása